Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

12.11.2014 10:05

Přelezy týdne 25

foto

Pomalu se přehupujeme do druhé půli listopadu a přelezy pořád padají :) Je jasné, že aktivita přelezů bude slábnout, ale pořád je dost bouráků co vyráží na skály a nám ostatním dávají pocit jak to bude super až tam taky vyrazíme...
Tak pojďme proběhnout copak kdo kde a co.





Stálice Přelezů týdne Džanglí opět buší a dokonce je opět na týden v Juře. To zase budou bombice!
Martin "Džangli" Jungling
  Rave Time 8A, Ribstole 8A, Sněžník a Winterfresh 8A, Mann beist hund 8A, Frankenjura

"Ooookej! Víkend Sněžník. Nic moc podmínka, ale povedly se dvě věci. Ribstole 8A a Rave Time 2.půlka taky 8A. Ribstole je taková dvoukrokovka. Silovej zved za spoďák a strašně dlouhej krok levou rukou do lišty.Dá se to lézt i jinak, ale to umí jen Kozlík :). Rave Time je traverz přes celou tělocvičnu od R.Štefánka s klasou 8B. Uprostřed je docela slušné madlo a druhá půlka začíná právě tady. Ještě jsem před tmou stihl prolézt první půlku a ta by snad měla jít. Jinak teď z Jury...Padl Winterfresh 8A = nízký traverz po dírečkách s nechutně dlouhýma rozpažkama. A Mann beist hund 8A = nádhernej boulder po stiskách a kostkách jak ve Švajcu."


Martin Jungling

Když nehraje snooker, tak bouchá bouldery...
Libor Břicháček Remake 8A, Sněžník

"Remake 8A vede na kámen Proces a je to vlastně varianta, která se leze bez stěnky na nohy. Název kamene "proces" je výstižný, protože se mi povedlo dvakrát spadnout v posledním kroku do madla a to byl sakra velký proces na moje nervy (někteří co byli na kopci možná slyšeli) :). Jinak pro mě jedna z nej linek na Sněžníku. Stropík, chyty akorát a supr kroky do těla."


Libor Břicháček

Malý Honzík roste a drtí. Kam ten svět spěje :) Dyť mu není ještě ani 15...14...13...12
Jan Vopat
Cubata+Chupito 3euros 8b, Margalef
"Margalef - La sombra del viento 8a OS - mírně převislá cesta, ve které jsem měl OS malinko zlehčený, protože po ranním příchodu byla cesta již někým nacvakaná. Ale určitě pěkná linie s malými a kousavými chyty, a hlavně bez jakéhokoliv delšího povinného nátahu.
Margalef - Doctor Feelgood 8a OS - tohoto přelezu si cením nejvíc, byla to jednak krásná dlouhá linie s převislým začátkem a jednak OS, ve kterém jsem si celou cestu nacvakal sám.
Margalef - Cubata+chupito 3 euros 8b (8a+) PP - jedna z mála cest během zájezdu, kterou jsem zkusil nacvičit. Nejdříve jsem cestu prolezl a zjistil, že až na začátek je cesta celkem lezitelná. Chvilku jsem musel poladit boldřík nad druhou preskou a přelez se podařil až posledním pokusem pozdě odpoledne.
Jinak co se týče lezení, OS přelezy jsou super, ale nejvíce jsem se věnoval lezení na rychlost :). V Espadelles jsem o několik vteřin porazil místní borkyni... viz. přiložené foto"



Jan Vopat

Tentokrát jediný boryš ze Slovenska s parádním přelezem.

Peter Kmoško Mangalica 8b, Súľov
Převzato z Climb.sk
"Mangalica je hore na Sokolej veži, Andrej Kamas to preliezol tento rok, prvá polovica položené jedovaté 9-, oddych, druhá polovica previsnuté, ťažké prevalenie po malých chytoch do položeného, trošičku ešte aj morálovy dolez, 13 istení.
1. pokus - ledva kroky, potom som to išiel na pokus nič, ďalší ďeň som to nacvakal dosratý za ušami hore a celkovo na 6. pokusov som to dal (3. ostrý), lebo vždy som si to išiel nacvakať zospodu.
Aj v tej spodnej časti sa zle dočahujú istenia, akože ja som dlhý a stejne zle, keď už máš expresy nacvakané je to pohoda, ale nechcelo sa mi ich zvrchu dávať.
Forma, čo ja viem na svoj vek primerene, som minulý týždeň dal ešte na Belej Ten istý tanec, tak som bol štastný, ale nič také čo by stálo za zmienku, 8c to nie sú :-)
Edo Homola navŕtal ale dole vedľa Eniky Beniky 2 cesty, jedna už prelezená 8-, Abr fabr, druhá bude asi 8a, to už pokusuje, obe asi 14 istení 35m, čisté prírodné, parádne lezenie"



Peter Kmoško

Svoje první 8B urval a bylo víc než jisté, že se tak brzo stane!

Štěpán Stráník Deep Throat 8B, Magic Wood
"Hlavní útok švýcarského výjezdu byl na Deep Throat 8B, na začátku výjezdu jsem si vyzkoušel kroky, ale byl jsem úplně marný. Ve čtvrtek se jdu podívat do skal jestli je spoďák konečně suchý a je, rychle běžím do kempu a v 9h si už osvěžuji kroky, ty se mi daří dát celkem rychle, ale problém je to spojit. První pasáž do dobré pozice z které se útočí do lišty bych odhadoval, tak na 7B, pak následuje pro mě limitní krok ze spoďáku daleko do lišty, samostatně bych to viděl někde mezi 7C- 7C+ a relativně dost nepříjemný odlez, tak za 7B+ -7C. Dávám celkem slušný pokusy, ale ze spoďáku do lišty je vždy něco špatně, nedaří se mi jí hlavně dobře trefit, po celkem asi dvouch hodinách příjde ten správný pokus. Začátek rychle proběhnu a s vypětím všech sil trefuji a správně držím lištu, pak následuje těžká špička a nepokazit, štěstí se ke mě přiklání a stojím nahoře, radost je obrovská, moje první i když podle serveru 8a.nu lehčí 8B. Myslím si, že ten krok ze spoďáku už bych jentak nedal, všechno se tady sešlo úplně úžasně! Po dvou letech si posunuji laťku na tuto úžasnou metu, cítím velkou satisfakci, za tvrdý trénink."

Seznam přelezených boulderů nad 8A:
Deep Throath 8B Magic Wood - viz. výše
Massive Attack 8A+ Magic Wood - tři až čtyři velmi těžké kroky, po 30min bylo posekáno
Elektroboogie 8A+ Magic Wood - krásný vyrovnaný silový boulder, sice píší lehčí, ale mě to dalo zabrat víc než všechny 8A v lese
Nothing Changes 8A Magic Wood - těžké přebrání kostky, dal jsem to první den výjezdu, ale silově jsem se cítil hrozně
Fake Pamplemouse 8A Brione - 4-5 kroků ve velkém převise, je to nádhera
Frogger 8A Brione - asi nejlepší linie, kterou jsem viděl vytvořit přírodou, řekl bych že dokonalá linka
Placebo 8A Chironico - těžký první dva kroky, pak už to šlo
Kit Dynamite 8A Chironico - pro mě těžký skok do slušněho chytu, kde člověk musí nechat háček, jinak je dole
The Bomb Is Explosion 8A Magic Wood - na začátku výjezdu jsem se v tom trápil, za podmínky z první
Tornado 8A - FA, Magic Wood - nejprve jsem si tuto linku očistil a pak se mi jí podařilo přelézt, je to krátkej boulder, ale jde o pěkný silový 4 pohyby.

Další infos a fotky u Štěpána na Blogu


Štěpán Stráník

Opakování je matka a je radost si připomenout, že Martin zbombil 8C boulder. Událost roku...řekl bych!
Martin Stráník o prvním 8C píše na svém Blogu


Martin Stráník v 8C!

Tento víkend se střetly dva závody v jeden čas. Vždycky je to naprd a těžko se to plánuje dopředu. Je to ovšem velká škoda...

Na Slovensku proběhl boulderový závod: Kiku Vertigo Open 2014, 8. 11. 2014

První místo v babách urvala Lenka Mičicová - 1.místo

"Tesim sa , ze som vyhrala. naozaj som necakala, lebo boriek , co len bouldruju tam bolo habadej. ja nie som moc bouldrovy typ a typy bouldrov, ktore boli na pretekoch, ci vo finale my v ziline nelezieme. Nie , zeby sme nechceli, ale nie je priestor, chyty, podmienky. Clovek potom stoji pod bouldrvom a pozera s respektom,ze asi ako to polezie, a tie chyty vobec ako udrzi. Kvalifikacne bouldre boli velmi pekne a lezitelne. Casovy priestor bol, takze sa clovek mohol znicit. Asi kazdy si nasiel cosi. Najviac bolo asi oblinovych bouldrov, sem tam listovy, no aj skoky. Naozaj pekne bouldre. Ja by som privitala viac listovych , ale tak ta doba je uz prec )))) . Finale sa myslim tiez celkom podarilo, mam na mysli zenske. Dali sa vyliezt vsetky. Posledny bouldre mi uz nevydal, bol aj najoblinovejsi, a proste nedrzali vylezove 2 chyty, ktore sa nedali ani ocistit. Nechcem sa vyhovarat, ze to bool dovod. tiez myslim, ze dlhsie baby mali vo vsetkcyh bouldroch celkom vyhodu. Ale tak to uz chodi v cestach. Ucast bohata, Bouldre pekne. Dakujem za pekne preteky a bouldre. ABA ve Visnovem."


Lenka Mičicová foto: Martin Viazanko

První místo v chalanoch sice sebral boreček z Polska a druhé místo čabajka z Maďarska, ale třetí místo a tím pádem vlastně první místo :) urval NÁŠ Jirous Přibil

"Jako již několikrát v letech minulých jsem i letos vyrazil na Kiku Vertigo open na Slovensko do Bratislavi. Termín se kryl s ČP v Brně, ale vsadil jsem na jistotu. Jaká byla ta jistota? Jistota nejlepší bouldrovky v ČR a SR, jistota perfektních bouldrů na skvělých chytech, jistota dobrého dopadiště, jistota dobré organizace, jistota pěkných cen v případě, že se zadaří. No a zadařilo se, takže mám radost z třetího místa a chodím v novejch FiveTen botách Velké díky za tyhle závody patří Katce Fickuliakové a Rosťovi Šulíkovi, za rok zase tam!"



V Brně na Sport Life se odehrálo 6.kolo Rock Point Český pohár v boulderingu 2014 - Poslední pohárový závod v tomto roce.

Pro první místo si dolezla Petra Růžičková a vééélké překvapení bylo třetí místo Lůůů Klemšové. Super, že je po úraze zpátky ve hře!

"Vzhledem k tomu, že jsem letos vynechala dva závody, tak jsem se na poslední ČP těšila. Závody se podle mého názoru vydařily. V sobotu jsem se necítila úplně nejlíp, tak jsem byla ráda, že závod byl rozdělen na 2 dny. Finálový bouldry mě velice překvapily. Stavěčům se moc povedly, spousta struktur, některé i těžké na vymyšlení a v dalších to chtělo zase i trochu zabrat. Jelikož závody probíhaly v rámci akce SPORT life, tak nebyla nouze ani o diváky, kteří vytvořili parádní atmosféru. Během volného času jsme se mohli jít podívat na jiné sportovce a nebo si i zasoutěžit v zajímavých disciplínách. Jen škoda, že přijelo poměrně málo závodníků. Tak snad závody namotivovaly i některé kolemjdoucí a závodníků bude každým rokem přibývat :)".



A klasicky u chlapáků bylo už podle startovky jasno :) Martin Stráník = 1.místo

"
I poslední závod ČP se mi podařilo vyhrát, tentokrát s nijak výraznou převahou. Ve finále jsem zaboha nemohl přijít na nástup druhého boulderu, ve čtverce jsem taky vymýšlel zbytečně těžký program... nakonec teda s trochou štěstí to vyšlo. I když jsem se ve dvojce nepohl, tak se mně společně se čtvrtým boulderem moc líbily, nebyly to bouldry jenom o síle, ale bylo zapotřebí zapojit i hlavu. Jednička a trojka byly čistě o síle, tam nebylo moc co řešit. Celkově asi letos jeden z horších závodů, ale měl to těžké v konkurenci Slaného nebo Lokálu."



Pětadvacátý přelezy týdne jsou minulost. Pětadvacítka :) To je pane číslo. Nová hala BB nese číslo 25 a je to prostě naše pětadvacítka! V pondělí 17.11 ji neofiko otevřeme a lidi si ji budou moc prohlédnout a asi už i popolézt a ve čtvrtek 20.11 ji pak otevřeme oficiálně a bude velká párty a ejchuchu. Koukejte dorazit a podpořit narození nového prostoru. Moc se na vás těší celá BB crew!
Pozvánka na párty je ZDE

Malá ochutnávka dalšího profilu, kde budou výlezy:



A pro jistotu ať vám neunikne jak nově nyní BB vypadá:



Těším se na vás a moooc díky za podporu. Ať už v BB samotném či zde na stránkách.
Oliváč

Přelezy se hromadí ZDE

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama