Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

22.04.2015 08:44

Přelezy týdne 16

foto

Dnešní Přelezy týdne jsou fakt nálož. Vy mi teda dáváte :) a dohnal jsem v podstatě všechny. Teda snad :). Díky všem, kdo se jednotlivých vydání účastní. Znovu opakuju, že je to super a spoustě lidem informace o přelezech dělají radost. A vo tom to přece je, ne?! Bombit, užívat si, něco pěkného vylézt a poplácat se po rameni :) Prostě nááádhera. Tak jdeme na to bejbyny :)





Štěpán Stráník Soilwork 8A+, Vpravo Od Soilworku 8A, Schlonziges Wiener Schmankerl 8A, Le Vent Nous Portera 8A, 3° Cane 8A, Chironico
" Jarní plán je jasný - Švýcarsko, s tím, že jak bude, tam budem. Původně jsme chtěli skoro celý výlet strávit v Crescianu, ale tam kvůli teplu zavítáme na jeden den. Kupujem novou bibli v podobě krásného nového průvodčíka a já jsem jako v Jiříkově vidění. Plán B je být v Chironicu, první dva dny je super chladno a luxusní podmínka spojená s nádherným slunným počasím, na zbytek výjezdu se už výrazně oteplí. První dva dny nám dělají příjemnou společnost Vilda, Katka a Luky, kteří v pondělí frčí dom, a tak zůstáváme brněnská parta s Dejvem a Terkou. Hlavní cíl bylo zaútočit na Shadowfaxe, bohužel přískok do lišty byl nad moje síly a ani jsem ho nezkrokoval, hned první den se podařil Soilwork 8A+, takovej campus - začátek je lepší odshybovat, pak čtyři 8A a pár věcí od 7B+ do 7C+."


Štěpán Stráník


Vladimír Střílek Anfang Einer Legende 8A+, PanskýLes
"Anfang Einer Legende 8A se nachází na Panském Lese u Humpolce, jedná se o prodloužení bouldru Přepište Dějiny 7C jedním dlouhým morfo krokem, během 3 návštěv mi zabralo asi 10 pokusů a dolez Dějinama už byl za odměnu. Session s Kozlíkem, Terkou, Katty Zachrdlovou, Eliškou Pudovou a Petrem Handlířem byla prostě super :) Jinak je to opět traverz po lištách s dlouhým krokem na začátku."


Vladimír Střílek, Dementní Moucha 7C, foto: Matěj Hořák Ml

Jan Jeliga Přítel Hlupák 8A/8A, Městské Skály
"Před rokem jsem se vydal hledat bouldry do oblasti kolem Městských skal u Šumperka, ale až na tohle a pár lehčích linek jsem nenašel nic, co by stálo za řeč, tak jsem se do toho pustil. Jde o puhé 2 kroky, kde člověk začíná z pololeže, jednou rukou drtí krystal ostrý jako břitva a šahá do lišty, která tam vlastně skoro ani není, ale přesto dokáže vyvrtat díru do prstu. Pak následuje skok do hrany, která ze všeho nejvíc připomíná struhadlo a když se podaří udržet, je vyhráno. Prostě skvost :D. Celkem jsem do toho dal za oba dny zkoušení, které od sebe dělil přesně rok, přibližně 60 pokusů. S klasou těžko říct, ale přišlo mi to o dost těžší než většina 8A, do kterých jsem zatím vlezl, ale třeba to někdo zkusí a pak se uvidí."


Jan Jeliga :)

David Kozel Neverland 8A,Chironico Kilián 8A,Kras a Big hat low start 8A, Panský Les
"Chiro: 8A vedle Soilworku. Štěpánův program bylo potřeba upravit na menší lidi a pustilo to, je to taková jednokrokovka, hodně schůdné A. Spíš lehčí. Pak eště 8A Neverland od Grehema tuším. Takové Ajdo u vody, hezky omletý kámen od vody. Chce to hodně věřit patě a eště více prolomit prsty. Dost mě ten nástup potrápil, než pustil. A pak Kras, Kilián 8A, tam jsem strávil asi tři hoďky, z toho dvě jsem řešíl nástupní krok. Ale bouldřík je to hezký. A nakonec Pánský les, Big hat low start 8A. Je to přidání jednoho kroku, celkem nášah, naštěstí to vyšlo akorát naknop na moje rozpětí :). Mno a do Švajcu je se každopádně pro co vracet ještě :D."


David Kozel 


David Kozel a Kilian 8A

Martin Stráník Dr. Dolittle SD 8A, Babuin 8A, Bor
"Prosluněná neděle mě vyhnala ven, a to na Bor, kde bylo pěkně sucho a již bez sněhu. Jel jsem dolézt dva rozlezené projekty, varianty, z minulého roku. První byl nový SD start k Dr. Dolittlovi, který mě na podzim dvakrát dal stopku, teď trochu posunuju patu v klíčovém kroku a po pár pádech v lehčím výlezu přelézám další 8A v lese. Pak prodloužím Babuina z levé hrany, taková spíše tréninková varianta za 8A, silovka po velkých chytech."


Martin Stráník, Nebe Peklo Direct 8B, foto: Ondra Nevělík


Martin Jungling Dobrák Od Kosti 8A, Dobrák Od Kosti 8A+, Pek-se-so 8A+ a Reverse 8A, Labák
"Dobráka jsem vylezl dvěma způsoby. Moc se mi nelíbila ta malá krysa, kterou brali kluci, tak jsem si hledal způsob, jak to ojebat. Vymyslel jsem tam krok (skok), kterým jsem ji úplně vynechal. Takhle to vidím cca 8A. Stejně mi to pak nedalo a začal jsem zkoušet původním programem a zhruba po půl hodině jsem to vylezl i takhle. Pak přišlo na řadu Pekseso. Program jsem už znal a do půl hodiny bylo hotovo. Pekseso se mi líbilo víc než Dobrák. Je to taková větší pohybovka a zároveň silovka. Další den dorazil Foxík s If a šlo se na Mušinec. Tom minule očistil levou hranu a vznikly tím dvě varianty Mušince. Prodlužka zleva a Mušinec v protisměru s dolezem právě na hranu. Tom vylezl prodlužku 7C+ a mě se zadařilo v reversu 8A. Revers je hodně zajímavej. Skoro celou dobu lezeš nohama napřed. Pak musíš slézt dolů, abys pak mohl udělat parádní silovou rozpažku. Taky hodně vděčná záležitost."


Martin Jungling

Rosťa Štefánek Heel From Steel 8A/8A+, Bahratal
"Není na tom nic složitýho. Před týdnem jsem to odkrokoval a vylezl ze stoje, v pátek přidal ten spodek. Snažím se teď alespoň tak jednou týdně lézt, tak se to trochu zlepšuje."


Rosťa Štefánek 

Libor Břicháček Grosse Einlasskarte 8A, Bahratal
"Sobota a slibná předpověď, tudíž útok dalšímu projektu v Bahře. Výlet i lehce pracovní, aby se opravilo na převise to, co tam zas další svého druhu "Lamač obecný" napáchal. Opraveno a v rámci zahřátí a rozlezu si dám Grosse Einlasskarte 8A na první. Ovšem těžko hodnotit, když člověk zná každý krok i pozpátku a chyty i ty, který tam nejsou :D."


Libor Břicháček

Honza Novák Remake 8A, Sněžník
"Plán na neděli byl jasnej. Jet na Sněžnik a vylezt něco těžšího po delší době. Po rozlezu jsme rovnou šli na Rremake a na 2-3 ? jsem to dal. Už jsem v tom byl jednou minulej rok. Vasil mezi tim pěkně nakrokoval Machinarimum a běželi jsme na další bouldry"


Adam Ondra Agent Provokatér 8c+, Rudice
"Tak v Rudicích se podařila cekem pěkná lajna, o které jsem si dlouho myslel, že je logickým směrem nelezitelná i přes to, že jsem ji v minulosti dvakrát proslaňoval. V neděli jsem zjistil, že tam přece jen chyty jsou. Jedná se o nestoudně velký kus nelezené skály mezi Provokací a Sámovou cestou. Proslaňoval jsem, dal tři BH a na třetí pokus vylezl. Je to moc pěkný boulder problém, kdy se doleze v Provokaci do spoďáků a pálí se to přímo nahoru. Pěkná kombinace lišto-síly, rameno-síly a flexibility. Cestu jsem nazval Agent provokatér a s klasou opravdu nevím. Mohlo by to být 11-/11, ale stále řeším přeschlou kůži a ještě jsem zbombenenej z dvouměsíčního tréninku, takže nevím, jak to odpovídá.
Jinak Kras ještě přeci jen nějaký potenciál má. I zdánlivě vytěžený Rudice nabídnou ještě stoprocentně dvě lajny v devátém francouzskom stupni. Jinak na Vaňousech minulej víkend ještě vznikla Moje starší sestra 10- (morfo). Leze se Moji mladší sestrou do díry a zde mírně doleva dvěma těžkými tahy ke slaňáku
Myší šedi. Kdo by neměl co dělat... A ještě zajímavá kombinace, kde si člověk opravdu dosyta zaleze, je Čarodějná ruka. Leze se skoro celej Čarodějův učeň, a ke konci se uhne parádním traverzem se silovými kroky (silové na Vaňousech není moc časté) ke slaňáku Rukama to není. Klasa je o stupeň těžší než Učeň, takže jestli se držíme Učně jako etalonu o 10+, tak je to 11-. Ale každej ví, že Učeň je 11-... A i na Vaňousech je nalezen další projekt, a jeho obtížnost se celkem jistě bude pohybovat okolo 9b, a je to fakt hezká lajna."


Adam Ondra

Jiří Lautner Nejslabší Máte Padáka XIa a Labák Amore`s Perros Xc, Labák
"Amores perros je krátká bouldrová cesta s těžkým místem u druhého háku. Je to o přebrání nic moc spoďáku a na dvakrát se natáhnout za malou oblinku do zalamovací lišty. Pak se dá spadnout ještě nad třetím, kde je krok za takovou oblou lištu. Je to nádherná cesta s těžkým dole, takže se dá dobře pokusovat. :). Nejslabší máte padáka je takový balanc na hraně, který tě prověří spíš technicky než silově. Cestu jsem znal už z minulých let, takže v té podmínce, která ten den byla, to šlo nečekaně rychle. Až mě mrzelo, že už to nemusím lízt, protože to je nádherná cesta."


Jiří Lautner

Aleš Rozsypal Zločin XIa, Škrovád
"Malá radost taky radost..."


Aleš Rozsypal

Petr Urbanovský Marjetica 8b/b+, Gorenjski šnops 8b a Mrtvaški ples 8b, Mišja Peč
"Marietici jsem vyzkoušel první jarní výjezd jako poslední cestu zájezdu a vypadalo to, že by to mělo jít lézt. Na druhém výletu se mi i přes hrůznou formu zadařilo po pár pokusech s přemrzlýma prstama vydrásat k řetězu.. Gorenjski šnops jsem lezl víceméně náhodou. Při rozlézání v první délce za 7a mě napadlo se podívat až nahoru. To šlo celkem hladce a cesta se mi zalíbila. Takže na druhý pokus se mi smekla ruka v boulderu a třetím už to šlo...Nejvíc mi ale dal zabrat Triad za 8a . Jako bonus pak Tekila 8a a White power 8a. "


Petr Urbanovský, Moravský Kras

Jiří Přibil By The Way 8b, Frankenjura
"První letošní Jura vyšla dobře, počasí bylo perfektní. Volba oblasti padla na Sorangerwand, kde jsem měl v listopadu na spadnutí cestu By the way. Je krátká, ale o to intenzivnější, jsem rád, že jsem jí po dlouhém zkoušení přelezl."

Video z přelezu najdete ZDE


Jiří Přibil 

A ze Slovenska: 
Velká zpráva dorazila z Ospu, kde Stygi vyliezol první díl Sanjskiho a má samozřejmě našlápnuto na druhou část. Zatím tedy pouze toto...

Stefan Bednar Sanjski Par 8c+, Mišja Peč
"S prodluzenim to je tak, ze by som to teoreticky mohol vyliezt vo stvrtok :D potom k tomu mozme napisat viac :)."


Stefan Bednar, Sanskij par

Další fotky a infos ZDE

Miška Izakovičová  Džonova cesta 8a+, Alternatívna stena
"V nedelu sa mi po troch dňoch skúšania podarilo vyliezť moju zatiaľ najťažšiu cestu Džonovku 8a+ na Alternatívnej Skale. Uvažuje sa, že po vylomení chytu je to až 8a+/8b, ja to však posúdiť neviem, keďže som niečo v takej obtiažnosti ešte nevyliezla a táto cesta mi veľmi sadla. Každopádne ja ju beriem ako moje prvé 8a+, veľmi sa mi páčila, takže sa strašne teším, že som ju vyliezla. Ráno to síce vyzeralo dosť zle, bolo strašne zima, mrzly prsty a po prvom pokuse som zvažovala, že sa na to v ten deň aj vykašlem. Potom sme však urobili ohník, všetci sme sa postupne rozmrazili, začala byť super atmosféra a nakoniec sa mi to 4. pokusom v ten deň podarilo preliezť. Fakt sa strašne teším :D"

Další infos na Blogu


Miška Izakovičová, Abissi 7c, Massone

Juraj Klimo Jarná únava SD 8A Pavúčia skala
Juraje se mi nepodařilo zastihnout, a tak díky Pedrovi máte následný popis od Kmeta :)
"Pôvodny bolder Jarná únava je kratučké 7B, sit start pridal pár velmi tazkych krokov na uvod, obtiažnosť je teda koncentrovaná tesne nad matracom. Pri skúšaní sa Jurovi podarilo spadnúť už aj z ľahkého výlezu mimo matrac, ale prežil to v zdraví. Po párdňovom oddychu a zozbieraní psychických síl to poslal. Skúšal a preliezol to sám, preto tie problémy s dopadom. Pri normálnom spotovaní bezproblémový boulder, čo sa týka dopadu."

A infos k minulým přelezům od Lukáše:

Lukáš Petriľák Divji mož 8a OS, Divja otrok 8a, Kotečnik 
"Divji mož 8a OS, Divji otrok 8a, počas veľkonočných sviatkov sme boli s Andrejom Ďurigom a Majkou Haburajovou v slovinskej oblasti Kotečník. V prvý deň výjazdu sa mi podarilo onsightnuť cestu Divji mož, čo je dlhé vytrvylostné 8áčko po veľkých chytoch s lištovými bouldrikmi a pätami. Po nej som skúsil cestu Divji otrok, ktorú sa nepodarilo onsightnuť a pre komplikovanosť niektorých krokov pustila až na piaty pokus. Skúsil som ešte jedno 8a a oblasť už bola pre onsightovanie 8áčok vyčerpaná. Pustil som sa teda do prepojenia predošlých 8áčok s ťažším dolezom, Divju Brinu, za 8b. Dolezové bouldriky ma ale nechceli pustiť."


Lukáš Petriľák

Jan Kareš
"Píšu z letadelka...tak bych nazval to,v čem teď jsem z návratu ze Sardinie,kde jsme s Martanem udělali 24novych cest za 6dni,což je též dost a pro mě to je horší,než shybování :).
Jinak nápad proč 24hodin vzniknul díky tomu,že Guinness neuznal díky jejich stupidnim pravidlům mé rekordy, které jsou uznané a mám na ně certifikát. A když uznali v Guinnessu další rekord, který nebyl rekordem a ještě to ten Amik absolutně šidil, tak o motivaci nebylo nouze :). Takže klasika ego a proč hned nezkusit 6hodin i 12hodin. Zkušenosti nějaké byly, tak pohoda. Každému jsem předem říkal, že krize bude před 6hodinami, tam konči intenzivní shybování a začíná taková vytrvalost. Přirovnal bych to k lezeni vicedelky a po těžkých délkách se to o třetinu min. zlehci a dalších 12delek je už jen o tom vydrzet z bolesti svaliku a kůže. 8hodin jsem ležel :) Nic,co bych neznal z prvovystupu, tam jsem někdy fakt absolutně na dně, ne jako tady :).
Jinak jel jsem vždy 15min po 4opakovanich a každých 18vterin,což je 50 serii,tzn.200 opakovani. S pauzou 5 min to dělá 600 opakovani za hodinu. Po 4hodinach jsem to změnil a jel podle chuti,abych dal rekord,což jsem dal o 99 opakovani a číslo bylo 3500 skoro. Pak do 12 a 24hodinoveho rekordu mě chybělo ani ne 1000 shybu a za 10hodin jsem neměl co překonávat...jen sebe. Moji 12hodinovku jsem překonal o 130 asi a číslo 4800 za 11.30 min mě stačilo a šel jsem si lehnout do 8. Pak rozhýbat bouderingem kolem Bigwallu a za další 4hodiny jsem se dostal k číslu 5671opakovani. Dal bych určitě víc,unavený jsem nebyl a závěrečný sprint, kdy jsem udělal 120shybu asi za 5-6minut, mi to dokázal :). Teď se pokusím, když to půjde, o rekord v kuse,ten je 232 opakování a hodí se mi to k lezeni více,visení někdy až 30min v kuse na hrazde je lepší,myslim, než série do zblbnuti :). V létě zase vrtat na Sardinii a uvidíme, co za rok :)."


Jan Kareš

Úlet co? :) Tak panty zase nahoru...Je to fakt neskutečný. Skoro 6 tisíc shybůůů za den. Nevim jestli se smát, nebo brečet :). 

Co říkáte tomu, jak je venku? To je paráda, co? Nej období v roce. Ideální prostě ke všemu :). Tak užívejte každý den a sázejte bomby, ať už v čemkoliv.
Mějte se 
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama