Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

01.06.2015 09:00

Repre v Boulder Baru

foto

České závodní lezení je díky mimořádným úspěchům Tomáše Mrázka a Adama Ondry na světovém výsluní. Jejich talent a píle je dotáhly k absolutním vrcholům a jsou velkým vzorem pro většinu lezců a především závodníků. 
Příprava na závody je alchymie a navíc trend stylu lezení na boulderových závodech uhýbá od zavedeného stylu "skalního" lezení. Příprava na velké světové akce je tedy ještě obtížnější a vyžaduje už více profi přístup a zaměření. Ve spolupráci s ČHS a jmenovitě s Tomášem Binterem st. jsme v Boulder Baru uspořádali první velké soustředění repre zacílené vyloženě na specifika boulderů, které se na SP objevují. Díky velkým zkušenostem Honzy Zbranka se mohlo uspořádat soustředění, které opravdu dosahovalo kvalit závodních SP boulderů a všichni reproši si mohli osahat typy boulderů a způsoby přelezů se kterýmy se moc často na boulderovkách nesetkají. Soustředění rozhodně stálo za to a můžete si pročíst postřehy a názory jednotlivých účastníků. 


Část repre. Foto: Jan Chvála

Proběhlo soustředění repre. Co jsi od toho očekával(a)?

Adam Češka: V podstatě to, co probíhalo, možná nějaké rady k tréninku.
 
Roman Kučera: Tim ze to bylo prvni soustredeni nevedel jsem co presne cekat, ale me to pozitivne prekvapilo a myslim ze to melo velky vyznam a prinos. 

Katty Zachrdlová: Očekávala jsem parádní trénink se super lidma na profi závodních bouldrech, který bude přípravou na ME v Innsbrucku.

Jakub Skočdopole: Od soustředění jsem očekával parádní nálož bouldrů a zjištění jak budou vypadat závodní bouldry.

Dominika Dupalová: Že si trochu dám do těla a zkusím si zajímavé bouldry od Honzíka...nakonec jsem si 'hodně' dala do těla (všechno mě bolelo ještě 2 dny) a bouldry byly nejen zajímavý, ale i krásný a zábavný(už dlouho jsem nedala v bouldru třeba až 20 pokusů :))


Dominika Dupalová. Rozhovor s Domčou ZDE

Martin Žák: Před soustředěním jsem měl jiné představy o průběhu. myslel jsem si, že se bude poukazovat na naše slabiny jako například v mojem případě skoky a vlastně všechno co není v převise s lištama :D a následovně probereme možnosti tréninku a zdokonalení těchto slabin. Ale průběh soustředění byl jiný a myslím si, že i lepší. lezli jsme postupně všichni spolu bouldry a mohli se porovnávat a vymýšlet každý jiné programy.

Daniela Kotrbová: Očekávala jsem, že budeme zkoušet to, co se obvykle moc zkoušet nedá, jako například skoky a lezení jen po strukturách, aniž by se někde pletly ostatní chyty. 

Kateřina Kendíková: Očekávala jsem setkání a možnost si zalézt s těmi nejlepšími co u nás máme:) Možnost zkusit si nové zajímavé a jedinečné bouldery. 

Jakub Jedlička:Očekával jsem trochu míň než nakonec bylo (v dobrém slova smyslu). Myslím že laťka byla nasazena poměrně vysoko. Očekával jsem spíše systémový trénink, který se nakonec nekonal a myslím, že 4 dny před závodama to bylo dobře. Jsem rád že šlo spíše o seznámení se s bouldery, jaké mohou být na SP.

Michal Běhounek: Od soustředění jsem očekával přesně to co tam bylo :D hodně problémů na který narazíš na závodech ale ne na obyčejný bouldrovce.

Karina Bílková: Nechtěla jsem si dělat moc velká očekávání, abych potom nebyla zklamaná, tak jsem spíš byla zvědavá, jak to bude probíhat a co nového se naučím. 

Tomáš Binter ml.: Byl jsem tam jako návštěvník a naplavenina, jako bouldrista jsem totiž fakt nešikovnej, tak jsem se chtěl trochu přiučit. A stálo to za to!

Štěpán Stráník: Očekával jsem, že si zkusíme typově bouldery, které si na boulderovce nevymyslíš, na boulderovkách je problém, že buď zavazí chyty nebo tyto problémy tam chybí. Těšil jsem se na chyty, který neznám, osahat si je, to jsou ty maličkosti, které člověku pomohou.    

Jan Chvála: Většina bouldrovek dneska je postavená komerčně (důvody každý chápeme). Není tedy moc možností vyzkoušet si on-sightové lezení po bouldrech, které by alespoň vzdáleně připomínali formát bouldrů ze svěťáků, a nepletli se mi do cesty všechny "madla" okolo. Čekal jsem, že tento akutní nedostatek, toto soustředění dočasně eliminuje. Stalo se tak velmi dobře.


Jak se ti celý průběh líbil?

Adam Češka: Hodně, nejvíce asi náběhy a ladičky v kolmém.
 
Roman Kučera: Bohuzel jsem se ucastnil pouze v nedeli, ale i tak musim rict ze prubeh byl dobry, lezeni stylem zavodu, potom odpocinek a trenovani skoku a koordinacnich veci bylo dobre.

​Katty Zachrdlová: Víkend proběhl přesně podle mých představ a splnil moje očekávání.

Jakub Skočdopole: Průběh byl trochu chaotický, ale všechno se zvládlo a každý si to na soustředění užil.

Dominika Dupalová: Bála jsem se, že na sebe budu naštvaná kvůli tomu, že jsem dobrovolně zavřená o víkendu na překližce - děkuji Karině, která se pro soustředění nadchla a trochu mě na to přemluvila...nakonec jsem totiž byla z celého víkendu nadšená! Ani trochu nelituji že jsem zůstala v Praze, byly to nabité 2 dny a po dlouhé době mě zase bouldrování bavilo. V sobotu se bouldrovalo od 10 do 18 (s pauzou na oběd) a lezli jsme jeden boulder za druhým, Honza to měl parádně připravený. V neděli od 10 do 14 už bylo tempo trochu pomalejší - už nás všechno bolelo a hlavně kůže na prstech došla...

Martin Žák: Bylo to supr :) byla sranda a dobrá atmosféra. Mohla být třeba večerní párty, ale to se asi na soustředko nehodí :D

Daniela Kotrbová: Soustředění se mi rozhodně líbilo, byla to super zkušenost!

Kateřina Kendíková: Celé soustředění se mi moc líbilo. 

Jakub Jedlička: Šlapalo to všechno asi jak mělo.....jen lituju Honzu, kterej kvůli tomu aby to mělo spád musel makat jak černej!

Michal Běhounek: Průběh byl v pohodě, bylo to rozvrhlý tak že mi síla došla až úplně nakonci.

Karina Bílková: Průběh soustředění byl super, sešlo se nás hodně a vládla přátelsko-rivalská nálada (nebo aspoň mezi holkama jo :)). Velkým plusem byly komplet shozené profily v BB a kreativita a rychlost Honzova stavění. Akorát mi nepřišlo vhodné načasování 4 dny před odjezdem na ME, protože jsme skoro všichni měli prsty pěkně prolezený.


Karina Bílková. Rozhovor s Karinou ZDE 

Tomáš Binter ml.: Průběh byl moc bezva, celou dobu jsme tam byli pěkně pohromadě, Honza Zbranek měl bouldry krásně připravený i s variantama, takže bylo fakt co lézt pro každýho. Protože jsem byl do jisté míry pověřen organizací, vím o drobných mouchách, ale ty už příště nebudou - taky totiž třeba už nebudu organizátor :)

Štěpán Stráník: Průběh se mi líbil, velmi dobrá a domácí atmosféra. Za dva dny, dva dvoufázové tréninky, dobře nastavené.

Jan Chvála: Průběh byl fajn - nekonfliktní, pohodový.


Štěpán Pochman. Rozhovor se Štěpánem ZDE 


Co ti víkend přinesl?

Adam Češka: Motivaci do dalšího tréninku, možnost pozkoušet závodní bouldry.

Roman Kučera: Prineslo mi to nove zkusenosti na bouldrech ktere nemam normalne moznost lezt. Bylo to i motivuji zalezt si s ostatnimi.

​Katty Zachrdlová: Naučila jsem se rychleji vymýšlet programy bouldrů, což se mi na závodech hodilo a jen jsem na bouldry bezradně nekoukala. Taky jsem vypilovala náběhy a skoky a hlavně odhodlávání k nim.

Jakub Skočdopole: Víkend mi přinesl prodřená bříška na prstech :-) a přehled o bouldrech závodního charakteru.

Dominika Dupalová: Poprvé jsme měli možnost natrénovat "svěťákovej" typ bouldrů, kterej se pomalu cpe i na český poháry... Nelezlo se po chytech, ale hlavně po strukturách, hodně se skákalo, nabíhalo, nakulovalo, protlačovalo...to na žádný český bouldrovce nenatrénujete.

Martin Žák: Zkusil jsem si krásné bouldry závodního typu, které si nikde jinde krom závodů vyzkoušet nemůžu. Obliny a struktury mi taky přinesly další zranění do mé sbírky :D

Daniela Kotrbová: Mohla jsem si vyzkoušet mnoho typů boulderů, od skoků přes různé průtlaky po strukturách až po rovnovážné "ladičky" v kolmicích, prostě všechno, co by člověk mohl potkat na SP.

Kateřina Kendíková: Přinesl mi nové zkušenost, ukázky nových pohybu a různých kroků.  

Jakub Jedlička:J ak už jsem psal výše, tak hlavně to, že si tělo zvyklo na jiný pohyb než je z bouldrovek zvyklý. Závodní bouldery, jaký staví Honza prostě moc nikde nenajdeš.

Michal Běhounek: Víkend mi přinesl spoustu motivace, trochu jiné smýšlení nad tím když vidím boulder.

Karina Bílková: Novou motivaci do tréninku síly a nedělní „závody“ i uvědomění si, že výška nemusí být vždy výhodou :)

Tomáš Binter ml.: Co do lezení to pro mě byla fakt velká škola. Ve spoustě bouldrů vůbec nerozhodoval fyzickej stav, tak jsem aspoň viděl, jak jsem marnej technicky a koordinačně. Spoustu se toho dalo odkoukat od kluků, Honza občas poradil nějakou fintu. A jinak to bylo příjemný setkání, pohodovej víkend za kterej' se dala nabrat fůra zkušeností, bylo hodně lezení a člověk na to byl celej takovej soustředěnej.

Štěpán Stráník: Přineslo mi toho fakt hodně: čtení boulderů, zlepšení koordinačních pohybů, starty a hlavně dobré rady od Honzy, tyto zkušenosti jsou strašně důležité v kvalifikaci SP, přečíst správně boulder a hned vylízt, to mi dost chybí.


Štěpán Stráník. Rozhovor se Štěpánem ZDE

Jan Chvála: Myslím, že bylo na každém vidět, že na tento charakter bouldrů není z tréninku úplně zvyklý. Postupně to ale všem šlo lépe a lépe. Je potřeba to dostat do těla, abychom se nemuseli v kvalifikacích na SP plácat, ale přišli, viděli a vylezli! 


Vypíchni pozitiva...
 
Adam Češka: Skvělá, pohodová atmosféra, umístění v BB, závody.

Roman Kučera: Super bouldry od Honzy.

​Katty Zachrdlová: Super byl závodní charakter bouldrů a hlavně struktury, protože ty když už na nějaké bouldrovce jsou, tak jsou plné chytů.

Jakub Skočdopole: Pozitiva byla určitě pozitivní nálada po celý čas, člověk z daleka mohl přespat na stěně, vyhrazená část pro nás, fantastické bouldry.

Dominika Dupalová: 
Bouldry - typ, počet a rozmanitost...
Atmosféra - trénovat s holkama, proti kterým normálně bojuješ ve finále na závodech je super motivace...a navíc vidět kluky z repre jak trénujou a jsou silově uplně jinde - ale přitom ti taky fandí...pecka...

Martin Žák: Závodní bouldry, super stavěč, lezení po boku nejsilnějších krutopřísňáků, pozitivní bylo i místo soustředění a to BB (do Prahy jede všechno a celkem levně). Nepletli se tam ostatní lezci, sešlo se nás dost....

Daniela Kotrbová: 
 - různé typy boulderů
 - Honza jako stavěč
 - lehčí i těžší varianty boulderů
 - TRX

Kateřina Kendíková:
Zalézt si s těmi nejlepšími
Velké množství boulderů, které se různě měnili :) 
Super lidi 

Jakub Jedlička: Spousta věcí k lezení. Lezení po strukturách.

Michal Běhounek: Udělal jsem spoustu kroků který normálně nedělám, poznal jsem se blíže s ostatními reprezentanty, naučil jsem se něco víc o cvicích na TRX.

Karina Bílková: Jak už jsem psala, byly to především komplet shozené některé profily, takže tam byly připravené pouze bouldry pro nás a bylo možné plazit se podél stěn a zkoušet náběhy a náskoky bez toho, aby se člověk omlátil o okolní chyty. K tomu ta Honzova rychlost a kreativita a byly jsme z toho všichni strašně mile překvapení, kolik toho připravil, kolik jsme toho zkoušeli a co všechno. Navíc tahle kombinace nám ukázala úplně novou dimenzi bouldrů, se kterou se většina lidí na bouldrovce nepotká, protože tam právě není na to moc místa. 

Tomáš Binter ml.: Nejsem bouldrista, ale kdybych byl, chtěl bych skoro každej trénink takovej:) Měli jsme prostor, lezlo se po věcech, který na normální stěně člověk nepotká, ale na závodech jo, měli jsme pohodovou atmošku, trochu se hecli, poradili si. K tomu občas nějakej vtipnej bouldr, houpačka a koordinační fórky na zpestření. Já z toho jako obtížnostník možná nevytěžím tolik co bouldristi, ale i tak to pro mě mělo ohromnej přínos.

Štěpán Stráník:
 - dva dny se čtyřmi tréninky
 - Honzova práce a jeho rady
-  chyty které neznáme
-  trénink skoků, náběhů, startů
 - lehčí a těžší varianty bouldrů
 -  TRX

Jan Chvála:
 - dva dny
 - super stavěč
 - sešlo se nás dost
 - lehčí a těžší varianty bouldrů
 - ukázka TRX


Honza Zbranek a jeho stavěčská magie. Rozhovor s Honzou ZDE


Je něco co by jsi na příštím setkání repre zlepšil(a)?
 
Adam Češka: Závody první a ne druhý den.

Roman Kučera: Priste bych ho udelal mozna o neco drive pred zavody prece jen to bylo 3 dny pred ME.

​Katty Zachrdlová: Podobné ukázky cvičení jako je TRX bych zařadila do programu před obědovou pauzu- večer už jsme byli unavení a nikomu se nám moc nechtělo do zkoušení cviků. 

Jakub Skočdopole: Ukázka kampusového cvičení, více skokových a rozběhových bouldrů, být poblíž bouldrové oblasti.

Dominika Dupalová: Myslim, že neni třeba vymýšlet nějaký zlepšováky, bylo to super...hlavní je, aby tohle nebyla ojedinělá akce... 

Martin Žák: Asi ty závody přesunout na první den. a probrat možnosti tréninku.

Daniela Kotrbová: Přidala bych dalšího člověka k Honzovi, myslím, že pro jednoho to bylo až moc.

Kateřina Kendíková: Nic mě nenadapá 

Jakub Jedlička: Možná bych udělal nějaký téma setkání. Trochu to naplánoval na tréninkový období. Takhle 4dny před závodem je to už dost sebevražda. A rozhodně bych tam viděl rád ještě jednoho stavěče :)

Michal Běhounek: Asi aby nám někdo povyprávěl o campusu a jak si na něm nic neudělat :D

Karina Bílková: Udělala bych ho s delší pauzou před závody.

Tomáš Binter ml.: Vyměnil bych sebe v roli organizátora, případně bychom s Honzou mohli ten program připravit líp - chyběla nám jedna Honzova prezentace ze svěťáků a viderozbor se mi nepovedl úplně skvěle natočit/pustit. Věřím, že nám to všichni odpustili. Závod bychom mohli příště udělat víc striktní a vyhecovanej, ale kartičky z účtenek na pivo by měly rozhodně zůstat:)

Štěpán Stráník: Určitě se dá program trochu upravit -  v sobotu závody v OS stylu, druhý trénink lezení těžkých boulderů a kolmáčů - na SP dělají hrozný pekla. V neděli už lehčí bouldery, skoky, náběhy, starty.

Jan Chvála: Závody nedělat druhý den: V neděli jsme lezli ve skupinkách po třech a nasimulovali jsme si trošku závodní formu lezení. Tohle bych určitě udělal jako první věc hned po rozlezení. Trošku bych naznačil, že by bylo dobré se snažit opravdu lézt on-sight, aby to mělo co největší přínos. Větší skříňky v BBsu. Bylo to peklo narvat se do skříňky i se vším, co si člověk veze do Brna :D. (Možná vyhradit část přístupnou jenom zůčastněným?)


Má podobné setkání repre podle tebe smysl?
 
Adam Češka: Určitě.

Roman Kučera: Smysl to rozhodne ma, alespon ja to tak citim a bylo by super to usporadat nekolikrat do roko hlavne na zacatku nez zacne zavodni sezona.

​Katty Zachrdlová: Určitě má, je super trénovat jako tým a vzájemně se obohacovat svými nápady. 

Jakub Skočdopole: Ano stoprocentně.

Dominika Dupalová: ANOOOOO!!! Dát si takovej trénink alespoň jednou za měsíc, tak si myslim že to holkám na svěťáku brzy nandáme! ...no ale fakt!!!

Martin Žák: určitě ano


Martin Žák

Daniela Kotrbová: Určitě jo!

Kateřina Kendíková: Myslím že je to super že tohle soustředění bylo. Rozhodně to má velký smysl 

Jakub Jedlička: Tak když se koukneme do Německa, Rakouska, atd. tak rozhodně smysl má! Je to krok dopředu. Měli bychom se učit od těch lepších a všichni lepší soustředění dělaj a maj je na denním pořádku.

Michal Běhounek:Má určitě smysl.... fakt se za ten výkend něco naučíš a celkově tě to nakopne.

Karina Bílková: Jakákoliv aktivita, která nás aspoň trochu přiblíží úspěchům na mezinárodních závodech, rozhodně má smysl. Je ale potřeba to také doplnit odpovídajícím tréninkem v průběhu roku, což se většině zatím moc nedaří. Hrozně málo se nás věnuje zodpovědně tréninku a podřizuje se mu. Většina z nás chodí do školy/práce a je ráda, že se dostane večer na bouldrovku a když je vůle, tak k tomu ráno přidá nějakou druhou fázi, což je prostě na ty svěťáky málo :) V roce 2013 se na fesťáku rozvinula diskuze, že by svaz měl mít tým lidí (trenér, fyzioterapeut, ..), který by reprezentantům radil s tréninkem a zároveň by monitoroval výkony, takže by bylo možné provést nominaci na závody nejenom podle výsledků na závodě, ale také podle momentální formy. Ta myšlenka je skvělá (a v mnoha státech to takhle funguje), ale u nás na ní zatím nejsou peníze, což je škoda. Myslím, že by nám to strašně pomohlo.

Tomáš Binter ml.: Rozhodně a nezpochybnitelně to smysl má. Je jasně klíčový na to mít prostor, stavěče, lidi, čas a to stojí docela dost peněz... Ale přínos byl rozhodně velikej.

Štěpán Stráník: Je to obrovský přínos pro nás závodníky, souhlasím s Chváličem, byl bych taky ochoten přidat nějaký peníz.  Soustředění nás může posunout jenom vpřed, vidím to jako prioritu tréninků v BB na další sezónu. 

Jan Chvála: Podle mě to má velký smysl. Já osobně bych byl ochoten i nějaký ten peníz platit, kdyby bylo potřeba. Tyhle sessions hodně posunují vpřed.


Nelly Kudrová. Rozhovor s Nelčákem ZDE


Kolikrát do roka si myslíš, že je dobré něco podobného opakovat?
 
Adam Češka: 1 měsíčně před a během závodní sezóny.

Roman Kučera: Za me treba 3x - 4x

​Katty Zachrdlová: Podle mě by bylo fajn soustředko na zahájení sezóny před nominačními závody a potom před každým SP, na který většina reprezentantů pojede. Takže tři nebo čtyři. 

Jakub Skočdopole: Opakovat soustředění 2-3 za rok.

Dominika Dupalová: ...jak řikám, jednou do měsíce by bylo hodně dobrý, ale to asi neni reálný...tak alespoň jednou za 2 měsíce? :) Nebo alespoň 4 krát do roka...? 

Martin Žák:myslím si, že tak 3x do roka by to bylo nejlepší. samozřejmě záleží na organizaci a financích...

Daniela Kotrbová: Dvakrát nebo třikrát. Ideálně před začátkem sezony SP.

Kateřina Kendíková: Třeba 2-3x 


Kateřina Kendíková

Jakub Jedlička: Řekl bych že minimum jsou tak 3 soustředění. Na začátku sezóny, v polovině, a pak tak 14 dní před závodem.

Michal Běhounek: Byl bych rád kdyby to proběhlo 3-4 do roka.

Karina Bílková: Myslím, že by bylo dobré dělat takovéhle soustředění třeba 3x až 4x v rozmezí od září do března.

Tomáš Binter ml.: Těžko soudit z mého nebouldristického pohledu. Myslím, že 3-4 seance tohohle typu by pro bouldristy závodníky určitě přínos měly.

Štěpán Stráník: Takových soustředění by mělo být 3-4 za rok, asi nejlépe na začátku sezóny -  únor, březen a pak dvě soustředění před prvním SP.

Jan Chvála: Nahustil bych soustředění před začátek SP tak, aby byly soustředění alespoň tři. Nejlépe každý měsíc jedno soustředění od ledna do dubna.


Jan Jeliga. Rozhovor s Honzou ZDE


Napiš cokoliv co tě napadne :)

Roman Kučera: Je mozne ze se budu opakovat, ale soustredeni mi prislo super i kdyz jsem byl pouze na jeden den priste bych jel urcite a to i za cenu ze by se neco platilo. Lezt na bouldrech od Honzy je super a rozhodne je to moznost jak se posunout dal a vedet co za bouldry se leze ve svete a mit o tom tuseni jeste pred zavody. Samozrejme patri velke diky Bouldrer Baru ze poskytl prostory aby se takovahle akce mohla konat. 

​Katty Zachrdlová: Nebylo by od věci uspořádat v létě takový "camp" někde na skalách, třeba v Zilloši nebo Magicu :).

Jakub Skočdopole: Chtěl bych poděkovat BoulderBaru a stavěči Honzovi Zbrankovi

Dominika Dupalová: Nikdy bych neřekla, že se dá bouldrovat 7 hodin skoro v kuse a hned další den pak zase 4 hodiny...neuvěřitelný k čemu se člověk vyhecuje, když ho to baví a je dobrá atmosféra...:)...tak ať vás to hlavně baví, to je klíč k úspěchu! :D

Martin Žák: Chtěl bych poděkovat všem těm, kdo se na soustředku podíleli a na těch příštích budou. A řeknu ti, že mít bebeso za rohem, tak tam i bydlím. Máte to tam perfektní :)

Daniela Kotrbová: Chtěla bych poděkovat všem, co to organizovali a také všem, co byli přítomni, bylo to vážně super.

Kateřina Kendíková: Díky BB za to že jsme si tam mohli užít takovéhle soustředění:)

Jakub Jedlička: Jen bych chtěl dodat, že pokud by se letos ještě něco takového konalo nebo mělo konat tak určitě každý by i dal nějakou tu korunu kdyby byl problém s financováním.


Jakub Jedlička. Rozhovor s Jakubem ZDE

Michal Běhounek:Myslím že jsme si všichni ze soustředění něco odnesli a kdyby se to konalo častěji tak dosebe ty kroky prostě dostanem ať chcem nebo ne :D

Karina Bílková: Díky všem, kteří se na realizaci podíleli :)

Tomáš Binter ml.: Díky všem účastníkům, bylo to fakt příjemný.

Štěpán Stráník: Chtěl bych moc poděkovat Tomášům Binterům, Oliváčovi a Honzovi Zbrankovi, za jejich čas, nadšení, sílu, díky těmto lidem, se můžem zlepšit v závodech SP, díky! 

Jan Chvála: Zkusím nastínit vysněný harmonogram:
DEN 1
08:00-9:30 - závody on-sigh na připravených bouldrech (co nejvíce přiblížit závodnímu charakteru). Klidně by se mohlo o něco symbolického bojovat.
sváča
10:00-12:00 - rozbor toho, jak se to má lézt a kdo, co dělal špatně. Lezli by se ty stejné bouldry znovu a kdokoliv by měl nějakou radu, technickou finesu nebo něco podobného by si to nenechal pro sebe.
oběd
13:30-15:30 - silové lezení (simulace semifinále). Tady není potřeba závodní forma. Většina lidí by se v tom měla plácat a zdržovalo by to.
sváča
16:00-19:00 - posilování, stretching, regenerace, doplňkový sport? - přednáška + workshop
večeře
20:00+ - videa ze světových pohárů z loňského roku / trendy na příští rok / shrnutí loňského roku z pohledu jednotlivých reprezentantů / cokoliv informativního
DEN 2
08:30-10:00 - těžké, ale technické bouldry (simulace finále). Zase by to mohlo být závodním charakterem.
sváča
10:30-12:00 - skoky, náběhy, izolované prvky na koordinaci
oběd
13:00-15:00 - volné lezení všeho, co bylo...
15:30-16:00 - ukončení

Adam Ondra:
Soustředění repre bylo super, odrazilo se to hlavně ve větší v pohodě v kvalifikaci, protože jsem byl zvyklejší na daný styl lezení. Rozhodně to je něco, co pomůže lidem všem, co na to fyzicky mají zalézt na svěťáku, tam pak podat výkon co nejbližší jejich potenciálu. Moc díky Honzovi za bouldry a všem ostatním, co to spáchali, protože minimálně pro mě to přínosný bylo.


Adam Ondra

Martin Stráník:
nevím jestli jedno soustředění pomohlo zrovna k dosažení finále, to byla spíš souhra toho že mě to sedlo a měl sem štěstí. Soustředění je potřeba dělat častěji, smysl mají ale jeden trénink toho moc nezachrání..


Martin Stráník. Rozhovor s Martinem ZDE


Od soustředění proběhly dva velké závody. První byl v Innsbrucku, kde bylo ME a druhý v Kanadě, kde bylo kolo SP. Výsledky najdete ZDE 
Je nad slunce jasný, že první soustředění nijak zásadně vysledky na světových akcích neovlivnilo, ale byla to první vlaštovka, která může i lepší výsledky do budoucna rozpohybovat.
Většina z nás už ví, že na ME se Adámovi povedlo urvat stříbro a Martin bral famozní 5.místo ve finále. Nyní v Kanadě Adam bronz a Martin se bohužel do finále neprobil. Bouldery jsou prostě prevít...Vítěz ME Jan Hojer (favorit závodu) skončil na stejném místě jako Martin Stráník (27.místo). To jasně ukazuje na to jak je strašně tenká hranice mezi bednou a propastí dějin...Boulder závody jsou v tomhle velmi kruté. Ale ostatně každý závod může být jedno velké překvapení a je dobrý na každý být výborně připravený. Trend boulder závodů je natolik specifický a tak radikálně odlišný od klasického skalního lezení, ale i od klasického trénování na překližce. Alex Puccio je jednoznačně nejlépe fyzicky připravená a v Kanadě jí to bylo houbelc platný. Závodní bouldery jsou poslední dobou víc než o síle a o tom, kdo podrtí malou lištu o skocích, double skocích, strukturách, které neberou a především o vyvažování. Kanada toho byla opět důkazem. Tím závodní bouldering opravdu utíká na míle daleko od lezení jako takového a vzniká další specifická odnož lezení...Pro někoho je to škoda a jiný to vítá. Rozhodně ale platí, že na takovýto typ boulderů je potřeba se speciálně připravovat a v podstatě není moc kde :). V Boulder Baru proběhl pokus o něco takového a je to HODNĚ náročné na místo a především na kvalitního stavěče. Soustředění mělo svá pozitiva a určitě by bylo super, aby se opakovalo víckrát do roka a je na vedení ČHS zda něco takového umožní anebo zda třeba i v Boulder Baru sami něco takového nezopakujeme.
V BB se osobně hrozně moc rád navracím ke kořenům podstaty boulderovek.


Návrat ke kořenům :)

Hlavní rozdíl mezi boulderovkou a stěnou na lano vidím v tom, že na boulderovce si sám bleskurychle sestavím jakýkoliv problém a pořádně se na něm vybiju. Každá návštěva může tak být jiná a efekt zesílení daleko větší. Hoblovat značené bouldery je sice prima, ale tak dvě tři návštěvy než mi dojdou náboje a jsem v pasti a na samostané vymýšlení je málo munice (rozuměj chytů). Z BB chci mít supr čupr tréninkové místo pro všechny skupiny. Jedeme měsíční pravidelnou kudlu v obměně značených boulderů. Vždy se otočí 60 značených boulderů v šesti obtížnostech a minulých 60 zůstává. Tedy celkem 120 boulderů každý měsíc je jistota. Vždy v jedné hale budou nahozené minimálně dva profily na vlastní vymýšlení. Tedy totálně zahozené profily chytama různých velikostí, tvarů a natočení. Momentálně to najdete v hale 25 u Kýlu. Dále naklápěčka, která funguje skvěle, ale zatím máme málo chytáků a větší objednávka dorazí max do tří týdnů. Pak se rozjede klopení o sto šest :). Už na ní ale můžete popolézat. O naklápěčce další infos ZDE
No a co ty závodní bouldery? Skoky, lezení po strukturách s minimem chytů...? Máte o to zájem? Máme vyčlenit pravidelně dva tři profily, kde takovéto problémy najdete. Logicky se nabízí, že by to bylo super, ale feedback by měl vzejít od vás...:) Takže buď komenty nebo osobně mě či stavěčům nebo BB recepci. Bude-li zájem,tak to rozjedeme v pravidelném rytmu. Tak se nebojte vydupat si vaše zájmy a křičte co máte rádi. 
Mějte se, držte se a bomběte!
Oliváč

Takhle na baru bombí Adelajda :)

Já si pro ty sušenky dolezu :)

No a kdo by přece jen nevěděl, tak všechny rozhovory se řadí ZDE
Fotky jsou od Jana Chvály a Tomáše Bintera ml. 

Chcete tedy v BB vídat i takto nahozené profily?

Komentáře

  • Autor: Libor Barok01.06.2015 17:19
    Za mě ano. po rozšíření BB je tam místa habakuk a možnost si vyzkoušet a kolik bambilionů kilometrů jsem za lidma co tohle přelezou je super.
    Reagovat
  • Autor: Jan Korous02.06.2015 11:56
    Chodim do BBcka trenovat na skaly s lanem a lezu vetsinu casu bouldry lehci nez budou ty svetakove. Pro me idealni by bylo mit je treba na dvou profilech (kolmac+previs?) pro pripadne zpestreni ale jinak bych setril misto pro skalni bouldry se "spatnyma" nohama po vrutech.
    Reagovat
  • Autor: hook02.06.2015 12:41
    Taky teda pridam svuj nazor. Osobne bych vycistene repre sektory moc neuvital, myslim ze se pomer cena/vykon (=kolik zaberou mista a kolik prinesou leeckych moznosti) nevyplati. Navic to jde trochu i proti principu, ktery Olivaci razis, ze znacene bouldery se brzo vysyti a pak uz tam clovek nema co delat - repre bouldery se vysyti asi jeste rychleji, protoze se v nich vetsina lidi nehne, a jeste kazdy zabere misto nekolika beznym boulderum. Ty preplnene profily (mnoho chytu pro vytvareni vlastnich boulderu) jsou uzitecnejsi - zvlast kdyz jak rika Kor tam budou jeste vruty na nohy. U tech je teda skoda, ze se kvuli nim rozbily relativne mlade znacene bouldery (jako treba ted na Kylu) - lepsi by byvalo bylo sundat tu nejstarsi davku (=ted napriklad stara cast u vchodu) a udrzovat tak znacene bouldery co nejaktualnejsi. Jinak s tim vysycenim znacenych boulderu to myslim pro prumerneho navstevnika nebude tak horky, jak to mozna vypada. Ja osobne jsem to pocitoval vyrazne jen v letnich mesicich, kdy se nestavelo dlouhou dobu, jinak moc ne. Tim ze jdes i na jinou boulderovku nez BB, lezes vic barev protoze jedna ti jde lip, jedna hur, obcas das neco specifictejsiho jako kolecka, navic ted bude ta naklapecka, pak ti do toho jednou vleze prace apod. tak nez se nadejes, je tu nova serie a dalsi kolo diskuzi, ktere bouldery jsou dobre postavene a ktere jsou jen o vysce;-)
    Reagovat
  • Autor: 1homer02.06.2015 14:26
    Tak pokud budou ty struktury obtiznosti kolem ty zeleny, tak to bude fajn :-)
    Reagovat
  • Autor: Jirous02.06.2015 18:29
    Ja jsem pro zavodni bouldry po strukturach ale Zemana na urad taky zvolila vetsina. BBso je fajn a dokud tam bude particka tak tam polezu, jen treba budu casteji utikat ke konkurenci na znaceny bouldry v pripade ze BB bude "back to basic". Udelej to hlavne tak aby jsi nenadaval ze nejsou prachy a jednou treba udelal poradnou halu s casto se menenyma bouldrama na kterou ti prijede nemecka repre trenovat :) = tu udela nekdo jinej :)
    Reagovat
  • Autor: Jiří Oliva02.06.2015 23:52
    :) Díky za komenty. Každý komentář je "zázrak" :) Myslím, že zvolený systém je dobrej a vím, že bylo moc brzo sundat ty "starší" bouldery na Kýlu, ale já už chtěl lézt kolečka právě tam. Za chvíli se podobná věc udělá v prostoru staré stěny a pak se to usadí a rytmus obměny bude danej a bude respektovat novou a starší várku značených budrů. Vruty se stopro dohodí. Only strukturovým boulderům se pokusím vymezit nějaké nenásilné místo :). Chyty na náklopku jsou v pohybu a teď už jen čekáme kdy. No a ke komentu Jiřiny? Kurňa cos to sakra hulil :)? Nebo snad za to může ten polyester? :)
    Reagovat
    • Autor: Jiří Přibil03.06.2015 09:50
      Současnej systém v BB mi přijde taky fajn, pokud budou občas strukturový bouldry na čistejch profilech, tak jedině dobře. Začíná bejt holt teplo.
      Reagovat
  • Autor: shadzaj03.06.2015 08:46
    Mě napadá jako lezce začátečníka takový divný kompromis... nechat nahozené tyhle čisté profily, ale aby si to mohl každý vyzkoušet, tak tam přidat sem tam nějaký pomocný chyt/stup a označit ho, že snižuje úroveň cesty třeba ze zelené na oranžovou/žlutou atd.
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva03.06.2015 09:19
      Jasný, to vůbec není špatnej nápad! Ono nám to pěkně všechno vykrystalizuje :).
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama