Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

26.07.2016 07:11

Přelezy týdne 29, 30

foto

Prázdniny v plném proudu a já si "užívám" reportérského volna. Pondělní Rozhovory jsem tiše vysadil a Přelezy týdne mají výpadky. Snad se tolik nezlobíte a třeba se vám i stýská. Myslím na vás :) a to je hlavní. Jedeme na stejné vlně a držíme se. Dnešní nálož je laskominou pro milovníky drbů a extrémních přelezů :). Pojďme si proběhnout co se to za poslední dva týdny stalo a co kdo do deníku ukořistil. Největšího hamouna všech hamounů jsem si nechal na konec. Pak se má dostat taky na ostatní když všechno vyžere :)! 




To nám ty Přelezy pěkně začínají :). Zapomněl jsem totiž Fidovi napsat. Stane se, no. Tak aspoň video

Petr Bláha, Biosoul 8b+, Gorges Du Loup, Reflexion Qui Tue L1 8b, Erbossiera
Jedno videjko z lezení...

Štěpán Volf, Short Cut 8b+, Chiméra 8a, Súľov
"Short cut je v podstatě jen taková kombinace z nudy.. Byl tu brumík a malý brumík tak mě napadlo udělat takový malý plán B, toť vše. Žádný skvost to určitě není, zato dneska jsem přidal softa z krasu na druhej.. Dost mě mrzí, že mi nevyšel flash, kde mi ujela noha :( Nakonec ještě šel boulder indirectly direct na retro flash.. Kdysi jsem dal asi 2 pokusy a teď to šlo n3jak hned.. Za mě spíš 7B, je to jen zved za divnolištu :)."


Štěpán Volf

Martin Pelikán, Respektlos 8b, Frankenjura
"Respektlos je vlastně v našem kroužku mladých, krásných a úspěšných úplná povinnost. Kluci jí oba vylezli a já měl už podmínečné vyloučení. Nakonec jsem do toho dal to srdíčko, přidalo se i štestíčko a ušilo se to takříkajíc horkou jehličkou a je to tam :). Pro mě zásadní cesta, nejsem žádnej vytrvalec a tady už se trochu muselo i lézt. Ale jinak parádni cesta, která je na Juru atypická tím, jak je vyvážená. Žádné extratěžké kroky, ale pořád se leze."



Martin Pelikán

Vilda Chejn, Respektlos 8b, Frankenjura
"K Respektlosu: podle mě to 10tka není, ale rozhodně stojí za vylezeni. jestli chceš mít seznam kompletní tak ještě naprasim Oldu a Andreje. Co jsem nakoukl do nějakých jiných desítek tak se mi zdály výrazně těžší."
Hm..., tak škoda, že jsem o dalších přelezcích nevěděl :), tak aspoň fotečky!


Vilda Chejn, Andrej Chrastina a Olin Klapal

Zuzana Ulrichová, The Dance Alone 8a, Frankenjura
"O Dance alone jsem věděla dlouho-taková "holčičí povinnost" v Juře. Cesta mimochodem opravdu moc pěkná. Měla jsem nacvakáno od Němců, Majkl mi vyladil program, tak nebylo víc co řešit. Nejdřív prý ať to dám na flash, tam mi nad druhou preskou smekla ruka, ale na druhej už cesta padla. Nutno dodat, že podmínka byla luxusní! Klasu bych asi nehodnotila, je to asi jako se vším, rozhodně myslím minimálně 9+ max 8a- je tam bouldřík, trochu odlez a parádní lezení."



Zuzana Ulrichová

Štěpán Stráník, British Airways 8A, X-ray 8A, Schattenkrieger 8A, Shining 8A, Pretty Belinda 8A, Charity Bouldern 8B, Silvretta
"V Silvrettě mě nejvíce překvapil obrovskej kopec a ostrost chytů. Nejvíce boulderů je mezi 7C a 8A a ty se snažím přelízat. Nejhorší lezení bylo první den, přeschlá kůže a smekání v Niviuku mi dalo pořádně zabrat, ale za pár dní se mi podařilo se rozlézt. Poslední den jsem ukořistil i " lehčí " 8B Charity Boulder. Super linka na fantastický asi 7-8metrový šutr. 3 těžký metry skoro ve stropě s velice zajímavými kroky. Velmi těžko se tímto terénem prokousávám, což o to chyty by byly, ale udržet nohy a nedostát vrata se zdá nad moje síly. V hlavě furt věřím, že na to silově mám. Po dlouhé době spojuji celý strop, potom se snažím maximálně soustředit na dolez, ten je velice nepříjemný. V dolezu se dá spadnout, už tady má člověk pořádně natečeno, ale štěstí mě neopouší a stojím nahoře, krásna třešnička. Chtěl jsem zkusit i slavné Memento, ale buď jsem si nevšiml hned první lišty v převisu, nebo je ulomená…"


Štěpán Stráník, Charity Bouldern

Martin Stráník, Dogmatix 8B, Sloup, Zeus 8A+/8B, Bor
"Zeus na Boru, to je nová propojka na kameni Elektra, pěkný lezení splno finesama. Dogmatix, ten měl jít rychle, ale zjišťuju, že začátek není až tak jednoduchej jak vypadá a nakonec je z toho celkem dlouhej boj."

Další text na blogu


Martin Stráník

Jan Vopat a Edita Vopatová, Red Hot Tortilas 8A, Sněžník
Editka píše: "S bráchou jsme si minulý týden udělali pěknou radost na Sněžníku. Už před dvěma lety jsem boulder ,,Red Hot Tortillas´´ zkoušela a přišel mi lezitelný, Klíčový krok je průtlak za jednoprstovou dírku. Mě i bráchovi dírky sedí a tak jsme se pustili do zkoušení. Chvilku jsme spekulovali o programu a nakonec jsme si každý vymysleli  svůj program. Po hodině a půl bylo vylezíno. :)"  


Jiří Dlabola, Hadraplán Xc, Adršpach Krvavá Lázeň 8a+ (Xc), Ostrov
"Krvavá lázeň Xc: Věž nad strží, Ostrov....takovej můj dlouholetý projekt od Ondry Beneše. Perfektní cesta na léto, protože stěna je otočená na sever a nástup je z takové šachty, kde protahuje zima i při 25 stupních...alespoň na prvních cca. 5m, které jsou crux.. Je to takový technicko silový boulder k prvnímu háku tak ve 3-4m a pak jěšte metr nad ním do police. Takový mírně převislý koutek bez chytů, kde největší problém je vymyslet program, což mi trvalo tak cca.4 návštěvy během 2 let (a to nepočítám marné pokusy v pravěku...) Z již zmíněné police nad prvním hákem je to taková stěnovka po oblých lištách daleko od sebe s jěště jedním pojišťovacím krůčkem nad 3.tím hákem. Materiál je klasický ostrovský písek hrubšího zrna, který vymýšlení programu na nástupu zpříjemňuje doslova až na maso...:)   Hadraplán Xc, vež Čogolisa, Himaláje: perfektní komplexní bouldrová cesta z dílny J.Koutského z roku 2010 s klasifikací Xb AF.....AF není PR což i Tomajda dobře ví, ale  po jeho prvním RP přelezu o rok později mu jeho vrozená skromnost nedovolila cestu oklasifikovat Xc  , zvláště pro jeho ne zrovna ideální vztahy s autorem cesty a hlavním rivalem prvovýstupů v Ádru v té době J. Koutským řečeným Prťkou...:) Cestu jsem začal zkoušet loni s Vojtou Cihlou, protože mi vrtalo hlavou proč po Tomajdovi po 5-ti letech nemá RPčko ač jí zkoušeli všemožní pískaři...nebudu tu popisovat o čem ta cesta je, když to tak dobře napsal Malej Bejk v databázi cest na Lezci....prostě klasický šlapání písku a plácání hrany co můžeš dělat i v důchodu ( jak by řekl pan Oliva...) Cestu jsem vylezl RP po x pokusech během 2 let..a jak by mojí taktiku popsal kamarád Jirka: "ujezdit musíš...".
Jěště bych rád poděkoval za podporu mojí rodině, tedy Janče, Aničce, Evelínce a Marušce, které se mnou většinou objíždějí moje projekty, i když se jim zrovna do skal moc nechce, nebo nejsou v okolí lehké cesty nebo ideální plácek pro batole...,ale na borůvky je většinou nalákám a že se jich letos urodilo....takže vlastě ještě díky za borůvky...:)"




Jiří Dlabola a jeho holky (Lautnu samozřejmě počítám taky :))!

Lenka Slezáková, Bestseller Xa, Labské údolí – levý břeh
"Přímo po závodech SP jsem vyrazila na odpočinkový výjezd do skal (jako každé prázdniny klasicky na písky za trochou morálu). :) První den byly jen lehké cesty, zmrzlina a večerní opékačka, druhý den hurá na Bestseller… Cestu mi doporučil Patrik s Lenkou Černou, takže díky za perfektní výběr. Pustila třetím pokusem a určitě stála za to!!"


Lenka Slezáková

Infos od sourozenců:

Vanda Michalková, Mente en guerra 8a, Coliseum 8a, Argo 8a, Botanics 8b/8b+, Tequila sexo marihuana 8a+/8b, Rodellar
"Najtahsia cesta co sa mi podarila bola cesta "botanics" obtiaznosti 8b/b+. nastupila som do nej v den ked som uz dala 4 pokusom cestu "Tequila sexo marihuana" 8a+/b, ktorej obtiaznost je zatial dohodou, lebo to je nova cesta a ja som dala druhe zopakovanie. Mimochodom krasna cesta na lavo od "welcome to tichuana". Vtedy som si v "botanics" iba skusila kroky. O par dni na to som dosla, ze si este musim vymysliet jednu cast. Necakala som to, no podarilo sa mi to dat s jednym odsadom. Este v ten den som to dala. Dohromady na 4 pokus. Dala som par peknych onsaightou 7c a 7c+ a dve 8a na druhy pokus.
Jedno z nich bola krasna cesta v sektore gran boveda "Coliseum". Prelez tejto cesty som velmi zdramatizovala, lebo mi uz vo stvrtine cesty zacalo natekat :) kedze som potom sla na bouldrove preteky do L'Argentiere, tak som mala za domacu ulohu vyliezt alebo len skusat nejake kratke bouldrove cesty. V rodellari bolo super. dufam, ze sa coskoro vratim :)"


Vanda Michalková

Pavel Kratochvíl, Smiths venner 8A, Briksdalen
Na Fb píše: "V stredu sa mi podarilo zvýšiť si svoje bouldrové maximum prelezom Smiths Venner 8A v nórskej oblasti Briksdalen. :)"
 


Jožo Krištoffy, Haremheb 8b/8b+, Višňové
"V utorok 19.7.2016 som bol s Vlastom Pšenkom vo Višňovom. Nebolo zrovna ideálne. Haremheb 10/10+ bol jednou z mála suchých ciest, po výdatných víkendových dažďoch, ak nerátam úvodný spoďák, ktorý som si tričkom usušil. Je to cesta, do ktorej som sa už dlhšie chystal, len akosi sa stále nenašiel čas. Haremheb je jedna z málo hlavných línií, ktoré mi ešte vo Višni ostali a veľmi sa mi páči, aj pre to, že je to naozaj riadny kus kontinuálneho lezenia, ktoré začína previsnutým silovým lezením pokračuje bouldrom na hrane a bez oddychu je zakončené kolmou technickou platničkou po malých chytoch, ktoré v teple vôbec nedržia. Suma sumárom je to riadna súvislá vytrvalostná štreka, ktorá preverí predlaktia, schopnosť odolávať laktátu a nervy mnohých lezcov. Ako prvého preverila táto laina Rosťa Tomanca v roku 2000, ktorý ju aj navŕtal. Na jeseň minulého roku som spoločne s Peťom "Kmeťom" Cáderom, počas jednej z októbrových brigád vo Višňovom nahradil staré expanzné nity v spodnej časti novými lepenými borhákmi."

Fotky a video u Pedra


Jožo Krištoffy

Richard Nyéki, Koniec Sveta 8b, Bystrickádolina
"Pozrel som sa do toho pár x minulú jeseň, nechal presky a viac som sa tam nedostal. Ako tak to šlo, ale v kuse asi ani náhodou. Ciel na sezónu
2016 bol doliečiť prst, trénovať a zlepšiť si OS. Čo sa aj podarilo a cítim, že by to šlo aj ďalej, len mi to komplikuje Zanine zranenie. 
Nemať tam tie presky, tak sa do takého čísla asi nechystám. Teraz bola prevaha a šlo to celkom hladko. Len hlave to trochu trvalo, aby pochopila, že viac vládzem."


Richard Nyéki

Tomaso Greksák, Steiny 8a (Flash), Flatanger a Sunshine 8A+, Brent Stein 8A+ a Monster 8A, Lofoty
"Dnes padli dalsie acka tak zacnem tymi a postupne sa dostanem do davnejsej historie... Pavel Kratochvil dal dnes Steiny 8a, Dvergtrollet 8a+ a este jedno 8a - 8a+ ktoreho nevieme nazov... Ja som dal dnes Dvergtrollet 8a+ a v sobotu Arven ette hulwmannen 8a  a Steiny 8a na flash. To prve mohlo ist prvou tiez ale os je os... Je to tu take idealne rozliezacie miesto pre bouldristu co sa naviaze po dlhom case na lano. Vacsina cesty madlovacka a jeden dva tvrdsie bouldriky ale pekne celotelove, ziadna krysarina... Pavel dal vo stvrtok svoje prve bouldrove 8A, Smith venner v oblasti Briksdalen pri norskom meste Stryn a ja som tyzden pred tym na Lofotach poliezol tiez par tazkych bouldrov. Za zmienku stoja hlavne Sunshine 8A+, Brent Stein 8A+ a Monster 8A a okrem toho kopu sedmiciek. Lofoty su krasne a plne potencialu na lezenie. O lofotskych zazitkoch som viac pisal v clanku na boulder.sk:"


Tomas Greksák, Lofoty


Nakonec jsem si dneska nechal Adama. Nadechněte se a přidržte si bradu...

Adam Ondra 
Jako mám tady fakt vypisovat co ten čouzek zase vylezl. Je tohle normální? Fakt jsem se zbláznil já? Proč někomu dělá potěšení si z nás nebohých lezců utahovat :)
Takže sumáž:
Gimmelwald: Femme Rouge 8a OS, Gimmel Express 8c+ OS, Hexenküche 8b+ OS
Rawyl: Super Finale 9a FA, Hyper Finale 9a+ FA, Paradis artificiel 8b+ OS, Stop Sika 8b+ OS
Frankenjura: Black Label 9a, Melanom 8a+
Allgäu: Pygocentrus 8c+, Chri-Su 8b+/8c OS, Pressack 8b OS, Go big or go home 8a OS

"Takže jsme měli takovej vejletík po Alpách. Ze začátku kvůli dešti jsme zakotvili na dva dny v Juře, zářez "Black Label" 9a za 25min (podle Alexe je asi v módě v Juře uvádět čas a ne pokusy, tak že to bylo na druhej, nezmiňuju) potěšil, "Becoming" 9a+ by potěšil ještě víc, ale nakonec se cesta těsně ubránila. Na léto byla naprosto skvostná podmínka a večer na Rotensteinu málem mrzly prsty. Potom jsme se přesunuli do Rawylu ve Švajcu. Zde byl plán jasný, a to nový 9a "Hyper Finale" na onsight. Trochu mě překvapilo, když jsem se dozvěděl, že Jonathan Siegrist tuto cestu dolezl trochu nelogicky do "Cabana au Canada", což je lehčí 9a, které už jsem před pár lety onsightnul. Což mi zamrazilo, jelikož tím byl onsight v háji ještě dřív, než jsem začal lézt. Místní ale navrhli, ať zkusím dolézt sousedním 8c což sice byl ještě projekt, ale 9a to mělo být taky. V "Paradis Artificiel" 8c jsem s rozlezl, rozlez to byl sice příjemný, ale lézt takhle lehce 8c onsight by bylo pošetilé, takže to vidím spíš za 8b+. Nakvačil jsem do toho 9a, podmínka super, cesta přesně pro mě, lišty, tahy a ostrý stupy. Ale nějak vypadnu na konci prvního cruxu, ani nevím proč. Tak si to prolezu až nahoru, ale nezabočím doleva do 8c, ani doprava do "Cabane...", ale zkusím to přímo, o čemž Jonathan prohlásil, že je to nelezitelné. Tak jsem to vymyslel, chvilku odpočal a s přicházející tmou spadl v posledním kroku. Další den jsem vše napravil a podařilo se Stop Sika 8c onsight (ale zase to bylo lehký no... spíš 8b+), Hyper Finale (direkt) 9a+ FA, Super Finale 9a FA.
Další destinací byl Gimmelwald. Zde jsem měl vyhlídnuté dvě 9a na onsajtík. Počásko moc nepřálo, byl snad nejteplejší den za celý léto a dole v nížině muselo být 40 stupňů, nahoře bylo i 10 večer stále 25. Chtěl jsem se rozlézt po 8a a 8b+ ještě v 8c, tak jsem si dal "Gimmel Express". Ale ouha, 8c tady nebyla tak lehká jako v Rawylu, navíc podmínka taky špatná a sotva jsem se s vykulenýma očima a neteklýma bandaskama dostal ke slaňáku. Doma byla radost o to větší, když jsem zjistil, že to je asi spíš 8c+. Pokukoval jsem po vedlejším "Jungfrau Marathon" 9a, ale fatálně špatné podmínky mně přinutily nechat si tuto od pohledu onsajtově perfektní cestu na jindy. Tak jsem zvolil místo toho sousední 9a, které onsightové nevypadalo ani trochu a byla to pravda. 
Pak jsme vlivem událostí museli předčasně vrátit domů, ale hned další den jsem už byl na Kaitersbergu. Barracudu 8c+ jsem okukoval tak dlouho, až jsem si to ze země vymyslel naprosto přesně a poslal to onsight. Příjemné překvápko. Další dva dny jsme strávili v blízkosti Allgau, ale počasí trochu trápilo. Všechno bylo buď mokrý nebo zavlhlý, a kromě Chri-Su 8b+/c onsight se toho moc nepodařilo, kromě toho, že jsem chybami pokazil jedno takřka vylezené 8c+ onsight (Andiamo) a jedno onsajtově lezitelné 8c+ onsight (lluminati)"



Adam Ondra Project Hard na Flatangeru, foto: Mamina :) alias Vojta Vrzba

A je to přátelé krutých pohybů a mizivých stupů. Další číslo na světě. 
Mrzí mě, že nemůžu držet nastavený rytmus, ale výškovky mě pohlcujou a opět stahujou do nekončící zábavy...Dělej co tě baví je jasný heslo. Rád bych stihnul vše a snad se po prázdninách "reportéřina" vrátí do normálu. Vy užívejte pohybu kdekoliv a ždímejte ten život co to jde. Každý den je originál! Včerejšek už nebude a přítomnost je to nejvíc co máme. 
OUUUJJJÉÉÉ
Mějte se a držte se vy bando jedna!
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Igi217.08.2016 22:47
    Tak Adam zavítal 16. 8. na Slovensko. Podľa 8a.nu v Harmaneckej jaskyni dal OS Krátky proces, Hypochondra a Kanibala (11-) a potom sa presunul do Krpcova, kde skúsil predĺžiť Hypoxiu (10) cez previs - odhadol to na 9a, len sa mu v závere utrhol chyt. Tešíme sa na podrobnosti a dokončenie prelezu, Krpcovo pochválil pre potenciál ťažkých ciest.
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama