Nejnovější komentáře

Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20
Autor: Petr Černocký11.12. 16:13

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

 POZOR 16. 3. otevřeno jen 19 - 22 

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 16. 3. .: ZAVŘENO
neděle 17. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

19.01.2015 10:16

Katka Chudobová

foto

Katku zná snad každý, kdo se po pražských stěnách pohybuje už delší čas. Je to taková dívenka :) s rozzářeným obličejem a krutou silou uvnitř drobného tělíčka. Hovadskou sílu má tohle stvoření a v následující slohové práci přijdeme na jádro pudla této anomálie :). Tak pojďme na to...

Velký a rozsáhlý rozhovor s tebou dělala Simča na Lezci v roce 2011
Takže ohledně tvých začátků je tam asi vše a stojí za to si ho přečíst. Pojďme ale aktualizovat tvůj současný stav :)



Nevhodná otázka pro bábovky, ale lezce tohle prostě baví pitvat :)
Kolik ti je, váha, výška a další měřitelné tělesné míry?

37, 164, váha značně kolísá... střed lehce nad 52, ale "umim" skoro 5 kilo oběma směry, nahoru o poznání rychleji :)

Odkud jsi a kde momentálně žiješ?
Čistokrevnej Pražák, ale snažíme se s Honulou vypadnout jak jen to jde, tady z tý pakárny...



Máš sourozence? A lezou? A co rodiče? Lezou x sportujou?
Jsem z hudební rodiny. Dvěma cykly (12let) klavíru, Bambini di Praga a hrozící konzervatoří už jsem se "chlubila" u Simči. Měla jsem to horší než brácha jachtař, kterej je úplně hluchej, u toho to rodiče vzdali dřív. Já jsem si vydupala až FTVS UK místo tý konzervatoře... Ale ať zas rodičům nekřivdím, na obecnou pohybovou gramotnost u nás dbali, každý dítě přece musí umět bruslit, lyžovat... co všechno s námi absolvovali, klobouk dolů! Sami začali sportovat a věnovat se sami sobě, až když jsme s bráchou vylítli z hnízda a musím teda říct, že do toho bušej fest. Resp. zátěž přiměřená jejich věku, ale aktivní jsou neuvěřitelně, takhle vitálním důchodcem bych jednou chtěla bejt!

Bydlíš s Horákosem stále pod jednou střechou?
Jo jo, nejradši spolu ale bydlíme pod tou plechovou, v autě :)

Dlouho jsem ho neviděl, ale předpokládám, že stále leze, buší?
Jasně, Horákos je držák. Nepamatuju si, že bychom někdy řešili nějaký jeho bolístky, žádný prsty, lokty.. a to má letos fakt hodně kulatý narozky... No a o motivaci netřeba mluvit. Sebrat Horákosovi lezení, asi by pošel...

A jak mu to jde? A tímto ho zdravím :)!
No je fakt neskutečnej, dvouciferný čísla, i když třeba "s bičíkem" téměř v padesáti! Drží ale i proto, že se dokáže líp poslouchat... Když už to bolí moc, asi by toho měl člověk nechat... S rozpoznáním téhle hranice mám já trochu problém. Honula se drží furt tak nějak v lajně, já hrozně lítám oběma směry.

Dlouho jsi pracovala jako instruktor lezení na Ruzyni a teď už delší čas jedete kurzy s Horákosem ve Free solu. Je to aktuálně tak?
Jo jo. Na Ruzyni jsem začínala a přestože tam bylo vždycky fakt "veselo" :) ráda na to vzpomínám a i se tam vracím sama trénovat.  Vašek se mě ujal jako úplnýho nýmanda a naučil mě vlastně všechno od začátků. A Horákos to "trochu" doladil na skalách... Škoda, že jsem ty nohy nezačala používat dřív, hodilo by se to bývalo i na těch závodech :)

Koho zejména učíte?
Děti, jsme na Jižním Městě...

Leze stále víc a víc lidí, ale osobně to ve skalách moc nepozoruju. Jak to vnímáš ty?
Jo, přesně tak. A upřímně řečeno, ještě že tak, skály by už dávno spadly, kdyby se na ně vrhli všichni z umělky... I když, možná spíš v obtížnostech, kde se pohybuješ ty, ne... Lehkouše jsou o víkendech narvaný k prasknutí, ale pořád je to jen nepatrný zlomek lidí z umělky.

Projde ti během roku rukama kolik cca lidí a kolik z nich si myslíš, že u lezení zůstane a začne jezdit i na skály? 
Máme hafó dětí, tam je to jasný, rodiče je odvedou na sportoviště a pak si je vyzvednou se slovy "hlavně aby mi ten kluk nezačal lézt po skalách"! Pravda, někteří se ptají i na skály, ale tady ambice fakt nemám, odkazuju je na jiné lezecké školy... A z dospělých se taky nikdo moc na skály nehrne. Můžeme tak s Honulou mít opravdu čistý svědomí. Lezecký velkovýrobny na skalách, to je fakt šílený...



Čím myslíš, že to je?
Je to teď úplně jinak, než když jsme začínali my, chtěli jsme LÉZT, hltali všechny dostupné knížky a snili o skalách, pomalounku vše objevovali... Dneska lidi ví, že by se mělo sportovat, tak to si musí něco najít... a to lezení je prospěšný (říká doktor "přes záda" ) navíc je to "in". Do meruny kopou všichni a fitko je taky pruda... trochu to přeháním, aby mi bylo rozumět, fakt to nemyslím špatně :).

Co lezoucí prckové? Ti darebáci mají v dnešní době super možnosti, přístupy, know how...Lezou už od tří let a popolezají, kam chtějí. Máš ve skupině nějaké extra talenty? Nebo zapálené lezce, kteří by to mohli posunout vysoko?
Přijde mi, že děti jsou teď obecně dost líný. Zajít jednou za týden na lezení, hlavně se moc nezadýchat, ale pořádně pokecat s kamarády a moct říct ve škole "jsem horolezec".. ale trénovat se jim až tak nechce. Ale několik fakt šikovných dětí, hlavně holčiček máme... Z holek Matrasek jsem úplně paf! Na nějaký hrocení je ale ještě času dost, důležitý je všeobecný pohybový základ a všestrannost. Pojem "ranná specializace" byl na fakultě strašákem... I když, u lezení, jako přirozeného pohybu, to myslím není tak hrozný, jen dodržet základní vývojový specifika...

Není ale zas tolik důležitý talent, ale zapálení pro věc a touha něco dokázat. Pozoruješ takové prcky kolem sebe?
Jak říkám, ani moc ne... Ale třeba je to tou naší lokalitou, Jižní Město je město samo pro sebe. A upřímně řečeno, ani já už nemám prostor shánět a vypiplávat nové talenty :).

V rozhovoru jsi psala, že trénuješ dopoledne a kurzy jedou odpoledne a večer. Změnilo se na tom něco? Kde nejvíc trénuješ?
Hmm.. změnilo :( je ze mě normální kancelářská krysa... na telefonu, mailu... nárazník mezi kurzisty či spíš rodiči dětí a instruktory. I když, abych zas někomu nekřivdila, většina našich "štamgastu" je v pohodě. Akorát mě dokáže dodělat ta menší část lidí s novodobým přístupem ála internetový obchod; vše vyzkoušet, vše zadarmo a okamžitě, k dispozici non-stop, instantní zážitek bez námahy... Mám s tím jako stará škola nějak problém... Snažím se vše udělat správně, dát si na každém frekventantovi záležet, ale nejsem si jistá, zda to lidi ocení... uff, to jsem se rozohnila, zpátky k lezení :)

A s kým? Kdo je tvůj nejčastější tréninkový parťák?
Lezu sama. Původně proto, že jsem neměla podobného parťáka (přece jen lezu v netradičních časech) ale postupem času jsem zjistila že mi to tak i vyhovuje. Vytvořila jsem si takový svoje stereotypy, kafe a proteinová tyčka v autě... stejný chyty na rozlez...

A s Raďousem lezeš :)?
Ne :) vlastně jsem s Raďousem nikdy nelezla! Ale teď se teda dobře zbláznil, co? Slušný prásky, na starý kolena. Moc bych mu přála bych mu, aby to vydrželo!

Měla jsi problémy s lokty (em) nebo co konkrétně to bylo...? Kdy se to stalo a jaký to mělo průběh?
Tý brďo, to byla anabáze... Po tomhle už zvládnu všechno :) Odstartoval to pád na loket z bouldrovky, jak to bývá, v nejlepší formě a před sezónou. Nedoléčila jsem to, se sebezapřením jsem s tím dala Schnulleralarm, a skončilo to únavovou zlomeninou v lokti, pak už to fakt nešlo.  Musela jsem přijmout, že to nepůjde hned, pomalu rozplavat, rozcvičit, vlastně se naučit znovu a správně lézt...

V čem vidíš příčinu?
Špatný pohybový stereotypy a fugování ramen (všichni to známe, hrbatý lezecký záda, stažený ramena) hrocený hafó let do maxu, nedostatečná kompenzace. Tohle vlastně doběhlo i Nelly, fajn že už je dobrá!



Jak se s tím vypořádáváš a jak moc je to už oká?
Oká už to nebude (jako leccos dalšího, člověku už není 20) ale už s tím umím pracovat.. A hlavně, mám nejlepšího fyzioterapeuta, často říkám, spíš kouzelníka!  Bez Tomáše Dvořáka z Monady, mého zdravotního guru :) bych fakt byla mrtvá žena, teda mrtvá lezkyně určitě. DÍKY TOME!

Dalo se tomu nějak předejít? Co bys doporučila ostatním? Na co dávat bacha?
Každý, kdo jede na max se dřív nebo později zadrhne... Ale protahovat a hlavně kompenzovat (plavání je super) by měl fakt každý. Začít, až když už je problém, je pozdě...

Jistý problémy pěkně ukazuje tvůj lezecký deníček:
V roce 2011 první desítky, v roce 2012 jsi do toho šlapala a deníček byl spokojený :). 2013 pouze dva zápisy, ale je tam super desina a 2014 byl taky takovej nějakej hladovej...
Tak jak to s lezením v letech 2013 a 2014 doopravdy bylo?

No jo, tak jak říkáš... oba roky začátkem sezóny super forma (musím říct, že v dostávání se do formy z úplnejch sra... jsem už přeborník a zatím je to vždycky ještě o malinko lepší, než předchozí rok) ale pak se to vždycky ňák zvrtne.. Předloni loket, loni záda - doporučuju - mrkněte občas všichni, kdo nad vámi leze, když vám vykrosí na hlavu, bude to jenom vaše blbost :)  Ale už jsem si všechno vybrala a do budoucna hledím s optimismem!

Vím, že jsi dokonce vyjela i za hranice Frankenjury :) a mááálem vylezla Tropo Švára. Kdy to bylo a jak to šlo?
:) Zkoušela jsem ho, spíš ale tak tréninkově, už předloni. Loni to ale bylo fakt o fous. Ještě teď nemůžu uvěřit, že jsem tak blbá a vypadnu vlastně už ve výlezu, jak se to láme do položenýho - v tom posledním madle na levou... A pak jsem se vždycky pos... při cvakání z tohodle chytu..  kolikrát ani nepočítám... Hlavu vyměnit, ale dobrej trénink to byl, přijela jsem domů silná jak silnice :) jen pak následovalo to extempore se zádama...



Měla jsi správný program na boulder? Pamatuješ, jak jsi to lezla?
Jaký je správný program? :) šla jsem přes tu pravou lištičku, levou ploutvičku ve stropě a dynamo do madla. Dlouhý prý chodí do madla zleva?

No to je asi ono :) Já v tom viděl Hroznovku a ta to šlapala zleva. Tak jsem ji to překopal a dala to hned v dalším pokusu :)  A kdypak se na to vrátíš :)?
Letos! Koukám, si na sebe pletu dobrej bič, takhle veřejně :)

Co jiné cesty v Massone? Pietra Murrata moc ženských přelezů nemá...Neláká tě to?
:) díky Jiříku, zatím mám práci v levé části stěny a do Pietry jsem si netroufla ani nahlídnout, stojím nohama na zemi :)

A co vůbec jiné skály vyjma Frankenjury? Bude letos něco?
Jasně! Leger nás uchvátil, i když jsme tam byli jen na výletě... Ehm, stále víc našich výjezdů je spíš cestovatelko-objevitelskými výlety :) ale místní speciality člověk ochutnat musí a když to při lezení nejde... A do Špáňa by se měl člověk taky někdy podívat.. no plány by byly :)

Ještě se na chvíli vrátím na plastik...Jak probíhal tvůj trénink před třemi lety a jak probíhá nyní? Jsou nějaké radikální změny? Vymetáš i jiné stěny?
Úplně původní točení cest se špagátem jsem na Horákosův popud vyměnila za bouldr a toho se od té doby držím. Samotný trénink je víceméně stejný, čím dál tím víc se ale mění poměr rozcvičení a samotného tréninku. Za chvíli už snad budu chodit jen cvičit, tahat gumu (reha-band) a stabilizovat ramena :) Jo a v zimě hodně plavání, mám ale štěstí, že vodu fakt můžu.



Rozepisuješ si tréninkové plány? Zkus ho prosím nastínit...
To ne, čím dál tím víc jedu "na pocit". V zimě 3x týdně bouldering v pětačtyřicítce, nejvíc mi vyhovuje Ruzyně. Ruce co nejmenší, nohy vruty a lezu pořád. Ne klasický bouldering zátěž - odpočinek, spíš taková silová vytrvalost. A na skalách už se to nějak rozleze... 

A dodržuješ pak vše :)?
Jsem tréninkový typ, masochista :) musím se spíš krotit, i v ostatních aktivitách... Před rokem jsem měla běhací záchvat, dokud to palce u nohou kously.. Zpočátku to bylo super, jak jsem pěkně trpěla :) Když ale člověk malinko naběhal a šlo to snáz, uspokojení nebylo takové :)

A co Horákos? Možná by bylo fajn kdyby taky na tebe něco prozradil :)
Tak Honzo :) prozraď nám tu historku, jak to s Kačkou a jejím lezením na začátku vašeho seznámení skutečně bylo?

No, vo žádný úsměvný historce nevím. Pamatuji se ale, že když jsem Kačku viděl asi poprvé lízt, myslím, že to bylo na Hitchhike, tak jsem koukal jako blázen. To byla hrůza, co ona tam předváděla. Samej shyb, nohy jí šmatlaly, byla sranda to pozorovat. V duchu jsem si říkal, "holka, proboha co ti ta skála udělala."

No tak to je ona :) tu jsem myslel :). Musel jsi hodně prásknout bičem, aby se vše začalo formovat, jak mělo?
Ani moc ne, hodně jsem se smál a pak mě napadlo, že kdyby si vyměnila boty a začala lízt trochu technický cesty, tak by z ní mohlo něco bejt. A vono asi jo.

Byl jsi u přelezu Katky první desítky? Nebo desetmínusy? Co se ti honilo hlavou :)?
U deset-míny jsem si říkal, dobrý - můžeme zkoušet stejný cesty. Desina - to je blbý, proč zrovna moje bába musí bejt lepší než já :). Už jsem to vydejchal a hlavně už se jí nesměju.

Sám patříš k stálicím v 8a/8a+ stupni. A tvé rady jsou na místě. Co jsi Katce na začátku nejvíc radil a na co nejvíc tlačil?
Začni normálně lízt a přestaň to znásilňovat. Teď už neradím a jenom tiše závidím :).



Je už lezecky dospělá :)? Už se obejde bez tvého dohledu? Můžeš ji už povolit opratě :)?
Jo, asi jo. Občas si sice vymyslí nějakou šílenost, tak jenom pokrčím rameny a jdu jistit.

Co tvoje lezení? Prolezl jsi se do desátého stupně. Máš vyhlédnutou ještě nějakou takovou prdu? Zkoušíš něco?
Zkoušel jsem hodně desin, ale je to fakt hroznej kotel. Jsem slabej a od přírody trochu línej. Tréning bych si měl asi trochu přitvrdit.



No a zpátky na Katku...Mám tady ještě otázky od Nelčy Kudrové a od Zuzky Ulrichové :)
jéé, čauves ženy! to je překvápko, ráda Vás čtu :)

Tak dáme nejdříve Nelču:
Tak Káčo, hrrr na Tebe :). Kolem Vánoc jste byli s Honzou v Arcu, že prej romantika se zasněženým náměstím... Příprava do hor? :) Dalo se vůbec v tý kose lízt? Pokud jo, kolik cest jsi za den vytrápila? A kolik kopečků zmrzliny jste slízali? :) 

Jaký lízt :) vánoční výlet se vším, co k tomu patří! Na zmrzlinu byla kosa (stejně jako na lezení, vůbec jsme neobuli lezečky) ale to ostatní! Ve stáčírně už nás dobře znají :) Jen mě teď stojí nemalé úsilí, smrsknout zas tělesnou schránku do původních rozměrů :)



Poslední roky jsi konečně objevila, že svět nekončí osmdesát kiláků za česko-německejma hranicema a oblíbila sis italskou Mekku lezení. Co tam máš vlastně nejtěžšího vylezený? Co Ti víc sedí? Tamější dlouhý linky nebo jurský úderný bušení?
Člověče fakt nic, co by stálo za řeč.. možná Red Rock.. Arco je pro mě hlavně relax.. Vínko, zmrzka, pláž v Rivě, kolo.. už to tam docela známe.. No a aby se alespoň trochu lezlo, tak jsem se pustila do toho Troppa.. Jinak, gratulace k němu, snad se k tobě někdy přidám :) ale v zásadě jsem spíš na krátký úderný..

Jak vypadá Tvůj trénink? Nechci po Tobě, abys odtajnila svůj recept, sama na takovýhle otázky děsně nerada odpovídám, spíš mě jen zajímá poměr špagát versus boulder.
Vlastně jenom bouldruju a osvědčilo se to. No, ono to bude i tím, že se člověk doteď soustředil hlavně na Juru a tam o nějakou velkou vytrvalost nejde.. Ale i tak se na stěnu moc nehrnu (mám jí dost z práce) a vytrvalost se roztáhne ve skalách.

Před lety jsme se spolu pravidelně potkávaly na závodech. Jak jsi je prožívala? Dokázala sis je i užít nebo to pro Tebe byl stres od začátku do konce? Zakazuje Ti je Honza? Protože od tý doby, co jste spolu, jste zalezlí leda tak v Juře ;).
Jéé, to byly časy, co :) Ten stres se mi líbil, ale už byl akorát čas se posunout zas jinam..   



Proč jsi závodní kolotoč opustila? Nebavilo Tě, žes' nebyla schopná prodat, co v Tobě bylo?
Tak nějak přirozeně to vyplynulo.. začala jsem jezdit s Honulou na skály a teď vidím že to bylo ve správnou dobu.. pravda, o tom jaký jsem byla na závodech nervák, netřeba hovořit a když to pokaždé člověk zvrtá hlavou, taky už nic moc :) tak vlastně.. možná že to mohlo být i dřív.. teď je to lepší!

Chceš trávit čas raději v pohodě ve skalách? Nechceš poměřovat síly s o generaci mladšíma holkama? Mě málem šlehlo, když jsem loni zjistila, že některý holčiny jsou o osmnáct let mladší...;).
Já to beru na skalách :) ale na tebe sázím i na závodech! :) a ostatní  holky, vlastně maminy.. Klobouk dolů ženský!

Co máme společný, je zřejmě náš vztah k dětem. Neberou nás a na našem pohodlným bezdětným stavu nechceme nic měnit. "Šijou" do Tebe lidi z okolí nebo už pochopili?
Nešijou, kdo nás s Honulou zná.. no dovedeš si ho představit jako otce od rodiny? :)

A co na to rodina? Já mám štěstí, že moje příbuzenstvo je chápavý a žádný přednášky nemusím poslouchat. Jak je to u vás?
Horákovi už to dávno vzdali.  Naši ještě doufaj, ale přednášky nedostávám. Možná o to víc mě mrzí, že jim nejspíš tu radost neuděláme... Mají sice 3 vnoučata od bráchy, ale od dcery by to prý bylo jiné...

Přece jenom si tohle rozhodnutí musí člověk tak nějak obhájit i sám před sebou, není to tak prostý jako že víš, že si nikdy nepořídíš kočkodana. Takže myslíš, že máš tuhle otázku definitivně vyřešenou?
Nikdy sice neříkej nikdy.. ale myslím, že jo.. nemalou měrou se o to zasadil i náš dětský lezecký kroužek :) A za pár let přibudou i alibi, že už je prostě pozdě :) Tuším, že budou chvíle, kdy budu litovat, ale teď bych to fakt nedala a pak už bude pozdě.. tak třeba budu užitečná hlídací teta :)

Dlouhý léta se snažíš předávat svoje lezecký know-how dalším lidem. Vím dobře, jak je to někdy těžký (a to jsem se nikdy nepohybovala v takových relacích jako Ty). Baví Tě to pořád nebo u sebe pozoruješ syndrom vyhoření?
Ehm.. upřímně? Jo, vyhoření se dostavilo, právě v posledních měsících. Ale je to tím, že už vlastně neučím, jsem "manager" na telefonu a mailu a dostalo mě myslím tohle. Učení mám skoro za odměnu, tady je to v pohodě.

Co bys dělala, kdybys měla na svoje kurzisty alergii takovou, že by to už nešlo dál? Do jaký práce by ses vrhla?
Tak to teda fakt nevím.. původně jsem tělocvikář :) ale jak říkám, s učením problém nemám a často z toho mám fakt radost, když vidím ty rozzářený oči.. a s tou úředničinou kolem zkrátka něco udělám, člověk se pořád učí..

Snad mě za ty otázky nezabiješ :). A stavte se s Honzou na skleničku!
Hele hrozně rádi! ...jak říkáme každý rok :) ale letos už fakt dorazíme :) dík a ráda jsem tě "četla" Nelčo!

A ještě drobnější nálož od Kuldovky :)
Ahoj Katko. Jak se vede?

Hola hola, nazdárek Zůzo, to je mi ale pokec :)

Co tvoje zranění, už jsi v pořádku a pořádně bušíš?
Jo jo, v rámci možností.. dík, snažim se bušit.

Jsi Jurská královna, prozraď mi jaký máš trik na ultrasilný prsty?
:) kdo tohle vymyslel, Majkl? Je to gentleman, nebo není? Ty budeš vědět nejlíp :) Fakt ale nemyslím, že mám silný prsty. Ty je máš rozhodně silnější! V Juře udělá leccos váha, ale zas se musí s citem, aby se člověk víc nerozhasil, než by to přineslo užitku. A o tom, jaká je shazování pruda, netřeba hovořit.

Často Tě potkávám, jak chodíš sama na bouldrovku, jak vypadá tvůj trénink, trénovat takhle samotnou Tě baví?

Jak říkám, spíš jsem si zvykla. Baví mě, že na sobě pracuju a když to pak začíná jít.. fajn pocit :)

Vím, že min. rok jste byli snad v létě měsíc v Arcu-kromě krásnýho opálení sis přivezla i nějaký restík, řekni nám o tom něco, kdy se na něj znovu chystáš?
Troppo už na přetřes přišel, letos ho dám! Ale i opálení vyžaduje jisté úsilí :) těšim se na to!

Jaké máš ještě jiné restíky?
No něco hezkýho v Juře tam je, taky už na to přišla řeč.

Co bouldry venku, ty Tě nelákají?
Člověče ani moc ne, radši lano. Ale sleduji Vás bouldristy s uznáním!

Ještě nám prozraď kam by ses ráda podívala do světa za lezením a kde se ti zatím nejvíc líbilo?
No trochu poznat to Špáňo a Francii.. Juru máme rádi, ale už jsme tam skoro jak doma.. Teď jsem v zajetí Arca a vůbec Itálie..

Holky díky moc za otázky. Není to vůbec jednoduchý otázky zbouchat, co :)? Tak Káťo :). Už tě nebudu víc mučit, ale přesto ještě pár otázek mám :)
no je to teda nářez Jiříku, připadám si jak při diplomce :) a co ti nebožáci, co to budou muset číst :)



Udělala jsi dobře, že jsi zůstala u lezení :)?
Co to je za otázku?? Nedovedu si život bez lezení ani představit!

Jak co to je za otázku :)? Přece co otázka to perla! :)
Na Danielu Kotrbovou jsem nahodil tyto otázky. Jsou docela universální...
Holky pořád kňučí jak jsou slabé :). Jak jsi na tom ty? Co je pro tebe nejhorší a čemu se ráda vyhneš :)?

Jsem spíš silovější typ, takže do převisů.  A nátahy a takový to "vyprsení se" v kolmicích blbě snáší loket. Tělo myslím stačí, ale silnější prsty se hodí vždycky :) Co se týče debat o výšce, těch se neúčastním. Každý jsme nějak narostli a podívej na Ramóna..

Co pískovcové lezení? Objevila jsi v sobě tuto ouchylku a pouštíš se na prvním střemhlav nahoru?
Jejda, poklona všem pravým pískařům! Hrdina tedy právě nejsem a v technice mám taky své rezervy :) zatím je to o vápně, ale třeba se to někdy přechýlí.. Teď na písek nejezdíme, i když tam Honula vyrostl, ale někdy za pár let si to dovedu představit..



Kdy jsi byla v Juře naposledy a co jsi lezla?
Ha, prozrazeno! Že já jsem taková upřímná holka :) Tuším někdy v srpnu, nebo už to byl začátek září? Mastra Blastra, krokovala jsem to i v 90% vlhkosti, škoda že jsme se tam pak už nedostali, uhodilo září a náš kroužek lezení.. Kurňa já jsem ale hrozná fňukna, pořád to na něco svádět... za všechno si člověk může sám :)

Nechala jsi tam tedy nějaké rozpracované projekty :)?
Alespoň nějaká výhoda, nemusím na tuhle sezónu hledat nic nového, zaseto mám bohatě :)

Co nejtěžšího jsi zkoušela nebo to nebylo ani nejtěžší, ale prostě tě to zatím nepustilo? Nebo uteklo něco o kousek a je to jasná volba na příští rok?
Do ničeho těžšího než 10 jsem zatím nešla a krom Feuerballu (tam jsem "slavnostně" ukončila předloňskou sezónu, nemohla jsem už ani vzpažit.. bylo to jasný vlastně už v Praze, ale chtěla jsem to ještě zkusit) tu o všem byla řeč.. Co si vyberu, to zpravidla lezu, nevybírám z moc velkého počtu cest.

Koho bys doporučila na příští rozhovor?
Zajímal by mě třeba PEN, podle jeho přelezů by to rozhodně nebylo plytký, co říkáš?

Jsem rozhodně pro! Penátore těš se :) Už si brousím klávesnici...
Jaký je tvůj životní cíl?
Lézt co nejdýl to půjde a až to tak nepůjde, cestovat! Máme to s Honulou stejně..

Pokud je cokoliv, co bys ráda sdělila světu, tak sem s tím :)
Trénujte, hodně trpělivosti i špetku pokory. Nic není zadarmo, ale o to větší je pak uspokojení!

Sponzoři?


Poděkování?
Rodičům - čím dál víc si jich vážím, Honulovi - že si mě našel a vydrží to se mnou, Vaškovi Malinovi - že mě do lezení vpravil a Tomovi Dvořákovi  - že mne do lezení vrátil :) DIKY

A já díky za čas a super pokec :)!
Oliváč

Deníček na Lezci

Je to delší a delší co :) No nemusíte to číst přece najednou. Knížka má taky iksset stránek a nezhltne ji za jednu návštěvu toalety a navíc při čůrání :).
Info z Bébesa snad jen tolik, že finišujeme Tělocvičnu a už brzy bude otevřená pro veřejnost. Tak se těšte a makejte na sobě. Nikdo není zvědavej na zakaboněný a slabý jedince :)



Ostatní rozhovory se hromadí ZDE a ve středu se těšte na Přelezy týdne.

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama