Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

31.08.2016 23:17

Přelezy týdne 34 a 35

foto

Minulý týden to teda bylo hodně těsný. Už už jsem to měl připravený, ale pak jsem to nedotáhl. Tempo tempíčko si jede a nejde stihnout vše. Tak to máme nyní a je to sumáž posledních dvou týdnů. Je to nadupaný a sálá z toho boží energie. Jak já vás mám rááád :)! Kurnik šopa bych nejradši byl u všech těch přelezů a drtil s váma! Naprosto skvělý a krutě motivující. Začnu nestandardně mlaďochama, protože jejich OS přelezy jsou pecka a klobouk dolů. Tak pojďme na ty mladé draky co se nebojí dolézt si pro skalp v nejčistším stylu...




Marek Jeliga Profumo Di Invisible 8a OS, Massone
Tohle je podle mě počin jako hrom! Velká gratulace Marinovi a škoda, že (zatím) nejni od něj text. Fakt paráda a jednoznačný přelez měsíce! 


Marek Jeliga, foto Lukáš Bíba

Jan Vopat El Corredor De La Muerte 8a (OS), Ixeia 8b+, Mal De Amores 8a+ (OS), Montserrat 8a+ (OS), Coliseum 8a (OS), Rodellar a Bourinator 8a, Carte Blanche 8a, Ceuse
Honzíka taky ne a ne lapit. Tak alespoň rekap z Lezce


Jan Vopat

Tomáš Plevko Runout 8a OS, Arco
V minulých přelezech jsem psal o Tomovém přelezu La rosa el viento 8b+, Rodellar. Nyní dostáváme trochu infos.
"Je to nova cesta v Rodellari s nazvom La rosa el viento (Ruza vetra), s celkom silovim bouldrovim nastupom a potom este s vydatnym lezenim. Ne je to jedna z najdlhsich ciest, ale zrovna kratkou by som ju nenazval. Teplota nebola az taka optymalna ale nakoniec mi to vyslo.
A ohladne toho osem acka - po kvalde na svetovom pohari v arcu sme sa s Ivkou a Adamom rozhodli ze skocime este niekde na skaly. Po par krasnych cestach som dostal doporucenie od Adama na cestu Runout, aby som to skusil na OS. Vyslo to aj napriek tomu ze tato technicka cesta nebola vobec lahka."



Tomáš Plevko v bé plus

Od Onsajtů se přesuneme k bábovkám. Tedy k těm našim kočkám lezoucím :). Je tohle fér?! Má se vůbec něco takovýho tolerovat? Výborně to leze a ještě to dobře vypadá? Že vám to není trapný....

Edita Vopatová Equipe Tricolore 8a+, Frankenjura
"Cesta ,,Equipe Tricolore" 10- je na Juru moc pěkná a nebolavá cesta! Lezla jsem ji s Peťkou Ružičkovou a vymyslely jsme super program. Na třetí pokus jsem ji vylezla. :)."


foto: Laco Vláďa Šaolin Šauli


Edita Vopatová

Tereza  Svobodová Stahlfinger 8a, Bürs No Time For Wanking 8a a Lasertusse 8a, Engelberg
"No time for wanking je asi trochu soft, si myslim… Honzik Vopat to loni poslal z OS a me se do toho nejak nechtelo, protoze v prvni delce je takovy neprijemny bouldrik (pro me skok). Nakonec se ukazalo, ze mi cesta perfektne sedla, listovacka, kde jsem se teda nejvic bala pod retezem, protoze bylo dost po desti a tudiz jsem nemohla drzet madla, kde tekl potok, ale protlacovat slizkou sklopenou polici… jo a jelikoz jsme jeli odpoledne po praci a uz se stmivalo,tak jsem v prelezovym pokusu nevidela ani moc stupy :D. 
Jo a kdyz uz se tu tak chlubim, v Engelbergu jsem vylezla jeste jedno 8a, je to takova jednokrokovka se super koutem nakonec. Cesta je levou druhou delkou cesty Laser Blade.
Nedelni Bürs s mamkou se ukazal jako dobra volba, za sobotu nam to tady zacalo usychat a tak i tenhle legracni koglomerat nebyl tak desne zavlhly jako vzdy… cestu Steilfinger jsem zkousela nekdy na jare,kdy to bylo cele namydlene… v nedeli to slo mnohem lip az jsem se sama divila (a zapomnela,z ceho cvakat slanak, takze jsem tam malem vystoupila). Mimochodem v novem svycarskem pruvodci je cesta psana za 8a+... Tady s klasou nevim no...Taky posilam fotku, je to z Capucina nad Chamonix, tohle je zrovna O Sole Mio, ale vedle na Trident jsem OSla 7a trad na coz jsem snad hrdejsi nez na 8ajdo ;)..."


Tereza  Svobodová, foto by Pavel “Dzony” Jonak

Zuzana Ulrichová Ira Technocratie 8a, Frankenjura
"No jo Ira-cesta, kterou jsem myslela, že nevylezu-s boulderem na konci-nic pro mě...Minulou neděli padly 3 pokusy a tuhle sobotu jsem ji dala hned z první, takže radost. Moc díky Kokešovi(Štěpán Nosek), který mi naservíroval program a v sobotu cestu i nacvakal :)"



Zuzana Ulrichová

Lucie Hrozová Highway Robbery - 5.13b, Kanada?
Na Fb píše: "Krasna linka, která stojí za prelez. Skoda jen, ze jich tam není víc, další oblast už mám trochu z ruky ;)"
A pro Přelezy toto:
"Vyrazila jsem s kamarádem - Kaleb Thomas (v Imstu teď pomáhal stavět světák Honzíkovi) na dopolední lezejdo (věčer už jsem bohužel hrnula zase zpátky do pracovního procesu) k mým momentálně nejbližším skalám v East Sooke. Highway Robbery - 5.13b je nejtěžší cestou v této oblasti v sektoru Coliseum a určitě je to jedna z hodně povedených linek v tomhle stupni klasifikace. Snad prý jde o první bábovkovej přelez. To asi proto, že tu tolik bábovek neleze;). Ještě se mi tu podařilo „předrtit“  rozlezovou cestu po vlastním The Great Vise 5.10b. 
Oblast je menšího významu a velikosti. Příště už budu muset popojet dál, akorát na lano to mám trochu z ruky. Nebo konečně začít víc bouldřit venku, z čehož jsem měla poslední roky strach-vzhledem k přelámanému kotníku (na nejmenované stěně BB)  ;), ale konečně to vypadá, že kotník drží, takže si možná budu moct vzít zase někdy lodičky do víru velkoměsta a bouldermatku ve skalách použít nejen na spaní. Hurá.
Posílám pozdrav z Victorie, kde přečkávám letní čas a šetřím nějaký ten peníz do prasátka, abych se pak podívala a pocestovala po kanadských ledíkách."





Lucie Hrozová a zevlení :)


Markéta Janošová La Roux direct 8a, Potrafortuna, Chorvatsko
"Poslední dvě soboty jsem strávila se stejně dlouhou, širokou a bystrozrakou kamarádkou Larou Kmoch na jejím domácím hřišti – ostrově Krk. Lezli jsme hlavně ve 35 m vysoké východní stěně Portafortuna. Podařilo se mi vylézt i krátkou cestu La Roux direct 8a RP, ale nejvíce mě potěšila Trlica 7b+ OS. Naopak nejvíce mě naštvalo, že jsem u poslední presky přišla o OS cesty Hamsterdam 7c. Během týdne jsem navštívila da lší nové oblasti a přelezla zajímavé cesty, včetně DWS."



Markéta Janošová

Roští tedy jede a nabírá na síle! 
Jako další si pojďme smlsnout co nového se událo na tom našem písečku. To je prostě radost a sen snad každého z nás. Skvělá parta na lezení, super počo a skály jedna báseň. Co víc si přát? Duše lezce plesá a chce víííc.

Tak nějak jsem pozapomněl lustrovat deníček našeho BIG universála a ejhle co se mu tam v tom mechu a kapradí urodilo! Samá bombice no tak šup report...

Ondra Beneš Soupis přelezů najdete ZDE
"Poslední dva týdny jsem strávil v Adršpachu a okolí. Plánů bylo hodně, ale tak jako vždy, Ádr umí naložit tělu, prstům i hlavě, tak musela nastoupit taktika. První cestu jsem si vybral Zkrat Xc. Tuto cestu jsem vrtal společně s Tomem, Jírou a Majzlíkem před lety, ale do letošního léto jsem neměl čas se na ní pořádně podívat. Společně s Matějem Svojtkou jsme se do ní hned první den pustili. Večer na třetí pokus jsem v urputném boji dokončil mojí cestu touto cestou :). První úžasný zážitek v letošním Ádru. Další den na druhej povinnost Adršpachu - Avatar Xb. Po dvou dnech restu jdeme s Kubou pod Hadraplán Xc. Taková plácanina hrany v nejistých krocích. Trochu jsem si dal více času na zdomácnění v boulderu a na druhej cestu opět v neuvěřitelném boji vylezl. Padat v pěti krocích za sebou a pořád se držet bylo pro mě nezapomenutelné lezení. Poslední výraznou věcí byl náš společný prvovýstup v Teplických skalách. 10 let jsem chodil ze skal a říkal: "Tamhleten pilíř je úžasnej to musíme někdy navrtat". No a letos jsem se do toho pustil. Ale né sám a hned v mega dream týmu. Džangli, Matěj, Ondra, Šatavis, Jonny - Ty všichni se podíleli na průstupu touto hranou. "Team work AF Xb" na "Naší Věž". Skvělá parta, supr zážitky a mega lajna."


Ondra Beneš s partičkou :)

Martin Jungling Velké Derby Xb, Hallelujah Xc, Márnice Xb, Zlatej Padák Xc/XIa, Labák 
Ne ne neee :) Džanglího prostě nelapím a nelapíííím! Až ho potkáte, tak mu řekněte, že je po něm v Přelezech scháňka! 



Ondra Tůma Smrt S Celerem XIa, Labák
"Smrt s Celerem je spojeni cest Celer a Zbytecna smrt. Nejvic casu mi zabral skok v Celeru (Xb), dolez Zbyteckou uz sem znal, tak uz nebylo moc co resit. Kazdej rok  po dobu tri let sem si tam chodil aspon jednou skocit a nikdy se mi to nepodarilo dolitnout. Ve ctvrtek bylo najednou vsechno jinak a listy konecne zabraly. Sam sem nechapal, jak je to mozny.."


Ondra Tůma

Martin Zedek Bumerang Xc, Teplické skály
"Takže na starý kolena zkouším  trochu čistit pískovcový restíky a dnes se povedl Bumerang Xc na Chrámovky v Teplicích.... příběh je to krátkej....minulou středu 12 Opatů, čtvrtek Kill Bill a v sobotu ve 43 letech první nález do legendarního Bumerangu...2 průstupy,vyřešenej boulder,kůže šrot a odjezd domů....dnes nácvak a prvním vostřákem a celkově 4 nálezem v podstatě prochajda, kterou jen lehce přibrzdil zelenej vrcholovej žlábek..... ,pak už jen vrcholovka, klid, skály, slunce.... co Ti budu líčit.... pěkný to tu maj a co cesta to pecka...." 




Martzin Zedek Fotka je z vedlejšího  Tsunami Xb z loňského listopadového přelezu,foto Kuba Frič

No a z písku se přeorientujeme na jinčí matroš za kterým už se ale musí do zahraničí. Někdo to má za barákem jiný krapet dál. 

Petr Bláha Irae Ultere 8c, Ultimate Mekanik 8b+, Gorges Du Loup
"Ira Ultima - Natáhnutí Soul of Fury o 15 metrů, cca 8b+/c???, dost pěkné."


Petr Bláha

Kuba Hlaváček Kompressor 8b+ Frankenjura
"Kompressora jsem chtěl vyzkoušet už před tím, co Jirous zavedl nový seznam, ale vhodná příležitost byla až tento víkend. Rukavice jsem neměl, tak jsem sázel na svou délku. Nalezu do toho a po hoďce sezení mám zkrokováno. Druhým pokusem padám v kroku na hranu. Třetím už to přelézám. Z toho jsem samozřejmě dost překvapený a hledám důvody úspěchu - no a vychází mi, že to prostě 11- není. Každopádně to je ale parádní cesta, doporučuji."


Kuba Hlaváček, foto: Laco Šaolin též známý jako Vláďa Šauli

Robert Luby Al-Kajda 8b, Jelenec a Dr. House 8b, Harmanecká jaskyňa
Nelapen :)

A boulderisti...Ti lenoši líní...pořád se jen válí a posedávají pod těma šutry. 

Rosťa Štefánek Nevio 8A, Sunshine Raggae 8A, Silvretta a Chickenhead 8A, Foxy Lady 8A, Magic Wood
"Jel jsem na takovou bezeckou a výletní dovolenou do Alp,  při které jsem chtěl i zase trochu lézt.  Nakonec z toho bylo pět lezeckych dnů nebo spíš takových odpoledních uteku do skal a překvapivě to i docela šlo.  Hlavně z Foxy Lady mám radost, protože jsem na ní ztroskotal v době,  kdy jsem ještě docela lezl."


Rosťa Štefánek

Martin Pelikán Nevio 8A, Silvretta
"Aneb jak nevylézt 8a boulder na flash. Mám jasný návod: Zvednout se, noha smeká. Znovu se zvednout a boulder vylézt. Tak zas příště :). Jinak hezký boulder v pro mě nejhezčí krajině, kterou jsem kdy viděl. Oblast, kde při hledání boulderů podpoříte ještě trénink na nohy pochodem prudce stoupající a klesající krajinou a to v kombinaci se zcela úchvatnými výhledy do okolí Tirol."



Martin Pelikán

David Štumpolt Czech Star 8A, Krkonoše
Nelapen :)

Taky něco ze závodů by bylo?

Rock Point český pohár v boulderingu 2016 další famózní kolo ucelené série boulderového poháru je za námi. Fesťák je nejvíc a závody prostě úlet.  

Petra Růžičková 1.místo
Na FB Peťa píše:
"Atmosféra v Teplicích letos opět stála za to. Díky Vildovi za cenné zkušenosti z Pardubic, kdy jsem zjistila, že všechny bouldry jdou vylézt do topu :-)."




Petra Růžičková

Martin Stráník 1.místo
"Svojí atmosférou je to jeden z nejlepších závodů roku a velkej zážitek pro nás závodníky. Kvalifikací jsem prošel pěkně, dvě opravy a bylo posekáno. Ve finále jsem celkem nervózní, je tu dost známých lidí a člověk se chce ukázat v dobrém světle, navíc Štěpán posílá první dva bouldery OS a tak vím, že nesmím zaváhat. Naštěstí jsou bouldery "lehčí", nezaváhám a nakonec dám všechny čtyři na OS, ale finále jsem si tolik neužil, byl to pro mně spíše boj s hlavou než boj s boulder problémy."


Martin Stráník

V Arcu to opět vřelo a účast Adama na SP vzbuzovala velký zájem. Bohužel jsem Ajdama zatím nedostihl, ale těším se, že z něho nějakou tu souvislou větu dostanu :). 
Každopádně zalezl opět jako pááán a urval i nejedno prvenství. Vyřazovák a KO. No počtěte si zatím ZDE.


Adam Ondra

No a co hory pahory? Tam se teda blejskalo :). Skvělý report (jako obvykle) se objevil na Emontaně, kde se parta hic objevila v těžké routě.
Zde najdete další videjko a prostě klobouk dolů pánové za skvělou performééénc. 


Jak do časáku co :)? Tak kterýho kdo chce?

A to je vše milý frendi a frendky. Snad se do vás ta brutál lezecká energie taky dostala. Já si už ikskrát říkal jak na ty Přelezy už seru, ale jak se to začne hromadit, tak mi to nedá a musím k tomu sednout. Díky za inspiraci a motivaci. Nakonec těch iks hodin strávených s vámi ve virtuálním prostoru vždy stojí za to. 
Mějte se, držte se a doufám, že se s každým z vás brzo potkááám! 
Oliváč

Jo a tohle mě teda fakt pobavilo :) To je fotka všech fotek. Vona si tam prdí na štandu a je vysmáta jak lečo. 
Chci plakát s podpisem! Znáte ji někdo? 

Komentáře

  • Autor: Petr Bláha01.09.2016 11:15
    Cassandra Sanni McCandless
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva01.09.2016 14:25
      Díky. Už jí píšu :)
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama