Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

06.02.2015 16:54

Hudební tipy

foto

Máme pro vás další pravidelnou dávku tipů, co si pustit a na co třeba i zajít. Výběr je opět pestrý a u každého z tipů najdete info, kde námi vybrané shlédnout live. A to se vyplatí. Aneb z BB rovnou za kulturou. To je takový bonusový tip;)






Murcof - Una
První tip je velmi experimentální. V Barceloně žijící elektronický skladatel Murcof u nás hrál jako host švýcarského trumpetisty Erika Truffaze. Jeho tvorba ovšem pokrývá mnohem širší spektrum - od soudobé vážné hudby až k ambientním projektům i k popu. Po svém pražském koncertě například plánuje vystoupení v elitním londýnském sále King's Palace s francouzskou pianistkou Vanessou Wagner a skladbami Johna Cage, Philipa Glasse a Arvo Pärta. Ostatně, svým minimalistickým přístupem bývá s Pärtem někdy srovnáván, zatímco Erik Truffaz zas poukazuje na Murcofovu spřízněnost s americkým trumpetistou Jonem Hassellem. Murcof je zářným příkladem toho, jak moderní technologie posouvají hranice mezi žánry a vytvářejí zcela nové tvůrčí disciplíny. Murcof vystoupí 9.2. v Paláci Akropolis.
 


Lydia Ainsworth - Malachite
Úplně čerstvý objev kanadské nezávislé scény se jmenuje LYDIA AINSWORTH a pochází z Toronta. Lydia se širšímu publiku představila vloni vydaným albem Right From Real, které zaštítil label Arbutus (TOPS, Blue Hawaii, Grimes a další). Ten se věnuje chytrému experimentálním popu, a právě do téhle škatulky Lydia Ainsworth, původně skladatelka filmové hudby, pasuje dokonale.Lydia přijíždí na premiérové turné do Evropy v doprovodu smyčcového dua a bubeníka. Už z toho je jasné, že diváky na Sedmičce v pondělí 9.února čeká nevšední zážitek.


Goran Bregović & His Wedding and Funeral Orchestra - Gas gas
O den později dorazí do pražského Fóra Karlín balkánský král Goran Bregović se svým orchestrem. Kdo má rád balkánskou dechovku, filmy Emira Kusturici či prostý divoký tanec, neměl by chybět. 10.2. Fórum Karlín Praha.


DJ Shadow - Six Days
Legendy světového djingu DJ Shadow & Cut Chemist vystoupí poprvé v České republice společně na jednom pódiu. 10. února v pražském klubu Roxy předvedou unikátní only-vinyl set z vinylové sbírky ikony newyorské scény Afriky Bambaty. DJ Shadow, Cut Chemist a Afrika Bamabata. Tři ikony, které se spojí během exkluzivního turné Renegades of Rythm. Spolupráce DJe Shadowa a Cut Chemista sahá hluboko do minulosti a pro fanoušky je jejich společný návrat na jedno pódium opravdovou událostí, o to víc, že ve speciálním setu hrají pouze vinyly a navíc převážně z pokladů sbírky Afriky Bambaty. Jako vzpomínka na nejlepší časy turntabelismu působí i jejich vybavení, které čítá šest gramofonů, dva mixpulty, drum machine a originální vybavení z konce 70. a začátku 80. let.
 


U.K. SUBS - Emotional Blackmail
Charlie Harper a jeho UK Subs od svého vzniku kombinují punk s metalovými vlivy. Kapela, která existuje od roku 1976, tehdy ještě pod názvem UK Subversives tak patří mezi zakladatele stylu hardcore, v dnešní době ale platí především za jednu z původních anglických punkových kapel, se kterou je možné prožít ryzí punk tak, jako v sedmdesátých letech. 11.2. Futurum Music Bar.



Fink - Looking Too Closely
Britský písničkář Fin Greenall si přesně před třemi lety absolutně podmanil pražské publikum během doslova kouzelného koncertu v MeetFactory. Letos, s novou deskou Hard Believer na krku, se vrací na místo činu. Poznačte si do kalendářů: Fink, 17. února 2015 Praha.
 


Romain Virgo - General
Máte-li rádi reggae, určitě si nenechte ujít v únoru, který je mimochodem měsícem reggae, českou premiéru jednoho z nejvýraznějších mladých zpěváků současné Jamajky. Mnozí dokonce mluví o největším hlasu jeho generace. Teprve čtyřiadvacetiletý Romain Virgo má nejen velký vokální rozsah, dynamickou flow a pozitivní texty, ale také skvělý cit pro kvalitní songy a výbornou pódiovou show. O jeho charisma raději ani nemluvě? Aktuálně s ním natáčí desku kultovní duo Sly & Robbie, do Prahy jej ale bude doprovázet Romainova vlastní jamajská kapela Unit Band. 18.2. v Lucerna Music Baru.
 



Mark Lanegan Band - Sad Lover
Už téměř padesátiletý americký muzikant a skladatel Mark Lanegan se chystá vydat nové album nazvané Phantom Radio. Bude to deváté album, které vydává pod svým jménem, ale zkombinujte to s alby, na kterých se podílel ? ať už s Isobel Campbell nebo Duke Garwoodem nebo jako padesátiprocentní člen Gutter Twins (se svým dlouholetým spolupracovníkem Gregem Dullim) nebo s legendární první Laneganovou kapelou Screaming Trees, a vyjde vám počet blížící se dvacítce. A pak je to jeho hostování v Queens Of The Stone Age, předtím v Mad Season, superkapele z poloviny devadesátých let, kde hráli členové Alice In Chains, Pearl Jam a Screaming Trees. A to jsme vynechali jeho roli příležitostného zpěváka na deskách umělců, jako jsou UNKLE, Martina-Topley Bird, Moby, Soulsavers, Melissa Auf der Maur a Creature With The Atom Brain. Celkem se Mark Lanegan podílel na zhruba 50 deskách. Padesát let, 50 desek. 20.2. Lucerna Music Bar
 

Looptroop Rockers - On Repeat
Klasika. Kult. Legenda. Proslulost lokální, s dopadem globálním a drtivým jak hala Globen. Zase? Ano, zase po čtyřech letech. S novou deskou, novou show a starou známou energií a charizma se parta Looptroop Rockers vrací jak we will, we will rock you. 23.2. v Lucerna Music Baru.
 


Yann Tiersen - Lights
Náplast pro fanoušky za zrušený zářijový koncert francouzského hudebního mága je tady! Avantgardní umělec, multiinstrumentalista a pódiový virtuóz Yann Tiersen se po 3 letech představí pražskému publiku. Tvůrce notoricky známých soundtracků k filmům Amélie z Montmartru a Good Bye, Lenin!, přiveze do ROXY letošní album Infinity. Znalí ví, že koncerty mají spíše než k soundtrackům blíže k energickému punk-rocku, kdy divoká pódiová smršť ostře kontrastuje s atmosférickou polohou studiových alb. 26.2. v pražské Roxy.
 

 


Tak to by mohlo zase na další týden stačit. Užijte víkendu a v pondělí sraz u rozhovoru.

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama