Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

06.01.2016 21:23

Přelezy týdne 1

foto

První Přelezy týdne roku 2016. Tak kdopak se nám to probil do letošního čísla? Lezlo se vůbec? Baví vás furt tahle rubrika? Nový rok a nová předsevzetí. Polezeme lépe? Budeme lepší? I lidi? A co to počasí? Na běžkách pod bouldery? Že jsou lepší sněžnice? Zelezeme spíš pod peřinu? Nebo do hospody? 







Tak začneme opět boulderisty, protože to je jejich počasí a jejich podmínka :)

Martin Stráník Sundance 8B, Mourek 8A, Labák Red Zone 8B, Údolí, Black Bird 8B, Modřín a Křik A Pláč 8A+/8B, Vlčí Kopec
"
 Na silvestra volím Buttermilk, protože tam svítí celý den, ale i tak byla celkem kosa. Lezu Black Birda, párkrát spadnu na konci v dolezovým 7C, tam už dochází. Jednou sletím ještě z "výlezu, o kterým si myslím že je lehkej a tak sem si ho předtím ani nezkusil, dalším pokusem je to doma. Na prvního přejíždíme na Petráč omrknout Knockin, kroky jakš takš jdou, ale výlezový 6C je pod sněhem a já nemám sebou náčiní na očištění. Přejedem tedy kousek vedle na Křik a Pláč, kterej sem kdysi marně zkoušel. Tentokrát to jde celkem dobře, na začátku skvělý celotělový pohyby a na závěr zabrat za krysy, po chvíli je hotovo. Výhled počasí není nejlepší a tak i když nemám moc času tak ještě v neděli brzy ráno razím do Labáku. Není až taková zima jak hlásila předpověď, rozlezu se na bivaku v Mourkovi a Sundancea pak jdu o kousek dál na Red Zonu. Docela dlouho ladím program, kterej je celkem komplikovanej, pak pár pádů ke konci, ale i to se daří nakonec přelézt."

Další infos a videa na blogu
 



Martin Stráník

Štěpán Stráník Princip Minima 8A+/8B, Lubná
"Koncem roku jsem si říkal, že bych chtěl zopakovat bráchovy neskutečný prásky na Vysočině, nedaleko Poličky. Na Oldříši je Hyena 8A+, strašný morfo krok, už jsem tady byl celkem čtyřikrát, dnes jsem měl k přelezu velice blízko, ale musím víc nakampusovat, abych to vylezl. Po neúspěchu na Hyeně jsem při -5 stupňů jel na Lubnou omrknout Princip Minima 8A+/8B. Hrozně malý chyty, prokousával jsem se velice ztuha, ale po hodině stojím na vrcholku kamene a mám skvělej pocit, že jsem dokázal zopakovat tento těžký kousek. Po 5 letech se mi podařilo udělat teprve druhý přelez, doufám, že bráchových špeků letos zopakuju více..."


Štěpán Stráník

Karel Lavička Grande Finale 8A+, Panský Les, Pigs - three Different Ones 8A/8A+, Štamberk
"Když to vezmu zpětně, tak ještě 26.12. jsem vážil rekordních 84 kilo (holt ten salátek a řízečky a cukroví…..)  a při tom zjištění jsem se tak vyděsil, že jsem na další týden nastolil dost tvrdou dietu a hodně pohybu venku…Tak snad i díky tomu, že jsem to za týden shodil, se nakonec podařilo přelézt, co jsem měl už 1,5 roku v plánu a často se k tomu vracel.
Pigs – three different ones je nižší start z polosedu, a k již existujícímu bouldru přidává dalších šest kroků. Je to dle mého názoru nejhezčí šutr a nejhezčí bouldr na Vysočině, celý je po oblinách, takže je dost rozhodující správný program a hlavně dobré tření, a na konci šutru je dlouhý skok z obliny z pravé ruky do hrany. Naštěstí v sobotu pěkně mrzlo, a ač jsem se necítil zrovna olympijsky, tak jsem se na to šel zase jen tak podívat, bez ambicí na přelez…  kroky jsem udělal celkem rychle, až na jeden, který jsem musel snad 15 minut zkoušet, než jsem na něj zase přišel. V dřívějších pokusech mi většinou při tom skoku došla potřebná pumpa, tentokrát jsem ale ku svému překvapení doskočil a pak už to nepustil…  je to první přelez, doufám že přijedou nějací bušiči poprobovat, je to fakt krásnej bouldr, co stojí za to zkusit.
Grande finale je poslední logická linie na šutru Legenda u Humpolce. Asi před rokem a půl jsem si tuhle linku vyhlídnul, mezi tím jí přelezli jíní siláci J a mě to furt nešlo spojit.  Na podzim už jsem měl přelez na dosah, ale luplo mi v koleni při kroku do dvouprstovky, tak že mě pak Pepa Šlapák musel pomáhat s bouldermatkama do auta.  Od té doby mě koleno pobolívá, takže jednodušší program s patou jsem musel odpískat a jít to přes spoďák…  v neděli bylo -8 stupňů, tedy očekával jsem, že mi u ca. 20 krokového bouldru zmrznou prsty. Ale po osvěžení kroků to padlo na první ostrej pokus.   Obrovská radost, dva projekty v jeden víkend…"


Karel Lavička

Libor Břicháček Sundecker 8A+, Labák
"3. ledna....Bafikův šutrodeník....v ne tak vzdáleném, co by kamenem na kámen dohodil, šutroráji. Za nedalekou, leč místně významnou vesničkou Kámen, leží to pravý, severočeský surový kamenný pornoooo! Okej...prostě se povedlo vylézt  Sundeckera 8A+, což je moc hezká linka s krokama hlavně do těla a hlavy. Osobně si myslim že to je asi lehčí, ale to je asi tím, že když si jednou biváčku šňupnete, tak se závislosti oddáváte :)"
 


Honza Mlejnek Bílý Sex 8A/8A+, Labák
"Tak výjezd směr Labak - poslední dobou docela klasickej výjezd s Caldicem...jedeme z Liberce a je pekelně hnusně, tak jsme doufali, že bude lépe, a nakonec super,  - 3, sucho,  super! A k bouldru: Jedná se o propojku dvou bouldru (Dekr 7c+ a Bílak 7c = Bílý sex 8A/A+). Když jsem to lezl prvním pokusem tak jsem úplně náhodou dolezl do dobré díry nakonec boudru. Více méně už máš vyhráno, stačí jen sáhnout do madla, ale pravá ruka sklouzla a pád. Co další pokus to horší, takže boulder se zdál lehkéj, ale hovno.... Nepouštěl ;). Ale nakonec se podařilo ;)"



Honza Mlejnek

Petr Resch a jeho nálož z příprav
"Něco do přelezů z příprav Padání:
Petr Resch zasloužilejší (28. a 30.12.2015):
Pravdu má vždycky bouchačka 8A, posléze i ze sedu 8A+, 6 metrů pěkně pořád nahoru
Jacky 8A/A+, 6 metrů
a další vysoké věci do 8A (na čísle nezáleží)
Petr Resch živější (30.12.2015):
Skluzavka SD 7C"


Petr Resch



A z boulderů šupky, hupky, dupky na lano. V Peči se to peče a i když i tam už je docela kosa, tak se dost kosí! A kosilo se hodně. Nůše se naplnila a možná bude i otava. 

Karolína Nevělíková Sonce V Očeh 8a+, Mišja Peč

"Poslední den vánočního výjezdu byl pro naši rodinu nejúspěšnější lezecký den :). Docela haluz, že jsme s Ondrou vylezli svou zatím nejtěžší cestu ve stejný den!  Radost dvojnásobná :). Hlavně jsem ráda, že jsem se od doby, kdy jsem vylezla své první 8a (2010) konečně někam posunula. Jinak Sonce je moc pěkná cesta, dala mi zabrat jeden výjezd. Zkrokovala jsem ji hned a v prvním bouldru jsem spadla jen jednou. Protože je cesta v pravém mordoru, byla tam extra kosa, takže jsem pokaždé zmrzla na kost. Taktika dvojpokusů, kdy v prvním pokusu jsem brutálně zmrzla, dala 3-5 minut pauzu a dala další pokus, kde mi zas mega nateklo, se moc neosvědčil :). Pak se trochu oteplilo a šlo to :) Boj sice velký, hlavně s mou vytrvalostní, ale kousla jsem se :)."


Karolína Nevělíková

Eliška Adamovská Tequila 8a, Mišja Peč
"Konec roku jsme trávili v Ospu. Až na jediný den, kdy na Peč padla mlha a byla kosa, bylo úžasně. Vylezla jsem další 8áčko - Tequilu (3.pokusem - prvním jsem nakrokovala, druhý byl po restu, takže jsem si to moc nepamatovala, třetím padlo). Dále jsem dala Matamaros a Oro Puro a zatím stále neúspěšně zkoušela Irinu."


Eliška Adamovská - dvě slepice :)

Eliška Vlčková
"Pren nota (8a) Byla to asi nejvyrovnanější cesta, co jsem zatím lezla. Šlo o to, aby si člověk dole moc nenakoupil a na konci byl schopnej udržet lišty. Lezli to skoro všichni členové našeho španělskýho týmu a všem se ta cesta hodně líbila. Jsou to spíš lišty a jedno těžší místo za spoďáky. 
La montana mágica (8a+/8b) Moc pěkná cesta se dvěma bouldery. První je za stisky a druhej za lišty, po něm následuje dolez s krásnýma krokama, kterej si člověk moc užije, pokud teda není nervózní, aby to tam ještě nepokazil. Vylezla jsem to poslední den výjezdu a Mišo to poslal taky, takže to byl super závěr skvělých dvou týdnů :). A moc všem děkuju, že mě s sebou vzali! :)


Eliška Vlčková

No a já mám report od nejmenovaného zdroje, který ujasnil co Eliška všechno vylezla :) Takže:

Georges du Tarn
-le grand pélégrinage 7c OS

Cantobre
-turbolence 7bplus  Flash

Siurana 
-pren nota 8a PP 2.p.
-l´escarmala 7cplus PP 2.p.
-la ardilla roja 7cplus RP  
-hot knife 7c  Flash
-el prada del rey 7bplus Flash

Chulilla 
-Montana magica 8aplus/b  PP
-plantea namek 7cplus OS
-todo un classico 7c OS

Ondřej Nevělík Sanjski par 8c?, Mišja Peč
"Posledního půl roku jsem prakticky jen boulderoval, takže když jsem jel v listopadu do Ospu, chtěl jsem pozkoušet něco kratšího - Talk is cheap nebo první délku Sanjskeho Paru. Sansjki jsem prolezl a udělal hned všechny kroky, což mi dodalo dost motivace, ale bohužel přelez se těsně nekonal. Vrátil jsem se znovu na vánoce, ale hned první den si přelez dost zkomplikoval, když mi při patování prasklo v koleni. Naštěstí jsem to během dní nějak rozchodil, nicméně paty na levačku jsou pro mě na nějakou dobu pasé. Nakonec se mi podařilo změnit program a vynechat 2 paty - nicméně z lehkého kroku, kde jsem dokázal namágovat, najednou vznikl nejtěžší krok cesty. Takže přelez trval déle než jsem doufal. Nicméně plán na zimní trénink je jasný - prodloužení :). K obtížnosti se moc vyjadřovat nemůžu - původně 8c. Pár let zpátky Dudek urval velký kloubouk, tak je to teď snad těžší. Pro mě určite nějtěžší cesta, co jsem zatím vylezl."


Ondřej Nevělík, foto Radmil Schneider

Štěpán Volf Missing Link 8b+, Mišja Peč
"Missing Link je hodně silová cesta po dobrých chytech. Dost mi sedla a tak i v pěti stupních na sebe přelez nenechal dlouho čekat. Pry je to lehčí 8b+ a tak bych příště rád zkusil Marjetici, Drinka a když mi i ty sednou, tak možná i Natural Link."


Štěpán Volf

Martin Paprsek Les Ailes Du Désir Ext. 8a Flash, Gorges Du Tarn, Zona 0 8a+, Siurana Niapas Death L1+L2 8b, Chulilla
"Strávil jsem měsíc ve špánu a celkem se i dařilo.. první den jsme rozsekli cestu a stavili se v Tarnu kde jsem prelezl cestu Le ailes du desir estension 8a na flash přičemž poslední čtyři háky byli na OS jelikož Aleš dál nedolezl.. prej tam už je to easy :-))). druhej den Pyromania 7c+ OS. Pak jsme se přesunuli do Siurany kde jsem se po pohledu na Jíru Lautnu v Kale Borroka rozhodnul zkusit tohle.. jelikož jsem ale neznal program taxem raději rozlelz Dogma 8b, což bylo jasný kudy se to leze, akorat čtyři lezecký dny a z toho poslední dva dny s teplotou už to nějak nevyšlo...Pak následoval přejezd do Chulilli kde se celkem dařilo a podařilo se pár kousků Niapas Death L1+L2 8b  na PP a El bufa 7c+/8a na OS.. rozlezl jsem tam jedno 8b+ ale v cestě byl cca 7c/7c+ boulder a bohuzel se mi podařilo jen jednou ho přelezt a vypadnul jsem z celkem dobré lišty pod restovým madlem.. snad přístě..  Ještě bych chtěl zmínit skvělý výkony Elišky Beátky Vlčkové, která s náma strávila 14 dnů a podařilo se jí vylézt pár 7c na OS myslím že 7c+ flash, Pran Nota 8a v Siuraně na druhej a v chulille La montana magica 8a+/b asi na čtvrtej pokus..jinak Všem díky za skevělej zájezd!! Lezení zdar a přelezům zvlášt :-)


Martin Paprsek

A je to bušmenky a bušmeni. Hotovo dvacet a první Přelezy týdne 2016 jsou na světě. Kurňa to je hustý co?! Všechny reporty o Přelezech se hromadí ZDE
Dokonce se ozvalo pár duší, že by si možná něco rádi zareportovali...Hmmm :), tak to jsem zvědavej teda. A váháte-li, tak neváhejte a koukejte se do týmu přidat.
Budu nadšenej!
Držte se
Oliváč

Jo a docela prima hračka na cestování :). Starý, ale pořád dobrý...



Video ZDE

Komentáře

  • Autor: Martin Válek08.01.2016 09:21
    Ahoj Jirko, když už jsem se konečně taky přihlásil, tak rychle odpovídám na jednu úvodní otázku. Baví! Je to poráda, co děláš. Přelezy jsou super.. Motivace přispět do nich veliká:-) Rozhovory asi ještě víc super!!
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama