Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

18.05.2016 21:22

Přelezy týdne 20

foto

Přelezy týdne jsou zde. Pondělí proběhlo skoro již tradičně bez rozhovoru. No ale nezvykejte si :)! Ono se to zase změní. Adam Fiala pláchnul z republiky a BB redakce opět osiřela. Nepovedlo se mi dodat včas otázky a pondělí bylo jaký bylo. Nicměné jako revanž máte dole pod Přelezy bonus, který věřím, že potěší. No a co kdo minulý týden prolezl?





Adam Ondra Under Vibes 9a, Arco
"O víkendu jsem měl nějakou přednášku poblíž Arca, tak jsme to s Tomem Plevkem samozřejmě využili k nějakému lezení. V sobotu nás vzal Rolando Archer do svojí nové obasti, Scoglio dei Ciclopi. Je to v údolí, ve kterým vede dálnice směr Modena, zhruba 30km na jih od Rovereta. Myslím, že už na to pár Čechů z dálnice pokukovalo, je to celkem impozantní. A oblast předčila všechna má očekávání Hlavně potenciálu tam je habaděj, a příště už rozhodně s vrtačkou a roztočit kolo nějakých francouzských devítek, protože ta stěna k tomu přímo vybízí... V sobotu se podařilo všechno co jsme mohl, víc tam zatím navrtanýho nebylo. Dvě 8b+ na OS, z toho to jedno mělo být 8c projekt (spojení první délky 8b+ a druhé 7c+, obě vylezeny Rolandem), ale ta druhá délka podle mě nic nepřidává.  V neděli jsme měi na lezení asi jen 4 hodiny, tak výběr byl jasný a to Massone. Ještě mi tam chybělo 9a Under Vibes, dlouhatánský spojení prvního bouldru Undergroundu, intermezzem a celým Reinis Vibes. Suma sumárum 45m lezení skoro ve stropu a bouldr v Reinisovi je na konci. Na druhej po prolezu bylo hotovo a zpět do tréninku."


Adam Ondra, Horror Vacui 8b+, autor Rolando Larcher


Lumír Fajkoš Carabinier 8b/8b+, Súľov

Video a další fotos u Pedra


Lumír Fajkoš

Petr Bláha Cro Magnon 8b, Gorges Du Loup
"Pršelo, tak jsme si odskočili do lehkých cest :). Pětikrokové 8a ve stropě (přelez v roce 2010), pak tak deset metrů za 7b, kde jsem chcípal, pak přímo vzhůru, tucet kroků za 8a+/8b. Ani jsem nečekal, že to dám, jsem na hadry, páč visím na kampusu pětkrát týdně."


Petr Bláha

Štefan Bednár Riverbed 8B, Jacks Broken Heart 8A+, Massive Attacke SD 8A+ a Nothing change 8A, Magic Wood
Na FB píše: "Bouldrove tazenie v Magicwoode aj napriek nie najlepsim podmienkam uspesne ukoncene :) Ciastkovy ciel tejto sezony splneny, progres v silovom 8A+/8B leveli... Posledny den sa mi zadarilo vo vytrvalostnejsom 8B Riverbed. Predsa tej sily 6ty lezecky den nieje nazvys, nastastie ma zachranili nove Oxi od Ocunu vdaka paradnej pate a spicke, ktore akoby boli vyrobene na tento problem :). Za support dakujeme najma Petra Korenova :).‬"



Štefan Bednár

Eva Uvízlová Ribstole 8A, Sněžník
"Boulder ideální pro me malé prsty. Dlouho mi nešel prvni krok,ale nakonec s lepší podmínkou to vyšlo."

Video Evči zde: Eva Uvízlová.mp4

Bohužel se mi nepovedlo iks lidí nahnat a tak alespoň letem lezeckým světem...

Stano Klimo
K-PAX SD 8A, Držková

Honza Novák Gamba 8A, Sněžník

Martin Jungling Šílený Tanec 8a+/8b (XIa), Labák

Jan Mlejnek Neuropatolog 8a+/8b (XIa/XIb), Příhrazy
"Neuropatolog - jak překrásná linka, když sem to viděl poprvé před pár lety, tsk sem nechápal ze je možný to lizt.... A když sem na Podzim do toho vlezl minuléj rok, tak sem zjistil že to zas tak zlý není, nejdřív sem si vylezl operu a hnwd začal pokusovat v tomhle...šlo to strašně rychle a hned druhej Výjezd to vypadalo ze to padne a ne, vždycky nějaká chybka až na konec.... Jako kolikrát sem spadnul v tom pohybu( poskoku)  do lišty ani nepočítám.... Vrátil sem se letos na jaře a zase.... Co pokus to pád na.konci... Několikrát.... Mnohokrát;) a včera tsm přijedu po měsíci... Jednou prolezu, jdeto lehce, a hned.druhým pokusem mě to vcelku lehce pouští nahoru;)))) radost!!!! Takovej Málej splňenej ( lezeckej sen) ;))) diky! Za podporu lidem co jistili ;)"

Pěkný fotky z lezení na písku jsou od Aleše Bobka


Jan Mlejnek

O víkendu závody ve Svitavách

Iva Vejmolová
1.místo ČP v obtížnosti
"Do Svitav jsem jela s klidnou hlavou. Vedela jsem, ze se pomalu vracim po nechtene skoro 3 mesicni pauze zpatky do formy. Jeste to neni zdaleka tam, kde na podzim, ale v sobotu to na vyhru stacilo. Cesty byly tezke, dost slabsich lezcu se v nich bohuzel vytrapilo. Musi to byt pro stavece vzdycky pekny orisek, kdyz se ve startovnim poli sejde takovy rozptyl. Kluci to osolili, musime byt holt vsichni silnejsi! Po kvalde jsem byla 2. za Gabcou Vrablikovou, ktera jedina topla nasi 2.kvalifikacni cestu. Ve finale jsem jedina prelezla problemove misto, ktere sundalo zbytek holek. Podle videi, ktera jsem videla, jsem to sla jedina s vysokou levou patou. Zbytek holek to slo ze spodnich nohou a tento campusovy krok neudelalo. Takze bych vyhru neprisuzovala silove prevaze, ale spis lepsimu vyreseni tohoto kroku. Samozrejme jinak velka radost. Po zranenich udela cloveku radost cokoliv, co naznaci navrat do formy."



Jakub Konečný 1.místo ČP v obtížnosti


Jakub Konečný, foto: Monika Brkalová

No a jako bonus na závěr mini pokec právě s Kubou, který jde nahoru stále výš a je naprosto nezadržitelný :). 
V minulém rozhovoru jsi se krapet představil a cílem bylo 8c. Nyní se ti jich houpe za pasem iks. Které tě nejvíc potrápilo a které nejvíc bavilo. 
Nejrychlejší byl Plan B, dal jsem ho z první plus cesty co se křižují. Nejhezčí byla Corrida – první bouldr za malý stiskáček a přepadem do dobré trojprstové lišty a pak nádherný bouldr za řezavou lištičku, pravou patičku a do spoďáčku. Oba bouldry mi přišly kole 7A až 7B pak Strelovod – vytrvalostní s dobrým restem a Natural link – přírodní Missing link. Oni pustily rychle, déle než dva dny to netrvalo. Rezervy stále ještě jsou.

Momentálně jsi jezdil na Súlov, kde ti to přišlo lehký. Je to opravdu tak? Nejsi prostě jen příliš silnej?
Byli jsme na Sově. Je to styl umělé stěny, stupy chyty a nemusíš je hledat. Nějaké cesty za 8b jsou třeba jen za 8a+. Nevím jestli to je lehký nebo těžký. Nějak extra mi to nesedelo, jsou to většinou dlouhé tahy po hodně dobrých chytech a hodně vytrvalostní.

Co dalšího tam máš vyhlédnuté? Nebo co už jsi zkoušel a zatím nepustilo?
Zatím jsem lezl pořádně jen na Sově. Spíše mám vyhlidnute sektory. Lákají mě cesty na Ježkově a věži u ohniště.

Máš kolem sebe supr parťáky. Štěpán do toho sype a Skočdopole taky. Jaká jména se tam ještě líhnou :)?
U nás v Lipníku je ještě Martin Chytil, sílu celkem má. Je v repre v bouldrech. Jinak je to tady chudý.

Předpokládám, že se všichni vzájemně motivujete a hecujete. Jedete společný tréninky?
Jasný, to my se motivujem. Nejčastěji se vídám  se Skočákem na bouldrovce, ale každý jedem svoje. Občas k nám zajede i Štěpán. A nebo já k němu :).

Pro řadu z nás je naprosto neuvěřitelný jaký skok všichni děláte a jak na sobě makáte. Je to super! Naprostá bomba, že to takto posunujete. Nech nakouknout pod poklici vašeho tréninku.
Já třeba prostě a jednoduše lezu, bouldruju a kampuju. Snad se posunuju no.

V předchozím rozhovoru jsi psal o TRX. Jedeš ho furt?
Teď ho jen do tréninku občas dopluňuju. Ale je to super věc.

Kampus stále oblíbená hračka :)?
Jojo, kampus je nejvíc :) Teď nám ho Amuerte pěkně vybavilo, takže super.

Jakou nejdelší pauzu od lezení jsi zatím měl?
Bylo to před dvěma roky když jsem měl zlomenou ruku. To jsem nelezl měsíc a půl. Docela dlouho jsem se vzpamatovával.

Psal jsi taky, že si necháváš radit ohledně výživy. Co konkrétně? 
No zas tak bych to nehrotil :) asi důležité je, aby strava byla pestrá a od všeho jedno. No snažím se, ale je příjemné si občas něco dobrýho dopřát :).

Co prsty? Přeci jen je to na ně dost záhul. Je vše oká?  
Jsou Ok a doufám že budou. Jako agresivní kampus po jednom nedělám, tak by se nemělo nic stát.

Už se tady v minulých komentářích objevila teorie o silných prstech z hraní na houslích. Co myslíš? Jako podkladů na tuhle teorii je docela dost. Šindel, Resch, Volf atd. Měl jsi nějaké záněty jako malý z hraní na houslí :)?
Zánět jsem neměl. Vliv na silné prsty to asi mít bude. Já relativně silné prsty mám a Štěpán taky. Ty jeho shyby na prostredníčkách, z čeho jiného by to měl :).

Jak často si housle jel? A jedeš je i teď? Vezmeš je někdy do skal? Byste se Štěpánem mohli :)
Hrál jsem osm let ale teď už nehraju, není čas. Jasné, se Štěpánem jsme něco podobného plánovali, uvidíme. Ještě nevím jestli jsem už nezapomněl hrát :).

Jak to máš nyní se školou? Dá se vše v klidu spojit s lezením?
No, ve škole to jedničky nejsou ale dá se. Na delší výjezdy a uvolnění ze školy to ale asi moc není. Ale trénink stíhám v pohodě.

Víkendy už docela tedy jezdíš na skály. Kdy pojedeš do Krasu a co tam máš vyhlédnutého? 
Jezdím na skály jak jen se dá. O prázdninách bych se chtěl do krasu podívat i na více dní. Vyhlédnutou mám Kudlanku, Učně a Adamem nově přelezené Umami. Myslím ze tyhle cesty reálné jsou, jen na nich strávit více času.

Adam tam furt kutí nové a nové projekty. Ať už na laně či na boulderech. Krasové 8c už se třese! I když Glutaman je v podstatě asi 8c jen se u něj píše jiná klasa :). Nebo, ne? Co myslíš?
Když jsem ho vylezl, myslel jsem ze to je jen 8becko :) 8c to nebude. Ono to je jen o jednom bouldru do dvouprdy. Když to vylezeš zdá se to jednoduchý, ale nevím.

A co bouldery na skalách? Která oblast tě láká anebo jaký boulder ti dobře zní v uších :)?
Bouldry na skalách mě baví, mám vyhlédnutého Neandrtálce na Štramberku, to je 8A ( bude těžší ), mám to tam celkem blízko. O prázdninách bych se chtěl podívat do Zillertalu a Magic woodu, to mě hodně, hodně láká. 

Rozjel si se na závodech a po nedávném vele úspěchu na MČR, kde jsi byl druhý si nyní vyhrál ČP závod. Jak jsi atmosféru MČR prožíval?
Na Smícháči byla atmosféra úplně super. Cesty hezké, finále z nových chytů, dobrý závod to byl. Teďka ve Svitavách to taky šlo docela napohodu, lehké kvaldy ale finálovka, se zajímavým  bouldrem který zastavil nás prvni tři, vyhrál jsem díky topování obou kvald.

Jsi nervák anebo to celé zvládáš v klidu? Co v izolaci a pocity před nástupem do finále?
Já ani nevím jestli nervák, bez aspoň malého stresu to není nikdy.

Cestu jsi proletěl jak střela a na konci byl asi ve třech krocích totál na max. Parádní bitka! Celkově druhý místo a o parník za ostatníma. Nakoplo tě to do dalšího tréninku? 
Finálovka na Smícháči byla hezká, vytrvalostní. Docela i jo.

Nyní prvenství na ČP. Jak ti všechny cesty seděli a jak se ti líbili? 
Cesty byly postavené dobře, mě se líbily. Jen finále mohlo být trochu lehčí:) v půlce to teprv začlo bouldrem, který nikdo nevyřešil. Mimo závody jsem ji ještě zkoušel, dostal jsem se o sedm kroků dál ale peklo, každý krok těžký. 

Jaký typ cest máš na závodech nejradši?
Nejradši mám tak 30-50 kroků v převise, nemusím kolmárny. Lišty lišty a lišty. Jsem spíš vytrvalec než silák :).

Jsi v repre a jaký nejbližší závody tě čekají?
Čeká mě první evropák už za dva týdny v Imstu. Letos jich je málo. V září mistrovství Evropy a možná  v listopadu Čína.

Jaký umístění by tě potěšilo a co hodláš bojovat?
Jako určitě by mě potěšila nějaká bedna z evropských závodů. Tak uvidím jak na to vlastně jsem. Rád bych se podíval do Číny kde je letos Mistrovství světa juniorů. Více se těším na skály. 

Co boulder závody? V Praze na 2.kole ČP jsi se neukázal! Veeelký mínus :! za chvíli bude 3.kolo v Ostravě. Dorazíš tam? 
Boulder závody mě zatím nelákají, loni jsem na ně jezdil ale MSJ v Arcu mě definitivně odradilo. Možná letos na nějaký zajedu. Furt samé ladičky, holé struktury, protlačování, mě to nebaví a ani nejde :). Do Ostravy nemůžu.

Repre boulder tě tedy neláká? 
Loni jsem v repre byl ale teď už mě neláká, možná příští rok až budu silnější.

Blíží se léto a prázdniny. Co máš v plánu a kam se ukryješ před horkem? 
Pravděpodobně pojedeme do Jury ale chtěl bych někam dál a na dýl :). 

Držím palce ať drží zdraví a těším se na další bomba přelezy! 
Měj se
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Jann19.05.2016 22:59
    Teda, za ten pondelok som zvažoval trest smrti, ale prelezmi s rozhovorom si sa omilostil :) Aj tak palec hore,že ich ideš každý týždeň a v podstate bez odmeny (len hrejivý pocit pri srdiečku a nejaká tá medializácia BB :)
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama