Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

11.06.2014 10:00

Přelezy týdne III.

foto

Člověk by neřekl jak ten čas letí a už je tady zase středa a s ní i report o Přelezech týdne.
Počasí teda o víkendu stálo za vyliž podzádo, ale přesto se děly přelezy, které teda moc vedro nerespektovaly. Znovu a asi i pokaždé to zvopáknu: "Je dost možný, že jsem někoho vynechal a nikdo nenaprášil jeho či její přelez". Budu moc rád když mi info dodáte klidně i později. Doufám, že je nás hodně, který baví sledovat přelezy druhých a motivovat se tím. Není to vytahování, ale sdílení super pocitů z přelezů a touhy po zlepšení se. Takže hrrr na to co se v týdnu stalo...

Minule jsem Přelezy začal Bratry, ale tento týden to byli "Naši" kdo tvrdili muziku a o nejtěžší přelez se zasloužil Džanglí, který skoro tři týdny bydlel ve Frankenjuře a kosil a kosil a když nekosil, tak kosu brousil... :)

Martin Džanglí Jungling - Better Off Without You 11-
"S 'Better of' to bylo poměrně zajímavý. Jeli jsme to zkusit spíš jako odpočinek od Sheer terroru. Hlava potřebovala na chvíli vypnout a zkusit i jiné kroky. Nakonec se mi to povedlo poměrně rychle zkroknout a najednou byla větší a silnější motivace. Navíc tam chyty míň koušou a celkově je cesta zajímavější. Celkem mi zabrala 5 dnů a zhruba 20 pokusů (možná víc). Byla to pro mě velká lekce. Pořád jsem padal v jednom kroku, který jsem jednou na začátku udělal lehce a ani po dvou dnech nacvičování (jen toho kroku:) jsem ho nedokázal zopakovat. K němu lehce a od něj pokaždé až k řetězu. Už mi hrabalo a chtěl jsem to zabalit, ale Pája byla nekompromisní a donutila mě dát ještě jeden den. Nakonec to totálně na haluz klaplo. Celý ten čas, co jsme v Juře strávili, byl naprosto famózní. Počasí, až na dva dny, kdy pršelo, bylo nádherný. Ani na ponorku nedošlo:) Navíc jsme tam pořád potkávali spoustu kámošů, takže to byla pohoda. Jak už jsem psal, tak hodně jsem zkoušel Sheer terror od M.Bocka z 99 roku. To je velká metelice, ale musel jsem její pokusování odložit kvůli kůži a nechutně silovým krokům. Všechny jsem byl schopný dělat, ale v kuse ani omylem a navíc to táááák strašně kouše :) No ale příště si pro ni jedu! :) Jinak jsem ještě rolezl jedno cejdo na maxíkách, který mě hodně nadchlo, takže taky jeden z cílů. Pak ještě pár 'lehčích' věcí, ale nebyla už síla a ani vůle :). Další výjezd bude brzo, tak snad se zas deník nakrmí...:)"


Martin Jungling Matrix 8b, Mišja Peč

Je samozřejmě jasný kdo v ČR a celkově ve světě diktuje, ale už to tak je, že výkony Adama jsou naprostý sci-fi a člověk nad tím pouze kroutí hlavou :). Je to velkej masér a jsem moc rád, že hodil report o jeho mometálním lezení.
Adam Ondra:
"Podmínka byla v neděli úžasná asi jako všude jinde ve střední Evropě, ale po 18denním tréninkovém zápřahu vkuse byla motivace lézt na skalách velká, tak jsem jeli. Úkol byl jasný - onsightovat. Po nějakém 8b rozlezu po mikrohnidách kůže i v tom nukleárním vydržela, tak jsem šel do Lietajúcí ryby 8b+. Tu jsem celkem pohodlně onsightoval a tak jsem se přesunul o pár metrů vpravo do Ligy vynimočných 8c+. Po neskutečném boji ve spodním boulderu, kdy mě od pádu drželo jen pár mikroskopických krystalků nemilosrdně se zarývajících o kůže, jsem to nějak hrnul dál, ale bohužel v posledním těžkém kroku jsem úplně normálně řekl "dober"! Stydím se, to už se mi dlouho nestalo, že bych to takhle vzdal, ale už jsem se prostě nemohl držet. Přitom stačilo najít lepší nohu o trochu níž a asi by to dopadlo. Druhý pokus jsem ani nedával, v tom vedru nebyla chuť ani kůže. Vzhledem k teplu a charakteru lezení (téměř kolmice) bych to viděl ale přesto na tvrdé 8c.
Ale abych řekl pravdu, rozdíl v číslech nepoznám, protože když se člověk zavře na stěnu a buší na závody a potom vyjede ven, tak nemá o klasifikaci ani aktuální formě příliš přehled. Ale asi s tou formou nebude úplně špatný, víkend předtím jako 14.den lezení padly v Krasu nějaké zajímavé věci, a sice "Deportace" nížší start 8c+ a Autosil 8B. A v projektu Autofix 8B+ jsem byl třikrát velmi blízko. Ale uvidíme příští týden v Číně na prvním SP."


L'étrange Ivresse des Lenteurs 9a+, Céüse

Ondra Ďoubal vylezl v jednom dni Pantera 8b+ a Skalu 8b ve Višňovém.
"Skala: To jsem teď lezl na dolez. Bylo to hlavně o hlavě. Lezl jsem to už před rokem a cca 10x spadl v posledním kroku u řezězu do madla. Pak odjel pryč, odešla síla a už jsem tam nejel. Teď sem se do toho zase koukl a čtyřikrát zpadl zase v posledním kroku...Posledním pokusem, když jsem si to chtěl dát jen treninkově, jsem to doskočil :). Pro mě to byla hlavně výzva v tom že jsem stropy nikdy nelezl a tak jsem se do toho pustil.
Panter: Sekačka od shora až nahoru :) Cca dva přírodní chyty, ale mistrovská sekačka! Skoro ve stropě dlouhý tahy, poskoky. Tak 30 kroků bez restu. Nikde nepřidáš, jen pádluješ a čekáš jestli doteče nebo ne. Na konci pak nepříjemný poskok ze spoďáku do madla. Samotně lehký krok, ale vždy když jsem tam dolezl, tak to bylo hrozně daleko. Je to sekané, ale i tak super lezení. Mám to tak 135 km...:)."



Ondra Ďoubal Panter 8b+, Višňové

Andrej Chrastina Smrt s celerem, XIa Labák - levý břeh.
"Jedná se o spojení cest "Celer" Xb a "Zbytečná smrt" Xc. 1.RP je od Ondry Beneše (2012) a dal to taky Martin Tomášek, o dalších nevím. Smrt s Celerem má asi 60kroků a 4 cruxy, mezi kterými se dá docela dobře sklepat. Každý z cruxů je jiný - 1. kruto-skok, 2. cuk, 3. hrubá síla "přes stisk", a na závěr, 4. silová vytvalost v převislé hraně (do posledního kroku se leze!). V každém z nich je možné spadnout a mně se to (bohužel :) ) skutečně povedlo.  8.6.2014 dopo jsem se díky intenzivnímu hecování Lahviho dohrabal hned v RP až do topu, i když už bylo poměrně teplo a ve "trojce" to tedy byla bitka! Celkem mě to stálo 8 pokusů, když nepočítám nácvik Celeru minulý rok (na 6.pokus). V Celeru mi jenom samotné vymyšlení "všechno-zahoď-skoku" dalo hodně zabrat a je to móc poctivá vstupenka do Celeru :)! Celkově byla pro mě tato cesta těžká kvůli své různorodosti a "lámala" mě taky hodně psychicky tím, jak jsem se v ní musel srovnávat a koncentrovat na každý crux."


Andrej Chrastina, Amores Peros Xc, Gilotina,  Labák - levý břeh

Smrt s celerem XIa - popisek: zleva do spáry v údolní stěně, jí na konec ke kruhu (1.jist), přímo vzhůru přes Bh (2.) do 3.kruhu Bestseleru (3.), od něj doprava do spáry a dále na hranu k Bh (4.). Výše u hrany zprava k (5.) Bh a přímo hranou n.v.


Aleš Kala Eichmeier Technics 10/10+
"Technics: Stará hákovačka, napadlo mě 2012, že by byla bomba to vylézt volně. Vlk mi to navrtal, já to vyčistil a podsikoval asi 3 místa, pár stupů upadlo. Občas jsem to vyzkoušel a letos jsem to chtěl prostě vylézt, projekt jsem nezavíral (jen Adam byl omezen dvěma bonusovými pokusy, když už byl třeba nahadry nebo ten první pokus byl vlastně OS v -3C), trochu jsme ho testovali :) Ostatní lezci cestu mohli zkoušet jak chtěli, párkrát v tom byl Petr Urbanovský a Ondra Něvělík. Ti to zkrokovali, takže víc jak 10/10+ to být nemůže :) Teď je to krásně namádžovaný a s čárkama, takže další přelezy budou jen pršet. Je to takový bouldr, kde rozhoduje krok za malý spoďák."
Co máš v Krase dále vyhlédnutého? Pohádkové sny?
"Co polezu dál teď úplně nevím. Buď je to lehký nebo moc těžký. Neexistuje nic mezi :). Sny by byly super, ale je to mimo Lidomornu, kde se peče chleba, moc mě to tam netáhne :)"


Aleš Kala Eichmeier Technics10/10+

Petr Fido Bláha Glairerosplif 8b
"Poupoune je sektor v oblasti Les gorges du Blavet, který v posledních dvou letech prochází renesancí. Z původních tří cest v osmém stupni vzrostla nabídka na cca dvacet, většinou zhruba dvacet metrů dlouhých v mírném převise po lištách a blocích. Glairosplif je nové spojení težkých a hezkých částí cest Glaire rose en plaque (8a, boulder přes převis) a Digesplif (8a+, dle metody 10-20 dlouhých kroků po malých lištách v mírném převise.). Kolikátý přelez to je nevím, vím o dvou. Pár fotek s Alexem Francem je Tady  a průvodčík pak ZDE."


Petr Bláha, Les maux de la fin 8c+

Lenka Mičicová opět zalezla suprově a dala Balu 8a+ Súľov. Přidala ještě další kousky a doufám, že příště si o tom i přečteme :)


Lenka Mičicová Makarón 8b/b+

Pár videí ze Súľova najdete ZDE

Martin Spilka Subway 10
"Subway: Krátká boulderová cesta s nepříjemným nástupem za vlhkou jednoprstovku, dlouhými tahy po dírách v převise, což bylo pro mne nejtěžší, a výlezový bouldřík po sklopených lištách. Zkusil jsem to kdysi před deseti lety a teď mi přelez zabral dva dny. Skoro to klaplo už na druhý pokus, kdy mi smekla lišta v posledním těžkém kroku. Pak ale několik pokusů bylo pořád něco špatně...prostě taková moje Jurská nepřelezová klasika. Podle mne je Jura náročná na strašně přesné úchopy. Pokazíte jeden, další tři kroky se to jen zhoršuje a pak spadnete."


Martin Spilka, Seynes, Le Spihnx 7c

Ondřej Nevělík Kilián 8A
"V Krase už docela peklíčko. 30tky v Brně nejsou ani na Holštejně žádný med :) Začátky v klidu, ale výlezy aj aj aj. Takže jsem spadl v dvou 10/10+kach v posledním kroku no...Bruce a KGK. Aspon pekny trenink.  Kilian: No soft... je to o jednom kroku, který je hned po zvednutí prdele od země...15 minut vymýšlení, kam s nohama a pak z první ostré bomby. Takže těžko říct, klidně 7C+."
Stoupa psal, že si Kilianem potvrdil formu na Pohádkové sny. Co ty? Zkoušels nebo zkoušíš to?
"Právě už se těším až skončím s Lidomornou. Hodně mě ty Pohádkové Sny lákají... Ještě jsem v nich nebyl, ale z popisu a od pohledu to vypadá jako přesně můj styl...Boulder na start po chytech a ne moc dlouhé :)"


Ondřej Nevělík v Natural Link 8c, Mišja Peč

Jedlička Jakub Bouldertherapy 8A
"Bouldertherapy je o šesti krocích z nichž nejtěžší je samotný první krok a poslední dynamo do už dobré hrany. Celý boulder je po ostrých lištách v převislé desce. Posláno bylo za dvě hodiny jen díky tomu že silové kroky a krátké bouldery mi sedí. Počasí mi při devatenácti stupních moc nepomohlo a navíc první sklopená lišta byla vlhká...No naštěstí mi to prostě sedlo...
Jinak určitě jeden z top boulderu co jsem lezl..můžu jen doporučit!"



Jakub Jedlička, Monster of Pop - Ostaš

No a to je pro tento týden vše. Tadýýýdadydádádáááá...
Perte do mě pod tlakem vše co se kde přeleze. Sušit si přelezy pro sebe se nesluší :)
Všichni lezci mají právo vědět, že je někde někdo silnější a že je potřeba na sobě začít makat! :)
O víkendu se má rapidně snížit teplota a nahrává to na přelezové žně...TAKŽE...kosu připravit a sehnat velkou nůši.
Držte seee a drťte.
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama