Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

30.12.2015 21:06

Přelezy týdne 51

foto

Finále roku 2015. Člověk se ani nestačí rozlézt a už je tu konec roku. Tak jako každý rok :). Přelezy týdne se staly stálicí na českém webu a týden co týden se snaží reportovat o top přelezech v Čechách a na Slovensku. Někdy to jde jak po másle a někdy to leze jak z chlupatý deky. S lezením jako takovým je to dost podobný. Ostatně takový je prostě celý život...

 




Boulderisti to prostě v zimě zachraňujou a taky aby ne :). Komu by se chtělo mrazit se v dlouhých cestách a ne všichni jsou venku na skalách v teplých krajích. Začneme jedinou bábofkou  v tomto čísle. Jo a tohle vydání je prostě totál nadupaný videama!

Edita Vopatová Komprese long 7C, Sněžník
"Včera jsem si rozlezla boulder Komprese long 7C. Jenže síly mi na přelez nestačily, takže jsem si říkala, že to zkusím dneska. Jenže počasí ráno nevypadalo vábně a teplota kolem 2 stupňů. Pro takovou zmrzlinu jako jsem já nic lákavého. Po velkém dilematu jsem po obědě vyrazila. Lyžařské rukavice, kulich a samozřejmě péřovka s sebou. Nakonec úspěch. Vylezený krásný boulder a překonaná zima, která ve finále zas tak hrozná nebyla. Hurá :)."


Lukáš Skála Gamba 8A, Sněžník a Plastikman 8A+, Im Orionnebel 8A, Hohnstein
"
Gambu jsem chtěl pořádně zkusit už dávno, ale nikdy jsem do toho nenaběhnul pořádně.. až teď, když jsme vyrazili na vlhkej Sněžník. Razíme pozdě, takže lezeme až za tmy.. Zima byla slušná a podmínka luxus, Gamba po zkrokování padla na druhej ostrej :).
Naše poslední výjezdy směřovaly hlavně do Saska a já si tam minule pěkně rozlezl Plastikmana, tříkrokovka přes takový bouličky, minule jsem se v tom trápil dvě hodiny.. víceméně si dám první pokus rozlezovej a druhym to padlo. Radooost:) Během dne si ještě zopakuju kroky v Im Orionnebelu a na první ostrej to bylo doma. Brácha potom posílá Orion 7C+. Takže pecka den :)
 

 
Martin Jungling Švajc 8B, Sněžník, Křik A Pláč 8A+/8B, Vlčí Kopec, Grosse Einlasskarte 8A, Bahratal a Bagr 8A/8A+, Čertova Voda
"Původně jsme chtěli být přes svátky v Ticinu, ale okolnosti nás donutili zůstat v Čechách. Strávili jsme dva dny na Sněžníku a Modříně. Bylo dost zima a větrno, ale zase parádně sucho. Dařilo se všem...Mě se zadařilo ve dvou monster projektech. Nejdřiv včera, chvíli před setměním, padla asi největší linka na Sněžníku. Mírně doleva ubíhající, třicet stupňů převislá a šest metrů vysoká deska. Strašně silový kroky a fintičky jak někde na svěťáku. Pro mě jednoznačně životní boulder a zážitek... Název Švajc a klasa cca 8B
A k tomu dnes jako třešinka, na ten samý kámen, SD projekt k už vylezenému bouldru Helvétský kříž. Nevěřil jsem,že to někdy dokážu spojit, ale stalo se :). Je to spojení Komprese 7B+ a k tomu dolez Křížem. Začátek si trochu vezme a v tu chvíli je ten silovej dolez o dva stupně těžší. Klasu nahazuju 8A+/B a časem se ukáže,možná to půjde dolů..."

 


Džanglí byl s Ondrou Bé v Maltatalu, kde oba bombili. Udělali z toho fajne video:


Jakub Konečný Kilián 8A, Holštejn
"Celý bouldr řeší vlastně první dva kroky. Z velkých spoďáků nabereš malou lištu zašpičkuješ, plác plác a je vylezeno. Jinak fakt hezký bouldr, nízko nad zemí :)."
 


Vladimír Calda Czech Star 8A, Krkonoše
"Czech Star je super linka v Krkonošich u Jakuszyce, kde kluci udělali novej dopad. Teď je to jak padat do peřinky :). Jsou to super pohyby ve strope kde hrubice neni možno šetřit. S Honzou jsme rozklíčovali betu a zjistili, že pro nás je nejlepší Martinův starý program."
 


Matěj Svojtka Californication 8A, Sněžník
"Vánoční Kalifornie je moje první 8A, celej den bylo nádherně slunečno a pár pokusů jsem dokonce lezl bez trička, prostě hezký chvíle)."


Matěj Svojtka

Libor Břicháček Hackfleisch 8A+, Bahratal a Těžká Voda 8A+, VlčíKopec
"Dodatecne vsem hezky svatky a stastny novy rok...letosni Vánoce jsou ve znameni projektů a dokonce se i neco povedlo...na Štědrý den se povedlo vylezt Těžká voda 8A coz je paradni boulder na Vlčim kopci po listach v previse...naděleno a o par dni se povedl konecne letity projekt Hackfleisch 8A+ v Bahře....splněny sen o tehle lince s jednim ultra mega krokem do hrany za velmi "prijemnou" listu. Momentalne si zevlim na bivaku a povedlo se vylezt Bílý sex 8A/8A+, ktery asi lehkne poctem pokusů, protoze je to spis vytrvalostni zalezitost(25kroku) do madla...takze Jirko tobe pevny nervy do dalsiho roku a vsem znamym, kamaradum a lezcum přeju jen a jen hodne výjezdů bez zranění. Zdar a silu Bafik"


Libor Břicháček 

Honza Novák Czech Star 8A, Krkonoše a Eiszeit 8A, Hohnstein


Richard Pařil a jeho první 8A :) Gamba 8A, Sněžník
"Naposled jsem byl venku minulej silvestr se Skáličovcema, byla to bomba! Bylo jasný, že se musim stavit znova na silvestrovský "Skálič" session. Stává se z toho tradice. Ke Gambě mě natahal Vasil, kterej to prásknul den předtím. Šel to zkusit starej Skalič, já se k němu přidal a ono se zadařilo. Výlez za 6A nejtěžší, jinak lehký :D"
 


Tomaso Greksák Special Edition 8A, Brione


Tomaso Greksák 
 
Video Tomasa najdete ZDE


Petr Bláha Super D1 8b+/8c, Gorges Du Blavet
"Super D1 je poslední těžká kombinace v Grottě v Blavet co mi ještě chyběla. Začneš v hloubce jeskyně a bereš to ven ven ven, až skončíš úplně vpravo. Měl by to být první přelez, spojíš 8b+ s bouldrovým 8a v prstové spáře. Na jaře jsem spadnul třikrát u slaňáku, teď v prosinci čtyřikrát, to si jeden vždycky vztekle vyřve hlasivky. Číslo tak někde mezi, uvidíme co řeknou následovníci.Z lezení fotky nemám, ale západ slunce stál za to."




Petr Bláha

Martin Spilka L'infierno 8b/b+, 2 x 8a+ OS a 5 x 8a OS, Chulilla
"Chulilla je velmi privetiva na lezeni bez vetsi vytrvalosti. Vetsina cest je spise kolma nebo jen lehce previsla a i kdyz jsou cesty kolem 30ti metrů, tak vetsinou hodne omacky, dobre resty a dobre citelne bouldriky. Idealni na rozlezani se na lane a pro lezeni na OS. Zvolil jsem taktiku lezeni kazdy druhy den a vetsinou zvladnu tak 4 OS za den. Dva lehci a dva tezsi kolem 7c-8a. Vetsina se kupodivu dari. Tj. zatim asi 15 cest OS nad 7c. Z toho 5x8a a 2 trochu tezsi cca 8a+. V nedeli jsem vypadl z zivotniho onsajtu 8b L'infierno. Probojoval tezky boulder na zacatku i s nacvakavanim. Mistnaci to lezou s treti cvaklou. Jakztakz probil vytrvalostnejsi pasaz uprostred a v lezci oblibenem poslednim kroku jsem to zazdil. Naberu spodacek a vidim nad sebou dve oznacene nohy. Zvolim horni abych se lip natahl nahoru, ale dost mne to odhodi od skaly a madlo neudrzim. Samozrejme pak zjistuji, ze se spodni nohou je to uplne pohodovy krok. Na druhy pokus uz to slo hezky."

O Martinově tripu se průběžně můžete dozvědět více ZDE


Chullila


Martin Spilka

Adam Ondra o přelezu Predátora už Adam psal v těchto Přelezech, ale dneska dostanete video z této Top World Crag :)


No a to je vše přátelé. Konec roku se kvapem blíží a za chvíli tu bude spousta předsevzetí a světa borných plánů. Moc vám všem přeju ať to všechno klapne na tisíc procent a ať mám co z vás příští rok tahat :). Takže zdravíčko, štěstíčko a mějte se velkoparááádně!
Oliváč

P.S.
Mám pro vás ještě kvízovou otázku :).
Kdopak to je...Je z Čech, je ze severu, leze krutě, krapet mlží okolo svých přelezů, moc výřečný není, ale na skalách diktuje. Nově skalpoval řadu těžkých věcí for exámpl 
Pati noso 8c+, The monster house 8b+, Umpah-pah 8b, Sexo sentido 8b, Repelando en la banera 8a+ OS a pak ještě tři 8a na OS.
No kdo to je? Výherce samo čeká odměna :)

P.P.S 
Za pondělní nerozhovor se nečertěte. Měl jsem ho načechranej, ale ne vždy se to povede tak jak si člověk plánuje. Každopádně je zaděláno na MEGA rozhovor. 
Kdo to bude se snad brzo dozvíte. Klidně si tipněte po druhé :)
 

Komentáře

  • Autor: Ivo Semrád30.12.2015 21:44
    Martin Tomášek?
    Reagovat
  • Autor: Jiří Oliva31.12.2015 17:30
    Ahoj Ivoši, a je to odpověď na první nebo na druhou či na obě dohromady :)?
    Reagovat
  • Autor: Ivo Semrád06.01.2016 20:34
    Ahoj, nojo, v PPS je ještě jedna. Tedy na obě dohromady :-) PS. Tak vidím, že tu druhou jsem netrefil, ale dobrý rozhovor, kovářova kobyla už nechodí bosa :-)
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva06.01.2016 21:33
      Kdepak :) To nebyla odpověď na hádanku. Samozřejmě jsi trefil přelezce, ale ten týpek na rozhovor je jinčí kalibr než moje šudlání. Přislíbil leč zatím to spí. Ale bude to a bude to pecka!
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama