Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

11.03.2015 09:19

Přelezy týdne 10

foto

Počásko bylo jaký bylo a o víkendu proběhlo 1. kolo Rock Point český pohár v boulderingu. Mega akce, která letos bude mít celkem šest kol! Brzo se dozvíte další infos o této sérii, která nemá v ČR obdoby. No ale středa je především o Přelezech a na ty se vždy těšíme :). Takže jdeme na ně, protože opět stojí za to!

Martin  Stráník Pek-se-so 8A/8A+, Metelkův Mechanický Betlém 8B/8B+, Labák
"Metelka, ten padl strašně rychle, až si vůbec nejsem jistý tím číslem, ale určitě krásný lezení ve stropě..je to přidání pár kroků do Dobráka Od Kosti, kterého jsem vylezl nedávno, problém nastává právě v Dobrákovi, protože už slušně načatej dolezeš do cruxu, mě osvítilo a prvním ostrým jsem byl nahoře."
 

Metelkův Mechanický Betlém 8B+
 

Pexeso 8A+

Další info od Martina najdete ZDE

Bráchové Jan a Marek vyrazili na Petráč a oba odešli s plnou nůší :). To je teda rodinka tohleto...

Jan Jeliga Železná Lady 8A, Brána
"O víkendu bylo supr počasí a protože jsem kvůli bolavé ruce nemohl na závody, tak jsem alespoň vyrazil s bráchou na Petráč. Železnou lady jsem chtěl zkoušet už dřív, ale vždycky byla mokrá, až teď v sobotu byla super podmínka. Po zkrokování jsem to dal na druhý pokus a při přelezu mi nejtěžší přišel ten výlez za 6A+. Ke klase: moc se nevyznám, ale poctivé 8A to asi nebude."


Jan Jeliga

Marek Jeliga (11 let!) Raněný Superman Direkt, Brána
"Šli jsme takhle po Petráči kolem bouldru Raněný Superman direct. Z prvního pohledu strašná lištovačka, ale postupem času se mi to zdálo lehčí a lehčí. Pak už mi zbýval jenom poslední skok a ten jsem natrénoval mimo pokusy. A mám hotovo a posekáno, vylezl jsem další 7C."


Marek Jeliga

Štefan Bednár ze Slovenska Lahko Noč Irena 8b, Mrtvaški Ples 8b, Natural link 8c, Marioneta 8b/8b+ MišjaPeč a z minulých přelezů infos o Konec Mira 8c/c+
"Konec Mira 8c/c+ = Akurat sa rozliezam na skale. Od jesene som neliezol a teraz 3. den na skale, a tak v ramci treningu vytrvalosti som do toho nabehol. V polke mi zasa odmrzli ruky ako to bolo aj na jesen, ale tak som siel dalej z totalne stuhnutymi rukami, ale volajako sila ostavala, tak som sa drzal az som to utrapil do zlanaku, sam som nechapal ako to je mozne :D. Inak som to skusal uz v novembri 2014 a zo zaciatku som myslel, ze to nemam sancu spravit, ze na to nemam silu, ale potom som odkukal nejake finty z videa. Boulder som leizol ako Adam Ondra ked leizol Krpana s mensimi upravami pre mna. No tak som to potom vedel spravit a rychlo som zacal davat dobre pokusy, az som sa dostal na uroven ked som 6 krat spadol pri poslednom isteni uz vo vyleze do zlanaku...Vedel som, ze tento rok by to malo ist rychlo, ale ked som sa rozliezal minuly tyzden, tak som to tak ruzovo nevidel, cize som sa pustil do treningu vytrvalosti ... ale ono to pustilo aj iba z hrubou silou :).
Natural to je Missing Link bez sekanych dier. Skoda, ze to tam sekali a mohla to byt dobra linka samotna. Pre mna to je uz lahke tak na rozlez lebo tie pohyby som leizol uz x krat...
Marioneta a Mrtvaski sekane treningovky tahacky po chytoch. Jednoduche na ziskanie pohybu na ospovskom skle.
Lahko noc Irena tazky boulder na spodku a vytrvalost dohore. Raz som tam spadol hore zbytocne, ale nedalo sa nic robit, chcel som si pomoct nejakou nohou, ale ziadna tam nebola a ruky som mal uplne zabombene nebola ina moznost ako letiet dole :D. Inak urcite Irena tahsie 8b ako Mrtvaski - to je dost izicko taka prechadzka..."



Štefan Bednár Natural Link

Více fotek a další infos najdete u Pedra

Libor Břicháček Heel From Steel 8A, Bahratal Dýka 8A, Modřín
"Krásná sobota a obligátně směr sever. Jedu se podívat na Modřín, jak to vypadá se sněhem. Kupodivu je lezitelná Dýka 8A a daří se rychlý přelez, protože kroky už znám. Víc nemá smysl a přejíždím do Bahratalu na svůj projekt Heel from steel 8A/8A+. Podmínka docela je a díky dobrému pocitu z předešlého skalpu se cítím dobře a hlavně hlava funguje bez zábran. I přes bolavý prst se kousnu a 5. pokusem toho dne se houpu v topu. Obrovská radost a konečně splněný cíl. Osobně zatím to nejtěžší, co jsem přelezl, a to hlavně po psychické stránce. Věděl jsem, že na to mám, ale hlava byla proti."


Libor Břicháček

Štěpán Stráník Úklid Bezmozků 8A/8A+ a Medvědárium 8A+/8B, Tábor
"Úklid Bezmozků - těžší 8A? nejtěžší je stejně první krok za malý spoďáček a pravou rukou trefit menší lištu, pak nalezeš do 7B+, které graduje ke konci, ale jak jsem udělal start, tak jsem to nepustil. Medvědárium - těžší 8A+? Tak o tomto boulderu jsem snil už pár let a nevěřil bych, že ho někdy vylezu. Jde o krásné svírání paneláku, kde je těžký start a přelezení z převisu do kolmějšího."


Štěpán Stráník

Míša Drlíková  Hard rock integrale  8b, Lourmarin
"Hard rock integrale 8b v Lourmarin. Nástupová varianta 8a+ Le Zimbrecoude, které jsem vylezla před více než deseti lety. Místo nástupu zprava lehkým 7c The Trooper, ale nastupuje přímo jedovatým 7c+ Hard rock. Po klasickém silovém lourmarinském nástupu je zhruba 5 metrů lehké plotýnky, pak 15 ti kroková rési sekce Hardrocku, pár trošku větších chytů na vydýchnutí a rovnou dalších 20 kroků po malých chytech bez odpočinku, naštěstí s klesající obtížností. Krásná linka a výborný test prstové vytrvalosti.Na místní poměry určitě lehké 8b. Jako vždycky v Lourmarin to byl docela boj s podmínkama, je to západní stěna, takže ráno mráz a odpoledne mikrovlnka. Nebo ledový mistrál 100 km/h. Den před přelezem jsem dala dva marné pokusy s totálně zmrzlými prsty, přelezový den byly podmínky ideální a další den už se kvůli vedru skoro nedalo lézt."


Míša Drlíková v Lourmarin

Ondřej Ďoubal Corrida 8c Mišja Peč


Ondřej Ďoubal Corrida 8c

Ondra Beneš zbombil 8A/8A+, ale infos jsou zatím pod pokličkou :)

Ondra Beneš se znásobil :)

1. kolo Rock Point český pohár v boulderingu

1. místo Martin Stráník
"Zavody se mně líbily, všechno klapalo, hodně závodníků a pěkný lezení. Bouldery byly lehčí,což mě dostávalo pod tlak a zvlášť ve finále se mi moc dobře nelezlo, nakonec to naštěstí vyšlo na první místo. Těším se na další závody, ty už budou pro mě více uvolněný a hlavně to vypadá, že letos budou stát za to."


Martin Stráník


První pětka borců

1. místo Petra Růžičková
"Jsem zničená! Takže perfektní. Stavěči mají dost těžký úkol. Postavit bouldry pro holky. Ale jak? Když jim přijdou pořád lehké. Stojí tedy před otázkou: "Postavit bouldr lehký nebo ještě lehčí?" Nevím, jak se jim to podařilo, ale tentokrát postavili docela těžký! Nebo jsem prostě přes zimu zeslábla. K topu se dolézt dalo, ale co to stálo úsilí. Kvalifikace byla přijemná, lehčí, což vůbec nevadilo. Alespoň zůstalo víc sil na finále. Karina opět ukázala, že je mistr v organizování závodů. Byla jsem nadšená z obrovské stěny, která umožnila stavěčům postavit zajímavé bouldry."
 


Petra Růžičková


Všechny výsledky najdete na www.boulderzavody.cz

2. kolo Rock Point český pohár v boulderingu se blíží a bude již za dva týdny 21.3. 2015
Více infos ZDE a koukejte tuto akci pořádně podpořit svojí účastí.

Cítíte ten vzduch?! Vnímáte tu parádu, co se děje venku? Jdeme do lezecké říje hoši :)! I holky už se ozývají...Prostě paráááda. Tohle období je prostě nejvíc. Přelezy týdne jsou celé žhavé, koho příště uvedou a koukejte do toho šlapat. Jestli si jako myslíte, že si doma budete sušit ty vaše úlovky, tak to se pletete. I když teda vlastně je pár nezlomných, který se v ČR takto potulujou. Viz jeden bourák ze severu, který urval už i 8c+! a přidal zopár dalších céček...
Mějte se a užívejte super dny.
Oliváč

Stopro ještě stojí za zmínku dvoudílný rozhovor na www.nadzemi.cz. O Dumpikovi už se šuškalo před hodně lety a i byl rozhovor myslím v nějaké Montaně.
Rozhovor první část
Rozhovor druhá část

Mazec ne? :). Pravítko má snad doma každej a pořádný lepidlo si kupte = na vaše prsty :)



 

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama