Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

10.02.2016 22:06

Přelezy týdne 6

foto

Přelezy týdne se letos celkem drží. Je tedy fak faktoucí, že jsem minulý týden vysadil, ale přece si vážně nemyslíte, že lze držet ostro tempo po celý rok. Tento týden ovšem nebudete ochuzení o top aktuality posledních dvou týdnů. Tááák jdeme tedy na to. 






Petr Resch Black River Society 8B+, Petrohrad
Už v přeminulých Přelezech jsem psal, že Reschík vylezl nové béplusko. Pak se na Lezci objevil tenhle článek z videem a ztrhla se diskuse. Jak jinak :)
Diskus je o tom jak škrdla, prdla, vomdlela a přelez se tedy jakože nekonal. Reschík je ovšem muž činu a přelez nahodil znovu a jak píše:
"V pondělí jsem čistě vylezl."

Report z minulého týdne:
"Čištění a zkoušení dvakrát v plus třiceti, pak tři návštěvy. Dost to sedí mým současným možnostem a možnostem mé stěnky doma. Je to takové poskakování po mrdéčkách s prachmizernýma stupama, chce to betonové tělo. Teplota během přelezu odhaduji kolem mínus osmi, na poli bylo přes deset, ale v lese bývá méně.
Jinak brousíme na „padání“ a už je tam víc než třicet osmiček a několik opravdu velkých linií. Řekněme do výšky „Krutého říma“ na Rovišti."

 


Martin Stráník Sluníčko 8B/8B+, Labák
"Na bivaku je to fajn, super trenink a rozlezenej mega projekt. Zatim racuju na prvni casti ktera je samostatne tvrdy B+ a pak hura nahoru alespon 8Beckem, celkem C+? hroznej hukot. Po pokusech v projektu si dolizam variantu Slunicko, jdu to hned tezsi verzi ktera z neho dela 8B/B+, vpostate boulder bez vyrazne tezsiho kroku ale asi 15 stredne tezsich kroku bez odpocinku, to mě baví."


Martin Stráník v mega projektu
 

Další infos na blogu Martina

Štěpán Stráník Sick Fellow 8A+/8B, Sundecker 8A/8A+, Labák a Barry White 8B ,NÖ
Týden první: "O víkendu mám v plánu zajet opět navštívit Rakouský lom. Vyrážím s Petruškou Davidem a Terkou. Hlavním mým cílem je krásná stropová linie Barry White 8B. Po rozlezu dorážím pod čistý strop, který už zkouší Seb a Chris. Přidávám se  k ním a občas prohodím s mojí srandovní angličtinou nějaké slovo. Myslím si, že kluci ze mě mají občas srandu. Vyzkouším kroky ze stoje a hned jdu zkusit i spodek, který jde celkem slušně. Nejvíce mě trápí jeden krok. Držím oblé chyty na hraně stropu, nohy mám dost nízko, potřebuju dát pravou nohu vysoko a pořádně do ní zatlačit, jinak mě to ze stropu vyhodí. Zkouším, ještě druhý způsob, ten je lehčí v tom, že se dostanu snadněji pravou rukou daleko do lišty, ale o to těžší je nohy vypustit a udržet ve stropě. Po tomto nejlepším pokusu, cítím, že si musím dát pauzu a ta se zdá být klíčová. Jdu za ženuškou, která mezitím vyleze na pěkný kamínek opodál. Půl hoďky restu a jdu na to, začátek lezu rychle a přesně a přichází místo, kde je člověk naplej jak struna, dávám vysokou pravou špičku a tlačím do ní jak můžu. Naštěstí mně to neháže vrata, ( děkuju Scarpičkám ) přiskakuji lištu vpravo, vyměňuju nohy a už za řevu dělám poslední těžký krok, držím levačkou dobrý oblý chyt na hraně, ještě to nepokazit. Pomáhá mně v tom pravá špička dole a sunu se po oblé polici doprava, tady jsem už trochu rozklepaný, ale výlez je naštěstí už lehký a stojím nahoře. Dnes jsem přesně proměnil na co mám v ten pravý okamžik, vnitřní radost je veliká! Dneska jsem byl ve správný čas, na správném místě, i o tom je bouldering...tak zas někdy v lomu :)."


Štěpán Stráník

Týden druhý: "V neděli mám v plánu s bráchou a našemi holkami jet pro mě po dlouhé  době do Labáku na Bivak. Máme štěstí, že bouldery jsou celkem suché, tak  hurá na to. Po rozlezu dám na Flash Bílý Traverz 7C a hned jdu zkusit hlavní cíl dne Sick Fellow 8A+/8B. Kroky na začátku mi celkem jdou, nejhezčí je ta rozpažka doprava, to je  opravdový body tension. Mám radost, že nejtěžší pasáž mi jde, ale rychle  mě uzemní druhá půlka, kde je těžké místo kolem spoďáku. Moc si nevím  rady a zkouším všechno, nakonec vítězí úplně jiný program, než mi radí  brácha. Po pár nezdařených pokusech na začátku se prokousávám až do  kritické pasáže přes spoďáky, kroky mám supr vyladěný a nepouštím. Ještě  se mi podaří dát jeden boulder Sundecker soft 8A/A+. Chci se úplně odvařit a to se mi povede v zápětí, asi třikrát padám na konci boulderu Bílý Sex soft 8A. Vůbec nejsem schopný sklepat ve velice dobrých policích. Z převisu  cítím, že je to supr silovej trénink, doufám v brzkou návštěvu :)"


Štěpán Stráník
 


Další infos na blogu Štěpána

Lukáš Skála Je To Boj ! (Ale Krásnej) 8A+, Rybníček a Terra Promessa 8A ,Sněžník
Týden první: "V neděli míříme na Sněžník. Jdeme z druhý strany kopce. Boříme se sněhem k bouldru Terra Incognita 7C+, která je pod palbou sluníčka a tak dolezy a start jsou mokrý. Dolezy trochu vyschly, ale ze startovního chytu to teklo. Jediná metoda byla naplácnout tam kapesník, kterej asi po půl minutě promáčenej spadnul :D Chvíli krokuju a na třetí ostrej je doma. Pak si samostatně zkoušim dolez Terry Promessy. Překvapivě to jde..a po zkrokování padla na druhej pokus. Parádní kámen :)"


Týden druhý: "V pátek razíme do Jablonce na Makak kolotoč, bouldry jsou super. Končim na druhym místě.  V sobotu u Magnuse dáváme rest v Kutný..a v neděli ráno směr Petrohrad, jak jsme se blížili, tak byla větší mlha a bylo fakt divně..kupodivu byly šutry celkem v klidu. Po rozlezu jdu hned Je to Boj! Krok přes patu nás školí a nějak to nejde. Pak si položim mobil na videjko a vlastně poprvé jsem udělal krok přes patu a rovnou se to povedlo celý. Pecka silovka! ;)


Libor Břicháček Elza 8A, Vyhlídková Skála a  Hackrobatik 8A+, Bahratal
"Hackrobatik 8A+!!! Dnes 30.1. se psala moje osobni lezecka historie...po cca 1,5 roce sem se konecne houpal v topu tyhle 4-krokovy bestie...posledni tydny me provazela hlavne smula v podobe urvanych chytu...dnesni holywoodske drama zavrsila navsteva dvou saskych zelenych strazcu prirody s puskama. Nastesti nemecti pratele vse vydiskutovali bez vetsich problemu....za svitu celovky se konalo 4-krokovy delirium a finalni bilance je...1,5 roku, nekonecno pokusu, 2 urvany chyty z 5 a pocit kdy ma chlap pravo brecet! Den na to jsem ještě zavítal po delší době na Petráč a utrápil opravdu hezký ale sakra morfo boulder Elza 8A."


Libor Břicháček, foto Tomáš Daehne


Martin Jungling a jeho sklizeň ve Špáňu
Rafiki píše: "Džanglí udělal to nejlepší, co mohl a vyrazil v lednu na lezecký trip do Španělska. Cestou se zastavil nejdříve na skok ve švýcarském Chironicu, kde se mu i přes nemoc podařilo vylézt jedno 8A a dvě 8A+, následoval Albarracin a jeho první 8A flash Abraz Fuerte a další 3 bouldry za 8A. Teď už je na řadě Siruana."


Martin Jungling 

Honza Novák Keramické Nože 8A ,Skála U Havlíčkova Brodu
"Keramické nože vedou na skálu nedaleko havlbrodu. Tento parádní highball  přelezl jako první Martin Straník a do ted neměl nejspíš opakování.  Klíčové misto je hned dole. Nabrání malé lišty a nástřel do bočaku a již  lehčim terenem metr pod vršek kde je ještě jedno nepříjemné misto. Byl  jsem na něm v neděli ale kuli mokrému chytu se přelez nekonal. Dnes byl  sice taky mokrej ale dal se trochu vysušit a pustilo to na 3  pokus."
 


Richard Budínský Anfang Einer Legende 8A,Panský Les
"Anfang einer legende je pěkný kousek v pánském lese. Stojí za návštěvu."


Richard Budínský a jeho výborný chytač :)!


Štěpán Volf Kilián 8A ,Holštejn
"Netřeba moc popisovat. Pár kampusovych kroku s dobře zašpičkovanou nohou a pak je v podstatě vylezeno. Je to sice moje druhé 8A ale spíš mi to přišlo krapet lehčí."


Štěpán Volf

Edita Vopatová Lagunas Mentales 8a+/8b, Otiñar
Zpráva na FB: "První vylezená osmička v Jaenu. Lagunas Mentales 8a+/8b - PP v Otiñaru. Cesty tu mají kolem 35m, takže vytrvalost jede a ruce bolí."
Zpráva pro BB: "Zatim nic moc, vse rozprojektovane a nebyl cas na ostre prelezy. Ondra dorazi v patek, tak rozjedeme kudlu."


Edita Vopatová, foto: Jose Antonio Torres

Ondra Beneš Fearless Leader 8a Flash, New Bactum 8b, Positive Psychology 8b, Hadash Flye Marke 8a, LaGorgette Quality control 8a, Toilet power 8b+ Wadi Bani Khalid a Pornokino 8A, Labák 
"Tak zase na chvíli doma. Celý leden jsem byl s klukama v Ománu. Nejvíce si cením naší nové cesty  Boys don´t cry, 7c+, 21 délek, 1000m na Jabal Misht. Popsal bych to jako seriózní lezení po vlastním a po nýtech, kde hlavně v lehčích délkách musí být lezec velmi soustředěn. Další část expedice jsme strávili sportovním a více délkovým lezením. V oblasti Hadash se mi podařilo zopakovat tamní top cesty Positive Psychology 8b a  New Bactum 8b. Pravděpodobně jsem dělal 2 opakování cest po A.Petitovy. Lezení v Hadashi je spíše kolmé, bouldrové a po malých chytech. V Ománu se nám podařilo navrtat i několik sportovek. Nejvíce si si cením cesty Toilet power. Vede v oblasti Wadi Bani Khalid, která zažívá své lezecké narození. S klukama jsme zde navrtali tři cesty. Toilet power se mi podařilo vylézt až poslední den zájezdu, takže celkem drama na závěr. Cesta začíná stropovým boulderem cca 7C-7C+, pak rest a silově vytrvalostní dolez cca 8a+.  V kuse by to mělo být 8b+. Po návratu domů jsem zajel opět po dlouhé době na kameny. Zajímala mě nová stěnka pod vyhlídkou Belveder v Labáku. Džanglí tu otevřel několik moc pěkných problémů. V lehčích se dalo krásně rozlézt a pak jsem se mohl vrhnout do traverzu - Pornokino 8A, Trocha změna Džanglího programu a do hodiny bylo hotovo. No a teď hurá za Editkou do Jaénu :)."



Ondra Beneš a Toilet power 8b+


Klucí v Ománu :)

Výbornej článek napsal Ondra na Lezce!

Lucie Hrozová Mustang M14- ,Vail
Lů sepsala supr report na Lezec.cz

Na Fb nahodila: "I managed to send it on the first try. I would not call it flash though, because earlier I tried the new project from Stanley which crosses the Mustang)
Big thanks to Stanley Vrba for belaying, for the beta and his help here in Colorado!! I had some finger injury and needed some rest but now I am on the game again :)"


Lucie Hrozová 

Martin Spilka na cestách...
"Ted jsme se zasekli na Tarife a ucim se serfovat. Jsou tu bouldery spoustou projektu a hezke lezeni s lanem na piskovci. Lezeni moc nedam, ale vylezl jsem tu dva projekty. Jeden za cca 8A a druhy jsem trenoval 5 dni, tak treba 8A+  a pak jeste jedno jiz prelezene krasne 8A stropem jeskyne, ale nemaji tu pruvodce, tak neznam jmeno."


Martin Spilka

No a to je vše bouchačky a bouchači! 
Pondělní Rozhovory běží a středeční Přelezy taky. Už brzy vylezeme na povrch s novou pravidelnou rubrikou...

V BB se chystá spousta novinek a nezapomeňte si poznamenat do kalendáře datum Boulder Contestu, který bude 12.3. Registrace běží ZDE a moc rád vás tam všechny uvidím. 
A koukejte na sobě makat! Já jsem začal a už skoro měsíc do toho buším. Visím, lištím a lezu jak nikdy :) Nikdy není pozdě začít! Roztočte vnitřní hnací motor a drťte. Lezení je nejvíc. 
Mějte se a držte se!
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama