Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

15.07.2015 10:00

Přelezy týdne 28

foto

Přelezy + středa = Přelezy týdne. Další díl a další super výkony. Je to už rok a něco co zde na Boulder.cz jedu každo středeční reporty o tom kdo co kdy a kde. Na začátku jsem si říkal zda vůbec bude o čem každou středu psát a každou středu mě udivuje :) kolik se toho přelézá a že se fakt pořád něco děje. Vyložený nepřelezy byly snad jen jednou nebo dvakrát. To je hustý. Drťte dál ať je vo čem číst i další rok :). Ne všechny jsem do tohohle vydání nahnal ale i takje to čtení víc než dost.
Tak jdeme na to...



Martin Stráník H2O 8A+, Bor
"H2O to byl snad můj nejdelší projekt,boulder vylezl Rosťa Štefánek v roce 2007 a dal 8A+, já jsem to od té doby vždy tak dvakrát do roka zkusil, ale vždy nula, stěží jsem to krokoval natož dávat pokusy. Ted v patek se ochladilo a tak jsem opet zajel zkusit, jestli se neco nezmenilo.. a ejhle kroky šly. Crux jsou dva kroky za lišty, v první tentokrát dávám vždy, Scarpy i lišta pěkně držela, ten druhý nejprve zkouším campus variantou, ale to v kuse nepouští a tak vymýšlím novou betu a musím dát nohu pod sebe, jako kdysi Rosta. Několik pokusů a jsem nahoře. Pěkný pocit si odškrtnout takovej projekt."


Martin Stráník, projekt Čmelda SD morfo 8A+?

Další infos na blogu ZDE

Ondřej Nevělík Dýmějový mor 8A+, Sloup a Unbekannt 8A, Zemmschlucht


Ondra Nevělík pod svým projektem a se svojí ségrou Karolínou

Martin Spilka a Tomáš Greksák Pendragon 8A, Rocklands
"8A pendragon. V jednom naskokovem 7C jsem si roztrhl prst. Krev se vali z briska a pali jak das. Moc brzo, nato, ze se teprve na zajezdu rozlezam. Budu muset ted tak 14 dni lezt s tejpkou, no co se da delat. Chvili sleduji bandu jak se pokousi o dlouhe 7a a pak sbalim par bouldermatek a jdu se podivat na nedno 8A. Previsla 45 st hladka deska s 6ti listami. Program mam na videu, pozkousim kroky a prvnim pokusem vylezu. Zaver hodne se stestim, ale dneska proste bylo. Zbytek dne obhlizim ostatni a motivuji Tomase, ktery toto 8A poslednim pokusem dne take preleza. Super podivana a motivace, jak se daji zmobilizovat vsechny sily do jednoho pokusu, kdy uz jich moc nezbyvalo."


Martin Spilka


Tomaso Greksák


Jinak více o tripu do Rocklands najdete ZDE nebo ZDE
Karina sází její blog i na Lezec.cz a co tam se teda v komentářích děje, tak to jenom žasnu. Fakt nechápu tyhle hejtový komenty. Co k tomu ty lidi vede? Komu tím prospějou? Že špatný obsah? Kurňa je to lezecký trip, jde o lezení a když se mi to nelíbí, tak si o tom myslím svoje, ale nebudu to přece za každou cenu komentovat a chrlit svoje moudra...Jasný...vlastně dělám to samé...ale tak nějak mi vadí, že na Climb.sk jsou pod článkem komenty dva a jaký? Lezec.cz mám rád. Hodně rád a nelíbí se mi kam se za těch iks let komenty pod články vydaly. Co s tím? Povinný loginy a kontrola email adres? Je to o nás..o lidech...o tom se třikrát nadechnout než něco napíšu. Neubližovat, pomáhat, být v pohodě a nehledat chyby na druhých. Respektovat zájmy druhých a nepitvat se v blbostech...Každý kdo leze je přece v pohodě týpek, ne? Alespoň tak to mám pořád v sobě zakodovaný. 

Stano Klimo Jarná únava SD 8A, Pavúčia skala


Stano Klimo

Marek Rottenborn Respektlos 8b, Frankenjura
"Cesta má asi 15 metrů, spodní část 20 kroků za 8a, potom rest a dalších 10 kroků tricky pasáž, kde jsem furt padal. Cestě jsem věnoval asi 25 pokusů, než to všechno sedlo tak, jak mělo. Mám fakt radost, víc už v životě asi nevylezu :)."


Marek Rottenborn

Aleš Rozsypal V číně jedí psy XIa, Labák
"Když se na minulý týden koukám s odstupem času, jeden z přelezů týdne se povedl jakoby náhodou. Teploty začátkem července jsou rekordní, pro jistotu se skalám vyhýbáme a dáváme přednost popíjení piva, pečení buřtů, koupání u rybníka a odpoledním šlofíčkům. Poslední pokus před příchodem léta skončil v topové liště, bohužel blbě chycené. Chtěl jsem dokázat, že se dá něco vylézt v Labáku i v teple, ale nepovedlo se. Házím flintu do žita a soustředím se na letní radovánky. Je nám líto lidí, kteří museli trpět v Juře. Někdo nemohl nandat nohy do bot, někdo se vrátil. Prý se nedalo ani spát...Pár udatným se povedlo i něco vylézt, což je obdivuhodné.
 Ve čtvrtek se mi nechce ani do sklepa, ani nikoho shánět na stěnu. Po teplotním nářezu jenom smutně kroutím hlavou na úterní nabídku lezení a sotva funim u televize s oteklýma nohama. Když dojedu do Labáku, budu muset lézt a trochu potrénuju, což se v Praze asi nestane. Potkáváme se s Alešem II. ( 40+TEAM) na parkáči, který je rád, že nemusí přemlouvat Kosťu na sundání expresek. Celkem časně ráno dojdeme do Mordoru a začíná chcanec. Balim věci pod nástupem "psa"  a po krátkém rozmýšlení zkusím rozlez v MISSING LINK. Jde to pěkně, jen si pod předposledním říkám, co se posere. 4apnu předposlední chyt, v pohodě beru lištu a ejhle - je mi jasné, že do blbě otočené presky lano nepůjde. Žmoulam, přebírám, vyklepávám, nabírám lano a zase pouštím - to asi 4-5x, čas je nemilosrdný a vím, jak to skončí. " Dober " proklínám osazovače slaňáku a Miša, který mi tenhle závěr poradil. Alešův způsob je jistota. Přísahám, že už tuhle cestu nikdy nepolezu. Rozlez, kterýho jsem se bál...Po průlezu Aleše II.  jdu zkusit štěstí k "čínským psům" A opět začíná silně pršet. Odříkaného největší krajíc- nevím o nikom, kdo by mi Missing Link takhle uznal.  A slaňák je s vypětím sil cvaklej.  Po pěkném pokusu Aleše II. ( doladíme, jak čapnout oblou díru a příště je to snad doma ) se konečně dostanu pod nástup.  Nacvakávám a další pokus je formalita. Už ze začátku chyty pěkně drží - možná tím, že už neni krásných 27 stupňů jako před týdnem. Důležité jsou dvě věci - jednak že to pro mě je krásná a přiměřeně dlouhá cesta, a za druhé, že to nebylo na moc pokusů. Nepočítám samozřejmě první průstup, kdy jsme nevěděli, kam dát klíčovou nohu. Zkoušení, kdy jsem si tam rozfiknul prst. Pokusy, které díky únavě neměly smysl ( víc než jeden, dva denně ) a pokusy v teple ( asi tři ). I ke klasifikaci se lze těžko vyjádřit. Dle Majzlíka lehké Xb, ostatní Xc - XIa. Bouldrová klasifikace dle Buryla, Miša, Tapíra a mě cca 6C+ - 7C+..."



To je pohodička co :)? Alova rodinka...

Maťo Hrubala a Jakub Šuhajda Staroba z krku 10, Šturec
Jakub píše: "V pondelok sa Maťovi "Hrubovi" Hrubalovi podarilo preliezť jeho prvú 10, Starobu z krku na Šturci, o dva pokusy neskôr pustila aj mňa.. Je to mierne previslá,prírodná linia s dvoma bouldrami. Zídu sa do nej tenké prsty a trocha trenia, ktoré nám aj napriek miernemu dažďu bolo dopriate. Cestu ako prvý vyliezol Rasťo Šulík v roku 1999, od vtedy má zhruba 10 opakovaní."


Maťo Hrubala


Jakub Šuhajda

Největší bombice jsem si nechal na konec. Jako to co předvedla mladičká Eliška je famózní a skvělý příslib do budoucna. Za 6 dní takovej ranec těžkých věcí v Juře je skvělé!
K tomu Ajdam na bedně na druhém místě těsně+ za Ramonem a Libor na stupni nejvyšším v rychlosti. Pecka. Bouhužel dva závoďáci se zatím nestačili ozvat a věřím, že se od nich dozvíme něco více příště. Velká gratulace všem!

Eliška Adamovská Slimline 8a+, Ira Technocratie 8a, The Flow 8a, Sodom 8a+, Witchcraft 8a+ Frankenjura
"V Juře jsem byla poprvé, vyrazili jsme tam spolu s Gendovými, to bylo na tom to nejlepší! První den se mi podařilo přelézt na flash Hitchhike by plane 9/9+ díky Milanovi, který mi cestu perfektně vyradil. Taky jsem rozlezla Ira Technokratii 9+/10-, kterou jsem pak vylezla třetí den šestým pokusem. Pustila jsem se do dalších cest, Slimline 10-, ta se mi moc líbila, krokla jsem ji, při prvním pokusu vypadla a pak ji celkově na 3. pokus přelezla. Witchcraft 10- jsem dala na 2. pokus a Sodom 10- na šestý. Zjistila jsem, že mi jurské lezené po dírkách sedí. Líbilo se mi to moc, výborně se mi lezlo se Sašou a Milanem! Saša mi hodně radila i v poslední cestě, kterou jsem tam lezla. Byla to The Flow 9+/10-, na třetí nález se mi podařilo, za bouřlivé podpory skvělé české bandy, cestu zdolat. Tenhle výjezd byl megaúspěšný, vůbec jsem to nečekala. Moc jsem si to užila, hlavně s Gendovými. Brácha (Adam 10) s Karou Gendovou si taky parádně zalezli, dávali 8-, 8 i 8+, jsou prostě dobří."


Eliška Adamovská

Rozhovor s Eliškou ZDE

Adam Ondra 2.místo ME Chamonix - obtížnost


Adam Ondra druhý

Libor Hroza 1.místo ME Chamonix - rychlost


Libor na bedně nejvyšší


Docela dobrý publikum ne? :)

O horách moc nepíšu. Sorry, mrzí mě to ale nějak se v tom neorientuju a bylo by super kdyby někdo na slovo vzatej mi s tím píchnul.
Co mě ovšem zaujalo je tento článek a tak tedy alespoň něco málo z těch vyšších kopců i zde na boulder.cz :)


No je to kráska :), ale prý plná šutrů :)

A to je vše bando jedna
Mějte se, držte se
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Jann15.07.2015 21:36
    Jedna technická: chalanisko sa volá Maťo Hrubala, nie hrubal :) a samozrejme všetkým gratulujem.
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva15.07.2015 22:44
      Ajajajaj :) Tak to se samozřejmě omlouvám a už to píšu a sypu si popel :). Díky za opravu.
      Reagovat
  • Autor: Karina Řeháková21.07.2015 19:05
    čáu, díky za zastání, udělals mi radost :-) zdravíme z Rocklands! Pa
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama