Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

28.01.2015 11:20

Přelezy týdne 4

foto

Končí nám leden. Není leden jako leden a teploty se docela drží v lezeckém duchu. Hromada lidí je ovšem zavřená na boulderovkách a stěnách a moc se nevyjíždí. Ale už je to ve vzduchu :). Za chvíli vypukne první vrchol roku 2015 a s přelezy se roztrhne pytel. Cítíte to taky? Makáte na sobě?! Měli byste. Protože až se potkáte s těmi kdo teď makaj, tak budete pouze smutní a plačtiví...:)

Petr Resch Pohádka o chytech 8B/B+
"Dneska (21.1.) jsem přelezl v rámci příprav na Padání cosi těžkého. Jmenuje se to "Pohádka o chytech", klasifikace kolem 8B/B+. Byl jsem tam kvůli tomu čtyřikrát na podzim a dneska jsem to trápil snad tři hodiny. Jak název napovídá, jsou tam samá madla. Bude z toho (doufám) veselé video."


Petr Resch, Hypozéta, 8A, Petrohrad Foto:Karel Hegr

Martin Stráník Black Porn 8A+/8B, Sick Fellow 8B Labák, Heel From Steel 8A/8A+, Z Ledu Roste Květina 8A+, Close By Overflow 8B Bahratal
"Víkend vyšel parádně, poměrně dobrá podmínka, super bouldery a bety od Foxe. Sobotní Bahratal vyšel dobře, dlouho sem se zdržel u Close by Overflow, je potřeba to naběhat a to chvíli trvalo. Heel a Květina byly za odměnu, velkej převis a chyty, Fox poradil co a jak a oba bouldery padly na druhej pokus. V neděli jsme vyrazili na Černej bivak, to je převis, kterej mě bude vždy bavit. Nejprve jsem spíše kombinoval a na závěr zkusil i projekt přímo stěnou a trochu nastínil pár kroků. Pokud se projekt podaří pořádně vyčistit a skála jednou vyschne, tak by sme se mohli těšit z parádního Cejda."
Další infos o kruto lezení Martina si přečtěte ZDE


Martin Stráník v Close by Overflow 8B. Na fotce je velký motivátor a lezec Foxík (Tomáš Strnad) a Katka Matějíčková.

Ondra Ďoubal Vizija 8c (8c/c+), Mišja Peč
Ondra v Ospu zkoušel hromadu těžkých věcí a dodává:
"Vylezl jsem posledním pokusem čtvrtej den lezení v kuse těsně před odjezdem Viziji. Klasifikaci
nevim. Někdo říká, že tam něco chybí. Na netu píšou, že je to c/c+. Ale to asi ne pádž jsem byl fakt rozbitej když jsem to lezl. Cesta je mezi Karizmou a Pikovkou a má 30 metrů."
Podrobnosti o cestě a jejím urvaném chytu najdete ZDE


Ondřej Ďoubal a Monika Najbrtová, Mišja Peč

Ondra Beneš Bobo 8b+/8c, Lume 8b+ Otiňar
"Zdravím z Andalusie. Po návštěvě Chullily a Selly jsme se na celý měsíc se Zdendou usadili nedaleko Jaénu. Jaén je velké město, které nabízí všechny vymoženosti, které sportovní lezec potřebuje. Jako např: Saunu, bazén, internet, pivo, ale hlavně spoustu lezení. Na lezení okolo Jaénu je k dispozici velký průvodce. Našimi top sektory se staly Reguchillo a Otiňar. Rego je více pro všechny a je ideál na studené dny, které nás zde poslední týden trápí. Otiňar je mega jeskyně s obrovským výběrem cest od 7c do 9b. Bohužel jsme zde zatím moc nezalezli, protože severně orientovaná jeskyně je v zimě studená. Pokud ale teploty stoupnou nad 10 stupňů, tak se sem určitě vrátíme. Mezi cesty, co se mi povedlo vylézt zde Jaénu patří např:
Bullido 8b 3p.-Dlouhá vytrvalostní cesta s těžkým a nejistým závěrem. Cesta je v Regu.
Dame Criptonita 8b, 5p. - Taková svižnější atletická cesta v Regu po krápníku. Krásné kroky po příjemných chytech většinou otočených na spoďáka.
Merdugo 8a Os - Cesta v Otiňaru. První den lezení v jeskyni a hned takovýto dárek. To potěší. První délka 7b+ a pak silovo technichý koutek, kde se dají snadno skřípnout svaly na zádech
Lume 8b+ 7p. Mohlo to jít hned první den, ale zastavil mě poslední krok, který jsem dělal špatně. Musel přijít autor cesty Penin a ukázat mi, jak na to. Pak jsem to s velkým úsilím vybojoval. Oproti ostatním cestám v jeskyni je to kratší a silovější cesta. Po týdnu nám přestává pršet a začíná se ukazovat sluníčko. Takže pokud stoupnou teploty z nynějších 4 stupňů, tak se snad zase vrátíme do Otiňaru. Do té doby budeme projektovat v Regu. Zdar a sílu z Jaénu Ondra"

Infos o přelezu "Boba" Ondra pošle až se zase dostane na net. Tak vydržte do příštích přelezů. Je jasný, že tam ten darebák zase něco nasype navíc :)!


Ondra Beneš 8a Os, Otinar, foto Zdéna


Otiňar

Tomáš Reich Mrtvaški Ples 8b, Mišja Peč
"Cestu Mrtvaški Ples asi většina lezců dobře zná. Je to dost vytrvalostní silovka. Prvním pokusem vymyslet program a pak hnedka ostré pokusy, bohužel počasí nebylo nic moc, hodně jsem v tom zmrzal. V pondělí konečně vysvitnulo sluníčko a bylo to o něčem jiném. Dvakrát jsem spadl nad horním převisem. Nakonec jsem zjistil, že mám dost těžký program, ale 8b nemůže být lehké, tak jsem neřešil. Ondra viděl jak to lezu a poradil mně program jak to lezou všichni ostatní, oproti mému to nebylo tak těžké. Z posledních sil, za posledního světla jsem to vylezl a jel spokojený domů. Musím poděkovat Ondrovi za program, jinak bych se tam ještě trápil."


Tomáš Reich Bit Man 8a - Gastlosen
Foto: Máma :) Vojta Vrzba

Miška Izakovičová Lourdes 8a, Pepe el Boludo 8a, Rima Libre 8a El Chorro
"Už prvý krát keď som bola v Chorre, tak ma zaujala jedna z najkrajších línií aké tam sú - Lourdes 8a. Vtedy som ešte len začínala liezť, vôbec som na to nemala, ale vedela som, že raz to chcem vyliezť. Vlani som tejto ceste venovala skoro polovicu výjazdu a dala do nej veeeeľa pokusov, fakt ani netuším koľko, ale nepodarilo sa.... Tento rok bol cieľ jasný. Pravdu povediac som si túto cestu ani moc neužila, lebo po jednom rýchlom zopakovaní krokov som ju hneď prvým tohtoročným ostrým pokusom vyliezla. Takže parádny začiatok nového roka. Tak som mohla pristúpiť k novým projektom . Ďalšou výzvou boli cesty Eye of the storm 7c, ktorá je v úplnom strope a Pepe el Boludo 8a, čo sú dlhé čahy po parádnych oblinách, takže ani jedna cesta mi moc nesedela, ale našťastie sa mi ich podarilo preliezť. Pomedzi to som náhodou vyliezla La puta Vala 7c (OS), ale že to je 7c som zistila až potom, lebo v našom sprievodcovi cesta nebola, ale možno to v skutočnosti bolo aj ľahšie... Predposledný deň sa mi ešte podarilo vyliezť cestu Rima Libre (priamo) 8a, ktorú som mala rozlezenú od vlani a aj tento rok ma v nej veeeľmi potrápil jeden bouldrík, kde som stále padala. No a posledný deň mi ešte urobila dobrú náladu cestička Atlas Shrieked 7c+, ktorú som v predošlých dňoch dva krát skúsila, ale už sme tam išli iba vybrať expresky a nejako sa mi to pritom podarilo vyliezť.
"Boli sme tri tyzdne v Chorre a nemala som moc net. No tie 8a-cka boli vlastne tri no ale tak celkovo - Lourdes 8a, Pepe el boludo 8a, Rima Libre (priamo) 8a, Atlas shrieked L1 za 7c+ na 3 pokus, La Puta vala 7c OS, a este jedna cesta na ktoru som celkom hrda tak 7c v strope Eyes of the storm."


Miška Izakovičová Lourdes 8a El Chorro


Miška Izakovičová Pepe el Boludo 8a El Chorro

A mám tady pro vás vzpomínkové video na minulý rok v Juře. Dělal ho Cyril Kratochvíl, který prostě filmařsky roste a sázej dál a víííc :)
Ve videu uvidíte Juráše, který v Juře bombil jedno wosumce za druhým (Hodně textu v loňských Přelezech) a uvidíte taky v akci Démona co má taky osumcéčka za pasem, ale nesmím o něm psát natož ho jmenovat :)!
 


Hezky pěkně co :)? No a jaký máte vy výmluvy, že to nejde? Moje oblíbený teda jsou:

- No ty woe já jsem teď vůbec nelez...
- Musím pracovat to víš no...
- Bolí, bolí...všechno čoveče...Loket, ramínko, prstík
- Takovej nááásed...Ses pomát ne? Mi rupne koleno
- Na to jsem malej...
- Co to je za mrdkolištu? kdo to má brát? Prolomit? Neumim...
- Po nemoci, viď...no já taky :). Se rozlejzám, víš...
- To je teda dlouuuhý. Mi teče jen to vidím.
- Jistič na houno...Bych to i vylez kdyby povoloval!
- Lezečky na prd. Vůbec to nestojí.
- Kurňa ten maglajz ale dneska klouže...
- Jsem vůbec necítil prsty! Jsem tam dvakrát přemrz.
- Atd atd atd :) Nahoďte vaše perly :)

Tak mákněte na sobě bando. Be strong get stronger! See ya in Přelezy týdne.
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama