Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

16.02.2015 10:55

Kuba Kováčik

foto

No není to zase tak dávno co bratia boli skutečný členové naší pomyslné rodiny. Slovenštinu je potřeba trénovat, ať si hranice říkají, co chtějí... Po delší odmlce tedy opět slovenský lezec. Kubo Kováčik - návrat ztraceného syna :). Motivace z něj sálá a pomalu se rozlézá na skalách. Máme se na co těšit!

Tak jdeme na to :). Odkud jsi a kolik ti je let?
Takže, pochadzam z Pezinka (kúsok od Bratislavy) a mám už 25.

Výška, váha, bicák :) ?
Výška 174cm, váha ( tú by som radšej nedefinoval) ale tak okolo 73 kg.., a bicák 36cm  (malý a slabý)

Kde momentálně žiješ a co děláš? (Studuješ / pracuješ?)
Momentálne som v Španielsku, ale inak sa zdržujem v Pezinku a Bratislave, kde v podstate aj žijem. Mno štúdium to je zákerná otazka, ale ostaňme pri odpovedi NIE, už niesom študent, z čoho vyplýva, že pracujem, zvačša výškovky, ale teraz budem chvílku pracovať v obchode :)

Nějaký čas jsi byl mimo Slovensko. V pěkný tramtárii to bylo. Kde přesně, jak dlouho a proč ??
Mno hej, bol som v Saudskej Arábii. Pôvodne som mal ísť tak na 3 mesiace, ale nakoniec z toho bolo 14. Stavali sme tam strechu na železničnej stanici a podhlady a tak rôzne. a PREČO? - PRE PRACHY :)



Dalo se tam lézt? Po skále?
V Saudi sa nedalo nič nie to ešte liezť a po skale už vobec nie. Tam su ľudia mega lenivy. Aspon tam, kde sme boli my. Proste fakt že nič, nič, nič. Len praca 7 dni v týždni.

Koukal jsem, jakou jste si tam udělali prima mučírnu. Jak často jsi v ní (na ní) pobýval? Měl jsi nějaký systém, který jsi držel?
Mno čosi sme si s chalanmi postavili. Mal som so sebou nejake lišty a postavili sme si taku "posilku" (hrazda, bradla, kruhy, lavička, nejake činky) ale ja som si skôr bol na lištách. Mal som chvílku aj stenu, ale to boli dve preglejky a par chytov a stupov a to ma prestalo baviť.
Mno a k tomu jak som to mal. Tak vždy v stredu volno, potom štvrtok piatok lišta, zhyby, brucho, sobota beh, nedela a pondelok zasa lišta, zhyby, kliky a brucho, mno a v utorok beh. A takto stale dokola. V maji som bol doma a mal som fakt, že super formu, tak som si hovoril, že zadrtím ešte viac a ked dojdem, tak to bude pecka. Ale odišiel som naspať do Saudi a behom týždna ma začal boleť prst na lavačke, tak som začal vysieť len na dvoch a na druhej ruke tiež ( reku mam slabé dvojprdy, tak že potrenujem) lenže ma začal boleť prst aj na pravačke a bolo to v prdeli celé. Ani hrazda ani nič. Tak som dal pauzu, pribral 9 kíl a bolo. Asi po 3,5 mesiaci som mohol začal pomaličky visieť a tak, ale stalo to za prd nemal som motivaciu a tak to aj teraz vyzera :(


Jaký tam vlastně bylo počasí? Dyť tam musí být furt vedro, ne? A po práci jste měli náladu na bušení? No rozhodně je lepší dělat "něco" než jen zevlit.
Počko sme mali vesele, v lete sme mali aj 50 stupňov v tieni a v noci bývalo okolo 37. Ale nebolo to nejak hrozne, tam totiž nie je skoro žiadna vlhkosť takže keď je u nás tak 35, tak je to oveľa horšie ako tam.
Mno a po praci som sa chcel vždy trošku odreagovať. Ale je pravda, že som to nehrotil. tak 20 minut na lište a potom ešte par zhybov... vždy to bolo max tak do hodinky "cvičenia
".



Pojďme ještě proběhnout tvoje ouplný začátky, ať se taky dozvíme, jak se rodí lezci :). Takže kdy, kde a s kým jsi poprvé lezl po skalách?
Mno tak k lezeniu som sa dostale cez rodičov. Jeden kamarat postavil stenu v Modre a naši nás tam aj so segrou vzali. A tak nejak to začalo. Ale pred tým myslim že to bolo v roku 1996 sme boli v Prachove na lezeckom tábore. resp pre nás ani nie tak lezecký, ale tam som sa prvý krat stretol zo skalami a lezením.

Jste sportovní rodina? Lezou vaši?
Športová rodina to sme. Od malička sme jazdili na lyžiach, plávali, korčulovali, hrali hokej. Naši boli docela akčný, čo bolo super. A ja fakt že šport (aj vďaka nim) fakt možem. A nie, naši nelezú. Respektíve takto: troška popoliezajú, ale nie je to také, že by chodili na výjazdy alebo tak.

Tvoje ségra taky leze / lezla. Takže teď vlastně nevim :). Leze ještě? Tuším, že měla ráda víc snowboarding ?
Mno segra liezla a podľa mňa mega dobre, ale potom nejak zlenivela, už sa jej nechcelo. A hlavne nemala rovesníkov, s ktorými by trénovala, tak ju to prestalo baviť a začala jazdiť na boarde. Tam si našla partiu a to už nebolo o tom, že musi drtiť niečo. Proste si šla zajazdiť. Keď sa jej nechcelo, tak proste šla do apreski:)

Ty taky jezdíš na prkně, viď? A co jiný sporty?
Hej hej jazdím na prkne, trošku chodím hrať futbal (dva krat do týžďňa) a chodím behať. Resp chodil som v Saudi. Ale keď som doma, tak na to neostáva moc času. Raz za čas idem, ale málo. Nie toľko, koľko by som chcel. Ešte chodím hrať hokej ak je ľad a tak. V podstate asi každý šport (okrem ping pongu - ten mi fakt nejde ).



Lezení tě chytlo od začátku nebo jsi si k němu trochu probíjel cestu?
Lezenie ma bavilo od začiatku.. Bolo to super. Jasne mal som horšie obdobia keď sa mi nechelo a chcel som robiť aj iné športy, ale na koniec aj tak vždy lezenie vyhralo. Možno je to aj vďaka partičke okolo ktorej sa pohybujem a lezení na skalách, výjazdom. Proste lezenie je v podstate LIFE STYLE.

Deníček na Climb.sk jsi začal zapisovat až v roce 2006. A to už jsi tam sypal osmáčka a dokonce osmbejdo!
Jak probíhal tedy tvůj proces předtím?

Mno pred tym som moc neliezol na skalach. Resp liezol troška ale denníček som nechcel mať. Mám taky svoj papierovy ktorý si vediem. Ale potom začal climb a tak sme sa bavili niečo s chalanmi a vznikol denníček.
Inak 8a prvé som vyliezol ve 2004 a potom na jesen aj nejake 8a+ doma na alternativke. Pred tým som bol na skalách tak raz za rok po pretekoch v Ravenne sme šli s tatinom na týždeň do Arca. A mal som vylezene tak max 7a+.


No a pak už to tedy jelo...jezdil jsi z oblasti do oblasti a všude něco kosil. A pak v roce 2009 první 8c. A tuhle obtížnost stabilně držíš každý rok. Jak moc na tom pracuješ? Do jaké míry jsi talent a kolik dáváš tréninku?
Hej vtedy som docela chodil. Bolo času a bol som študent. Resp nechodil som toľko, čo som chcel, ale bolo toho vcelku dosť. A k Pata negre som sa dostal len lezením, žiadne špeciálne treningy. Chodil som na stenu a bouldroval a liezol koliečka s chalanmi a tak, potom sme boli v lete v Rodellari. Bol som so segrou (môj lezecký partner) a ešte s Tomášom Barátom a Katkou Sýkorovou. A oni do mňa furt rýpali, že by som mal ísť aj čosi ťažšie a tak. Mno tak som šiel a proste to nejak vidalo. A potom som už začal aj trošku trénovať nejak špecifickejšie. A ono to ide čoraz lepšie. Tie 8c dam na par pokusíkov, ale ťažšie zatial stale nič :( Furt som nejak slabý.

Nevím jak nyní, ale ve svých začátcích jsi docela často vyrážel s Adamem Ondrou. Bylo to víc motivační nebo nemotivační :)? Určitě jsi od něj musel odkoukat spoustu fines. Prozraď něco konkrétního :)?
Chodili sme docela dosť spolu do skál a bolo to super. Adam je mega parťák. Proste s ním hocikam hocikedy. A od neho sa ťažko odkukáva. Lebo on do čoho nalezie, tak vyzera mega ľahko (mno dobre až na pár vynimiek). Ale napríklad prvé 8c+ na Onsight. Ked som to videl hovorím si "ojoj jaka cestička parada to by som si dal". Ale kdeže... Ani omylom.
A s Adamom je to na výjazde iné. Keď idem s lezcom, ktorý je na rovnakej úrovni, tak sa snažím niečo preliezť skôr alebo viacej toho poliezť. Ale s Adamom. Ten je niekde úplne, ale úplne inde.


Byl jsi u řady jeho těžkých přelezů. Co tě nakoplo nejvíc?
Jeho motivácia a chuť liezť v hociakom počasí. Je jedno či sneží, prší, fúka huriakán, alebo mrzne a je tak mínus 6. Proste liezť. A to bolo na tom vždy super. Asi každý by si povedal že "no tak dnes na to kašlime je zima". Pre neho nebolo zle nikdy.



Je vidět, že španělské oblasti ti sedí. Které máš nejraději?
Španielsko to hej, to mi mega sedí. Dlhé cesty, to ja fakt že možem. Nemám rád také kratke "kŕče". Ale cesty kde lezieš 45 metrov a príde boulder tesne pod zlaňákom a tam možeš padnúť. A hlavne som strašne slabý, preto my možno viac vyhovujú dlhšie cesty s nie až tak ťažkými krokmi.

Siurana, Oliana...tyhle názvy oblastí vyvolávají zvláštní napětí v těle :). Je to až krapet úchylný :). Máš tam nějaké resty? Plány, co bys rád, a cíle, které bys někdy rád...?
V Oliane mám zavesený strašný pytel. V JOE BLAU 8c+ a stále sa ho neviem zbaviť. Ale dúfam, že to proste padne a budem sa vedieť posunúť ďalej. V Siurane som bol len raz, tak tam nič moc zaujímavé nieje.

V Olianě jsi proběhl takové ty známé dardy. Především Fish Eye je teda prda! Jen jsem si to jednou prolezl a lehký mi to teda nepřišlo. Jak dlouho ti cesta dala zabrat? Kdy jsi ji zkoušel poprvé a jaký jsi z ní poprvé měl pocit?
Fish eye som práve vyliezol nejak docela rýchlo snád na 5 pokus alebo tak. Resp na 6. Viem, že som to skusil rok pred tým, ako som to vyliezol a to nič. Potom som došiel rok na to, že si to skúsim a prišlo mi to, že to ide. Lezenie, bouldrík, lezenie, zasa bouldrík a tak a potom mega radosť. Dobre bolo, že som to liezol v decembri a že som bol super rozlezeny. Ale prvý krát som myslel že  V ŽIVOTE NIKDYYY. Preto som to ten rok nechal tak.



A co ten závěr? Tam to teda hodně zjemní po tý pumpovačce, co je třicet metrů pod tím...
Záver bol super. Presne to ma na tom Španielskom lezení baví. Že lezieš lezieš, drtíš a potom keď už myslíš, že je dobre tak nieje :) a to je presne v tejto ceste. Z vršku sa dá padnúť toľkokrát... Ale to je na tom super..

Pamatuješ si ještě pocity, když už jsi tam byl v kuse a přelez se blížil? Dyť tam se dá prostě spadnout docela suše kdykoliv, ne? Nebo měl jsi to už tak na jistotu, že to nebyl problém?
Nejsom si istý, ale mám pocit že som tam aj padol. Ale našťasie len raz. V ďaľšom pokuse už som tam bol "betonovy" teda ak sa to chvenie tak dá nazvať.

Patří tahle cesta mezi tvoje top přelezy? Nebo která je ta, co se ti nejvíc vryla pod kůži?
Hm asi ano. Ale viac si cením Mind Control. Viem, čo sa o tom píše, ale mne to prišlo teda docela hard core.. To mi dalo asi najviac zabrať.. a toho si fakt že moc cením.



Další těžký věci máš v Rodeláru, ale taky na slovenském Súĺove. To jsou asi krapet odlišný styly, co :)?
Súľov a Rodellar :)? Tak to určite. Ale zasa su to zväčša dlhšie cesty. A Súľov je super. Tam je veľa líšt a to mi sedi.. Nemám rad take otvorene chyty, čo nevieš ako máš podržať. Napr. ako su vo Višnovom.

Máš na Slovensku vyhlédnuté nějaké prásky, co bys rád? Co Višňové? Tahle oblast ti stopro musí sedět, ne?
Mno práveže Višnové, tak tam mi to vúbec nesedi a nejde. Tam nič poriadne ani prelezené nemám. To je totálne moj antištýl. A hej, mám čosi vyhliadnuté. Tento rok by som sa chcel viac povenovať Supernaturalu na Alternatívke. Zatial to má prelez len od Adama a ja to nemám až tak ďaleko a dá sa mi tam ísť aj po praci.

V letošním roce jsi začal v Terradets, kde jsi smrknul pěkné onsajty. Na jak dlouho jsi tam byl a kdy se do Špáňa plánuješ vrátit?
Tak to Terradets bola jasna voľba. Jedna vec, že som 14 mesiacov neliezol, takže som nevedel, či je a aká vôbec je forma, a druhá vec chcel som si isť zaliezť, pohýbať sa, troška sa rozliezť a tak. Mno ale nejak to nešlo a tak som si povedal, že prečo neprejsť do Oliany a neskúsiť Joe Blau. Tak som teraz tu a som tu do 16.2 a potom už zasa  pracovne povinnosti, tak musíme isť domov.
Ale zatial tu dostávam dosť na prdel :(


Jaký je tvůj přístup k lezení? Bereš ho víc jako sport nebo jako životní styl? Dovedeš bez lezení být?
Lezenie je životný štýl. Môj životný štýl. Ked som bol v Saudi, tak fakt to proste bolo na prd. Cele zle.. ale zasa vieš jak to je.. treba prachy. Poriešiť bývanie bez hypotéky. Ak bude niekedy rodina, aby sme mali kde byť. Tak som to obetoval...Ale nič moc bez lezenia a aj daľších vecí :). Veľa krát sme o tom diskutovali či sa to vôbec oplatí a tak...

Co je to, co na lezení máš nejraději?
Na lezení je super proste úplne všetko. Drina, krvavé prsty, rozbitý na kašu, ale potom aj ten výjazd s kamošmi, večerná pohodka pri vínku, ale čo je fakt že najlepši pocit, tak to je cvaknutie zlanáku v nejakom projekte čo mám.. To je proste niečo neskutočne...



Kde bereš motivaci lézt těžší a těžší věci? Od 8c k 9ačkum je to už jen stupínek...Zkoušel už jsi nějaké? Nebo nejdřív více céplusek a pak se uvidí?
Do 9a som ešte nenaliezol. Do žiadneho.. na to nemám zatial. Dúfal som, že to bude už tento rok, ale to sa všetko uvidí. Najprv to chce nejaké c+ ka. :)

Aby člověk vylézl těžké cesty, tak v podstatě "stačí jen dodržet pár věcí"...trénovat a mít čas jezdit na skály...O zbytek by se měl postarat čas. Jak to vidíš v letošním roce? Budeš mít prostor na lezení na skalách?
To je dobrá otázka, na ktorú ešte neviem odpovedať. Majú byť ďalšie projektíky, teraz v polovici apríla by som mal leteieť do Kataru, ale to len tak max na 6 týžďňov. Ale to by malo sedieť, nie ako so Saudi. A potom by mal byť ďaľší projekt, ale uvidí sa či bude či tam pojdem. To je všetko otázne. Ak nie, tak cem chodiť veľa do skál. Plány sú, motivácia je tiež a myslím, že oveľa vačšia ako kedy bola.



Kam bys rád určitě zajel?
Určite chcem ísť raz do Red river gorge. Tam sa mi to strašne páči, teda aspon podla fotiek a z rozprávania.. To je taká moja vysnená oblasť.

A jak probíhá / probíhala tvoje zimní příprava? Makal jsi na sobě? Víc či míň jak předešlé roky?
Práveže nie. 22.12 sme doleteli zo Saudi. Potom vianoce nejaky board a od 3.1 som zasa makal u nás, takže som si chodil večer zaliezť a trošku sa rozliezal. Žiaden tréning, nič. Len som si tak popoliezal. Na pohodku. A hlavne mi to nešlo a o to viac ma to bavilo.

Poodkryj na co se zaměřuješ a jakým způsobem trénuješ na umělce. Boulderuješ, lezeš s lanem, visíš, campusíš?
Ako vravím, tento rok to bolo nič moc, len tak som si liezol. Ale pred tým, ako som odišiel do Saudi, sme to mali docela rozplánované na fazi. A  teraz, keď budem v obchode, tak začínam v práci až o 10:00, čo je super lebo stíham chodiť trénovať ráno a večer. Ale ešte som to úplne nedomyslel ako to presne budem robiť. Mám nejakú kostru, ale nič konkrétne. Aj keď je to už za pár dní, tak by som na tom mohol začať makať :)

Máš na letošní rok pořádnou motivaci?
OOOO tak to mám. 14 mesiacov bez lezenia, tak to je ako fakt mega dlho.. A hrozne si to užívam, takže motivácia je a to asi najväčšia, aká kedy bola. Docela ma nakopli tie Onsight prelezy z Terradets. A aj to, že to proste nejde.. Neni sila..

A co vlastně bouldering na skalách?
Hmmm.. čo ja viem, to ma nejak zatial nechytilo. Bol som bouldrovať v Amerike raz. A to bola fakt že pecka. Úplne super trip s paradnymi ľudmi. A do Bishopu by som sa určite vrátil. Ale zakial mám času a penazí koľko mám, tak dávam prednosť lezeniu z lanom. To je pre mňa best.



Přijdeš mi jako čistokrevný vytrvalec :). Ale samozřejmě soudím jen ze zápisů v deníku. Jak to tedy je? Co ti v lezení sedí nejvíc a co máš rád?
Ako som už spomínal,mám rád dlhé cesty. Ideálne mierne previsnuté, tak do 30 stupnov. A ešte keď sú tam lišty, čo sa dajú zamknúť, tak to je totálne môj stýl.

Prostě Fish Eye podle mě nemůže vylézt někdo, kdo je silnej na pár kroků. To je tak dlouhá mrda s těžkýma krokama, že to vyžaduje celkovou tělesnou sílu a hlavně silnou hlavu.
Hm mno to asi nie. Ale tak ak vieš visieť troška na chytoch a preklepať, mno a samozrejme maš aj troška sily, aby si porobil tie kroky, tak to proste ide.

Jaký máš recepct na nabrání takové vytrvalosti?
Proste len liezť liezť a liezť.. A hlavne na skalách. To je podla mňa dôležité. Bo na jar vždy, keď som došiel nabušený zo steny, tak som "hovno" vyliezol. Na jeseň som sice slabší, ale proste vylezený a ta vytrvalosť tam tak nejak je..

Jak udržuje čistou a klidnou hlavu během klíčových kroků, kdy sebemenší chyba znamená opět i několikadenní odpočívání?

Neviem ono to prišlo asi časom a tým lezením. Keď som bol mladší a bol som kúsok od zlaňáku v nejakom Onsighte napr 8a tak som to zvačša zmrvil.
Ale potom som sa naučil sústrediť sa na kroky len na tie. Na nič iné nemyslím. Aj keď občas si pohmkavam nejakú pesničku čo ma napadne. To mi pomáha.. Ale to musú prísť. Nieje to také že teraz si idem spievať. Proste som v oddychu prezeram si ďalšie kroky resp opakujem v hlave, sústredím sa na to, a zrazu to príjde, napadne ma melódia čo som počul cestou v aute alebo niekto to načrtol pod skalami a potom to už ide. Iba si hmkam a leziem. A vtedy to ide fakt že naj.


Jezdíš i na závody? Úspěchy?
Pretekám. Volakedy som liezol Európsky pohar juniorov a na jednom preteku som bol 3. a v celkovom hodnotení 6. Ale inak v podstate nič velké v medzínárodnom meradle.
Na Slovensku som bol majster aj v bouderingu, aj na obtiažnosť mužov. Ale ako vravim, nikdy nič veľké.




Takže jezdíš jak na, lano tak i na bouldery?
Pretekám aj s lanom, aj bouldre... Ale teraz sa už "venujem" len Slovenensku, max občas dojdem ku Vám.

Jak to vidíš v letošním roce? Budeš se jim věnovat?
Asi áno. Chcem, aj keď velké nádeje do toho nevkladám. Nemám v plane sa obmedzovať kvôli pretekom. Chcem liezť na skalách čo najviac a tomu podriadiť všetko.

Co vícedélky? Tatry nemáš daleko :)? Nebo něco v Alpách?
Ja mám taký malý, vlastne teda taký docela veľký problém. Ja mám strach z výšok :) Teda skor by som to definol tak, že mám strach sedieť v štandoch a tak.. V športovkách mi nerobí problém liezť ťažké kroky vysoko nad istením s tým, že môžem padnúť 20 metrov, ale do štandu si nesadnem. Aspoň zatial nie.. Takže Tatry, Alpy ani nič také nehrozí..

Zimní lezení? Ledy?
Tak to už vôbec nie :)

Koho bys doporučil na příští rozhovor a proč?
Peter Pedro Jochec. A prečo...? Ten chlapec koľko ma sebazaprenia, odtrénovaných hodín a lezenia  za sebou... určite jeho.

Lezecké vzory?
Jednoznačne Adam. Jedna vec, že sa docela dobre poznáme a potom kvôli prístupu k lezeniu a životu celkovo :)

Jak by sis ideálně představoval svoje lezení za pět - deset let? Devět á houpající se za pasem a myšlenky výše..?
Tak hlavne liezť, veľa liezť a najmä na skalách. Určite by som chcel načrieť do deviatok. Ale to všetko ukáže čas. A všetko okolo, čo bude ako bude. Či bude zdravie a tak.



Co bys doporučil začínajícím lezcům, aby se bezpečně (bez zranění) zlepšili a byli se svým lezením spokojení?
Hlavne liezť. A liezť veľa, chodiť do skál s partiou ľudí, s ktorými si rozumejú a čo je najdôležitejšie - nejde o to, či lezie človek 5ku alebo 10tku. Dôležité je mať z toho lezenia, pohybu, spoznávania nových ľudí... proste treba mať z toho všetkého radosť. To je podľa mňa to naj...

Sponzoři?
AMUERTE

Poděkování někomu spešl?
Rodičom, že ma k tomuto skvelému športu doviedli a podporovali ma. A potom celému UA a ľuďom, čo proste so mnou trenuju, lezú, ale aj jazdia a uzívajú si život.

A já díky Tobě za rozhovor :)!
Oliváč


Profil na FB
Deníček na Climb.sk

Tipy na rozhovory se hromadí a nestíhám to ani zapisovat...Musím už zase vytáhnout do boje otázky od dalších lezců. Koukejte mi s tím taky píchnout, vy bando jedna :)! To by tak hrálo si sem chodit jak do cukrárny a jenom mlsat :). Makat a datlovat budete, až se z vás čudit bude!
No...už se vám domácí úkoly krapet rozrůstají:
1) Informovat vaše známé o existenci www.boulder.cz a jeho pravidelných rubrikách. Mějte jistotu, že víte, že vědí...
2) Klikat lajky, sdílet a různě pochlebovat v komentářích a samozřejmě poplácávat po rameni :)
3) Prášit své kamarády, že právě něco schovali do deníčku.
4) Posílat tipy na rozhovory a rovnou k nim přidat minimálně 10 otázek na tělo.
5) Pořádně na sobě makat, ať se brzo objevíte buď v Přelezech týdne nebo v Rozhovorech!
6) Co nejvíce navštěvovat Boulder Bar :)
Nebudu vás už tolik mučit. Zatím si dostaňte do těla tyto body a pořádně je zakodujte. Jako básničku a každý den zvopáknout alespoň třikrát.
Až vás potkám, tak si vás proklepnu! :)

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama