Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

16.03.2016 19:11

Přelezy týdne 11

foto

Přelezy, přelezy, přelezy...někdo leze po umělce někdo po skále. Chyty jako chyty a každý pohyb se počítá. Nelezeš = schniješ. To je jasný. Vo tom žádná a už starý Egypťani to stopro hlásali. Sice jsou Přelezy o top výkonech, ale všichni víme, že pouze o číslech to naše placatění néjni. Ale na druhou stranu čísla máme rádi a i proto tu hru hrajem. Takže copak se nám minulý týden urodilo? Kdo se dostal do finále? 






Jiří Romanovský Strelovod 8c, Mišja Peč
"Co napsat ke Strelovodu? Snad jen, že jsem to lezl původní variantou bez oblezu ve spodní a horní části. O víkendu byla super podmínka, což dost pomohlo. Jen mě mrzí, že místňáci a často i slovinští juniorští reprezentanti hodně cest dost ojebávají zalézáním do madel z jiných cest nebo oblezáním těžkých míst. Ať už se jedná o Pikovku, Lahko noč, Talk is cheap, Marjetica a mnohé další."


Jiří Romanovský, foto Olifson

Štěpán Volf Natural Link 8c a Marjetica 8b/8b+, Mišja Peč
"Rozhodli jsme se s duo Kubou a Hovězem, že zajedeme na 4 dny do Ospu něco zalézt. Plán byl jasný.. vylézt co nejvíc těžkých cest. Já měl v plánu zabývat se celý výjezd Naturalem ale tak nějak mě to pustilo už první den a tak jsem si druhý zkroknul Marjetici. Pokusil jsem se ještě flashnout Pinguina, ale po vypadnutí z madla jsem usoudil, že dám rest a Marjetici nechám na zítra. Prekvapilo mě že není ani moc těžká. 7c lezení do díry pak tak 7a bouldr a výlez Missingem. Kdyby mi nevyjížděla noha z díry mohlo být snad už druhým vylezeno. Nakonec to pustilo bohužel až pátým. Poslední den byla už docela zima a moc se lézt nechtělo, ale jinak bomba zájezd a pro příště si brousím zuby na Drinka a Strelovod (když už mi Kuba ukázal jak se to leze bez ojebů)."


Štěpán Volf

Vojtěch Ličko Lahko Noč Irena 8b, MišjaPeč
"Dobrou noc Ireno, je klasické 8b jsou to dva bouldry, ale hlavně moc hezká cesta. První boulder je skok ze spoďáku a malé lišty do madla (tedy podle smíchu místním mi došlo, že oni tam asi skáčou, naštěstí jsem díky své šikovnosti skákat nemusel). Horní boulder je přechod ze spoďáků do lišt v tomto kroku jsem před lety padal. Letos jsem ho udělal celkem snadno jednou jsem ještě kvůli přemrzlým prstům vypadl. Na třetí pokus se mi cestu s absolutní převahou bez náznaku náteku (Jirka a Ondra to potvrdí) podařilo přelézt. Cestu všem doporučuji stojí za to. Doufám že se na velikonoce nepotkáme už tak nás tam bude jak hnoja."


Vojtěch Ličko

Jakub Konečný Iglu 8a flash, Mišja Peč
"Asi jedno z nejlezenejsich 8áček v peči. Na spravení nálady na flash vyrazenou jsem do ní nalezl. Celkem pohoda lezení do bouldříku za oblinky s pravou patou, který mě na chvíli zastavil. Přidal jsem ještě Pingvína na flash, taky zajímavá ale pěkně hnusná cesta. Něco těžšího rozlezeného mám, tak snad se co nejdřív vrátím :)"


Jakub Konečný a Štěpán Volf. To je tedy duo :)!

Kubo Kováčik Carabinierov 8b/8b+, Súľov
"Cestu "Carabinier"  8b/b+ som si prvý krát skúsil ešte dávno, keď to bol projekt. Potom sa Andrejovi podaril prelez a cesta bola konečne otvorená a pripravená na skúšanie. Tak som sa tam niekedy v oktobri minulého roka vybral a nejak to podivne šlo. Má to 40 metrov krásneho lezenia. Zo začiatku jemne previsnute docela ťahy po lištách. Po asi 15 metroch prichádza bouldrík, ktorý plynulo pokračuje do ďaľšieho. A potom "už len " technický dolez, kde sa treba sústrediť na každý krok. Z previsnutej steny sa stáva kolmá miestami položená a stačí mala chybka a už lezec letí. Tak to bolo aj u mna.. . Vydapol som asi v polke cesty. Potom som sa tam vybral ešte dva krát, ale podmienky tomu nepriali. Prvý krát bola skala totálne mokrá a druhy..... tak dajme tomu, že nebola správna konštalácia hviezd a museli sme sa presunúť inde.
Tak som musel nejakých pár mesiacov počkať a v nedelu som sa tam znova vrátil. Hodenie lana nacvakanie expresiek, rozlez, potom druhý pokus jemne doladenie krokov v bouldri. A tretím to nejak vyšlo. Ešte ma potrápil vršok ktorý som si samozrejme neskúsil s tým, že to je lahké a tam sa nepada. Nie nie nieje to lahké a padnúť sa isto da... Naštastie sa mi to nestalo."


Další fotky a texty u Pedra


Kuba Kováčik, Foto od paní Pena Šindela..resp Katky Šindelovej :)

Petr Bláha Bisou Léchouille 8b, Chateauneuf De Contes
"Colombier je malá tajná skála kousek na sever od Nice. Vápno, cesty bouldrové. 8b je bouldr v kolmém dole, pak si vlezeš do jeskyňky a prospíš se. Následuje tucet zákeřných kroků v mírném převise, kde jak zvedneš ruku z chytu, tak tě to začne vyhazovat. Pak plotna a boulder pod slaňakem."



Boulderisti furt sázej a jsou to potvory nezmarný!

Martin Stráník Fixius 8A,Liberec, Bílý Tygr 8A+, Vesecký Yosemite a Miss Chopman 8A, Panteon
"O víkendu jsem měl v plánu se trošku naladit na závody, navíc venku hlásili pěkně tak jsem to spojil i s lezbou na kamenech. V sobotu pěknej závod v Lomnici a mezi kvaldou a finálem přelez krásné Miss Chopman 8A na Panťáku. Druhý den objevuju kameny v okolí Liberce, nejprve projekt Kuby Jedličky, kterej i když je trochu mokrej tak dávám. Blbej materiál, ale pěkný kroky. Fixius 8A. A pak mně bere Fox na úžasnej projekt ve Vesci, dlouho ladím betu až se daří přelez ze stoje - Bílý Tygr 8A+. Zkusím přidat jeětě pár kroků ze sedu, ale na to už nemám."
 


Martin Jungling Druhá Půlka žárovky 8A, Labák a Miss Chopman 8A+, Panteon
"Sobota Panteon. Hlavní cíl Chopman pouští překvapivě rychle. Pouštím se teda do verze ze sedu a na druhý pokus přelézám i to. Nutno říct, že tenhle typ kroků mi neskutečně sedí. Takže čas ukáže jaké číslo to vlastně je. Každopádně je to nádherná linka a i materiál je top. Hit jara? :)
V neděli byl plán Sněžník, ale počasí si zase jelo svou. Končíme tedy ve Hřensku a byla to dobrá volba. Tření neni žádná pecka, ale během dvou hodin se mi daří utrápit Druhou půlku žárovky. Pro mě hodně seriozní boulder. Nakonec největší problém dělá krok z malé lišty do odporné dvouprstovky (šlachy cítím ještě teď :)). Ale po zkroknutí to pouští na třetí pokus. Dál už nic nešlo...nebyla síla."


Honza Mlejnek Miss Chopman 8A+, Panteon
"Inu tak sit-start  se vydařil.... 3 výjezd místo závodu v Makaci, bylo moc krásně na to se někam schovat ;). Obrovská radost z přelezu, ale hned druhý den nájezd od Džanglího a Stráňase to dostalo 8A ze sedu  z čeho sme moc nadšení nebyli...ale těžko říct, kluci jsou moc silný na to, aby to poznali ;) Takže to zatím nechám za + a uvidím co udělají další nadějný osoby ;) Jinak za mě krásná perfektní linka....a je vlastně úplně fuk jak těžká;)  někdy přijeď vole;)... "
 


Libor Břicháček Na Krev 8A/8A+, Větrná Hůrka
"Tak faaajn...Olivka zas votravuje, jakože nějaký přelezy bo co. Já si teda myslim, že to moje plazení se, nestojí ani za hadí prd a od toho tu máme jiný borce, ale udělám mu radost...on je pak takovej rožněžnělej :). Tááákže víkend....boulder Na krev 8A/8A+, testovací kousek z dílny Petrohradských klasik. 3 pohyby po "pozitivních" chytech. Padlo na druhou návštěvu a okomentoval bych to jako zabrat, zabrat ještě víc, heknout a s pomocí větru v zádech doufat, že to člověk nakouří do hrany. Dolez už jen člověk nechápe co se to vlastně stalo a jak. Bohužel pocitově musim souhlasit s Martinem Stráníkem, že čisté Áplusko z toho necítím. Zbytek víkendu už byl jen omáčka a testování formy...Telegraf road 7C (7C+) na druhý, Hrob neznámého bouldristy 7C(7C+) také na druhý a Rošáda na trio 7C. Rád bych na dálku poděkoval tomu kdo si dal tu práci a vyčistil jak Telegraf, tak i bouldry pod hradem ;-)."


Libor Břicháček

Matěj Svojtka Rudá Armáda 8A, Petrohrad
"Linka pěkná, ale lezení je taková petrohradská klasika, škubání po struhadle a nechutný stupy. Klase moc nerozumím, ale viděl bych to jako lehčí...​​​​​​​"
​​​​​​​

Matěj Svojtka

Poslední dva jsem nenahnal...

Lukáš Skála Chopman 8A, Panteon
Karel Lavička Železná Lady 8A, Brána

V sobotu se blíží I. kolo Rock Point český pohár v boulderingu 2016
Bude v Plzni a připravujou ho kluci ze Slanýho (Jirka Žák a Roman Kozelka).
Boulder závody letos budou opět hrozná mela a máme připravenou hromadu novinek. Generální partner s náma drží basu a hlavní dodavatel stěn se stal Makak. Přichystal BRUTÁL závodní scénu s podiem. Nové dopadiště od Jipastu a řada dalších inovací. No těšte se a koukejte přijet. Podpořit takovou akci je prostě nutnost. 

Registrace ZDE


Závodní scéna od Makaků je prostě giga!!!

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama