Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

19.06.2015 16:41

Hudební Tipy

foto

Tento víkend probíhá už 12. ročník festivalu United Islands of Prague. Zaplaví pražské náplavky, nábřeží, ostrovy a zahrady několika scénami a desítkami kapel. Malý vzorek toho, co bude k slyšení, si přiblížíme v Hudebních Tipech. Pokud vás něco zaujme, můžete vyrazit, festival je zdarma.






East India Youth - HEAVEN, HOW LONG
Producent a zpěvák William Doyle alias East India Youth musel nejdříve zahodit kytaru, aby prorazil lokální slupku fanouškovského povědomí. Podařilo se mu to hned s debutovým sólovým albem Total Strife Forever, které schytalo rovnou nominaci na prestižní Mercury Prize. Přitom se nejedná o žádné jednoduše přístupné album, ale kolekci, která je výrazně ovlivněná rukopisem ambientních mistrů. Na rozdíl od jiných, podobně laděných solitérů William dokáže svojí hudbu plnohodnotně přenést i do koncertní podoby.
 


Alo Wala - Cityboy
„Paňdžábsko-indická raperka z Chicaga se dala dohromady s dánským producentským duem z Kodaně, aby s ním dělala dancehallové písničky o New York City. To je splněný sen United Colors of Benetton,“ napsali s lehkou ironií o téhle kapele, která je na taneční scéně považována za jeden z horkých objevů.
 


Birth Of Joy - Three Day Road
Holandská psychedelická kapela funguje už deset let a nechává se inspirovat bluesovou a psychedelickou scénou 60. a 70. let. Ale neodříká se ani odkazu klasického rock’n’rollu či boogie a z druhé strany časové přímky modernějších tvrdších rockových variant stoner, grunge a punk. Idoly Birth of Joy (jež k názvu inspirovalo dílo filozofa Friedricha Nietzscheho) jsou MC5, The Doors nebo raní Pink Floyd. Vydali zatím pět alb, to poslední, Prisoner, v roce 2014.
 


Birth Of Joy - Grow
Tahle je taky dobrá;)
 


FISMOLL - Let's Play Birds
Vlastním jménem Arkadiusz Glensk, jedenadvacetiletý polský multiinstrumentalista, zpěvák, skladatel, textař, tvůrce, který by si, jak vidno, vystačil sám. Koncertuje nicméně se čtyřčlennou kapelou, která jeho hudbě ještě přidává na snivosti a křehkosti. Okolo Fismollova lyrického popu se vznášejí v přirovnáních jména jako Ólafur Arnalds, Bon Iver nebo Sigur Rós. Debutoval v roce 2013 albem At Glade, za které byl nominován hned na dvě nejdůležitější polské hudební ceny.
 


The Away Days - Paris
Řekneme-li, že tahle kapela pochází z tureckého Istanbulu a hraje dream pop namíchaný s opět do módy jdoucím shoegaze kytarovým stylem, zní to dost slušně exoticky. Ale ve skutečnosti to není o nic exotičtější, než když se podobnými termíny zaklínají české kapely. Pětičlenní The Away Days vznikli v roce 2012 a mají zatím na kontě dva singly a jedno EP. Jako vlivy na svoji muziku připouštějí Joy Division, The Smiths nebo The Strokes. Kritici v nich ale spíše slyší odkaz part typu Ride nebo Swervedriver, ale i School of Seven Bells. Vyberte si sami.
 


PHANDA // live /nebenzimmer sessions /
Kvarteto známých vídeňských muzikantů (Darius Edlinger – kytara, Philipp Nykrin – klávesy, Philipp Eder – basa, Andreas Lettner – drums) si zakládá na křížení žánrů, přesněji řečeno na nadžánrovosti. Důležitá je pro ně energie rytmu, barevnost zvuků a improvizace. Není divu: všichni čtyři se hlásí ke kořenům v jazzu, hiphopu a různých odnožích elektronické hudby.
 

Crash Island - Howl (Come On!)
Mezinárodně sestavená čtyřčlenná kapela, sídlící v Londýně. Muzikanti ze Španělska, Francie a Jižní Afriky hrají hudbu, na kterou pasuje sice vágní, ale přece jen dost napovídající termín indie rock. Nahráli zatím čtyři EP, pilně koncertují po spřízněných místech Evropy i Spojeného království, jak sami říkají, „od festivalů a klubů až po zastávky nočních autobusů“.
 


Daniel Levi - Burning Lights
Zpěvák se svojí skupinou je letošním reprezentantem Estonska na písňové soutěži Eurovize. Zaujal s písničkou Burning Lights. „Napsal jsem ji, když u nás v bytě na několik týdnů vypnuli elektřinu a s mojí ženou jsme žili při svíčkách. Napadlo mě, že někteří lidé vlastně září jasněji než jakékoli světlo. Rozsvítí místnost, sotva do ní vejdou.“
 


ALWAYS FREE by Jackie Venson
Zpěvačka a kytaristka z texaského Austinu, která má za sebou studium na prestižní bostonské Berklee College of Music, je pěvecky a autorsky přirovnávána k Joss Stone nebo Amy Winehouse, po hráčské stránce zase ke svému rodákovi a dnes kytarové hvězdě první velikosti Garymu Clarkovi Jr. Jackiino křižování mezi blues, rockem, soulem a jazzem je mimořádně oceňováno hlavně v živé podobě, očití svědkové jejích koncertů mluví o skvělé show a zároveň srdci na dlani. A také o tom, že v jejím podání i staré styly dostávají současného ducha. Rozhodně jeden z černých koní letošních United Islands.
 


To je vše, ale jen zde na stránkách boulder.cz, v centru Prahy toho bude daleko více, takže pokdu nejste na skalkách, vyražte za kulturou. Mimo výše uvedené bude také zástup mnoha cz kapel od Midi Lidi přes Kapitána Dema až po Ille či Poletíme spousty dj´s. No a v pondělí klasicky sraz u rozhovoru.

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama