Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

06.05.2015 09:55

Přelezy týdne 18

foto

Lezení je čistá radost. Svým způsob styl života. Každý si v něm hledá to svoje a každýho naplňuje jiným způsobem. Pro řadu lidí i smysl života. Cokoliv, co člověka naplňuje je vyjímečné a vzácné. Cokoliv u čeho si člověk plnohodnotně uvědomuje, že žije a tráví svůj drahocenný čas příjemným způsobem a s lidma, co má rád. V životě jsou ovšem chvíle, které nejsou zrovna hitparádový a sled událostí totálně změní život spoustě lidem a sobě samému...Přemýšlel jsem, zda vůbec dnešní Přelezy týdne zaktivním...Stala se jedna velmi tragická událost, která je spojená s lezením, s kamarádem a dokonce s bráchou lezce, který v dnešních přelezech je...Život je nádherný a krutý zároveň. Každý den je zázrak a každý den je plný událostí. Všichni musíme na sobě makat a dávat jeden na druhého pozor. Lezení je nebezpečný sport a musí se zásadně dodržovat jasně daná pravidla, která snižují jeho riziko. Co se přesně stalo se vyšetřuje. Bohužel jistý fakt je pouze ten, že odešel prima kluk a navíc táta od rodiny. Je mi to moc líto.
R.I.P. Tomáš Torouš Rozsypal...:(    

Martin Stráník 
Martina se mi nepodařilo nahnat, ale už sepsal super report na svém Blogu


Martin Stráník

Adam Ondra Aspettando Fred Nicole 8A (Flash), Metodo Iperespresso 8A Flash, La Stanza Dei Segreti 8B, Io Sto Con Gli Ippopotami 8A+, Samba Do Brasil 8A, Toy Boy 8A, Sex Appeal 8A, ValMasino
"Počasí bylo klasicky Mellovský - předpověď špatná, ale nakonec se jako obvykle dalo nějak lézt. Závody probíhaly už od čtvrtka, my jsme dojeli v pátek ráno, což byl zrovna jediný den, kdy se opravdu nedalo dělat nic. Ale motivace byla silnější a hlavně jsem musel trochu ostrouhat svoji neskutečně tvrdou a suchou hroší kůži po dvou měsících intenzivního tréninku. Tak jsme se o jeden bouldr s Martinem pokoušeli, ale bohužel jsme přišli o něco později, než jsme měli a bouldr už začal ještě více zatýkat a těsně nám proklouzl mezi prsty.
V sobotu byo celkem pěkně a v průběhu celého dne se nám podařilo nasbírat 9 bouldrů z 10. Poslední odolal, neboť je Martin příliš silnej a urval klíčovej spoďák, bez kterýho to dosti ztěžklo (až k 8C?) a už to rozhodně ani nebylo tak pěkný. Celkově to byl náročný den ne ani tak z lezeckého hlediska (bouldry byly do 8A) jako spíš z turistického a focení se s nekonečným zástupem fanoušků... No a občas byla proti kůže, která byla tak suchá a smekavá, že jsem si musel před každým pokusem polívat ruce vodou.
V neděli mělo pršet, ale kromě několika kapek  to nakonec celej den vydrželo a lezlo se o 106. Podle průvodce jsme vybrali pár kamenů a podařilo 5 bouldrů 8A až 8B. Nejzajímavější byl La Stanza dei segreti, což byl kdysi dávno závodní bouldr za 7C+, ale po vylomení chytu neměl přelez. Přes zdánlivou nelezitelnost se mi nakonec podařilo vymyslet velmi pikantní program s nohama nad hlavou a rozpažkama se záběrem na celý tělo a novým programem by to snad mohlo být 8B?."



Adam Ondra a spotuje Martin Stráník
 


Krátký video report je i na EpicTV 


Vyhlášení Mella je prostě mela

Honza Novák Elektra 8A, Bor
"V elektře jsem byl jednou minulej rok a celkem rychle jsem to krokl ale kusovka se nekonala. Ted o vikendu  byl v plánu bor takže elektra byla jasná volba. Poslal jsem to hned na první takže cíl byl rychle splněn."V


Honza Novák v Elektře

Martin Jungling Heel From Steel 8A/8A+ Bahratal Pan Krtek 8A+, Jungle Style 8A Sněžník


Martin Jungling

Ondra Ďoubal Černobílá trikolora 8A, Modřín Rave time 1/2 8A, Ribstole 7C (8A) flash, Sněžník


Ondra Ďoubal

Minule se do Přelezů nedostal text od Rosti, tak ho servíruju nyní :)

Rosťa Štefánek
"Vylezl jsem tam ještě Maniodepresivní robot 8A. To A+ se jmeuje Kozičky slečny Jarmilky, myslím. Oboje jsou to takový klasický petráčovský lištovačky (což mi sedí) s nepříjemnejma výlezama do položenýho (což mi nesedí). Každé z těch A-ček byl pro mě takový hlavní projekt dne. Jedno na pátek, jedno na sobotu. Vždycky mě to vysálo tak, že jsem pak k tomu z posledních sil přidával alespon pár lehčích kusů, abych dohnal tu potřebnou osmičku. Z těch dalších boulderů bylo jednoznačně nejtěžší 7C na Sinclair (Low Jet, myslím). Asi by si to bez problémů zasloužilo vyšší číslo. Má to ještě nižší start, podle Petra 8A a to je vůbec slušnej úlet."


Rosťa Štefánek


Eliška Adamovská Giljotinu 8a, Mišja Peč
"Na Giljotinu jsem se dívala a taky ji zkusila už minule. Přišla mi jako hnusná cesta, protože tam je uprostřed těžký boulder s přebráním zvláštního chytu ve tvaru popravčího nástroje. Tentokrát jsem cestu dobře zkrokovala a až tak těžká mi nepřišla. Hned na druhý pokus se mi ji podařilo vylézt."


Eliška Adamovská s trenérkou Sašou Gendovou

Miloš Němý ze Slovenska Zlodej čas 8b Turniská
"Zlodej je krátke 8béčko, možno i viac... Technicke, v previse, po dierkach a listach, v závere so silovym krokom. Určite odporúčam :)."


Miloš Němý


Zlodej Čas lezie Ján Burák 

Aleš Rozsypal a Matěj Svojtka Hardcore Xc, Labák
Matěj píše:
"Myslim, že Hardcore je na Labák dost atypická cesta, jednak tim, jak je převislá, jednak velikostí chytů. Po prvním průlezu jsem bych si vsadil, že mně dlouho vzdorovat nebude, protože jednotlivé kroky jsou víceméně jednoduchý. To byl ale klamnej dojem, protože spojit je už byla uplně jiná písnička. Cestu jsem poslal posledním, už unaveným pokusem toho dne. Jelikož šlo kvůli maturitě o poslední návštěvu na dlouhou dobu, byl jsem nervózní jako dlouho ne."


Matěj Svojtka

Aleš dodává:
"Ráno práce do 8:30, výšlap, zapomenutej sedák, jištění za strom a smyčky. Rozlez 7stupňů, zmrzlý ruce jak sviň. První pokus uklouzla ruka, síly až moc. Druhý pokus blbý cvakání a ruka v laně. Pak ho vylezl Ricky (Matěj) takže jsem si říkal, že sem tam zase jako řidič, poradce a nacvakávač. Nervozita, ale přelez jedna radost. Večer jsme ještě s Jožou stihli čaroďky. Celkem pokusů bylo víc, ale vlastně je to jedno..."


Aleš Rozsypal, Poctivá robota Xa, Labák

V pátek Boulder Bar pořádal svůj první Big dětský závod Boulder Bambini. Dorazilo 128 dětí a bylo to velkoparádní. V sobotu pak proběhlo 3. kolo Rock Point český pohár v boulderingu 2015.
Brzo budou reporty, hromada fotek, videa. Finále natáčela Česká televize a vysílací časy jsou zatím tyto:
Premiéra:
čtvrtek 7. 5. - 10:55
Repríza:
pondělí 11. 5. - 10:55

Petra Růžičková 1.místo
"Závody na výstavišti opět neměly chybu. Kluci trochu přitvrdili v obtížnosti, to je jedině dobře. Byla bych spokojená, jen kdybych potom mohla druhý den hýbat s rukama :)."


Petra Růžičková, 1.místo foto: Standa Mitáč, www.emontana.cz

Martin Spilka 1.místo
"Závody už delší dobu vypouštím a když jsem se na nějaké vypravil, tak to mělo podobný scénář. Kvalifikace na flash mi jde, tak jsem postupoval z předních míst, ve finále pak vždy přišel nějaký totální zásek a velký propad. Kromě toho, že třením během finálového pokusování některé bouldery povážlivě ztěžknou (chtělo by to před finálem chyty pořádně zamádžovat a očistit, aby pak měli konstantnější tření), tak například jsem přehlédl chyty, stupy, ztratil lezečky, nemohl patovat a zrovna to bylo potřeba úplně všude a podobně. Taktika byla proto jasná. Pokusit se postoupit z nižších pozic.  No jo, ale to se blbě odhaduje, když nevíte, jestli máte na to vůbec postoupit. Takže taktika číslo dvě byla vůbec nic neočekávat a jen tak si závody užít. Moje základní nabírání hrubé síly shybováním na liště jsem neprováděl už přes půl roku a bolavé zápěstí bylo dostatečnou výmluvou v případě neúspěchu. Naopak hlavní trumf bylo 14 dní ve Fontáči před závody.
Kvalifikaci jsem ukončil po půl hodině, když mi přišlo, že mám postup jistý. Scénář číslo jedna se moc nepodařil, neb to stačilo na první místo. Ve finále jsem se proto připravil na propad a oklouzané chyty. Snažil se v izolaci nic nevnímat a tak jsem vůbec netušil jak se leze. Jen jsem tušil, že jedničku dali snad všichni. Tam jsem také hned zaváhal, nevšiml si nástupových pásků až na dvou doskokových chytech a tak jsem boulder musel vylézt dvakrát. To mne mohlo krásně odsunout na konec startovního pole. Naštěstí dvojka mne pustila hned na první. Vybavuji si asi dva okamžiky, kdy jsem z toho málem vypadl, ale nakonec jsem se tam správně zkroutil a pomalu nahmátl top. Na aplaus davu by se dalo zvyknout. V trojce už nastalo obávané smekání z kluzkých chytů a ač vypadal lezitelně, vždy jsem z toho vyklouzl. Budu muset ty své lišty oprášit, protože ani lištovací 4ka nepustila.. samozřejmě kvůli mé olšové patě! Když za mnou pak přišel Štěpa, že jsem vyhrál, myslel jsem, že si ze mne dělá srandu... to jsem fakt nečekal! Celý večer, jak vtipně poznamenal Zdenda, jsem se pak usmíval jak jelimánek.
"


Martin Spilka, 1.místo foto: Standa Mitáč, www.emontana.cz

A stupně vítězů :)


foto: Standa Mitáč, www.emontana.cz

Boulder Bambini 
Vypisovat všechny vítěze jednotlivých kategorií a navíc zpovídat je by byl nadlidský úkol :) Takže si zkoukněte výsledky ZDE





Ani nemám chuť cokoliv dál sepisovat :(
Mějte se a buďte na sebe opatrní!!!
Oliváč
 

Komentáře

  • Autor: pbla402406.05.2015 10:34
    To ne :-(
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama