Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

25.03.2015 08:53

Přelezy týdne 12

foto

Přelezy týdne, to je čistá radost :). Vždy si říkám, zda bude o čem psát a zda to vydá na článek a ono zatím vždycky jo. No a to je paráda. Dnešní číslo je nadupaný a máte v něm i spoustu videí.
Tak dost řečí a mrkejte na to, co se událo...

Ondra Beneš Výměna generací XIa, Tisá
"Na tento projekt jsme koukali už před 20 lety, když jsem do Tisé začínal jezdit lézt. V převislé hladké plotýnce trčel kruh, který tam pravděpodobně natloukl Jarda Maršík st. No a po 20 letech jsem se rozhodl se do projektu podívat. Přidal jsem ještě jedno jištění a na druhou návštěvu jsem cestu vylezl. Jedná se o bouldering s lanem. Klíčová pasáž (cca 8A) má 5 kroků po malých chytech, kde bych se bez dobrého tření nečapal. Každopádně to byl zajímavý pocit dokončovat takto starý projekt. Proto Výměna generací."
 


Vladimír Calda Grosse Einlasskarte 8A, Bahratal
"První 8A, tak velká radost...celkem mi to sedlo, ale nakonec jsem ještě dvakrat spadnul při špičkování za hranou, tak to nakonec bylo takové morálové ;) "


Vladimír Calda

A video z přelezu:


Martin Jungling Machinarium 8A+, Ciderhouse 8A+, Sněžník Starý Pes,nové Triky 8A Sněžník
"Ciderhouse: Stará dvoukrokovka od Rosti s minimem opakování. Dá se to lézt mnoha způsoby a najít ten, který ti sedne je oříšek. Minulý měsíc mě osvítilo a měl jsem program. A minulý týden po pár hoďkách to padlo. Machinárium: Nádhernej stropovej kýl. Taková kompresní záležitost. Lehčí začátek (cca 7B) a dolez Remakem (8A). Má to ale celkem dost kroků a chce to výdrž. Zabralo mi to nějakou chvilku krokování a pak 5 pokusů. Hodně blízko to bylo už z první bomby,ale pár chyb mě donutilo počkat si na druhý den."


Martin Jungling v Machináriu


Štěpán Stráník Dobrák Od Kosti 8B a Pek-se-so 8A+, Labák
"Po sobotním závodě jsem si dost spravil chuť. Šel jsem do toho s tím, že buď dám Dobrákovi na prdel, nebo mě vytrestá. Dobrák Od Kosti - jde o krásný strop, pět hrubě silových kroků na celé tělo. Startuje se ze spoďáku, facka doleva do oblino-lišty, doleva přehodit nohy, přískok pravou do bočáku a následuje delší nátah do velmi malé řezky, klíč je řezku udržet, udělat velmi těžký kříž a skok na hranu. Jsem ze závodů zdravě naštvaný a tady si tu zlost můžu pěkně vybít. Po zkrokování a pár pokusech se mi Dobráká daří přelézt, při přelezovém pokusu udělám kříž úplně na max, už mi docela dochází, a tak všechny zbytky sil soustředím do skoku, držím! Cítím velkou euforii, že ta síla přeci jenom je, jako bonus přidávám Pe-xe-so, taky zajímavý boulder. Až na jeden krok jsem měl stejný program v Dobrákovi jako Martin . V klíčovém kříži jsem to levačkou nešel přímo, ale musel jsem si přiskočit oblinu, jako on bych to nedal, to je jinej level."


Štěpán Stráník, Dobrák od kosti 8B

Další report najdete na blogu Štěpána ZDE

A videjka:
 


Martin Stráník Medvědárium 8A+/B, Tábor
Název docela napoví :)
Více infos na Blogu Martina ZDE


Martin Stráník foto: INK

Fero Kočiš ze Slovenska a Radek Hlaváček z Čech dali Siempre Se Puede Hacer Menos 2 8b, Chulilla
Fero píše:"Túto cestu v Chulillskom sektore Pared Blanca vyliezol nedávno Klemen Bečan na OS, až úplne hore za 8c. Priťahuje teraz dosť pozornosť a veľa ľudí ju skúša. Kedže sme mali na lezenie šesť týždňov, boli sme rozlezení až až a chceli skusiť niečo, na čo by sme si inokedy vôbec netrúfli. Keď sa oteplilo, zostala cesta volná a vrhli sme sa na ňu po hlave. Nacvakávanie presiek vyšlo na mňa a stálo ma dosť síl, ale všetky kroky som spravil relatívne rýchlo. Lenže v druhom pokuse som musel znovu bojovať o každú presku a prelez sa mi zdal nemožný. Radek v tom vyzeral oveľa lepšie, ako vo všetkom, lebo za posledný rok výrazne zosilnel. Druhý deň sme obaja tretím pokusom doliezli do toho istého miesta, kúsok nad prvú reťaz. Po ňu je to pekné 7c+ po veľkých chytoch, ale 10 metrové predĺženie po menších lištách nám nešlo. Po
reste cesta výrazne zľahkla, a na moje prekvapenie som to spojil 4. pokusom, možno vďaka trom kolenám v ceste. Radek bojoval aj s totálne prelezenou kožou a potreboval ešte tri pokusy. Kedže ani jeden z nás nikdy nevyliezol ani 8a+, nemáme to s čím porovnať, ale myslíme, že cesta by mohla byť v budúcnosti zhodená. No nám by to asi radosť z vylezenia tejto krásnej linky kazilo sotva."



Fotka z pristupu do sektoru


Jedina fotka z cesty, jak ju leze Radek.

Peter Jochec ze Slovenska Marjetica 8b, Mišja Peč
"Cestu som sporadicky chodil pozerať dlhšie, ale v pláne to nebolo. Vždy tak 2 nálezy a potom som liezol iné veci. Bol som slabý a keď si tam 2x do roka, na jar a potom až na jeseň, ťažko sa dá vyliezť niečo na hranici. Tento rok to bolo trochu iné. V januári som si ju skúsil a celkom sa v tom dalo hýbať a to som ešte netrénoval silu. Ďalší výjazd mi Pišta poradil fintu a padal som už v poslednom skladačkovom kroku za bouldrom. Ideš pravačkou na zápor do kocky, kde sa dá preklepnúť. Paradoxne to bol pre mňa crux, povinný boulder sa ukázal ako easy. Tretí výjazd to šlo prvým ostrým, prvé zahraničné béčko, takže potešilo :)"


Peter Jochec v Marjetici

Další fotky a infos o Marjetici ZDE

Proběhlo 2.kolo Rock Point český pohár v boulderingu. Tentokráte v Plzni.




Karina Bílková 1.místo ženy
"Na závody v Plzni jsem přijela především strašně natěšená, protože od posledních závodů, kterých jsem se zúčastnila, už uplynuly skoro čtyři měsíce. Postup do finále byl docela těsnej, takže jsem si po vyvěšení výsledků docela oddechla, že to vyšlo. Do finále jsem nastupovala nadšená ze závodní atmosféry a v docela dobré psychické pohodě. První boulder mě uklidnil úplně a dál se mi lezlo už jenom líp a líp. V jediné trojce jsem zaváhala a nevymyslela ze začátku program, a pak už mi chyběla síla. Za první místo jsem strašně ráda, protože mi to otevřelo dveře na svěťáky, kam jsem se letos stejně chtěla jet podívat."


Karina Bílková

Martin Stráník 1.místo muži
Informace opět najdete jak jinak než na blogu Martina :)


Martin Stráník

Další kolo Rock Point český pohár v boulderingu 2015 bude v Praze na Sport Expo 2.5.2015. Více informace najdete na www.boulderzavody.cz
Registrovat se můžete ZDE

V rámci ČP běží i dětské závody, které jsou buď den před hlavní akcí nebo den po. Tyto závody jsou určené od nejmenších až po 16-ti leté.
Na Sport Expu budou dětské závody v pátek 1.5.2015 a budou se pyšnit názvem Boulder Bambini :)
Registrovat se můžete ZDE

Za bébeso už leze pár mladých nadějí a zatím ze dvou závodů urvala první místo v kategorii U8 Matylda Pišťáčková. Líhne se nám tu ale mnohem více super talentů, tak uvidíme, jak to za pár let bude vypadat :)


Matylda Pišťáčková

Pozvánka na Boulder Bambini:


No a když už jsme u těch závodů, tak na netu se objevilo super video z finálového boulderu kdesi v Kanadě.
Sean McColl předvedl parádního robokopa :) No čekněte sami...

Pan Robohovado ZDE

No a tadydádydááá. Přelezy jsou u konce. Fajne den a fajne víkend všem. Zdravím rokery a držte se! :)
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama