Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

30.07.2014 10:00

Přelezy týdne X.

foto

Desátý přelezy pro vás. První kulatý číslo a snad se dožijou dalších výročí :). Životnost přelezů týdne je pouze a jenom ve vašich rukách... a lezečkách.
Desátý přelezy bouchám z dětského tábora a pokud mi prckové nepolezou moc přes hlavu, tak i něco sesmolím :) 
Tak olééé, hrrr na to...

O jednoznačný top se opět přičinil Adam Ondra. Je to úlet. Píšu to furt a opakovat to rád budu :)


Adam Ondra Biographie 9a+, Ceuse a Hades 9a, Nassereith
"Nakonec se mi podařilo přeci jen Biographii ukořistit. První dva dny mě celkem vytrestala, nebyl jsme zvyklej vůbec na dírky a strašně mě v nich natýkalo. Po nepodařeném svěťáku v Brianconu, kdy jsem podělal semifinále a finále kvůli bouřce zrušili, musel jsem svůj hněv nějak vyventilovat :). Další den v Rue des Morgues  se mi úplně jak na procházce zadařil Grand Margalef 8c onsight, a na další v Ceuse už Biographie neodolala. Neobešlo se ovšem bez napínavosti, v klíčové dírce je dobré mít tenké prsty, protože pokud se člověku podaří tam nacpat třetí prst, následující kříž už je celkem na pohodu. Když jsem tam celkem na pohodu dolezl, zjistil, že po těch 20 metrech díroklajmbingu mám jakýsi tučný prsty a ten třetí prst tam prostě nenastrčím. Tak jsem to chytnul prostě dvěma a napral to tam. Taktak jsem to udržel a přes jedno další zaváhání už jsem si to z kabely vybalit nenechal. Ještě ten den jsem si prolezl Three degress of Separation, skok od Sharmiče bez opakování a z druhé bomby s padající tmou jsem byl velmi blízko přelezu, ale nakonec si budu muset počkat. Po přejezdu do Rakouska jsem v oblasti Nassereith u Imstu chtěl zkusit jeden projektík, ale zjistil jsem, že je prozatím nad moje síly s odhadovanou klasou 9c a tak jsem si jen "retroflashnul" Hadese za 9a, kterého již mám vylezeného z před 4 let."


Přítelkyně Ajdama :) se taky činí a roste pod jeho vedením (ikdyž samo dobře lezla i před tím...).

Iva Vejmolová přidala do sbírky Carosses Et Citrouilles 8a, La Truite
"Toto 8ačko bylo pravým opakem mého předešlého vylezeného 8ačka. Silová cesta po malých lištách a dírkách. Nesmělo se to podcenit hned od začátku, jinak člověk velmi rychle hapal. Nalezla jsem do něj v neděli před finálem svěťáku v Brianconu (které bylo nakonec kvůli bouřce zrušeno). Kvůli ranní bouřce a následnému dešti byla podmínka na nic. Skála byla sice suchá, ale neskutečně klouzavá, jako kdyby byla namazaná mýdlem, takže jsem si cestu jen jednou prolezla a jeli jsme zpátky do Brianconu. Další den jsme se do této oblasti Rue des masques vrátili a z první bomby jsem to poslala. Pár lidí si stěžovalo na podmínku, ale já jsem byla šťastná jako blecha po předešlém dni."

V minulých přelezech nestihla komentář, tak ho máte nyní...
"Cost of freedom 8a: Tato cesta se nachází v oblasti Tournoux, kousek od města Briancon, kde se konal Světový pohár na obtížnost. Aďoušek si jí dal den před závodem na protáhnutí a byl z ní tak ohromen, že jsem si jí musela dát taktéž. Je to nádherná vytrvalostní linka s několika těžkými místy. Prvním prolezením jsem se durdila, do čeho mě to zase Aďoušek poslal , seděla jsem u každé presky, žádná pasáž nebyla lehká. Trochu jsem přemýšlela, že další pokus už dávat nebudu, přišlo mi to moc těžké a byli jsme omezeni časem, aby Aďouš stihl prezentaci závodu. Když jsem viděla, jak v tom nateklo při OS Patximu, který tam byl s námi, tak jsem si řekla, že tomu teda ještě jeden pokus dám a ono to vyšlo. Trochu mě rozhodil začáteční bouldřík, nepřidala tomu nepříjemná následující pasáž, naštěstí po sklepání na krápníku se to otočilo a nejtěžší pasáže jsem přehrnula jako tank. Bylo to mé 1.8ačko na 2.pokus. Tak jsem z toho byla dost v rozpacích."


Iva Vejmolová

Jsem moc rád, že je opět slušnej záznam od bratrů (a sestry :)), kteří se v minulých přelezech krapet odmlčeli...Nebo se ke mě přelezy prostě nedostaly? No, ale všichni víme, že podmínka je teď totál na pikaču a je to spíš na válení se u vody a drcení dřívka od nanuka než lišt kdekoliv...

Lukáš Petriľák dal Los Brňos 8c, Višňové 
"Los Brňos je predĺžením cesty Panter, ktorú som vyliezol minulý rok a hneď po jej prelezení som skúšal cestu Los Brňos. Vyladil som niektoré kroky a skúšal. Stále som padal v dlhom kríži zo spoďáka, ten krok bol pre mňa dosť dlhý a i keď som tam dochádzal nenatečený, tak som ho koordinačne nezvládal. Toho roku som začal liezť na skalách až od júna, ale po zimnom tréningu som sa cítil veľmi silný a jednotlivé chyty sa mi zväčšili, v podstate sa mi celá cesta zľahčila a dokázal som vyklepávať v celej ceste. Už po pár pokusoch som mal všetky kroky  vyladené a padal som zase v kríži zo spoďáku, ale už bolo jasné že to preleziem. Podmienky boli stále zlé, buď bolo teplo a ruky sa mi potili alebo bolo vlhko a chyty šmýkali. Už som si povedal, že len budem čakať na lepšie podmienky, inak to nemalo význam liezť. Tento víkend sa ochladilo, tak bola šanca na prelez. Chyty v ceste boli síce vlhké po dažďoch, ale druhým pokusom som to poslal bez významného natečenia, i keď som čakal, že mi v krokoch po kríži riadne natečie.  Kobru (8b+/c) mám tiež na prelez, ta mi príde o dosť ľahšia. V pláne mám preliezť všetky priame cesty vo Višňovom, ktoré som ešte nevyliezol. Popri tom mám rozlezenú Triádu (8c+) na Turniskách."


Lukáš Petriľák

Katka Sýkorová dala Acravita 8a, Rodellar
"Acravita je silovo-vytrvalostná cesta,začiatok po kvaploch potom trochu tažšie miesto. Potom sa treba nadýchnuť a vydržať až po záverečný poskok do madielka...a odťial tri kroky a usmievate sa na zlaňák."


Katka Sýkorová v Acravita

Martin Jungling Džanglí Hardcore Xc, Labák
"Celkem rychlá akce na tři pokusy. Krásná cestička s bouldříkem za spoďáky. V prvním nálezu mi u třetího háku spadl maglajzák, tak jsem to zkoušel dolézt na klasika, ale nula bodů :). Se štukem už to pak šlo. Moje první těžší cesta na písečku. Mám radost :). Jinak se mi povedlo i přes tu antipodmínku přidat pár lehčích věcí. Např. Viagru u které teď zkouším direkt verzi (8b+) a je to hodně blízko..."


Martin Jungling

Martin Stráník  One Summer In Paradise 8A+/B, Ungelichte Gesichte 1 8A+, Jack's Broken Heart 8A+, Electroboogie 8A 
Never Ending Story 8B+ 
"Magic Wood je opravdu magickým místem a to nejen krásným lesem, ale hlavně bouldery. Od příjezdu nás tu potkalo hodně deště a tak se lezlo to, co se dalo. I přes vlhký chyty jsem udolal krásný Jack broken heart a Electroboogie. Dál jsem právě mokrem byl zahnanej pod NES, nakrokoval jsem si první část za 8A+ a druhou jsem již znal. První den pokusů se mi podařilo první část vylézt 9x,ale hned v prvním kroku druhé části (klíčového) jsem spadl. Následující den jsem změnil betu a klíčový krok lezl jako ostatní, tedy přes patu, což mě dříve vůbec nesedelo. Tento den jsem dal jen pár pokusů. Byl to již třetí lezecky den,ale překvapivě jsem udělal crux a nešťastně spadl ještě nahoře v lehkým. Po rest dayi to šlo na první pokus. Ten třetí lezecký den byl ještě pro mě kouzelný v tom, že jsem se šel rozlézt k One summer in paradise, chtěl jsem si zkusit jen kroky, ale nějak i přes poměrně teplo jsem to 3tím pokusem vylezl."

David Kozel zbombil Elektru 8A na Boru. No ale že by darebák k tomu něco napsal ho ani nenapadne :). Příště ho budu víc bombardovat! 


David Kozel a Terka Píšová :)

Přelezy zakončím krapet netradičně. Přelezy hor nad wosum tisíc se nedějou každý den ba ani každý rok a letos je urvali dokonce čtyři borci z ČR. Mega! Navíc Radek Jaroš se stál Králem a sebral vše co na té naší planetě narostlo nad osm tisíc. Neskutečný a klobouk dolů. 
Zkusím borce proptat na nějaký příští report, protože je dost jasné, že v tuto chvíli na ně budou útočit jinčí media :)

Radek Jaroš a Honza "Tráva" Trávníček se proběhli na osmitisícové K2


Radek Jaroš: Král!


Honza "Tráva" Trávníček

Libor Uher a Marek Novotný zadiktovali pro změnu na osmitisícovém Broad Peaku


Libor Uher a Marek Novotný

Takže tak. Prckové už na mě útočí a musím finišovat :) Drťte a sázejte přelezy a informace. Neustále budujeme obr novinku na webu. Těšte seee :)
Oliváč

Má cenu psát, kde se hromadí Reporty o lezení? Předpokládám, že to v tom menu vlevo dole vidíte, neee? :)
Čuuus a díky za support. Jakýkoliv, kdekoliv. 

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama