Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

09.12.2015 16:06

Přelezy týdne 49

foto

gPřelezy týdne jak je máte rádi. Stále se něco děje a stále se leze. Když jsem Přelezy týdne před rokem a něco startoval, tak jsem si sám říkal: "Bude o čem každý týden psát?". No a je! Výpadků minimálně i když o svátcích to asi přijde. Je paráda, že tahle rubrika žije a našla si svojí sledovanost. Tak copak se událo minulé dny?






Začneme bouldrovýma maminkama :). Jedna silnější boulder máma než ta druhá!

Simona Ulmonová Doly Modřín 7C, Fox Racing 7C, Modřín
"Fííí, po měsíci matky na víkend vypuštěny do skal. Modřín jasná volba. Spolu s mojí parťačkou Leňou Trnkou a Patem namíříme k Doly Modřín. Silovka po hrance po docela pozitivních chytech s nejtěžším prvním krokem. Ten je defi nebo spíš šipka by měla být nakreslena o pár mm níže, aby bylo úplně jasno a klasa seděla. V boulderu se leze do posledního kroku. Druhý den zamířím s Musadem na Fox Racing. Krásná věc, kde si člověk v nástupu musí opravdu vychytat tu správnou pozici a díky radě kamaráda „s francií“ právě u prvního kroku jsem se probila nakonec i touto fakt povedenou věcí.


Simona Ulmonová

Zuzka Ulrichová Růžový kavalír 7C+, Petrohrad
"Tak Kavalíra jsem zkusila poprvý v pátek, ale vůbec jsem se v tom nehla a odjížděla s frustrací, jak jsem slabá. Chvíli mi taky trvalo, než jsem přišla na program a hlavně 6C+ ze stoje je taky docela těžký :). Vrátila jsem se na to v neděli a překvapivě to šlo daleko líp, bylo super počasí a když to dal Balboáč přede mnou, musela jsem taky :)."
 


Štěpán Stráník Leiwand 8B, House Of Pain 8A+, Hirschwände
"V neděli jsem měl v plánu vyrazit někam na skály, v merku jsem měl Hirschwände nebo mnohem bližší rest u Poličky. Abych pravdu řekl, moc se mi samotnýmu nechtělo jet 200km na dvě hoďky lezení, ale touha se podívat do nové oblasti a šance ve stropových boulderech se poslední dobou zvyšovaly. Od desetiboje mě bolel prst, ale do neděle už byl ok, a tělo odpočaté, jen to počasí mě dost zlobilo, v Brně totální mlha s mrholením, skončila jako v americkým filmu až asi 10km od Hirschwande, kde se přejíždí do jinýho údolí, najednou krásný modro, to jsem nepochopil. Poslední dobou se trápím s hledáním kamenů. Oblast jsem přešel a kameny se mi složitěji hledaly, přitom to bylo tak jednoduchý. Nicméně asi po půl hodině intenzivní turistiky v nepříjemném svahu nacházím můj cíl - úžasný strop. Bez respektu se rozlízám v této krásné liii a kroky celkem rychle jdou. Kroky jsou hrubě silové na celé tělo, slušné chyty a prakticky v čistém stropě. Nejtěžší mi příjde těžká výměna ve spoďáku se špatnýma nohama, levou poskok do oblé poličky a těžký udržení nohou, ( často nohy daleko ) pak z dírky následují dva výlezy, jeden o trochu těžší - Leiwand 8B a druhý House Of Pain 8A+. Při pokusu kdy celou stropovou linii přelézám, riskuji a zkusím to hned naprat do těžšího výlezu, nátah daleko, přískok a campusovou verzí ( takle to lezl i brácha ) skáču do topového madla, zhruba v polovině kroku se necítím dostatečně silný, že ten krok dotáhnu, ale dnes při mě stojí opravdové štěstí ( jak na počasí, tak proměnit svoji šanci ). Chci si ještě dolézt House a ejhle, najednou mi nejde tak lehce, jelikož jsem se totálně zatavil v Leiwandu, nicméně po pár pokusech se dostávám do dírky a přelez si nenechám ujít. Dneska to šlo nějak snadno, buď mi tento styl lezení sedí nebo je forma a nebo třetí možnost je klasa nižší, ale kdo ví... Už se těším na protější kopec a Merkenstein."


Štěpán Stráník, foto: Petr Chalupa 
http://chalupapetr.cz/

Martin Jungling Helvétský Kříž 8A/8A+, Labák Dagr 8A, Čertova Voda


Martin Jungling Dagr 8A

Džanglí na Fb: "Něco se peče! :) Včerejší den na kopci a moment, který si budu dlouho pamatovat. Po skoro dvou letech se podařilo přelézt tuhle pecku. Název: Helvétský kříž a klasa cca 8A+


Martin Jungling a Ondra Beneš Foto: Zdenek Suchy


Honza Novák Rudá Armáda 8A, Elza 8A, Vyhlídková Skála
"Tak v neděli razime na petráč, nejdřive tam pošlu Elzu 8A na druhej ale už jsem to měl rozlezeny z minula, poté přesun pod nočník a cca po pul hodce padla Armáda, Vasil ji ztrestal hned."
 


Lukáš Skála Rudá Armáda 8A, Vyhlídková Skála
"Za mě je to dvoukroková silová pecka! Dobrý spoďáky, špatný stupy, oblina a pak už madlo. Po nacvičení kroku na druhej pokus, takže docela rychlovka :)"


Lukáš Skála

Richard Budinsky Kilián 8A, Holštejn
"Moc v krasu nebouldruju ale tenhle bouldřík mne oslovil."


Richard Budínský, Kilián 8A

Libor Břicháček Study Hard 8A/8A+, F3000 8A, Vize 8A, Modřín
"Sobotni Modřín byl den, na ktery jen tak nezapomenu. Za brzkeho rana jasny cil. Study hard 8A/8A+ pustil ten den na treti pokus. Pecka boulder a pocitove mozna lehci, ale takovou podminku sem uz dlouho nezazil. Nasledoval úlet v podobe F3000 8A, kdy sem konecne citil ze hodiny campusu k necemu byly. Pomerne rychly prelez a pak uz jsem ani nechtel lezt, ale Vize 8A je perfektni linka se skvelyma krokama. Únava uz byla znat, ale poslednim pokusem dne me pustil crux a dolez uz sem dořval a nepustil. Stat na vršku Buttermilku pri zlatavem zapadu slunce v euforii z takoveho prelezu je moment, pro ktery se vyplati trenovat. Tezka nostalgie a satisfakce z odvedene dřiny. To se nezazije kazdy den."

Libor na Fb: "Mega první den dovči!!! Study Hard 8A/8A+, F3000 8A a hlavne Vize 8A posledním pokusem pri nejhezčím zapadu slunce ever!"


Libor Břicháček

Na boulderech se to hýbe. To je jasný. Však ale i na laně se něco "málo" událo. Takže opět slečna má přednost...

Tereza Svobodová Thai City 8a, Galerie a Weisse Arena 8a, Lungern
"Ahoj, no tak jsem si konečně doplnila deníček za letošek... No za moc to nestojí, mohl to být lepší, ale co naděláš,že? ;) Jelikož jsem se přestěhovala do Zurichu a pracuju od pondělka do soboty, tak to bylo letos spíš takové objevování oblastí s lanem v okolí... Z toho se odvinula i jakási moje lenost zkoušet něco těžšího a vracet se do stejné oblasti kvůli jedné cestě, když je tu tolik míst, kde jsem ještě nebyla... Sportovek a vícedélek je tu taky spousta, ale boulderingovou popularitu to asi ještě dlouho nepřekoná... No a spousta věcí je taky rozlezlých a jelikož uz i sem přišla zima a vytáhli jsme uz bouldrmatky,tak budou muset počkat do jara :)... Jinak, Oliváči, velký dík za rozhovory a prelezy. Je to super si přečíst nějaké "drby" obvzlášť,když se k nim člověk tak snadno nedostane!! 
A lidi, jste strašně silný, to je naprosto super!! Tak všem gratuluju ke všem jejich přelezům!"


Tereza Svobodová

Jiří Lautner Horse Power 8b, Negocieé 8b Siurana
"První týden ve špánu za námi a začal nad očekávání dobře. :) Negociee 8b a Horse Power 8b.
Negociee je parádní lajna ve stejno jmeném sektoru a charakterem by se dala popsat, jako mírně převislá vytrvalostní cesta s několika bouldrovými místy. První půlka, která je těžší, asi tak 8a/a+ má dvě bouldrová místa, přičemž první místo je hned tzv. na uvítanou a druhé místo vrcholí u šestého háku. Poté následuje docela dobrý odpočinek pomocí zapření boku a pak se pokračuje velice nejistým lezením, tak zhruba za 7c/c+, kde se dá spadnout v podstatě kdekoliv. :) Např. mě se to povedlo hned dvakrát.. :D
Horse Power je parádní kolmárna od Daniho Andrády v sektoru La Capella a cesta má v podstatě také dvě části. První je silově vytrvalostní lezení ke čtvrtému háku, tak za 8a, potom se vydýcháš v dobrém chytu a následuje velice nepříjemný boulder, tak za 7b+. Největší psycho je cvaknout řetěz. Při nacvičování cvakání toho prokletého řetězu jsem urval pulku cvakacího chytu, který se dal držet obouma rukama a cesta se pro mě málem zavřela. Naštěstí beta přišla a pády při cvakání s nabraným lanem byli nakonec velmi zábavné, ikdyž končily u prvního.. :) 
Martin Tomášek Set de tufa 8b a Els colomets 8a OS."


Jiří Lautner

Adam Ondra Cizí Agent 9a, Rudice
"
Tak Cizí agent byla jen taková povinnost, měl jsem to vylezený už v říjnu, ale jen s cvaklým druhým, protože jsem neměl borhák, abych dal první a anebo pár bouldrmatek, abych to ke druhému dal sólo. Je to dost specifická záležitost. Z prvních dvou chytů Cizího objevu se jde mírně doprava přes malé vzdálené chyty do poličky v Provokaci. Zde se dá dolézt Provokací, což bude 8c nebo 8c+. Nebo se doleze Agentem provokatérem, což je 9a (snad). Byla totální antipodmínka, musel jsem vše stihnout dopledne před školou. Mlha a všechno orosený a černilo to, což zapříčinilo usmeknutej pád v posledním kroku z první bomby dne. Pak se trochu vylepšilo počasí a už to šlo celkem dobře. Blbě se to klasifikuje, je to dost morfo a hodně silným palci, jelikož klíčovej krok je v ukřižovaný pozici udržet šupinku na palec. V podstatě bych řekl, že ta cesta narostla přesně na mě, tak proto dávám 9a, i když mi to možná přišlo i lehčí."


Adam Ondra

A týden si pluje a Prahu zaplavují choroby. Rýmička, kašílek a teplotka. Už je to tady jako každý rok :(. Snad vás to mine! 
V sobotu v BB pořádáme Boulder Contest a doufám, že všichni dorazíte! Výmluvy si nechte na doma.
ŽE nemáte formu? No a? Prostě podpoříte dobrou akci. 
ŽE je to daleko? No a? Prostě v BB přespíte a ráno zase pofrčíte.
ŽE nezávodíte? No a :)? Prostě si zalezete na pohodu. 
Máme připravenou hromadu boulderů. Více infos tady 
Registrace ZDE
Díky za vaší účast a podporu. 
Oliváč

No a na závěr jako bonus jedno videjko :)

 


A Ještě kvízová otázka :)
Kdo to leze a co to leze?


Tipy do komentů...

Komentáře

  • Autor: Zuzana Fišerová09.12.2015 17:49
    Jo Oliváči jsi dobrej, díky za reporty!! A Terko jsem ráda, že se máš dobře a že lezeš!!
    Reagovat
  • Autor: Jann10.12.2015 13:10
    Vyzerá to trochu ako ta veľká jaskyňa v ospe, ale každopádne vyzerá to peckovo :) Gratulujem všetkým k prelezom, hlavne v týchto antipodmienkach...:)
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva10.12.2015 21:22
      Tak správnou odpověď nahodila Malá Péťa! Bezva a v BB si vyzvedni vstup zdarma :) Ale asi je to pro tebe krapet daleko, co...?
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama