Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

01.02.2017 22:32

Přelezy týdne 3, 4 a 5

foto

Leden je v BB totální masakr. Blížící se nové pololetí a hromada věcí co se chystá nabírá na obrátkách a odnáší to reportování na Boulder.cz :(. 
Zuby nehty se Přelezy týdne drží nad vodou, ale tento týden přicházejí s reportem za poslední tři týdny. Ač je počasí jaké je, tak přesto se přelezy dějou a mnohým z nás to přijde unreal. Samozřejmě tím narážím na přelezy v našich končinách, kde teploty jsou velmi příznivé tak maximálně pro tučňáky...
Kdo vyhrává mistra Eskymo nechám na vás...
 



Džanglí krutě, opět a je to prostě démon!

Martin Jungling Super Nova 8A,  Body Count 8A+, MagicWood,  Backgammon 8A,  Frank´s Wild Years 8A/8A+,  Jungle Book 8A,  M'illumino D'immenso 8A, Cresciano, Ponk 8A,  Amber 8B,  Frogger 8A,  Fake Pamplemouse 8A, Brione
"Myslim,ze tenhle vyjezd uz nemohl byt lepsi. Vsechno do sebe zapadlo jak melo a jedina vada na krase je, ze uz jsme zpatky tady v tom sedivym hnusu. 
K samotnemu lezeni. Prvni zastavku jsme meli v Brione,kde jsme ani jeden jeste nelezli. Bylo tam sice dost snehu,ale daly se vybrat nizsi veci ke zkouseni a nebo bez dolezu. Prvni den byl takovy rozlezaci a seznamovaci. Spis jsme krokovali a lezli lehci veci. Druhy den se hned z rana povedl pripraveny Ponk. Krasna a docela dlouha silovka,bohuzel jen za prvni krok. Pak nasledoval presun k memu snovemu bouldru a cili vyletu, k Amberu. Neskutecne krasnej kus kamene s jeste krasnejsimi kroky. Nejtezsi je zase ten prvni,zbytek se uz da domlatit, chce to ale soustredeni. Na to jsem dojel asi po hodince krokovani,kdy se mi povedlo udelat prvni krok a najednou jsem se zjevil v poslednim kroku do madla. Nevim jestli z prekvapeni nebo z nervozity jsem si nepohlidal pohyb a zaroven mi smekla ruka i pata...ufuf. Za dalsi hodinu se mi to same stalo znovu :)
Tim jsem se definitivne vystrilel a nechal jsem pokusy na dalsi den.
No zkratim to, nakonec po epickem boji,s roztrzenym malickem a tmou pred ocima jsem tuhle krasavici druhy den poslal. A vecer jsem se pekne vyladil :)
V Brione nas trochu stvala zima a snih,ale rozhodli jsme se jeste jeden den zustat. Me se moc lezt nechtelo a navic ctvrty den v kuse by to stejne za nic nestalo,nicmene bouldry jou tady proste nadherny,takze jsem neodolal. A dobre jsem udelal. Nejdriv sel prdet do deniku Frogger a nejakou hodku pozdeji i Fake. Fake uz byl hodne na krev,protoze jsem proste uz vubec nemohl :).
Dalsi den byl konecne rest-day a presun do Cresciana. Tady to vezmu kratce. Do niceho tezkeho jsem se nepoustel, spis jsem se snazil dokoncit resty z predeslych vyletu. Nakonec se povedly vsechny. Asi nejvic me potesil prelez Frank´s wild years,protoze tady jsem byl pokazde uplne marnej. Tentokrat behem necele hodinky uplne na salam.
Cestou zpet jsme se stavili jeste na odpoledne do Magicu. Tady byl sice pul metr snehu,ale zas tak to nevadilo. Risa hned miril k Body count,ze pry to ma napinkane a vylezu to hned. Moc jsem mu neveril,ale krokove mi tyhle bouldery strasne sedi a za pul hodky bylo hotovo. Risa se v tom taky paradne hybal,chybelo malo.
Jeste jsme trochu zablbli na kameni u reky a tim jsme tenhle nas bozi vyjezd uzavreli."

Na FB Džanglí píše: "Ahoj kamarádi. Včera jsme se vrátili z naprosto dokonalého švajc-tripu. S Korbou jsme strávili celkem 8 dní v Brione,Crescianu a Magicu. Celou dobu jsme měli naprosto luxusní počasí, obloha bez mráčku, teploty kolem nuly...fantazie. Tentokrát se mi povedlo maximálně vyladit formu a před výjezdem i trochu odpočinout. Třetí den tripu se zadařilo v mém snovém bouldru a v deníku prdí Amber za 8B. Neskutečná radost a satisfakce za prosinec na bouldrovce. Mimo to se podařilo vylézt další dvě 8A+ a dalších sedm 8áček...úlet :D (nějaká videa tady: https://www.youtube.com/watch?v=jn3vV6rAKFY ,https://www.youtube.com/watch?v=TElajBd0pIs ). Co víc si přát...snad jen co nejdřív zpět...:)"



Martin Jungling

Štěpán Stráník Eisbombe 8A+, Plastikman 8A+, Eiszeit 8A, Hohnstein
"Ve čtvrtek mi píše Magnus, co v sobotu zajet do Saska. Mám v hlavě projekt na Držkový nebo Spitz. Říkám si, že je to jasný signál pro změnu vydat se někam jinam než po xtý do té stejné destinace. Okolo 12h začínáme lézt v super desce, kde je krásný oblinový boulder Tarte. Nejprve se nám to zdá celkem těžký, ale po grifech a pořádném prolezení, máme boulder v kapse. Dalším kouskem je Eiszeit. Magnus hned na druhý dává spodní čas a prodlužuje to až do Eisbombe za 8A+, tak to má být rychle a efektivně. Mně ve spodku nejde jeden krok, který jako zázrakem dám skoro hned a daří se mi taky na první pokus propojka do Tarte. Nicméně, když si chci dát ještě jednou spodní 8A, pěkně mě to školí, asi půl hoďka celkem boj s rozpažkou.

Dále pokračujem na Superfinále 8A+, nejdříve zkoušíme boulder ze stoje, ale nějak se nám nezdá vršek, je tam šíleně dlouhej jeden krok, a zpětně zjišťujem z videa, že tam něco chybí? Poslední zastávkou je strop Tv Show. Máme jasný plán zkusit Plastikmanna, těžké 8A+ se záverečným dynamem. Nejdříve mi boulder moc nejde, pak nalézám krásné založení paty a hned se objevuji v závěrečném dynamu. Z téhle pozice je to nicméně těžší, protože levá pata stahuje dolů a špatně se odráží z malé pravé nohy. Zlepšuju se a už atakuju udržení madla. Dalším pokusem dávám, ale dilema se škrtnutím, nic jsem necítil, ale něco zašustělo. Proto dávám další pokus a perfektně znova přelézám. Magnus mě hned šteluje do prodloužení, velká škoda, že jsem si prodloužení ( Sprint 7C+ ) nezkusil hned, bohužel v posledním těžkém kroku padám. Dám další pauzu, ale pravé rameno mě už nepodrží v udržení topového madla Plastikmanna, škoda veliká, ale i tak super výjezd s hodnotnými přelezy."
 


Libor Břicháček Mr.Frosty 8A/8A+, Bechyně, Shot 8A, Labák, Starbug 1 8A, Bahratal
"Od neděle mi ještě neroztál pomalu rampouch u nosu a Olivka už zas plaší s nějakýma přelezama, co stejně nikdo nečte :) Nedělní Jiskra byla ve znamení zimy...kur..vský zimy! Jooo podmínka, lepí to samo! Jasně že to lepí voe! když si olízneš prsty v -10 stupních, tak to přimrzne! Ne asi...chvilku váhám jestli se odvážím s autíčkem dolů z kopce aby mě pak nemusel nahoru tahat tchýňák s traktorem. Rozlez=rozmrz. Běhám sem a tam jak umpalumpa na speedu, prsty ale ne a ne povolit. Tak volím crazy variantu...přeparkovávám kočár co nejblíž ke skále a mezi pokusama si hřeju prdel na vytápěných sedačkách. Už obutý do lezeček skáču z vyhřátý káry rovnou pod nástup a takhle se to opakuje cca 8-krát než se podaří konečně udržet crux move a dolézt na autopilota do topu. Radost je veliká, dokonce se daří i tímhle stylem dostat do pocitu tepla a ještě nahamounit několik Céčíček do sbírky. Gonna climb´em all!!! Název novinky už asi leckdo po téhle story pochopí... Mr.Frosty 8A/A+ :)."

Na FB: "Da béést friction in da Jiskra tůdéééj! Povedla se nová linka Mr.Frosty 8A/A+ a jako správný hamounek jsem doplnil sbírku 7C číček."



Lukáš Skála Langzeitstudie 8A, Megapower 8A, Hohnstein
"V úterý k nám na sever přijíždí Kuba Lička s Kačou a Adamem. Valíme do Saska. Jako první míříme na Powerwand. Kde hoši dávaj 7Béčka a já prvnim pokusem posílám Megapower za 8A dlouhej traverz a dolez 7A+kem ve kterym se dá ještě spadnout. Dva týdny zpět jsem v tom pár pokusů nechal. Dál se přesouváme pod Orion. Adamovi se rychle daří vylézt boulder Orion za 7C+ a já o kousek vedle nalízám do Labgzeitstudie 8A a vlastně v mžiku jsem jí vylezl. Pěkný kroky přes lišty. Dál už jsme zkoušeli jen nějaký sedmičky, fajn den :)."

Jinal se Skáličovi stala hustá věc a dávejte všichni bacha!
Na FB píše: "Tak dneska jsme na Sněžník nedojeli:/ mamku o kousek minul kovovej sloupek, ale naštěstí žijeme!"




Lukáš Skála

Jan Novák Ticket Nach Leichenkammer 8A+, Bahratal, Eisbombe 8A+, Megapower 8A, Hohnstein
Zatím nelapen...


Jan Novák


Richard Budinsky Frogger 8A, Brione Super Nova 8A, Magicwood
"Supernova hard, Magic Wood a frogger v Brione. Brione je super oblast v Ticinu a jsou tam krásně kamínky se super linkama. Doporučuji navštívit. Určitě se tam ještě letos vrátím. Hola a ať to leze."


Richard Budinský

Jan Mlejnek Rudá Armáda 8A, Vyhlídková Skála
"První výlet na Petrac a hned se silakama jak hrom. Nabíram zakore a hurá směr Praha, před Prahou Nabírame Magnuse a pokračujeme směr skalky....  Inu vejlet sem den předtím chtěl i odpiskat pac sem to přehnal s kampusem a shybama a když sem se den předtím na hrazde ani nepritahl, tsk sem obavy.... Ale nakonec sme jeli;) 
Inu první bouldr BREZNĚV zkouším Flash a dotknu se kostete na předskali, tak se pouštím a hned dalším pokusem posílám ;) boulder hned vědle se stejným začátkem TEPLAKOVA SOUPRAVA zkouším jenom crux na hrance a hned jde, tsk zkouším pokusem a padám z vršku když mi vystřelí lišta a levá ruka se projela po struhadle :D au... 3 pokusem pouští;) kluci běžej na nočník, kde je Ruda armáda,  frodo nakole atd. Já zkouším dole elsu 8A který sem ometl od sněhu a nějak sem nerozkodoval prostředek, tsk po 20 minutách opouštím bojiště a běžím za klukama..... Eh všude sníh, ještě že máme Magnuse sebou kteréj se svým dlouhým kostetem a lopatou krásně čistí vršky sutru ( je to prostě skvěléj magor ;)))  Ruda armáda 8A,  eh moc nešla furt klouzáli nohy, pak sem vzal druhý boty ( no edge) kde se krásně na takovéjchlech debilnich ne-vstupech dobře stojí a najednou bum asi po 15 minutách zkoušení skáču a držím ;) pecka!!!!  Během ty doby zase magor Magnus priběhnul že ometl ufo babu 7C a že za odměnu dnešního lezení to můžu ještě dočistit a namagovat;) přebíram sedák a čistím ;)  lajna jak hovado!!! Boží;)  Magnus hovado vylejza skoro ihned a když zjistí že sem nic netočil, tak se ani nezouva a leze ihned znovu kvůli videu :D jeho síla je strašná! :D. Pak ihned po něm vylejza zakor a já se trochu trápím, ale po chvíli vylezam též na vrchol;)  jako SD za 8A+ bude naprostá pecka!!!! Ale dneska už ne,  ale čistíme a těšíme se na delší návštěvu;) 
Pak se ještě běží na Blackbox za 8B ale to Magnus jedinéj hezky krokuje, já usínám v křečích na židli se zmrzlym rebullem a statečněj zakor zkouší sním;) 
Závěr!!!!! Luxusní krásnéj vejlet na zmrzléj Petrac pecka;) 
Videa na YouTube ( Novák Honza, expert_weathers)"




Honza Mlejnek

Adam Češka a Jakub Lyčko Rainbow Rocket 8A, Fontainebleau
Adam: "Když jsem to viděl na živo, tak jsem si myslel, že je nemožné tam doletět a o milion pokusů později jsem byl nahoře. :) Skoky mi sedí, ale překvapený jsem byl hodně. Parádní polet... :)"

Jakub: "Rainbow Rocket  byl můj vysněný skok ale jak jsme to viděli tak nás ani nenapadlo, že by jsme to mohli odletět. Adam to poslal celkem rychle, ale mě to trvalo minimálně o 50 pokusů déle. Každopádně luxusní skok."

Na FB Jakub píše: "Rainbow rocket 8a dneska rubnul Adam Češka svoje první 8a a pak po hafo pokusech i já :-D tak jdeme pít."




Tomáš Duchoň Holokaust 8A, Bechyně
"Když jsem do toho vlezl na podzim, tak jsem to celou jednu seanci krokoval a přelez v kuse se mi nezdál úplně reálný. Pak jsem tam zajel za pár dní a hned asi druhým pokusem jsem dolezl do madla na hraně, kde už se přece nepadá, že… No a po dalších asi 3 výjezdech, kdy bylo vždy něco špatně, jsem to konečně usmolil. K nelibosti fanoušků fixů na jedné ruce jsem musel změnit dolezový program, ale evidentně to zafungovalo. Jeden ze skvostů Židárny."


Šimon Zentko Lola Corwin 8c, Siurana
"Po prichode z juhu spanielska tato cesta bola riadny sok kedze namiesto 17 expresiek sa v tejto ceste realne lezie cez 4, dokopy cca 20 krokov po velmi peknej skale ,stalo ma to dost pokusov kedze do cesty som musel byt oddychnuty, z dobrou kozou a okrem toho museli byt podmienky co nebolo uplne lahke dostat dokopy pretoze cesta je na slnku. mam celkom radost lebo je to jedna z old school grade 8c v Siurane..."


Šimon Zentko spokojený v bytečku :)


Tomáš Pilka Seven Lives 8a/8a+, Knock Out 8b, E Variante 8a OS, San Vito Lo Capo
Slibuju, že ho lapím a dotáhnu k vám :)

Edita Vopatová Juan Ranas 8a, Bullido 8a+/8b, Hombre De Poca Fe 8a/8a+, Jaén
a
Ondra Beneš Pren Nota 8a OS, Siurana.
Tyhle vám stopro naservíruju příště.   

No a je to. Příště zas a snad lépe :). Snažím se popolézat ve Špáňu a je tu kopa kruto lezců. Šimon, Beny, Lautna, část repre alpinistů :), no prostě climbo smetánka a hromada inspirace.  Nasávám, zaznamenávám. Třeba z toho i něco bude.
Mějte seee
Oliváč

P.S. Držte seee 

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama