Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

30.06.2014 09:31

Nelly Kudrová is back

foto

Simča s tebou už udělala dva rozhovory na Lezci a nemá moc smysl z tebe tahat věci typu začátek apod...Rozhovory byly dělaný v roce 2009.
Rozhovor I. a Rozhovor II.




V tomto roce si měla formu jako hrom a cesty v Juře si sázela do pár pokusů.
Která cesta z tohoto roku ti utkvěla v paměti? Který si vážíš nejvíc...?

Do paměti se mi vryly tak nějak všechny, přece jenom mi jich zas tolik za oběť nepadlo. Nejvíc jsem byla pyšná na Nikitu (to fakt není úplně můj styl), Morlocka (ten mě stál nejvíc času a pokusů a byl nejkrásnější) a jedinou mimojurskou desinu - Troppo Schwära.

Dokázala bys popsat kroky? :) 
Z těch vyjmenovanejch si nejlíp vybavuju Morlocka, jinak nula? Jsem na tohle magor, občas se divím, když otevřu nějakej dávno nepoužívanej ?šuplík?, co tam všechno mám schovaný. Kroky se mi ale jaksi neukládaj :).


Nelly krotí Master Blaster 10-10, Fankenjura

Po této sezoně se bohužel ozvalo zranění loktů. Kdy to zhruba začalo? A jaký to mělo průběh?
Od podzimu jsem docela makala, z bouldrovky jsem dezertovala na velkou stěnu a honila jsem metry, hrozně mě to bavilo a byla jsem namotivovaná jak nikdy. Výkonnost šla pořád nahoru a já se těšila do skal? Až najednou někdy v březnu se to začalo zadrhávat, lezla jsem v čím dál tím lehčích cestách a ruce jako by mi snad ani nepatřily. Pamatuju se, že jsem tenkrát potkala na Smíchoffce Honzu Zozuláka a líčila mu tuhle svojí bídu, to on poprvý vyslovil tu nepěknou diagnózu zánět loktů. Takže pak klasika ? naběhla jsem k Filipovi a ten potvrdil to, čeho jsem se bála, oboustrannej zánět loktů na obou rukách. Když jsem sondovala, jak dlouhou pauzu si budu muset dát, jeho třítýdenní ortel mi připadal úplně strašlivej. Kdybych tenkrát tušila, jak dlouho se v tom nakonec budu plácat, asi bych se z toho zhroutila.

Co byla přesná diagnoza? Příčina? 
Údajně dlouhodobý přetížení.                         

Jak probíhala léčba? Co bylo potřeba v tvém životě (i lezeckém) změnit či překopat?
Zkraje pauza, nějaká mastička, možná UZ, už si přesně nepamatuju. Později jsem zkoušela rázovou vlnu, třičtvrtě roku po stanovení diagnózy jsem skončila u obstřiků, kterejm jsem se celou dobu vyhýbala, už jsem nevěděla, jak dál. Každopádně skoro dva roky byla pozornost omezená jen na horní končetiny, jako kdyby fungovaly samy o sobě a nebyly součástí těla. Po těch dvou letech jsem se čirou náhodou (vlastně kvůli sponzoringu od Adidasu) dostala na Chodov do Centra pohybový medicíny k Michalovi Trucovi, kterej se na můj problém díval komplexněji. Bolavý lokty byly prostě jen výsledkem jinejch špatně fungujících věcí na mým těle.


Plán B 10 byl jasný plán...

Začala si spolupracovat s fyzioterapeutem. Pomáhá ti dodnes? Na co si dáváš pozor a jak často cvičíš?
Víc jak půl roku jsem chodila do toho CPM. Loni jsem se dostala k Niky, je fyzioterapeutka a kondiční trenérka. Myslím, že když mě viděla lízt, musela ze mě bejt dost unešená, pracovně mi přezdívá Alienka :), hrbatá, s lordózou, břicho nepoužívá? Jednou týdně jsme spolu chodily cvičit (teda přesněji - mě mučit) a lízt. Na první pohled jednoduchý cviky jsem nebyla schopná zvládnout, ovládat lopatky jsem se naučila asi po měsíci denodenní dřiny, správně udělat shyb neumím dodnes. Díky ní jsem ale začala vidět svojí lezeckou budoucnost růžověji :). Jen poslední dobou nám to bohužel moc nevychází a já nejsem dostatečně disciplinovaná, abych makala sama.

Jakým způsobem si trénovala před úrazem a nyní? Co se rapidně změnilo?
Před zraněním jsem trénovala intenzivně a nadšeně, teď už jen nadšeně (aspoň poslední dobou). V obou případech totálně nesystematicky.

Co bys doporučila ostatním, aby se jim nestala podobná věc jako tobě?
Protahovat se, dělat kompenzační cvičení a aspoň občas navštívit fyzioterapeuta, kterej může odhalit nešvary, o kterejch nemusí mít lezec ani potuchy.

Dle deníčku si ale přesto lezla a každý rok si přidala 8a či a+. V roce 2013 však žádný zápis. Co si ten rok dělala?
Lezla, jen jsem neměla žádný deníčkový ambice.

Jak vlastně bylo pro tebe těžký se vyrovnat s nelezením? Čím sis ho nahrazovala?
Propadla jsem parfémům :). Lezla jsem vlastně celou dobu, jen ne tak intenzivně. Nejhorší byl rok 2010, neustálej kolotoč ? rozlejzání (trvalo zhruba 14dní) a nucená pauza, protože lokty stávkovaly. Z lezení jsem neměla radost, věděla jsem, že jakmile se jakžtakž rozlezu, přijde opět pauza. Bébéčko bylo pro mě tehdy domem hrůzy. Nic osobního :).
V tomhle roce jsme s Myšákem taky koupili dům a museli jsme na něm dost makat, což mi pomohlo aspoň částečně odvíst myšlenky na lezení jiným směrem. Ještě jsem v tý době absolvovala "zahradnickej" kurz a starala se o naše štěněty.



Máma Jáma nad oblíbeným čtivem :)

Jak dlouho trvalo se dostat zpátky do lezení a na závodní bednu?
Do lezení v podstatě tři roky, i když pořád není vyhráno a na bednu to překvapivě moc dlouho netrvalo ? už v tom depresivním roce 2010 jsem vyhrála MČR v Teplicích a na bedně jsem byla pravidelně.

Z čeho si měla největší radost a kdy nastal moment, že sis řekla, že už je to oká a můžeš začít s tréninkem a lezením?
Takovej moment ještě nepřišel, lezu, to jo, ale s tréninkem to moc společnýho nemá. Pořád se bojím (a myslím, že naprosto oprávněně), že bych se tréninkem zrušila, nechci to za každou cenu hrotit.

Na závodech jsi se zase začala pravidelně dobře umísťovat a musí to být super pocit, že jsi zpátky :)
Měl by bejt? Jen mám krátkou paměť, takže jsem často ze svejch (hlavně těch závodních) výsledků zklamaná.Tenhle rozhovor mi ale poměrně intenzivně osvěžil svrab, ve kterým jsem se zhruba tři roky nacházela, za což Ti dík, budu určitě pokornější.

Jakýho umístění si nejvíce vážíš? Celkově a po zranění?
Dost mě potěšilo loňský vítězství na MČR a postup do semifinále SP v Innsbrucku 2012.

Co skály letos? V Juře jako doma a už si prolezla jednu desetmínu. Jak to s ní šlo?
Tak víš jak, zrovna Desperádo je hodně sjízdnej, tak dva roky zpátky na něj jezdili důchodci autokarem. Šetřila jsem si ho původně na Flash, ale při poslední návštěvě Jury jsem  nevěděla, do čeho se vrtnout,  potřebovala jsem si najít nějakej projekt a vzpomněla jsem si na Solarium. Vtipný bylo, že jsem do cesty nastoupila a u třetího nejtu mi najednou ty kroky začaly bejt povědomý a o něco vejš jsem si vzpomněla, že jsem ho už zkoušela. Takže takhle je to s tou mojí pamětí na cesty? Ačkoli se mi povedlo zvrtat crux, za mocný podpory německejch spolulezců jsem ho druhým pokusem dala (celkově s tím mým zapomenutým na třetí pokus).


Nelly není žádná lama...teda ovce! :)

Zkoušelas i něco jiného? Kdy nakoukneš zase do desítky? :) A které...?
No, devětplusky na Šlosbergách ? Hochspannung a Body Count a byly tak těžký, že jsem utekla na toho Desperada :). Do desítky bych se ráda podívala co nejdřív, ale vytipovanou žádnou nemám.

Edita mrskla na začátku roku první ženský 11- a vylezla Desaster 10+. Desaster si tenkrát taky zkoušela a docela to šlo. Vrátíš se do něj? A kdy?
Desaster mě mrzel (ne že bych ho Editě snad nepřála), dělala jsem si na něj nároky :). Myslím, že zatím na něj výkonnost nemám, zůstanu u nižších čísel.

Byl pro tebe přelez Edity nakopávací motor? Máš ambice zkoušet takhle těžký cesty?
Editina 11- je hodně dobrej počin. Ale že bych se kvůli tomu šla pověsit do nějaký dardy, to fakt ne. Vím, kde je moje místo. Třeba časem, někdy něco?

Jaký jiný oblasti máš ráda a kam se letos chystáš?
Líbí se mi ve Francii, moc bych se chtěla podívat do Buoux, kde jsem strávila krásnej čas ve svejch lezeckejch začátcích. Co bych ale letos chtěla určitě podniknout, je vejlet do Španělska, kde jsem ještě nebyla.

Plány pro letošní rok?
Bejt co nejvíc ve skalách, ideálně vylízt desítku (jedna mi vážně bude stačit), rozseknout bydlení, zaběhnout si nějaký závody (půlmaraton ? to bych byla nejpyšnější) a zbavit se krabic s výhrama ze závodů, co se mi tu nahromadily :).

Co závody ČP? Prolezeš všechny?
Jasně, už se na ně moc těším. Kéž bych mohla bejt se svejma výkonama na nich spokojená.


Nelly ve finále ČP

Patříš do Adidas týmu. Koho dalšího máš ještě za sponzora a jak to s nima jde? Dá se sponzory uživit? 
Adidas mě podporuje třetím rokem, za což jsem moc ráda a spolupráce bude snad pokračovat i příští rok. Už pár let mě podporujou firmy Ocún a Rock Pillars, letos je to zatím jen na čestný Františkovo slovo :), tak snad nějakou tu botu a jinej matroš nakonec dostanu. A Bébeso je už taky dlouhej čas mojí základnou, díky. Na uživení to ale rozhodně není, to bych musela podávat výkony jinejch kvalit.

Byla si tváří v reklamě ČSOB banky. Pokračuje ještě nějak spolupráce? 
Ne ne, vyměnili mě za nějakýho kudrnáče. Za další spolupráci bych se nezlobila, ale to není pravděpodobný.


Nelča v reklamě

Klip pro televizi jste natáčeli v Africe nebo kde :)? Jaký to bylo?
To byla paráda! Natáčelo se v JAR u Cape Townu, bylo krásný počasí, takže jsem si ten jeden lednovej tejden užila. Tou dobou tam navíc pracovali Nitro, Dlouhys a Čoko, na diskotékovou bitku jen tak nezapomenu :).

Čím se vlastně živíš? Podporuje tě Myšák v těžkých přelezech :)?
Poslední dobou se nejvíc živím jáhlama, pohankou, tahini a napařovanou zeleninou.
Jo, podporuje :) rozkladem morálky. Ale já se nedám!


Myšák s Nelčou


Vím, že ti vymýšlí a servíruje bouldery a přidává k nim pikantní názvy :). Jak často chodíš během týdne lézt a držíš nějaký systém? Plánuješ rok?
Ano, to mu jde moc dobře. Jak bouldry samotný, tak jména, u toho se hrozně bavíme. Možná to zkusím i na závodech :) pojmenovat si bouldry, člověk k nim má pak vřelejší vztah. Četnost tréninků záleží na období, přes zimu tak čtyřikrát, momentálně jsem ráda, když se dostanu dvakrát do tejdne, skály mají pochopitelně přednost. Rok plánuju. V březnu sázím první zeleninu, v dubnu sekám trávu jak o život, v květnu seju ředkvičky, v červnu se opaluju a v červenci propadám podzimní depresi.

Jak vnímáš nastupující mladý holky, který se vrhly do ČP v boulderech? Je jim kolem 16-ti a velmi hlasitě se přihlásily o slovo na stupních vítězů. 
Je to skvělý, aspoň je nějaká změna a je hrozně fajn, že se nás na závodech sjíždí pořádná parta. Jen je škoda, že nejezdí pravidelně, mám pocit, že bouldering je u většiny z nich až na druhý koleji. Ale to se třeba časem změní.

Jak se připravuješ pár dní před závody? 
Většinou nějakou značně silovou činností kolem baráku.


Nelly je prostě závoďák :)


Co tréma či nervozita? Jak se s tím pereš?
Jak kdy, někdy jsem úplně v klidu, jindy uzlíček nervů. Nejlepší metoda je vylízt první bouldr, pak jsem klidná jak jogín po dvoudenní meditaci.

Po třech kolech ČP v letošním roce jsi na prvním místě! To je super :). Peťa Růžičová, ale na jednom kole chyběla a jedno nejhorší kolo se v konečném pořadí bude škrtat. Jak vidíš svoje šance na vítězství v celkovém poháru?
Šmarjá, to jsou otázky jak z magazínu Sport :). Všechny rozsekám, to je jasný.


Nelča je prostě na výslunní :)

No to doufám :)! Budeme všichni držet palce, ať to klapne :)
Oliváč

Deníček Nelly na Lezci

V tomto článku si můžete počíst o chystaných novinkách a plánech Boulder Baru do budoucna.

Komentáře

  • Autor: Jiří Oliva30.06.2014 10:42
    Komentáře fungujou a nebojte se třeba i na něco dalšího Nelčáka zeptat. Mám připravenou celou řadu dalších jmen na rozhovor, ale klidně nahoďte i návrhy s kým dalším. Pokud máte chuť se do tvoření rozhovorů zapojit, tak není problém :) a samo to uvítám. Rozhovory nemusí být pouze v pondělí...Ikdyž pondělí je teda jasná věc :)
    Reagovat
  • Autor: Lukáš Posekaný01.07.2014 13:58
    Parádní rozhovor! Oceňuju odkazy na starší články, cesty o nichž je řeč a šíři témat, kterých se článek dotýká. Těším se na další!
    Reagovat
  • Autor: Nikol Hadvigová06.08.2014 12:26
    Letos všechno přeleze a všechny rozseká má milá Alienka :).. najdu si víc času, slibuju!
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama