Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

30.03.2015 09:19

Karina Bílková

foto

Tak ako :)? Dopočítali jste se? Tak já vám to ulehčím...Rozhovor s Karinou je padesátým rozhovorem na Boulder.cz! Olééé. Sám tomu moc nevěřím, ale je to tááák :) Mega!
Dneska je tedy pokec s Karinou, kterou baví závody a vše okolo nich. Lezení nefláká a tlačí na motorovku. Jak se má, co dělá atd. atd. se dozvíte v následujícím textu.
Tak jdeme na to :)


 

Odkud jsi a kde momentálně žiješ?
Jsem z Prahy a žiju v Praze.

Kolik ti je a další povinné míry :)?
Je mi čerstvě 27, měřím 178 cm, vážím tak mezi 62 a 64 kg.

Studuješ vysokou?
Studuju ČZU, ekonomický obor a fakt doufám, že letos v květnu to dotáhnu a budu už mít od vysoký navždy pokoj :)

Dlouho jsi pracovala v Lokálu. Co děláš nyní?
Udělala jsem si v mezičase mezi bakalářem na VŠE a magistrem tady na ČZU rekvalifikační kurz na bezpečnost práce, takže teď dělám hlavně bezpečačku. A k tomu kurzy v lokálu a sem tam i něco dalšího, když se něco naskytne.



Tvůj pracovní ideál? Co bys v budoucnu ráda dělala?
Pracovní ideál pořád hledám a myslím, že se to bude pořád měnit. Po pěti letech v Lokálu, kde jsem to dotáhla nejvýš, jak to šlo, jsem potřebovala změnu, teď dělám bezpečačku a jestli mě to přestane bavit, tak se posunu zas někam dál. Mám to otevřený, nemám žádnou vysněnou práci, kterou bych chtěla dělat a šla si za tím. Tedy kromě pořádání závodů, ale to neberu jako práci, ale jako zábavu. Snad se to jednou přehoupne i do toho, že z toho bude něco jinýho než mega práce :)

Máš sourozence? A co rodiče? Lezou x sportujou?
Sourozence nemám a rodiče sportovali spíš zamlada, teď se hlavně plaví na moři na lodi :).

Který sporty jsi aktivněji vyzkoušela a který tě fakt baví?
Před lezením jsem se věnovala atletice, běhala jsem osmistovku a skákala do výšky. Pak mi doktor našel vadu kyčlí a musela jsem s tím přestat a přešla jsem na lezení. Běhání mě ale pořád hodně baví, i když se mu kvůli té bolavé kyčli nemůžu věnovat tolik, kolik bych chtěla.

Kdy jsi se k lezení poprvé dostala a kde, s kým, proč :)? Vem od začátku, jak to opravdu šlo, první rok, druhý rok...
Po atletice rodiče řešili, co se mnou. Nepřipadaly v úvahu ty sporty, kde musíš skákat a běhat (takže skoro nic :)), takže bylo v nabídce kolo a nebo plavání. Potom tátův kámoš měl kámoše, který pracoval v Týnský, kde zrovna David Matoušek rozjížděl dětské kurzy. Tak mě tam přihlásili a začala jsem chodit tam. Začínala jsem na laně, ale jakmile se otevřel Lokál a my jsme se s dětským kroužkem přesunuli tam, tak jsem začala hlavně bouldrovat, a to mi zůstalo doteď.



Jaký byly začátky a bavilo tě to hned od prvního momentu?
To ani nevím, to si moc nepamatuju, ale vím, že mě vždycky bavily závody :) Už od těch prvních na laně i na bouldrech (myslím, že na prvních bouldrových závodech jsem byla na Brumlovce, tys organizoval ty, ne? :))
No jo :) To byl Boulder Contest s Andrejkem :) Hehe, tak to už je pěkně dávno...

Udělala jsi dobře, že jsi zůstala u lezení :)?

To každopádně, mám na tom ráda tu různorodost. Že můžeš lézt vevnitř, venku, na závodech, baví mě ta kombinace...

A začala jsi boulderem nebo si snad dokonce oblékla sedák? Si vlastně ani neuvědomuju, zda jsem tě někdy viděl v sedáku :).
No začínala jsem na laně, ale jak píšu, moc dlouho jsem u toho nezůstala :)

Pohybovala jsi se v podstatě denně na boulderovce nebo minimálně v lezeckém prostředí. Jak často jsi chodila lézt a co slovo trénink :)? Říká ti to něco?
No v Lokálu jsem právě na konci už víc pracovala než lezla a nepracovala jsem vůbec na stěně, což mě mrzelo a byl to taky jeden z impulzů pro to, abych odešla. Teď je to s tím lezením lepší, snažím se střídat bouldrovky a střídavě do toho aspoň trochu šlapu a trochu to flákám. Systematickej trénink jsem nikdy nezkoušela, spíš se snažím při lezení zaměřit na to, co mi nejde. Takže se snažím lézt hodně v převisech, abych zesílila, po stiscích, abych se to naučila, atp.

S kým nejčastěji lezeš nebo jsi lezla?
Nejradši s Domčou, ale nevím jestli i nejčastěji, jak obě pracujeme, tak se občas trochu míjíme. Navíc Domča má teď v loji to rameno, tak víc laníčkuje a to není nic pro mě. Jinak radši lezu spíš s klukama, míň fňukaj a víc lezou :).



Dominika stopro patří k tvým tréninkovým parťákům :) Sama ale lezení nedává tolik, kolik by mohla a je roztříštěná do milionu jiných aktivit. Kopete se vzájemně do trénování?
Když spolu lezeme, tak jo, je mezi námi taková ta zdravá rivalita.

Jaká je tvoje momentální pravidelnost? Soustředíš se na něco konkrétního nebo prostě si jdeš zalézt?
Pravidelnost teď žádnou nemám a jak jsem psala výše, spíš se snažím zaměřit přímo v lezení na to, co mi nejde, než že bych jela podle nějakého tréninkového plánu.

Máš na holku super lezeckou výšku. V boulderech jisto jistě výhoda. Výška ovšem není vše a v čem vidíš svoje lezecké silné stránky a v čem naopak slabiny?
Jako silnou stránku vidím tu výšku a jinak asi v ničem nevynikám :). Mojí největší slabinou je síla, ale snažím se, abych jí eliminovala :).

Kolik uděláš shybů?
Po každým lezením si jich deset dám, ale jinak shyby nedělám, když jsem je dělala vloni pravidelně, tak mě začaly bolet lokty, tak jsem toho zas nechala :)

A na jedný? :)
Leda by mi tam někdo tlačil zadek nahoru, jinak jsem bez šance :-D



Už dlouho jezdíš na hromadu boulderových závodů. Kdy jsi se závoděním začala?
Docela brzo, David Matoušek, který vedl náš dětský kroužek, nás do toho docela tlačil. Takže dětské Tendony na laně a pak ta Brumlovka byl můj první boulderový závod, pak nějaké menší a pak si pamatuju Václavák v roce 2006 ,a potom už jsem se docela začala jezdit na závody ČP docela pravidelně, i když ze začátku jsem pravidelně obsazovala poslední místa :)

Zkus spočítat kolik už máš za sebou závodů jako závodnice...
No to vůbec netuším :-D

V loňském roce jsi si dolezla pro titul Mistryně ČR v boulderech. To musel být super pocit a určitě i překvapení. Nebo ne? Jaká byla tvoje příprava před daným závodem?
Pak jsi se zúčastnila iks dalších závodů a v letošním roce jsi opět sáhla po místě nejvyšším, a to na druhém kole ČP v boulderech, kde jsi opět urvala první místo. Super!
Příprava, pocity?

No oboje bylo velký překvapení, ani jedno jsem nečekala. Vloni jsem byla po úrazu kolena, už postup do finále jsem brala jako velký úspěch. Stejně tak do Plzně jsem jela bez velkých očekávání, chtěla jsem si zas zazávodit. Ale finále mi na obou závodech hodně sedlo, moje výška zapracovala a pomohlo i to nízké očekávání, takže jsem byla ve finále dost klidná.

Oba závody, kde jsi urvala zlato, pořádali kluci ze Slaného :)! Náhoda :)?! Není v tom něco nekalého :)?
Si na vás příště dáme větší pozor :)!

Jsme domluvený, to je jasný, jak jinak by takovej slabouch jako já mohl něco vyhrát :)



Žádný podceňování :). Boulder závody jasně ukazujou, jak se může stát opravdu cokoliv. Do finále na 2.kole jsi nepostupovala zrovna z prvních pozic. Nebo je v tom taktika. nevyházet se v kvalifikaci a pak pořádně zabrat ve finále?
Já už jsem Domče tvrdila před tím posledním topem, že nám to na postup bude stačit, ať šetříme síly na finále, ale naštěstí mě překecala, že to stačit nebude, jinak bych asi vůbec nepostoupila :) Ale do finále obecně postupuju radši z horší pozice, protože když postupuju z nějaké lepší, tak potom sedím v té izolaci, slyším to jásající publikum, vím, že to jde vylézt a chytnou mě nervy...

Co ti jede během finále hlavou? Čím se uklidňuješ a co tě dostane do pohody? Nějaký rituál?
V tomhle jsem od začátku svého závodění udělala docela posun, protože když jsem byla mladší, tak jsem do toho nebyla tak zažraná a u lezení jsem myslela na tisíc jiných věcí. Teď se to dost zlepšilo a uvědomila jsem si, že nejdůležitější je soustředit se jenom na to lezení a na nic jiného. Do pohody mě dostane, když je první boulder lezitelnej a vylezu ho, to mě pak obvykle uklidní na zbytek závodu. A co tedy hodně vnímám, je závodní prostředí. Vloni mě na Mejcupu dotlačili jenom fanoušci, když se jejich řev stupňoval s každým dalším dosaženým chytem :).

První nominační závod jsi pořádala a nemohla jsi závodit. Máš dohodnutou vyjímku na repre? Chtěla bys vyrazit na světové akce?
Díky tomu, že jsem druhý závod vyhrála, tak v repre jsem. Ale asi ani kdybych se tam nedostala, tak bych se do Mnichova jela podívat na svoje náklady. Vloni jsem byla na závodech Adidas Rockstars a byla to super zkušenost, ty svěťákový závody jsou o trochu něčem jiném :).



Jakou vidíš svoji šanci a co bys ráda na SP předvedla?
Jak jsi psal výše, tak ty bouldry dokážou být jakýkoliv, takže uvidíme :).

Sleduješ světovou špičku? Například trénink Alex :)? Ta je hodně krutá!
Nikoho nesleduju, akorát občas náhodou nějaký video a vždycky jenom čučím, jak jsou ty závodníci (a z mého pohledu hlavně holky) úplně jinde.

Jakých zahraničních závodů jsi se už zúčastnila? Vím, že jsi byla na Adidasu. Ještě další akce?
Nikde jinde jsem nebyla, takže se těším, že letos ten počet rozšířím.

A jak to šlo a v čem jsou jejich závody jiné oproti ČR závodům?
Na Rockstars to bylo hodně o síle, myslím, že svěťáky nebudou jiný, musím na tom ještě trochu zapracovat, ať to není ostuda :).

V letošním roce budou ještě 4 ČP boulder závody. Pojedeš na všechny? Pravděpodobně dva z nich ještě budou pořádat kluci ze Slaného...:)
Haha :) Chystám se určitě na všechny, závodění mě fakt baví :).



Ohledně závodů sedíš tak trochu na dvou židlích. Jako pořadatel a jako závodník. Která půlka tě baví víc a je ti příjemnější?
Asi tak na 1 000% radši závodím, ale to pořádání má taky něco do sebe. Ale už se těším, až se to jednou zlomí a bude to prostředek vydělávání peněz a ne k dotování :) Asi mám málo ostrý lokty a dělám to špatně...

Pořádat závody je hromada práce, která není moc vidět a málokdo si uvědomuje všechny souvislosti. Co tě na tom stresu a nevděku :) baví nejvíc?
Baví mě to celý, je to celoroční práce a když se to pak povede, tak je to super pocit. Ale teď zhodnocuju letošní rok a to, co mi to vlastně přináší, a to už je horší :).

Poslední dobou stavíš i samotné bouldery. Jednou ze slabin ČR závodů jsou podle mě právě ženské bouldery. Nějak se zatím nedaří najít kompromis, aby nebyly moc lehké nebo naopak moc těžké. Ženský stavěčský element by mohl být ten správný recept. Chtěla bys někdy zkusit postavit ryze závodní bouldery pro holky?
Zatím mě to vůbec neláká, chci závodit :). Navíc když jsem byla stavět s klukama v BB, tak bylo vidět, že jsou s tím stavěním úplně jinde! Maj spoustu nápadů, jde jim to od ruky a já jsem vedle nich byla pomalá, neschopná sama zvednou velkou strukturu a přivrtat jí ze žebříku a vymýšlení bouldru mi trvalo asi jednou tak dlouho :). V tomhle mají především Olin s Vildou můj obrovský respekt, kam to stavění posunuli, je to jinde než to bylo před pěti lety, a je to super krok vpřed.



Nejvíc ovšem je potřeba zamakat na startovním poli. Upřímně je holčičí pole prostě strašně malé. Nové starší tváře se objevují zřídka a je tedy jediná šance dotáhnout hromadu mladých holek k lezení a správně je motivovat. Od jakého věku je podle tebe dobrý začít a kdy začít s tréninkem?
Tohle je asi otázka spíš na někoho, kdo se věnuje tréninku. Ale teď jsem na závodech v Plzni viděla Elišku Adamovskou, která s námi byla i ve finále na Mejcupu a ta byla krutá! Byla milá, usměvavá, v bouldrech soustředěná, nikam nespěchala, lezla na jistotu, po skončení závodu se přišla rozloučit a poděkovat za závody. Budu mnohem radši, když na závody přijedou čtyři Elišky než čtyřicet nervních mladic s ambiciózním rodičema, který křičí na mě i na rozhodčí, že to děláme všechno špatně :).
Jinak s tím závodním polem je problém hlavně v tom, že ty lezci nevěří, že si tam zalezou, a proto jedou radši lézt na skály nebo si jdou zalézt na bouldrovku, kterou mají za bukem a nemusí jet 200 km. Je to docela pochopitelné a dokud se nenaučíme závodníky motivovat k účasti (počet bouldrů a systém v kvalifikaci, doprovodný program a doprovodné soutěže), tak se musíme smířit s tím, že jich bude málo...


Ty taky vedeš nějaký oddíl nebo tréninkovou skupinu? Máte tam nějaké líhnoucí se talenty?
Nevedu, já na děti moc nemám nervy :).



Lezení není olympijským sportem, a tím pádem do něj netečou ty správně dlouhý peníze. Dá se lezením v tuto chvíli uživit? Jaké máš sponzory?
Abych se uživila lezením, tak bych se musela asi trochu jinak otáčet. A není to jenom tím, že lezení není olympijský sport, ale je to i tím, že je tady celkově velmi malá propagace lezení jako sportu a lezců jako profesionálních sportovců.
Mě osobně podporuje Adidas a Lokalblok, za což jim patří velký dík.


Co by se podle tebe muselo stát, aby se lezením živit dalo a lezci se stávali profesionály?
Musela by tady být daleko větší osvěta, co se lezení týče. Doufám, že na tom trochu zapracujeme (jako pořadatelé) a bude se to zlepšovat. Například počet lidí, na který má současná forma propagace závodů dopad, je hrozně malý a jsou to všechno lezci. Dokud se tohle nezmění, tak se nezmění ani objem peněz v lezení, nebude možný dál posouvat závody a nebude možný, aby se lezci mohli živit jako profesionální lezci.

No a pojďme taky na skály :). Lezla jsi někdy s lanem :)? A kde, kdy?
Jako jo, ale to nestojí za řeč :) Naposledy letos v Chorru, ale abych něco vylezla, tak musím mít nad cestou silovou převahu, takže potom ty čísla nestojí ani za zmínku... Strašně se bojím padat, chtělo by na tom nějak zapracovat :).

Jaké oblasti máš ráda a kde to znáš?
Totálně srdcovou oblastí pro mě už deset let je Font :) U nás Bor. Jinak docela znám Chironico, Cresciano, Magic Wood a u nás Sněžník a Bor.



Určitě jsi ale víc boulderovala. Tak, kde, kdy?
Bouldrovat jezdím docela pravidelně, u nás mám určitě nejradši Bor, ale tam je to dost často mokrý, tak mám ráda Sněžník. Naopak takovej Petráč mi nikdy k srdci moc nepřirostl.

Našel jsem deníček na Lezci, ale ten je tedy hodně smutnej :). nakrmíš ho letos víc? A vůbec...budeš ho krmit?
Vloni jsem se na to chystala, ale nějak to nevyšlo :) Letos to vidím zas o něco reálnějc, tak třeba to klapne.. A nebo příští rok :).

Podle čeho si vybíráš cesty na skalách? Co tě motivuje a jak moc tě nakopne číslo?
Boulder se mi musí hlavně líbit, čísla jsou dobrý, ale není to všechno...

Vůbec tedy nevím, co jsi na skalách schopna vylézt. Takže? 7C? 8A? A s lanem? 8a, 8b?
Na laně vlastně nic :-D a na bouldrech jsem vloni vylezla první 7C, tak doufám, že mu letos přibydou nějací kámoši :)


Co nejtěžšího jsi zkoušela nebo to nebylo ani nejtěžší, ale prostě tě to zatím nepustilo? Nebo uteklo něco o kousek a je to jasná volba na příští rok?
Já jsem si vloni vylezla docela dost dlouhodobějších projektů, který nechtěly pustit a nic novýho jsem si zatím nestačila vyhlídnout. Nebo mě to možná teď jenom nenapadá :) Spíš si vybírám bouldry podle toho kam jedu, co mi kdo doporučí a co se mi líbí.

Co letošní rok? Zkusíš urvat nějaký ten skalní skalp? Kde a co?
Letos bych ráda rozšířila řady sedmiček, hlavně se asi víc zaměřím na zkoušení 7C. Pořád se mi do nich moc nechce, protože je to hodně dřiny s nejistým výsledkem, ale asi je čas :).

Máš nějaký konkrétní či hrubý lezecký plán roku 2015? Kam vyjet, podívat se, jak lézt?
Teď v pátek jedu na devět dní do Fontu a v létě na pět týdnů do Rocklands, zbytek se uvidí. Do Rocklands se mega těším, jedeme s Domčou, tak to bude zdravá hecovačka a snad nám tam něco padne. Navíc za pět týdnů už se snad i trochu rozlezeme...



S výkonnostním lezením jsou většinou spojená zranění. Tak jak jsi na tom? Tuším, že nějaký koleno proběhlo...?
Chybí mi tři poutka ve dvou prstech a kus menisku v levém koleni, jinak jsem zdravá jako řípa :).

Už je to lepší? A co pro to děláš?
Klepu to, ale teď mi všechno docela drží, snad to tak bude i nadále. Po každým zranění si říkám, že musím polevit, když začnu být unavená a něco mě bolí, ale neumím to. Poslední zranění se mi stalo vloni v létě, kdy jsem měla hodně práce, trochu míň jsem jedla a to byl přesně ten moment, kdy by bylo nejlepší dát si oddych a já místo toho jela lézt.. Je to taková moje klasika :).

A kde to bylo letos nejvíc super?
Letos jsem kromě Chorra ještě nikde nebyla, letos to super teprve bude!
A jo vlastně :)!

Kdo je pro tebe lezecký vzor, inspirace? A jaký kluk tě v lezení baví nejvíc :)?

Mě baví ty lidi, co je lezení baví a je to na nich vidět ve všem, co dělají. Jako třeba už výše zmiňovaná Eliška Adamovská. A nebo Svišť :) Kluci mě baví obecně, v lezení stejně jako kdekoliv jinde :).



Co bys doporučila začínajícím bábovkam, které tuší, že lezení je to pravý paraořechový?
Ať se vykašlou na trénink a dělají všechno pro to, aby je to hlavně bavilo. Viděla jsem už hodně holek, který se do toho opřely a pak je to prostě přestalo bavit, protože zůstat u jednoho sportu, to tě musí hlavně bavit :).

Na co mají dát na začátku bacha a kterým klukům se vyhýbat :)?
:-D nepřepálit začátek a klukům se nevyhýbat, bez nich by to byla nuda, ne?

Koho bys doporučila na příští rozhovor?
Olda s Vildou už byli?
Jo

Svišť? Eliška Adamovská? :)
Ani jeden zatím :)

Jaký je tvůj životní cíl?
Být šťastná :)

Pokud je cokoliv, co bys ráda sdělila světu, tak sem s tím :)
Myslím, že všechny moudra už jsem sdělila v rozhovoru :) Díky za něj!

Já taky díky a ještě přidám bonus v podobě otázek od kámošky Dominiky Dupalové :)
Tak se drž!
Oliváč



Závodíš už dlouho, ale až poslední dobou jsi čím dál tím víc krutosilná a ukazuješ nám ostatním, kdo je pravá bouldristka...čím myslíš, že to je? Začala jsi jinak trénovat/víc tě to baví/máš víc času?
Haha, zrovna jsem v rozhovoru říkala, že jsem akorát dlouhá, ale jinak je to spíš tím, že mě to teď zas mega baví :)

Štve tě hodně, když se někdo vymlouvá na to, že je krátkej, nebo shazuje tvůj výkon kvůli tomu "že jsi prostě delší"?
Shazování výkonu je v pohodě, vždyť je to pravda :-D akorát mě spíš trochu prudí věta "tobě to dost sedlo, viď"? Protože to je přece jasný, že mi to sedlo :) Že se mi dobře lezlo, že jsem neudělala chybu, že jsem dobře a napoprvé vymyslela program a že mi to prostě sedlo :).
A s tím vymlouváním, víš, jak to je... To by se pořád mohl vymlouvat někdo na něco, nikdo nemá optimální podmínky, ale tak buď prostě lezeš a nebo se vymlouváš :) jsem ráda, že jsi v tomhle bezproblémová :-D
.

Mega respekt, že organizuješ závody...už to fakt má úroveň a obdivuju, že na to máš tolik energie...už jsi se rozhodla, jestli ti stojí za to organizovat i v dalších letech? Nechceš se radši naplno věnovat lezení?

Dík :) Teď se to ve mě trochu mele, snad se rozhodnu dobře, ať už to bude jakkoliv...

Přelézt 8A boulder, nebo letos obhájit titul mistryně...co by pro tebe bylo vic?

8A by asi byla velká paráda, ale budu ráda, když letos přidám nějaký další 7C. A titul mistryně by byl taky dobrej, ale záleží, jak mi to sedne :-D

V červenci jedeme do Rocklands:)...dáš si nějaký cíle, nebo budeme lézt na pohodu pro radost?
Oboje přece! Polezeme pro radost pořádný prásky :) ale radši slevím z čísel než z toho, aby mě to bavilo.

A pojedeme v JARu i na safari, na pláž serfovat...nebo to bude jenom/hlavně o lezení?
Když se nebudeme bát, že nás sežerou žraloci, tak bych jela i sufrovat, ale uvidíme, jak to všechno bude. Ale na nějakej výlet pojedeme určitě, z pěti týdnů lezení by nás všechno jenom bolelo :).



Kam pojedeme príště?
No já doufám, že do toho Améru! A mezitím taky do Fontáče, Švajcu a spoustukrát na Bor.



No holky je lepší utnout :) By nám tady vykecaly díru do webu :)

Profil na FB
Stránka Kariny
Velice opuštěný :) deníček na Lezci ZDE
Bonus video Adr Fitnes.avi

Pecka...čučím na to číslo a nechápu nic :). Ještě dva rozhovory a bude to rok, co na Boulder.cz držím tempo pondělních rozhovorů. Někdy mě to hooodně baví a někdy si řikám, zda to má smysl.
Je to jak se vším, co člověk dělá dlouhodobě. Na začátku je euforie, která je motorem pro danou aktivitu. Pak přijde fáze, že už se to krapet musí, ale naštěstí pak většinou převládne dobrý pocit, že to jde a že se člověk drží a částečně i zlepšuje :). Prostě chce to trénink. Otázka ovšem je, zda je reálný udržet takto další pade a víc...Kořením rozhovorů jsou stopro otázky dalších lezců a je super, že se tak děje. Po roce by to ovšem chtělo posun. Tak jako ve všem by mělo dojít k nějakýmu zlepšení a inovacím. Moc se mi líbí myšlenka, kterou částečně dělali na Outfanaticu, kde zkusili štafetový rozhovory.
Proč to nezkusit i zde? Není to zas tak těžký a jde jen o to, zda se najdou nadšenci, co rozhovor skutečně zbouchají. Objeví v sobě potřebnou sílu :)?
Ideální model by byl tedy takový, že dotáhnu následující dva rozhovory do dokončení roční aktivity. Mezitím bych zkusil oslovit iks potenciálních lezců na rozhovor, který pak připravili následující rozhovor s lezcem, který je baví, zajímá apod. Ten by pak připravil rozhovor s někým dalším atd atd. Samozřejmě bych zde byl pořád jako pomocná ruka a kontrolóóór "kvality" :). Tak co vy na to? Zvládneme to takhle? Půjdete do toho? Jeden rozhovor ročně! Sakra to by každý měl v pohodě dát, ne...?!

Komentáře

  • Autor: Štěpán Korčák30.03.2015 10:00
    Určitě tu chybí rozhovory s lezci jako je Marcel Toman a nikdo se nezmiňuje ani slůvkem o lezcích, co lezou FREE SOLO. ...
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva30.03.2015 10:04
      No vidííííš :) a hnedle se můžeš zapojit! Bezva a díky, že jsi se ozval! :) Výmluvy sem prosím ale nepiš...
      Reagovat
  • Autor: Štěpán Korčák30.03.2015 10:09
    :-D
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama