Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

13.05.2015 09:17

Přelezy týdne 19

foto

Dnešní Přelezy začneme našimi bývalými sourozenci. Tam se bombilo více, i když u nás se taky nelelkovalo :). Díky za každý info, který mi pošlete sami od sebe. Je to nejvíc! a mám velkou radost, že to fakt funguje. Navíc se chystá OBR novinka na boulder.cz a už jsme vypustili, že se bude jednat o znovuzrození bývalých rockstars.cz. Profily lezců budou mít celou řadu nových funkcí a budou podobné jako Facebook s celou řadou lezeckých bonusů. Nabírání kámošů, sdílení přelezů, deníky atd atd. Věřím, že vás to bude bavit a že si je oblíbíte :). No ale pojďme na Přelezy týdne...



Ze Slovenska:

Peťo Zingor
 Kanibal 8c, Vyššia liga 8a, Autista 8b/8b+ Harmanec
"Noo cestu som mohol vyliezt uz zaciatkom minuleho roku, ked som dva krat vypadol z topoveho madla. potom prisiel monzun a na styri mesiace to zatieklo. Na jesen som sa tam bol este raz pozriet, ale to uz evidentne chybala sila. Teraz z jari bolo zase stale mokro, ale nejak sa to napriek tomu podarilo. Som rad hlavne preto, ze som jej spoluautorom spolu s Jozkom Lovasom a je super ked vyjdes, co si navrtas. O tyzden neskor sa podaril aj starsi projektik Autista na Krpcove, co je asi v podobnej klase, ale uplne iny charakter, zatial 10+ nepotvrdenych, ale uz tam bol Pen Sindel, tak to tam skoriguje :)."


Peťo Zingor foto: Lukáš Liner

Jan Mlinarik Potkan kráľ 10, Zádiel
"Od mája je opäť povolené liezť na previsoch v Zádieli (najlepšej a najmenej docenej oblasti na Slovensku ;) a tak bol cieľ jasný-doliezť rest z minulej jesene. Vtedy sme tam dosť chodili s Duškom Beránkom, ktorý tu navŕtal, skúšal a preliezol 2 projekty Abraxas 10-/10 a Potkan Kráľ 10, obe krásne linky v asi 30° previse. Celkom mi vtedy šla karta, tak som sa chcel pozrieť do dačoho ťažšieho, a tak voľba padla na tieto skvosty. Abraxas padol celkom rýchlo, ale Potkaň vzdoroval, asi aj kvôli silovému charakteru lezenia, ktorý mi vôbec nevyhovuje, ale povedal som si, že treba liezť aj to, čo ti nejde a aspoň zosilniem . Najskôr som nevedel ani skroknúť, potom som si vymyslel vlastný soft (veľmi špecifický, kroky aké som doteraz v inej ceste nerobil:) a už to bolo len o tom, vydržať. No s tým bol trochu problém, kedže som v štátnicovom ročníku (na medine máme cez rok 4 štatnice) a tak sa občas trebalo aj učiť, niekedy zas bolo počasie proti a keď som potom prišiel po čase, tak som sa v tom cítil zase márny a pytel narastal. Tento rok som sa však dobre rozliezol v previsoch na výjazdoch v Chorre a na Kalymnose, čo pomohlo sile a prelez som si už nenechal ujsť. Nakoniec padol na štvrtý pokus dňa, keď som si už nedával ani moc šancu a potom nastala radosť preveľká :)."


Jan Mlinarik Tribeat 10- na Turniskách


Štefan Bednár Dubbio finale 8a+ (OS) Baratro
"Baratro je miestna oblast co maju pri Terste. Bol som tam s Klemenom, paradne lezenie treningove ..."


Štefan Bednár, foto: http://www.climbistria.com/


Baratro (tajná oblast), foto: http://www.climbistria.com/

Paľo Packo Epilóg 8b Jelenec


Paľo Packo​

Oliver Vysloužil Raiden 8A Bor
"Raiden je krátka previsnutá lištovačka, ktorá graduje v závere. Už som po nej dlhšie poškuľoval, ale až teraz sa mi konečne podarilo pod boulder sadnúť. Chvíľu trvalo, kým som našiel optimálne riešenie prvého kroku. Potom už všetko záviselo od dobrej trefy a riadneho zámku záverečnej lišty. Som rád, že som nemusel pod bouldrom stráviť mládí, prsty by mi to asi ešte dlho odpúšťali."


Oli Vysloužil, Raiden 8A

Pěkný články, fotky atd najdete na sourozenecké doméně Boulder.sk 

Zuzka Štefanská  8a (OS), 8a+ Kalymnos
"Po pol roku sme opat vyrazili na Kalymnos. Chcela som poskusat tazsie cesty, ani nie tak ich vyliezt :) ale vediet, o com to je. Pocas lezeckych 7 dni sa mi podarilo docistit cesty v Grande Grotte a to Punto Caramelo 8a+ (8a) a Fun de Chichunne 8a. Punto Caramelo som vyliezla na treti pokus, Fun de Chichunne v ten isty den OS. Aj napriek diskutabilnym obtiaznostiam som sa tej Chichunne potesila, je to nakladacka pre cele telo. Traverz stropom 40 metrov. Aj kopa oddychov, medzi nimi celkom zaujimave sekvencie. Na tu vytrvalost tam odchadzas, exploduju ti aj ramena, vsetko. Dva dni som mala svalovicu vsade. 


Zuzka Štefanská, Kalymnos

A inac ;) stretli sme sa tam aj s Ondrovcami (Bokula s Evou) a ti tiez neodchadzali s prazdnou kapsou. 8a pre tatku a 7b+ pre mamku tiez nie je zle. 
Výtečný! A Bokulovi s Evčou velká gratulace. Bohužel se mi je zatím nepodařilo nahnat :)

Vanda Michalková Mrtvaški Ples 8b Mišja Peč


Vanda Michalková Mrtvaški Ples

Little infos na Climb.sk

Miška Izakovičová BRID KLINA (4a, 4a, 7b, 6c+, 6b+, 5c, 6b, 7c, 7b+, 4c, 3), Paklenice
"Vždy na jar najradšej chodíme do Paklenice, a tak to bolo aj tento rok. Už od jesene som mala vyhliadnutú cestu Brid Klina (7c), ktorú som už vtedy vyskúšala a túžila som ju vyliezť. Keďže pre mňa prelez cesty vo veľkej stene znamená ťahať všetky dĺžky v kuse, tak som vedela, že to nebude vôbec ľahké. Cesta vedie najkrajšou líniou, hranou previsu klina v stene Aniče Kuk. Je tam geniálne lezenie celý čas ste v previse so vzduchom pod nohami. Cesta bola po dažďoch dosť zatečená, ale našťastie sa mi ju aj tak podarilo vyliezť. V najťažšej dĺžke som síce raz spadla, ale stiahla som lano a na druhý raz som ju vyliezla. Ostatné dĺžky som tento raz preliezla hneď aj keď v tretej som si poriadne zabojovala."


foto z prelezu najtazsej dlzky (7c), to uz je ten druhy pokus takze som tahacie ano nechala uz hore na dalsom stande...

Miška Izakovičová foto je z 7. dlzky, kutik za 6b

A naši :)

Lenka Slezáková Sonce V Očeh 8a+ Mišja Peč
Čerstvě patnáctiletá svěřenkyně Tomáše Bintera vystrkuje růžky...
"Letos v květnu jsem se konečně podívala do Ospu, o kterém všichni tak básní. Těšila jsem se o to víc, že jsem v Mišja Peči měla vyhlídnutou cestu Sonce v očeh 8a+. Díky radám Tomáše jsem alespoň trochu věděla, do čeho jdu a kde hledat klíčová místa. První den jsem cestu začala krokovat a po třech pokusech to vypadalo docela nadějně. Další dopoledne při prvním pokusu se však ukázalo, že některé z kroků jsem přece jenom neměla vyřešené ideálně. A v jednu chvíli jsem si dokonce myslela, že Sonce v očeh je nad moje síly. Dalším pokusem jsem si však zvedla náladu, protože jsem přišla na vhodné řešení těžké části. Podařilo se mi použít patičku, kdy model Ozone Lady od Ocúnu zabodoval a s jistotou mě udržel. A po dalším, celkově šestém pokusu, jsem přelezla své první 8a+! "


Lenka Slezáková Sonce v očeh foto: Jiří Slezák (táta)

Dvanáctiletý brácha Lenky Ondra Slezák si vylezl Runo 7b+. To je mi zase rodinka tohleto :)!


Ondra Slezák

Pavel Mrázek Plan B 8b Frankenjura
"V Čechách se vyvěšují vlajky a kromě hadů a štírů vylézají i politici, aby položili věnce. 8. května a výročí osvobození od něměcký okupace. Český lezci zase jednou sbalily kufry a tradá do Jury na prodlouženej víkend. Kupodivu Němci, ač věrni všem možnejm svátkům a tradicím, konec války neslaví a dělají, jako že nic...Prst v mapě nemusí dlouho rejdit, aby pak ukázal na jeskyni Zwergenschloss. Středem převisu vede silový sportovní osm béčko Plan B po dobrých chytech s jedním bouldrem. Počasí i podmínky panovaly perfektní. Zafungovala i česko-německá spolupráce a odkoukáním programu od silnýho Helmuta se podařilo zlehčit klíčový krok z dvouprstovky do zamykací lišty. Rozjetou mašinu už nešlo zastavit. Příba s Katkou a Smrťáci povzbuzovali a bezchybný pohyby mě tlačily k řetězu. Radost byla velká, a jak moc jen můžu, bych ji chtěl věnovat Toroušovi."


Vyvalený Mrož...

Tom Sycha Zarathuštra 8b Súľov
Přidal ještě Herkules 8a+ a Meďa Beďa 8a+


Tom Sycha alias Birk Foto: Radmil Schneider

Luboš Mázl V číně jedí psy XIa, Labák
"Chtěl jsem si to zkusit,jeden průstup dva kroky moc nešli,tak to zkusím druhým nálezem.A ejhle ono to pouští v kuse.Klasu nekomentuji :)"


Luboš Mázl, brousí Smrt s celerem XIa

Honza Novák Grande Finale 8A+ Panský Les
"Kroknuté jsem to měl ještě když to byl projekt, ale nějak nebyla motivace se do toho pustit. Pak to vylezl Štěpa a pro mě to byl takovej impulz, že by to mohlo jit. První navštěvu jsem v tom dal cca 5.p, ale nic moc. Tuto neděli uplně nečekaně jsem do toho nalezl a padlo to na druhej."


Jan Novák Grande Finale 8A+ Panský LesJan Novák


Libor Břicháček Dobrák Od Kosti 8A Labák


Libor Břicháček​

Vladimír Střílek Mokro Mezi Nohama 8A Zemská Brána
"Jde o boulder na zemské bráně. 4 těžký kroky spárkou po malých ostrých lištách a následně dlouhý krok do madla a dolez 7B-čkem, během 40min. mi to zabralo asi 10 pokusů jen začátek..."


Vladimír Střílek, Satan 7C+, foto: Matěj Hořák Ml

Video z přelezu Lácin nemá, tak alespoň video z Master of Jazz 7C/C+


Petr Resch nejml. Ribstole 8A Sněžník, táta Petr Resch Divoké srdce XIa, Labák, Ribstole 8A Sněžník
"
Prodloužený víkend byl ve znamení návštěvy u našich severních sousedů z Labáčiska a okolí. V pátek jsem zkusil lano na věži Zajíc, chvíli mě školil Divoký králík, řekl bych tvrdé IXc (asi nezvyk), pak na pár pokusů PP Divoké srdce XIa. Malý Péťa (10 let) se zamiloval do místního potoka (ještě menší Štěpán do něj spadnul, celý den byl pak naboso) a bylo dost těžký ho přesvědčit do lezení. Nějak se to podařilo a po několika lehčích boulderech a „pytlích“ dal asi za půl hodiny Honey Bunny 7C+ Fb, lano se konalo jen sporadicky. V sobotu nás počasí místo velkých saských věží usadilo na parník, pevnost Königstein a hospůdky v lázeňském Rathenu. V neděli jsme zavítali na Sněžník. Moc jsme si to užili. Obecně parádní polezení a pokud níže v textu zazní nějaká výtka, je to jen takové malé, téměř neviditelné mínus. Předně jsem nic nemusel čistit, jako běžný lezecký občan jsme jen rozhodili bouldermatici a lezli. Počáteční šestky bychom klasifikovali za 4, jednu maximálně za 5B. Pak nás vyškolil jeden opticky lehký traverz za 7C+, asi by to šlo, ale nechtěli jsme se zaseknout u prvního kamene. S Péťou jsme na další zastávce oba na pár pokusů vylezli ve směru nákresu v průvodci věc s názvem „Fucknevim“ za 8A (?) (start ve stropě a přes lišty mírně doleva), aby nám na odchodu Monča sdělila, že jsme brali chyt, který se nesmí. Teď to malé bezvýznamné mínus – není to s tím omezováním (navíc nepopsaným v průvodci) nějaké přehnané? Delší přesun pod věž, síly už trochu docházely, měli jsme v tu chvíli každý už kolem deseti záseků. Pod věží se nám zalíbil první kámen, který jsme identifikovali, a na něm boulder „Ribstole“ za 8A. Jasný malý chyty, já dva pokusy, Péťa asi pět. Kluci pak už nemohli, já ještě dvě sedmičky na stejnojmenný kámen, rozhledna a hybaj domů. Vivat Sněžník."


Petr Resch nejml. 


Petr Resch

V 17.tých Přelezech bylo info o super přelezu Ondry Beneše. Existuje i mobil video přelezu.
 


Super, ne?
Tento týden jsme vypustili také informaci o chystaných změnách na boulder.cz. Od příštího týdne budou povinné loginy k proklikání se do článku. Zřejmě tím klesne sledovanost a některé lidi to odradí, ale myslím, že to naopak usadí lezecké jádro a lidi, kteří mají o informace skutečně zájem. Zároveň tím vyjádří podporu celému snažení a budou hnací silou k udržení standardu. Chystáme fakt velký projekt. Profily lezců jsou podle mě nejvíc :). Těším se, zda to bude fungovat a zda to najde svůj smysl. Loginy jsou první krok. Vytvářet "lezecký obsah" mě moc baví, ale zjistil jsem, že je pořád HROMADA lezců, co vůbec netuší a nevědí, že se na Boulder.cz jedou pravidelné Rozhovory a Přelezy týdne. Budu muset asi víc zamakat na mááárketingu a propagaci této stránky :). Bude moc super, když mi s tím každý z vás pomůže. Zeptejte se svých lezeckých kámošů, zda boulder.cz znají a sledujou-li pravidelné rubriky. Kliky, lajky, sdílení, sledování webu, to je hlavní palivo pro udržení obsahu a můžou se tak i nastartovat další pravidelné lezecké rubriky. Díky za jakýkoliv saport. 

A pro tym co tedy ještě nevědí:
Rozhovor běží každé pondělí a archiv najdete ZDE
Přelezy týdne běží každou středu a archiv najdete ZDE

Takže ještě jednou dííííky a držte se vy bando jedna :)
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Jiří Oliva13.05.2015 09:19
    Tak dnešních Přelezů týdne si obzvlášť vážím...skoro polovina hotového textu se mi povedla smazat :). MASAKR. Tak doufám, že z nich budete mít stejnou radost :)
    Reagovat
  • Autor: Jiří Oliva13.05.2015 09:48
    A ještě jeden koment. Přidal jsem přelez Mišky vícedélky v Paklenici. Tak mrkejte :)
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama