Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

29.04.2015 15:14

Přelezy týdne 17

foto

Sedmnáctý Přelezy týdne. Dlouho jsem se nezeptal zda vlastně všichni opravdu víte, kde starší Přelezy najít :). Víte = dobře, nevíte = levé menu a klik na Reporty o lezení. No a pak máte na výběr buď Rozhovory nebo Přelezy atd. Už se to tam za ten rok pěkně nahromadilo a neustále přibývají nové informace. Buďte součástí těchto novinek a nebojte se jít s Přelezy ven. No a na rozhovor s vámi s největší pravděpodobností taky jednou dojde :). Na Boulder.cz máme přichystanou mega novinku, ale už se to vleče skoro jako naklápěčka :))). Ale dobrý je, že se to vleče a že to nestojí :). Protože přece co se vleče, tak to je v pohybu :) A co je v pohybu, tak je prostě aktivní a žije to. 


Ondra Ďoubal 
Ondra pěkně zlobí a o přelezech přestal psát. Asi chytil ústeckou nemoc...:). Veliká škoda! Balkna a campus jsou jeho větší kamarádi než klávesnice, ale na druhou stranu je to tak vlastně lepší, protože máme nad čím slintat :).

Jeho poslední výlet do St.Leger a výcuc přelezů:
La théorie des cordes 8b+ PP
La hyene 8b+ PP
Toutes les 20 minutes, je suis miné 8b PP
Les abdominables 8b PP
La Réserve 8b PP
Al andaluze 8a+ PP
Malaxe 8a+ OS
Légitime démence 8a+ OS
Lézard d'école 8a OS
Un monde sans gaucho est sans issue 8a OS


Ondra Ďoubal 

Jako Ondra to zbombil velmi pěkně, ale o naprostý TOP přelez se postaral druhý Ondra (ale né Adámek :)) a to kruto přelezem v Labáku. Ještě navíc za podmínky, která rozhodně podmínkou nebyla! Velká gratulace!

Ondra Beneš El Bombone- XIc (8c) FA - Sicilská stěna - Labák
"
El Bombone je varianta cesty Al Capone XIb. Po tom co se vyleze vše podstatné z Al Capone, tak místo lehkého odbočení do hrany se pokračuje dále stěnou mírně vpravo do děr, kam dolézá La Bomba. Díky této logické variantě dostává linie pěkné grády. Tři bouldrové pasáže za cca 7C+ oddělené relativně slušnými resty.  Během pěti dní zkoušení jsem dokázal padat úplně všude v cestě. Denní kontrola počasí a taktizování s kůží a pokusy. V neděli byla předpověď mizerná. Tření prostě být nemělo.  Řekl bych, že i trochu díky Antihydralu a tvrdé kůži to nebylo zas tak hrozné. V pokusech jsem cítil po dvou dnech restu sílu. Ale druhý boulder ne a ne pustit. Tak úplně to nedrželo. Poslední pokus dne po krátkém deštíku, za přítomnosti "Pačiho", který mi asi nosí štěstí, jsem všechny tři bouldery konečně pospojoval."


Ondra Beneš foto z Al capone

Vilda Chejn Fixuj jako Graham 7C+ (8A) Sněžník, Neurotransmitter 7C+ (8A) Bahratal a Hardcore 8a Xc Labák 
"Z Hardcoru mám radost, krásná cesta. Nejtěžší místo je asi mezi 3 a 4 bh., kde mi nesedělo prodlužování za spoďák, tak jsem to lezl levou rukou za takovou malou ostrou lištu a pak pravou do toho dírkostisku pod 4 bh. Minulý týden jsem ještě spadnul i nad 4 bh, furt se ještě leze. Odpoledne jsem ještě nakoukl do Amores Perros a to je ještě jiná káva:), ani AF:), ale taky super.
K bouldrům - Fixuj jako Graham, Neurotransmitter - oboje hezké bouldry, hlavně Neurotrasmitter - doporučuju. Na oba bouldry jsem měl programy, nic moc jsem nevymýšlel. Po letošních zkušenostech ze Švajcu, kdy jsem si pár A zkusil, se mi tyhle bouldry zdají trošku lehčí, spíš 7C+, ale jsou to pěkné linky, které stojí za návštěvu."



Vilda Chejn foto Martin Viazanko

Aleš Eichmeier Rocket Max 8b, Kompajn
"Spíše lehké 8b."


Aleš Eichmeier, Technics 10/10+, Kras

Petra Růžičková Black Tooth Grin 8a/b 
"Cesta Black Tooth Grin se nachází v Nagu. Je to moc krásná cesta. Popravdě nikdy jsem nic tak těžkého v zahraničí nelezla. Hned první den, co jsme přijeli do Arca, jsme potkali Editku s Ondrou. Nepřekvapilo mě, že největší silačka leze takovou cestu. Jen co jsem si pod to stoupla a uviděla ten převis, jen jsem se zasmála nápadu Editky, že bych to měla zkusit. Lezla jsem si pěkně 6a-čka. Ale pak mi to nedalo a šla jsem to vyzkoušet. Kroky celkem šly a cesta se mi zalíbila. Další den jsme jeli do jiné oblasti, pak rest a pak hurá zpátky do Naga. Dala jsem pokus, zase mi děsně nateklo. Tak jsem vymyslela přesná místa na vyklepání a dalším pokusem se zadařilo :).Nově navrtané cesty se nám tam tak zalíbily, že jsme si vybrali i cestu za 8a. Uhřa si ji nacvakal a další den se nám oběma podařila vylézt. Ani v novém průvodci jsme však nenašli název této cesty. Takže No name :)."


Petra Růžičková, foto: Lacušák Šaolin

Iva Vejmolová Samsara 8a MišjaPeč
"Tak Samsaru zná každý, takže k ní nic psát nebudu. Zajímavé bylo to, že jsem do ní nalezla před rokem a půl a teď jsem do ní nalezla znovu, že si jí připomenu a vylezu. Po úvodním boulderu jsem si řekla aha, tak to musím zkusit lézt dál. Díky Italům, kteří lezli s Aďouchem v ďouře, jsem dostala pár programů za pochodu, rozpomněla jsem si na svůj a Samsara byla na retroflash v kabeli."


Iva Vejmolová, maturita za dveřmi :D

Daniela Kotrbová Be strong 7C, Sněžník
"V neděli jsme se vydali i přes ne moc příznivou předpověď na Sněžník. Nebyla jsem tam už několik let a ani jsem nevěděla, co mám přesně zkoušet. Tak jsem si prošla pár boulderů a úplně nakonec jsem se dostala k Be Strong a poměrně rychle jsem to zkrokovala a následně i vylezla. Mám z toho radost, je to moje první 7C :)."


Daniela Kotrbová

David Kozel Dr. Dolittle 8A, Bor
"Pěkná věc od Martina. Na Bor překvapivě po chytech:-). Zkrokovat to šlo rychle,ale v kuse pořád ne a ne jeden krok pustit.Naštěstí nakonec  pustil.Klasa uvidime estli nespadne."


David Kozel

Martin Spilka Tigre et Dragon 8A a další dvě 8A, Fontáč
"Letošní Fontáč začal dost neslavně, kdy jsem první den při chytání strčil ruku pod Majkla. V ruce zakřupalo a pár dní jsem nebyl schopen vůbec nic. Ale vydržte nelézt, když jedete na 14 dní do Fontu! Brzo jsem naštěstí zjistil, že když si najdu bouldery, kde se leze jak po žebříku, tak to ani nebolí... Celou dobu bylo děsný vedro a tak se jezdilo lézt ráno a večer. Koncem zájezdu už se bolest zregulovala a  podařil se přelez Tygra a draka 8A. Majestátná převislá kostka vysoká cca 6m. V první části je potřeba umět patovat, takže jsem tam narval špičku. V druhé části je lišta, takže pohoda a pak už jen výlez, na který to chce chladno a raději nepadat. Tam jsem si názorně připomenul, jak se nohy umí v rajbasu krásně třást. 
Na poslední den se ochladilo a tak chyběl jeden krůček, aby se podařilo 3x 8A za den.  La Coccinelle je traverz po chytech s řadou dynamických kroků, oblin a stisků. Je to ale spíš 7C+. Mongolito je strop po lištách. Sice jsem vylezl low variantu, kterou udávají za 8A+, ale i tak bych to viděl na spíše lehčí 8A. Klíčem k úspěchu je umět sušit! A poslední lištu ve 4 metrech kolmé Misanthropie 8A už prsty odmítly udržet. A prej, lištař!
"



Martin Spilka

Libor Břicháček Fixuj Jako Graham 8A Sněžník
"
Rychlovýpad na sever, celý den parádní "frito", ouplně to lepilo samo:)...škoda, že jsem neměl plavky a ručník. Večer kolem 20.hodiny se trochu ochladilo a ukecal jsem zbytek osádky aby se mnou šel ještě na "Grahama". Byl sem už hrozně vyházený, ale štěstěna se slitovala a já se těšil přelezu. Jinak jsou to vlastně dva trochu morfo kroky, ale párádní :)"
 



Libor Břicháček

Kluci ze Slovenska:

Juraj Klimo
 Šejker 8b Manín
Info od Kmeťa: "Cesta je na Vlne v Maníne, Spodná časť je totožná s cestou Pláž 10-, potom sa lezie priamo hore do dobrého oddychu. Za ním mierne do ľava je boulder cca 7B+, ktorý je novým problémom na Vlne. Celkovo ide o cestu skôr bouldrového charakteru, ktoré Juro v posledných rokoch vyhľadáva."


Juraj Klimo

Viliam Ferčák Zarzamora 8A Albarracin
"Tesne pred vyjazdom som si zranil prstenik na lavacke cize som musel znizit ambicie Zarzamora bol jediny z tazsich bouldrov kde som nemusel pouzivat zamok. Klucovy problem bol skoordinovat pumpu cez patu do listy co mi celkom sedelo a prelez bol na svete."


Viliam Ferčák foto: Martin Viazanko


Padání 2015

Rychlý report od Petra Resche:
"Nejtěžším přelezem bylo 8A+ Rosti Štefánka, jmenuje se to "Prsíčka slečny Jarmilky", pak dal Rosťa ještě jedno 8A. Oboje za malinkatý jebky.
8A si odvezli i druhý Honza Novák a Jirka Švácha, který se na bednu nedostal. Oba přelezli oblinový traverz na hraně stropu "Středověk", který byl původně za 7C+, ale tak nějak jsme se dohodli na 8A. Jinak to bylo parádějový, hodně klasifikací lítalo, jako vždy, ostatně jeden člověk to nikdy dobře nemůže oklasifikovat. Bylo hodně spokojených lidí, celkem kolem šesti set. Skoro polovina ze zahraničí, celkem 13 zemí."


Honza i Jirka se nakonec dohodli, že to zůstane na 7C+...

Eva Uvízlová 1.místo 
"Na padání jsem byla poprvé a moc se mi tam líbilo. Velka poklona patři klukům jednak za organizaci závodu a hlavne za ten obrovsky kus práce na kamenech. Oblast mi vyloženě sedla-malé chyty a silové kroky. Překvapilo me, jak se dá během par pokusu prolezt díry do všech prstu  Podarilo se mi vylézt moje prvni 7B+ (Saturn, sektor Kosmos). Ten boulder mi byl ušitý snad na míru, dala jsem ho 4.pokusem."


Eva Uvízlová, 1.místo Padání 2015 foto: Jakub Fric

Rosťa Štefánek 1.místo 


Rosťa Štefánek, 1.místo Padání

Adámek Fišer 5 let a 3.místo ve své kategorii :)
Report od maminky :)
"Adámek lezl jako drak, s Majklem to všechno pěkně v tempu oběhli :) Nejvíc vylezl 5B, potom 2x5A plus k tomu nějaký čtyřky, celkem okolo 19bouldrů. Bohužel žádný kloudný foto nebo video z Padání nemáme, tak přiložím video z Fontáče jak jsme byli letos Velikonocich."


Adámek ten nejmenší :) 


Finíto a drťe dál!
Oliváč

Závody se ukrutně rychle blíží. Závodní scéna stojí a bouldery se tvoří. Bude to super. Počasí snad vyjde a bude hnusně :)
Tak díky za účast, podporu a případně sledování on-line přenosu. V pátek Boulder Bambini a koukejte dorazit s těma vašema prckama. V sobotu pak ČP!
Více infos na www.boulderzavody.cz

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama