Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

20.05.2015 07:50

Přelezy týdne 20

foto

Opět číslo plné informací o tom, co většina z nás má ráda...Přelezy. Koření lezení a svým způsobem i smysl trénování, pokusování a vůbec radost z dobře odvedené práce :).  
Tak jdeme na to, co se v uplynulém týdnu semlelo a nakoukneme ještě do týdnů minulých.

Jan Vopat a jeho působení všude možně :)
"Toto je moje druhá letošní dovolená směr Itálie, která byla opět celkem úspěšná. Celý zájezd bylo teplo a svítilo slunce. Navštívili jsme tři oblasti a ve všech se poměrně zadařilo.
V Massone jsem získal zkušenosti ze 40 metrové cesty Rubagotti 7c, nejdelší v celé oblasti, do které jsem nalezl s 20ti expreskami, OS ale odolal. Ve druhém pokusu pěkně nalehko již byla cesta v poho. 
Druhá oblast, kterou jsem navštívil, je Narango, kde jsem vylezl převislé 8a po krápníkových žebrech (nohandy za kolena – pro mě nová technika, doporučuji) a několik dalších 7a – 7c. celkově parádní oblast !
Na doporučení ségry jsem v poslední části týdne navštívil oblast Nago, kde jsem se pustil do cesty Black thoot grin 8b. Po prvním seznamovacím pokusu, kdy jsem si cestu nacvakal, jsem měl pocit, že jednotlivé kroky nebudou až tak velký problém. Jeden nástupový bouldřík, druhý nad druhou preskou a nahoře trochu morálovější odlez.  Ale nakonec se v cestě zadařilo až odpoledne asi na 6tý pokus. Paráda, byl jsem šťastný, potom už jenom pizza, zmrzka a pohoda s partičkou z oddílu.
Tak jak je patrné z nadpisu, cestou tam i zpět jsme stavěli v Juře, kde jsem převážně lezl ve stylu „second GO“ – viz seznam přelezů. 

Masone:
Bonsai 7c, PP 2 pokusy
Rubagoti 7c, PP 2 pokusy
Narango (přísně utajená oblast, přísně utajené názvy cest):
8a PP
7c PP 2pokusy
7C OS
3x 7b+ OS
 
Nago:
8b Black thoot grin PP

Frankenjura:
8a+ Vis-a-vis PP 2 pokusy
8a+ Tschernobil 2 pokusy
8a Die zwei Muskeltiere 2 pokusy
8a Ira technocratie  2 pokusy
7c+ High Gravity day 2 pokusy
7c Massaker 

Jura bude zároveň asi nejčastější cíl pro další lezení, stejně tak ale plánuji lezení na písku,
kde po vylezení Škaldy Xa v Tisé a Bezzubého Yuchena Xa v Labáku, mám rozlezené jedno Xb.
Info budu nově dávat na sem díky za „like“ :)"



Jan Vopat Rubagotti 7c

Jiří Lautner  Kyselé Rybičky XIa, Adršpach 
"Cestu jsme vrtali v roce 2009 s Tomajdou a Ondrou a od té doby jsem jí měl v hlavě. Poprvé jsem jí začal vážně zkoušet v roce 2010 a skončilo to s odraženou patou a čtrnáct dní o berlích. Až přelez Ondry Beneše mě vyhecoval k dalším pokusům. Ale až ve společnosti osobního trenéra a nosiče z hospody,  AIX - Andreje Chrastiny, nabralo mé snažení reálnějších nadějí. Nakonec to padlo o týden později na osmý pokus tohoto roku a pocity neskutečné."


Jiří Lautner  Kyselé Rybičky XIa foto: Jiří Dlabola

Marek Schaffer  Zbytečná Smrt Xc, Labák
"Cestu jsem dal na sedmej, jedinej problém mi dělalo dynamo do bočáku, kde se uhýbá z Bestselleru. Prvním pokusem, co sem ho udělal v kuse, jsem to i vylezl."


Marek Schaffer​

Martin PaprsekJiří Oliva Hardcore Xc, Labák
Martina jsem do textu zatím bohužel nedohnal, ale vím, že Hardcore přelezl v sobotu a pak ten den ještě přidal na druhej Černou zmiji. V Labáku se docela zabydluje a rozpracované má jedenáctky V číně jedí psy a Nejslabší máte padáka. Věřím, že se brzo dočkáme přelezů a více infos. Tapír gou gou :)!


Martin Paprsek a Nejslabší máte padáka foto: Kuba Křovák

Oliváč:
"Dlouho předlouho jsem nelezl na skalách a už jsem přemýšlel, že snad i začnu boulderovat :). Nakonec naštěstí volba padla na znovu objevení Labáku a začal jsem tam poslední dva týdny docela jezdit. Je to tam fakt super! V neděli jsem opět zažil to, co mám na skalách a vůbec na lezení nejraději, a byl to naprosto perfektní den. Skvělá podmínka, skvělý lidi, perfektní skály a lajny jako hovado :). Měl jsem v plánu nasázet nějaký ten retro přelez, a tak jsem jako první smrknul Skurutí běh. Parádní lajna a super pohyby. Kuba Křovák šel na Nebezpečný stoupání, které vylezl a já to poslal těsně před ním. Pecka. Dvě bombice v kapse a hattrick na dosah. Ten se povedl na Hardcoru a den byl ještě krásnější :). Kuba si prolezl Vodní svět a mě nezbývalo, než to s chutí proběhnout a mít radost, že to klaplo. Cítil jsem se suprově a využil Matějem nacvakanou Černou zmiji a dokončil jsem tak svůj Retro Labáko Comeback :). Perfektní pocit, vyvoněný písek a pět cest okolo Xb v prkenici v jednom dni. No co víc si přát :)?"


Jiří Oliva Skurutí běh Xb foto: Kuba Křovák

Petra Růžičková Moustache Corner 8a, Nago

No jediná bábovka v dnešních přelezech a ještě navíc nedodá infos :)! No tohleto...


Petra Růžičková foto: Láďa Šauli

Petr Bláha Anton 8b, Escragnolles
"Big Stuff je nová polotajná oblast kousek za Grassem, je to takový velký převislý kout. Anton je dost vpravo, přísná silová vytrvalost, třicet kroků bez odpočinku, pořád zkroucený v divné pozici. Už jsem teda přelezl dost lehčích 8b+ než je Anton."



A čekněte, co se Fidovi stalo...:
"Dolezu 8b ke slaňáku, cvaknu, vyklepu, vycvaknu že slezu dolů a zkusím výlez doprava. Odskočím metr, cink a jsem od 10-12 metrů níž a crčela mi krev z obličeje. Skoro určitě bloklá karabina mezi plaketou a maticí."
Jako varování dost hustý...


Fidův odskok...

Ondřej Nevělík Svini Mor 8B, Simulace var. 8A, Sloup
"Původně jsem chtěl jet na C'est la vie, kterou mám v hlavě už hrozně dlouho, ale nakonec jskem nesehnal spolulezce, pro většinu lidí není Alternatívka žádná hitparáda. Tak jsem aspoň na otočku vyjel bez očekávání boulderovat do rasu a k mému překvapení ve Starých nebyl letos poprvé potok. Hned jsem se vrhl na Sviní mor a k druhému překvapení dne, jsem udělal rychle všechny kroky, i když loni jsem se v tom nehnul. Po další hodince zkoušení to pustilo i v kuse, tak doufám, že se podaří i jiné cíle...:)"


Ondřej Nevělík Kouzelný Sauce foto: Patrik Pompe

Štěpán Stráník Panoramix 8A, Dýmějový Mor 8A+, Sloup
"Panoramix – těžký nástup ze spoďáku do stisku, ( minulý rok jsem to ani nekroknul ), pak ještě nepříjemný krok do lišty a je vyhráno, po půl hodině je posekáno.
Dýmějový Mor – nástup je stejný jako Sviní Mor, ultimátní první krok pravačkou daleko do lišty, kterou je velký problém zaháčkovat a udržet, následně vymýšlím šíleně vysokou pravou patu, pravačkou poskakuji ještě dál do oblého chytu, levá špička mě podrží a levačkou dva kroky, nejdříve do přídrže a pak do dobrýho, v dolezu mi už slušně dochází, ale dokážu si ho pohlídat, mám radost z tohodle fyzického námrdu, po ME cítím slušnou formu"


Štěpán Stráník na ME


Jiří Švácha Jarda Jágr 8A (FA), Modřín
"Pro mě možná jen c plus, ale zase to bylo projektem dloooouho a je tam vše, co mi sedí takže snad i to ačko."
Na FB dodává:
"Starý projekt na Modříně vzadu v centrálu. Je to na kámen Disco club a projektem to bylo docela dlouho, tak s obtížností ještě asi uvdíme, zatim nahodim něco vyššího, aby byla motivačka. No a název na počest toho našeho hokejového génia. Takže Jarda Jágr 7C-8A :)"


Jan Novák Kilián 8A, Holštejn a Doktor House SD 8A, Bor
"
Tak Dr. House je paradní silovej traverz po boulích, kde slušně neteče. Zabral mi cca 16 pokusů. Nejdřiv to vypadalo, že to vylezu hned, ale pak jsem furt nemohl nakopnout nohu na hranu. Nakonec jsem to nějak přetavil. Kiiian je pěknej převislej kýl, kde jsou nejtěžší hned uvodní kroky a pak už jen vydržet. Vylezl jsem to na 3 ostrej, i když to mohlo padnout prvnim, v kterym jsem spadl na konci."


Honza Novák na Ostaši

V Přelezech týden č.19 bylo info o přelezu Libora, ale žádný info od něj. Tak to máte nyní :)

Libor Břicháček
"
Tak se objevil nápad na opalovačku u jednoho dobráka. Byl to takový dobrák skoro až od kosti:) Dost keců....Spilkyn, Martin Oliva a mé slabé já jsme pokoušeli štěstí a dokonce se i něco povedlo vylézt. Lehčí varianta Dobráka od kosti za cca 8A ....je to docela morfíčko, ale kroky fajn. Co bych ale vyzvednul, je nádherná linie Taneček 7C hned vedle...nejbožejší hrana, co sem kdy lezl :)"


Libor Břicháček 

A v Přelezech týdne č.13 jsem psal o bomba přelezu Petra Macúše, který dal Mäsiarsky učeň 8c+ (11-/11) Manínska Tiesňava
O tomto přelezu se spoustou fotek se můžete víc dočíst na Climb.sk


Petra Macúše a Mäsiarsky učeň 8c+ 

Adam Ondra 2.místo ME 2015
"Tak na ME jsem si dával parádně 2 měsíce do těla, v porovnání s minulým rokem jsem si dával větší a kvalitněší dávky a vše směřovalo tam, kam mělo. Až na tu zpitomělou kůži 3 týdny před závodem. S tou kůží se dalo naprosto minimálně vylaďovat a kvalitně odtrénovat se moc nedalo kromě kampusu, takže jsem asi nedokázal přetavit ten odtrénovaný objem v tu potenciálně nejvyšší možnou formu, ale aspoň před ME se trochu lepšila kůže. Na celým závodě jsem byl nejvíc nervózní právě z kůže (a ještě ze zkouškovýho tento týden). Naštěstí v kvaldě byly bouldry po klouzavých chytech lehký nebo jsem si dokázal dostatečně namočit ruce v misce s vodou, takže se mi podařilo vyhrát skupinu.
V semifinále byla jednička klouzavá dost, klíčové struktury jsem se nedokázal moc přidržet, zbytek bouldrů byl na kůži v pohodě, a se štěstím jsem nakonec dokázal ve čtyřce skočit a zajistit si postup ve finále.
Finále mi bylo celkem jasný - že jedničku dám a ostatní by nemusely, že Hojer dvojku dá v pohodě a já s ní budu mít problémy, že na trojce mi budou děsně klouzat ruce a o čtyřce jsem si nemyslel nic. Jednička byla pro mě v pohodě (přesně můj styl), ostatní žádnej top. Rozjetý to tedy bylo dobře. Ve dvojce jsem byl blízko, ale bohužel trochu síly v bicáku mě dělilo od udělání prasácky silového fixu a jak se ukázalo, od celkového pohodlného vítězství. Zrovna mi ten klíčovej krok vyšel na slabší pravou ruku. Na bílejch plackách ve trojce jsem se svojí kůží ale vůbec nechytal a čtyřka byla nepříjemná, ale už jsem věděl, že na Hojera mi to stejně nedá.
Každopádně celkem spokojenost, mohlo to dopadnout o dost hůř, stačilo, aby tam daly víc bouldrů jako trojka ve finále a byl bych namydlenej. Ale největší úspěch, že jsme byli poprvé v historii dva češi ve finále a Martin rozhodně nebyl pozadu, v třech bouldrech byl dost blízko a v tomto finále jakýkoliv top znamenal významné posunutí v pořadí."



Adam Ondra 2.místo ME 2015  foto: Björn Pohl

Martin Stráník 5.místo ME 2015
"Kvalifikací jsem prošel nakonec celkem dobře, nezadařilo se na prvním boulderu, což byl kolmáč, moje noční můra. Boulder přelezla většina závodníků, ale já byl temnej. Zbytek byl více silovej a vše jsem vylezl, naštěstí to stačilo na postup. V semifinále se hodně přitvrdilo. Jednička byla hodně silová a nechybělo mi mnoho k přelezu, dal jen Schubert. Dvojka zase kolmáč a nula, topů bylo více. Trojka úlet a snad padlo jen pár zón, já se na zónu jen smutně koukal. Čtverka koordinační skok se mně daří přelézt na druhý pokus. Čekal jsem, že světový star bouldery polezou, ale nelezli a já stoupal výš a výš až do finále. Finále bylo boží, snad nejlepší atmosféra, co jsem zažil. Bouldery dost těžké, jednička technická, tam jsem toho moc nepředvedl. Ve dvojce skok do chytu, který byl schovanej za dalším chytem,  a pak brutal campus krok doleva, kterej mně zastavuje v přelezu, tady chyběl kousek. Trojka celkem jde až do předposledního chytu, kterej se nedá udržet, doteď nechápu jak to ital Scarperi vylezl. Čtervka se dala vylézt, do zóny se dostávám na pátý pokus, ale už nemám dost síly dolézt do topu. Adam a Hojer byli ve finále jinde, zbytek už hratelnej byl. Teď razíme na svěťáky do améru, bylo by pěkný se s Adamem alespoň na jednom potkat opět ve finále, ale špička je nadupaná, tak uvidíme. Držte palce a sledujte."


Martin Stráník 5.místo ME 2015 foto: Björn Pohl

Teda Mááámo :) To jsou ale panorááámata!



A tohle je ten náš Dream Team :)!



Další informace, výsledky, fotky a videa z Innsbrucku najdete ZDE

A další týden rozběhnutý a počasí zatím přeje. Dneska teda chčí, chčá, chčé, ale myslím, že většině z nás je to putna. Střed týdne se většinou lezecky vegetí, takže časování počasí je zatím oká. 
Makáte na sobě?! Měli byste. Přelezy týdne jsou hladové a stále lačné nových záznamů :). Profily lezců se přibližují realitě a logování se odsouvá :). To jste si oddechli co?! 
Tak se držte a zadek ke stěně. Jasný? No naval se na to koleno a jdi za tou nohou...Kurňa neumíš chytit pořádně lištu? Víc to prolom a pooojď! Drrrržžž... 
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Štěpán Korčák20.05.2015 08:39
    Katka Chvojková 7C ve Frankenjuře!
    Reagovat
  • Autor: Katka Chvojková20.05.2015 11:56
    Akorát to nebylo 7C, ale 7c :) Ale díky :)
    Reagovat
    • Autor: Štěpán Korčák27.05.2015 12:07
      to nebyl boulder jo? aha...
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama