Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

30.10.2016 11:02

Přelezy týdne 41,42 a 43

foto

Vím, vím, vím :). Je neděle a třikrát nebylo středeční čtivo. Taky mě to štve, ale nešlo jinak. Blížící se odjezd na skály zrychlil centrifugu každodenních starostí a texty na Boulder.cz šly stranou. Plán je ovšem pořád stejný :) Rozpohybovat Profily lezců (kterou jsou už přes rok víc než připravený), držet stabilně Přelezy týdne a vrátit do hry pondělní Rozhovory. Potřebuju ovšem parťáka, který mi s tím pomůže jinak to bude v nepravidelnosti v jaké to bohužel nyní je. Na druhou stranu za chvíli mi skončí střechy a fasády a budu mít tisícinásobně víc času :). Takže se dost možná opět ledy pohnou a vše se parádně rozjede. Držím nám palce, aby to tak bylo :). Takže jako omluvu za předchozí týdny vemte tyto nedělní Přelezy týdne rekapitulující týdny předchozí. Bylo toho dost a od hodně z vás jsem měl už dávno texty a vše potřebné...Jen to prostě poskládat chvíli trvalo...
Tak jdeme na to!

Rozjedeme to opět s těma babicema :). Ty potvory se ne a ne pustit!

Míša Drlíková Mr.Power 8a+/b Ramirole, Verdon
"Lehčí nástupová varianta bépluska TwinPower - eliminuje spodní bouldr, a tak jde jen o to, dolézt do bouldrové sekvence po nic moc stiscích v polovině cesty dostatečně čerstvý, po ní se dokázat spravit a dofunět ještě těch zbývajících 20 metrů. Opět klasická Ramirole - leze se od nástupu po řetěz, je to nejen o síle, ale i o metodách ( v případě výrazného nadbytku síly na metodách nezáleží), super kroky po nádherných chytech všech tvarů, prostě krasavice! "


Míša Drlíková


Zuzana Štefanská Aegena 8a, Telendos
"no 8a uz hadam ani nepatri nie? :). Ale teda: "Bola to taka rychlovka, posledny lezecky den na Telendose. Technicke lezenie presne na moj styl, vsetko vyznacene, nohy ruky... Jedno tazsie miesto s pichlavymi chytmi a zvysok dolez po dobrych. Nechala som tam expresky a tak som musela dat druhy pokus. Podaril sa. Obtiaznost by som odhadla tak na pekne 7c, na viac som vykonnost ani nemala."


Zuzka Štefanská, foto: Martin Viazanko


A ještě k těm babám přidám jednu fotku. Za správné tipy všech lezkyň první dostane vstup do BB zadarááá :)

Takže zleva doprava :)?

Stíhat co vše Ajdam přelezl a kde se momentálně na planetě pohybuje je absolutně nereálný. Je jak molekula a těká z jednoho konce světa na druhý a z každé nalezené cesty se stává rázem cesta přelezená. Má to s ním vůbec smysl?! :) Dáme mu ještě šanci? Od té doby co se Adam vrhnul na Instáč, tak Přelezy dost fláká. Ale třeba mu ještě umožním se tady zviditelnit...No uvidíme :)!

Adam Ondra Surfers Paradise 8a+ OS, Brot für Brüder 8a+ OS, Bett des Fakirs 8a OS, Trümmelbach 8b+ OS, Gimmelwald
Robin Úd 9b (nejtežší cesta Slovenska), Cest´ La Vie 8c+ OS, AlternatívnaStena
Overhaul 8b OS, Lolita 8b+ OS, Public Mayhem 8a OS, Life Sentence 8a OS, Jailhouse
Meat Grinder Arete 8a OS, Yosemite Nightshift 8a+, LCC


Cítíte to taky :)?

Petr Bláha Just One Cheat 8b+, Gorges Du Loup
"Zkoušel jsem dvě 8c+, párkrát spadnul v obou na konci, no ale teď zatekly. Tak jsem zkusil Cedrikovu/Adamovu cestu Just One Fix (8c+). Tu už asi letos nestihnu, ale dal jsem alespoň první část. Nahoře netraverzuješ doprava po sekaných chytech, ale natáhneš se doleva do krápníků a cvakneš slaňák cesty Karoshi."


Petr Bláha, fotil Mathieu Henneuteau

Kubo Kováčik Nitro+ 8b/8b+ a Moby Dick 8b, Angry Birds 8b Súľov
"Tak cosika k ceste "Nitro+:
Ono je to take z nudze-cnost:) je to v podstate varianta ciest genezis a kompromis plus nejake samostatne kroky. Ziadne miesto na rest. Dokopy okolo 20 krokov..kde padnut sa da v kazdom.
Idealnejsie je to liezt v chladnejsom pocadi pretoze je to typicka "sulovska listovacka".
Moby dick:
Paradna cesta z dielne Andreja Kamasa.Krasne dlhe lezenie po listach s dvoma- troma bouldrikmi. A na zaver polozena technicka platna kde sa clovek citi ako "osa na bombone" po nej uz len vylez po hrane po madlach s dlhsimi precahmi.Ten vsak vie prekvapit ked je mokry. Paradne na tom je ze cesta , resp jednotlive bouldre sa daju vymysliet roznymi sposobmi a vyska lezca nieje vobec limitujuca :).
Angry birds: 
je opat cesta z dielne Andrea Kamasa ktory ma aj FA. Podsrilo sa mu to vyliezt asi dve hodinky predomnou a ze to mam ist skusit ze mi to vie vyradit. Zaciatok je lahucky po madlach. A potom asi 15 metrov lezenia po listach a dierkach kde nieje moc moznosti na poriadne sklepanie. Ku koncu cesty boukdrik kde sa da este velmi lahko padnut.clovek berie take chyty, ktore by castokrat ani nepostavil:)


Kubo Kováčik


Andrej Kamas Angry Birds 8b, Súľov
"Cesta je na Sokolej vezi v Sulove, v masive, ako sa nachadza Black daimond. Spodna cast je po dierkach a vrchna tazsia, za male listy poskladanych z malych kamienkov. Celkovo fakt pekna cesta, ktora uplne zapada medzi okolite skvostne linie."


Andrej Kamas


Ondra Mázl Whistleblower 10-, Frankenjura
Jako nahnat někoho z téhle povedené rodinky to je fakt úděl pro exekutory :). Naprosto unreal. Takže můžu vám dát alespoň krátký report o této cestě neb jsem ji taky kupodivu vylezl :). 
Kuldovka to shodila na 8a a jedná se o menší chyty v horní části se závěrečným dlouhým tahem. Já bych to za 8a nechal, ale v podání malého Ojy, který má výšku jako kolik - Metr a půl :)? Bych rozhodně desetmínusu uznal a tleskám :)! 


Ondra Mázl

HA! Tak jsem přehlédl v mejlu tento email. Omluva :)
"Oja: Konečně jsem našel cestu,kde jsem vyřešil všechny kroky. Nakonec byl pro mě nejtěžší závěr, kde byl pro mě skok, naštěstí do madla (při jednom pokusu jsem tady i vypadl). Program jsem měl trochu jiný než taťka, musel jsem těch chytů vzít trošku víc.Cesta je super, lezení po malých chytech a to mi sedí."

A ještě: 
"Ondra vylezl ještě dvě 9+ ky . S jeho výškou 140cm je to dost o náhodě. Pokud je tam alespoň nějaká ta malá "krysa", tak přeleze dost, ale pokud je tam holo a do chytu daleko tak 0. To samé platí o bouldrech, přelezeš v pohodě 7C a pak nedáš 5A. Tak to je :) Zdraví Majzlíci."

Sehnat Džanglího? AHA :) Taky dobrej vtip. Hlavně jeho odpovědi ve stylu: "Pokusím se;)". Ty mě vždy pobaví. Tak Džanglííí přííííště, jo :)?!

Martin Jungling Pěkná Ústa, Oči Zelené 8b XIa a Bohemia Crystal Xc, Inkvizitor XIa/XIb, Labák



Martin Jungling, foto Jakub Frič

Matěj Svojtka Pěkná ústa oči zelené XIa Labák
"Pěkná ústa, oči zelené je cesta z r. 1999 od Rosti Štefánka vedoucí na Labskou pannu v Labáku. Cestu udělal nesportovně ze slanění a zároveň prvním borhákem dojistil starší cestu, Dynamickou defloraci (IXc), přesto nebyla vytlučena. Původní klasifikace (XIc/8c) je celkem bizardní, reálně se jedná o normální XIa. Do dnešního dne má 6 přelezů. Mě při přelezu brutálně přemrzly prsty, necejtil jsem ruce ani nohy, v místě kde se špičkuje hrana, se mě špičku podařilo nakopnout až napotřetí, prostě super drama/komedie až na vrchol."


Matěj Svojtka, foto Jan Bendl


Martin Zedek Bušmen Xc, TeplickéSkály
"Takže v rámci kompletace Chrámovek jsem si po měsíci zopakoval bouldřík z Bumerangu a vylezl Albertovu cestu Bušmen,která vede vlevo od zbraně australských domorodců a pak se do ní napojí.......je to pěknej,logickej směr a napojení,ale v tomhle případě to podle mě dojíždí,resp. se to neleze právě kvůli hornímu boulderu,kterej je vysoko a  není úplně lehkej :-) a kdo by to chtěl lízt v kuse víc než jednou že:-D.....+ Bumerang je prostě provařenější legenda.....střední pasáž je podobnej styl,jako vedle akorát o malinko těžší.
K samotnýmu přelezu....byla spíš,už podmínka na boulder než na lano.....7st. není moc,takže největší boj byl udržet tělo a prsty nezmrzlý a provozu schopný,což se povedlo po oteplení na 9st. kolem 15h a třetím nálezem dne."



Martin Zedek

A hupky dupky k boulderistům. Těm to zase tře! 
Jinak Martin je na tripu (rozuměj výletu :)) a příští Přelezy ho opět neminou. To už jistě všichni víte :)!

Martin Stráník Terra Promessa 8A, Big Air 8A, Terra Humidita 8A, Sněžník, Riders On The Storm 8A+, Il Thrill 8B+, Magic Wood
"O vikendu jsme koukli pod pokličku novýmu sektoru na Sněžníku, mělo být dobře, ale nebylo, všechno hodně vlhký až mokrý. Podařilo se co bylo sušší a to dva traverzi na Gloomovi za 8A a Big Air 8A. Zkoušel jsem ještě dost Švajc 8B, v sobotu byl jen lehce zavlhlej a dostal jsem se poměrně vysoko, neděle mokro.Parádní kámen a pěkný silový kroky po chytech."

Průběžné info, fotos a videos najdete na Stráníkovos blogos.


Martin Stráník

Honza Mlejnek Gamba 8A, Sněžník
"Po měsíci nemoci a zahraničního otročení v práci konečně volnej víkend. Ikdyž hlásej strašný doje, sme s Dejvem rozhodnutý někam jet. Nakonec se po cestě směr Děčín v dešti rozhodneme na Větrnou horu, ta vždycky kus suchýho kamene nabídne ;).
Jdeme, jdeme a jako mokrý všude i za rohem;) nakonec dojdeme k Hary lotru (7C),  který je suchý!  Pecka! Tak rozlejzáme a asi po půl hodině vylejzam nahoru na mech a mám radost ze se konečně po měsíci leze ;) Jdeme dál a všechno už vypadá beznadějně, až nakonec dodejme ke Gambě. A ta byla úplně nepochopitelně suchá až na vylez, tak obětování trička a hromada kapesníčku a boulder se dá jakžtakž lizt. Dejf ukazuje program a padá na konci, strašná škoda.... Já bojuju se startem pro trpaslíky a asi po hodině vylejzam opět po mechu na vrchol....Potom jak to vypadalo příšerně ráno,  tak se Sněžník vydařil s velkým štěstím... ;)"


Honza Mlejnek


Štěpán má na tyto Přelezy omluvenku :)

Štěpán Stráník Holokaust 8A, Bechyně


Další videjka apod na blogu Štěpána.

Libor Břicháček Holokaust 8A, Bechyně
"Co dodat...víkendové dostaveníčko na Židárně, kde byl jasný cíl nový boulder od Magnuska...po depresivních prvních dvou výjezdech letos po létu byla odhodlanost na nule a očekávání leda tak dobré svačiny pod skalou. No linka pěkná, kroky jasný, takže se nachomejtlo něco jako naděje. No nakonec to byl totalní holokaust pro moje výškové centimetry, složit se nějak do kozí nohy aby člověk ubrzdil vrátka...jak řekl Megos...nakonec to vyřešila síla a nic než síla. Zase mě to nakoplo motivaci zpátky a utvrdilo, že Židárna je božííííííí :)."


Libor Břicháček, foto Martin Spilka


Jan Vavřík K-PAX SD 8A, 
"Muj sen bylo vylezt 8A a dneska se mi to povedlo bylo to moje první 8A a tak sem měl neskutečnou radost jednalo se o boulder K-PAX SD 8A  dokonce připojuju i emotivní video z přelezu :)  
 


Ta radost z přelezu je prostě dokonalá :)!!! Pecka! Lezení je boží ne? Všechna ta příkoří co nám dává, kdy nemůžeme něco vylézt jsou pak přesně vykoupený takovýmahle pocitama. Někdo je vypustí komínem ven a někdo si je nechá rozmělnit po celém těle. Jedno je ovšem jistý - všichni do jednoho máme naprosto famozní pocit z dobrého přelezu :)!

Tomáš Pilka  Harry Houdini 8A, Držková
"Harry Houdini to byla láska na první pohled. Hned když jsem byl poprvé na Držkové, tak jsem se do tohoto směru zamiloval. Přesto, že již poprvé jsem cítil "že jsem blízko přelezu" (nebyla to však pravda), tak mi to stále nedávalo. Možná to bylo i tím, že jsem to zkoušel vždy na konci  lezení a po 3-5ti pokusech mi došla specifická síla nutná k přelezu. Pak už se v tom nedá hnout…Je to ten typ bouldru kterému můžes dát 7B nebo 7C,no a já jsem mu dal 8A…:), tak se těším , že se tam dost lidí "naučí lézt"…"


Tomáš Pilka


Honza Novák Noodledream 8A, Vyhlídková Skála
"Takže Noodledream jsem zkoušel ve čtvrtek ca hodinku ale furt jsem padal z kříže. Další vyjezd byl v neděli, kdy jsem si zopaknul kroky a prvnim ostrym jsem to dal. Pro mě byl dost psycho ten kříž. Spadl jsem tam aspon 20x. Pro mně odost těžší jak Elza."
 


Václav Kutil Bílej sex hard za 8A+, Labák
"po dlouhym nátlaku jsem se konečně dosápal k topu další kombinace v Černym Bivaku. Jde o spojeninu "Těžkýho Dekra"8A a "Bílýho traverzu"7C-dohromady 8A+. Paradoxně mi první část jde mnohem líp než druhá a noční můrou se mi stal poslední krok, ze kterýho jsem padal pořád dokola. Nakonec jsem náhodně natrefil dobrý tření a díky tomu se mi tahle výdržovka povedla uřezat. Podrobný info a video opět na wena.cz......"
 


Václav Kutil 

Blog, fotky a videa nejen s Vencou najdete ZDE

No a jdeme na závody. O víkendu bylo MČR na obtížnost. Proběhlo v nákupáku a bylo na Lezci tématem iks posledních týdnů a snad i měsíců. Závod proběhl v pohodě a bez výrazných problémů. Na Lezci se objevil report, který si můžete pročíst ZDE
Rád bych se pořadatelů zastal, protože to co se jede za hovna okolo nich mě fakt hlava nebere. Udělat závody není žádný med a přesvědčuju se o tom každoročně hned několikrát. Stejně to ale vždy udělám, protože každej jsme prostě na něco pacient a děláme to co je pro naše zdraví škodlivý. Samozřejmě mám každoročně ze závodů tučnej balík z kterýho pak zbytek roku žiju. Vlastně co zbytek roku :) žít z toho budou i děti dětí a tak to má být. Jasná karta! No ale zpátky k nákupáku. Hošo, na tom si strašně někdo namastil kapsu a je z něho na úkor nás členů hroznej milijonér. Blbonymové fakt se proberte :). Do svazu dorazili peníze, které by tam bez tohoto závodu nikdy nedorazily. Transparentnost je z podstaty grantu naprosto unreal a volat po ní může fakt jen pako. Rád osobně komukoliv vysvětlím co tím myslím. 
No nic. Ulevil jsem si alespoň takto a upustil páru z uší :).
Radši jdeme na ty naše český omelety!

F time Mistrovství České republiky v lezení na obtížnost

Veronika Šimková - 1.místo
"Upřímně, na MČR se mi vůbec nechtělo, nevěděla jsem, kde v Praze přespat a představa závodů na malé stěnce v nákupním centru mě spíš děsila. Nakonec jsem se přesvědčila, že když je to ta republika, tak že teda přijedu a jsem za to ráda :) Jsou mi asi příjemnější závody někde na stěně nebo venku, v nákupáku bylo vedro a stěna byla dost malá, což pak vedlo k sundávání lezců za kopnutí za hranu atd. Stavěči ale odvedli kus práce a cesty byly super, myslím, že si všichni zalezli a rozřadili jsme se taky dobře. V kvalifikaci jsem jak je mým dobrým zvykem úplně zkazila 1. cestu, byla jsem vynervovaná, vůbec jsem nepřemýšlela a lezla jsem hrozně, druhá už byla lepší. V semifinále jsem skončila na vytrvalosti, měla jsem štěstí, že jsem nekopla za hranu a šla jsem do finále z nečekaného 3. místa. Finálovka mi dost sedla, bylo tam spousta patiček a bylo to lehčí než jsem čekala, takže jsem lezla úplně v klidu, myslela jsem, že spadnu někde na začátku traverzu, a když jsem tam dolezla, ještě jsem neměla nateklý. S tím kam jsem dolezla jsem byla moc spokojená, stejně jsem ale opravdu vůbec nečekala (myslím že to nečekal nikdo), že budu první, věřila jsem, že to vyhraje Lenka nebo Ivča (která i po všech svých nemocech působila neporazitelně), takže velká radost, ale větší šok :)."


Veronika Šimková

Jakub Konečný - 1.místo
"Když jsem ještě doma viděl fotku stěny poprvé, říkal jsem si, že u nás v Lipníku na tom zase tak špatně nejsme :) néé...:) Ikdyž byla stěna trochu menší, tak to vůbec nevadilo a ani mi nepřišlo, že byly cesty nějaké extra bouldrové. Za mě určitě super závod, bylo to takové volnější než být celý den zavřený v tělocvičně, atmosféra na finále bylo taky mega takže Jo, závody se mi hodně líbily."


Jakub Konečný


Sorry za neuvedení fotografa(ů). Rád doplním. 
No tak co? Odpuštěno :)?
Příště snad lépe a včas = snad bude připojení. 
Jinak vím jak moc máte všichni rádi tipovací soutěže a v tomhle čísle už jednu možnost máte, ale dám vám ještě jednu bonusovku! Schválně zda poznáte tohoto malého nového Lezce, který se velmi nedávno narodil. 
Chci jeho jméno. Pak jméno maminky a sploditele :) a taky chci jméno jeho strejdy! 
Takže?


Lezky bych řekl, že už jsou mu akorát. Jen ten pytlík by mohl být větší :)!

Mějte se a držte se
Taky vás mám rád :)
Oliváč
 

Komentáře

  • Autor: Simona Ulmonová01.11.2016 11:31
    Druhá tipovací soutěž: Ruce má mimčo vymakané po Kristýně Ondrové, nohy po sploditeli Kalovi a vítězně kříčí po Adamu Ondrovi. Je to správně Boulderboy? Moc gratuluju!
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva01.11.2016 20:00
      Ahoj Sajmone :), velice spravne. Podoby jsou naprosto jednoznacne a ty musis dorazit do bb pro svou vyhru :). Slovaciska nenahodi spravnou odpoved na prvni kviz? Kurna kurde ne?
      Reagovat
  • Autor: Matěj Svojtka02.11.2016 13:25
    Koukám, že tady někdo šil horkou nití: Bohemia Crystal a Inkvizitora jsme sice s Džanglim navrtali, ale já jsem je v kuse nepřelezl, tak to prosím oprav.
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva02.11.2016 14:10
      Ti dam horkou nit. Zapomnel jsem umazavat po ctrl c a v :). Sorry a uz mazu.
      Reagovat
  • Autor: Mato Maretta02.11.2016 16:59
    Takze k 1. Deniska Sulcova, Zuzka Stefanska, Katka Sykorova, Lenka Micicova. Ako vyhru si poprosim dalsi nasup reportov a rozhovorov. :-))
    Reagovat
  • Autor: Wtf Wtf02.11.2016 22:51
    K těm závodům, to jsi už taková lama, že obhajuheš takovou sračku, jako byla na Zlicině? Asi trochu zapominaš na prachy, které jsi i v minulosti dostával na závody.
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva03.11.2016 07:50
      Ojeee :), uz i tady zprisnime registraci? Dotace na zavody dostava kazdy poradatel a kolik to dela, je dost zname. Styl nasich zavodu nepokryvaly ani z par procent...Obhajuju to, ze se ve svazu neco deje, co se doposud nedelo, tedy ze nasel zpusob, jak do nej dostat penize skrz zavody. To co se s nima pak deje netusim a nepatram. To necham na jinych detektivech. V nakupaku uz byly zavody pred lety a tolik povyku okolo toho nebylo. Spoluporadam zavody iks let a dle komentaru na Lezci je to tedy spatne. Vzdyt my jedeme zcela stejny model jaky byl zvoleny na Zlicine...Anonymita je bezpecna, vid :). Ceho se bojis, ze se neumis podepsat ? Mejl na me mas. Plevelit boulder.cz nehodlam.
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama