Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

26.05.2014 08:55

Mladý bomber z Jihlavy

foto

Vojta Vlk pomalu, ale jistě, vystrkuje lezecké růžky a sbírá jeden těžký přelez za druhým. Rozhovor s ním už dělala Simča na Lezci a byla otázka času, kdy se dostane i do mých spárů :)
Přečtěte si prima pokec s klukem, který nám v příštích letech určitě otevře pusu ještě víc...


K lezení tě přivedl táta. Mimo jiné super lezec a legenda. Jaký to je mít takovýho tatíka? :) A jaký s ním byly začátky?
Je to super. Myslím, že je výhoda mít rodiče lezce. Tátovi (Marian Vlk) letos bude 42. První cesta, na  kterou si vzpomínám, byla nějaká čtyřka v Labáku na Pivní kámen. Byly mi čtyři roky. Do roku 2009 jsem lezl jen párkrát za rok, a když mi to nešlo, tak jsem se vztekal a nechtěl si nechat od táty poradit. Když jsem ho potom poslechl, co mi po miliontý něco řekl, tak to šlo hned.

Marian_Vlk_v_Tarnu.jpg
Marian Vlk v Tarnu

Lezete spolu hodně?
Lezem spolu hodně na skalách, ale třeba do Krasu se mu už moc nechce, protože tam byl hrozně mockrát a má všechno vylezený. Anebo je to moc těžký. V zahraničí s ním lezu téměř pokaždý.

Víš, kdo má v ČR vylezenou první 10mínusu? V době, kdy tvůj táta 10mínusy lezl, to byl super výkon. Co ti o tý době vyprávěl? To jsi vlastně ještě nebyl na světě :)
Myslím, že první 10-  vylezl Svišť.  Táta lezl hodně dobře. Vždycky, když se podívám v Krasu na cestu V zápalu boje 10-/10, tak nechápu, jak se to leze. Táta to přelezl jako první na PP. Říkal, že ho nebavilo trénovat, takže vždycky před výjezdem jel 4x někam na stěnu. Možná kdyby trénoval celou zimu, tak by nelezl 10-, ale 10+. Teď, když je v Jihlavě stěna, tak párkrát do týdne si jde zalízt a pak na skalách vyleze 8a, což ve čtyřiceti moc lidí v ČR neleze. Myslím, že ještě nějakou desítku nebo desetmínusku vyleze.

Od rozhovoru se Simčou jsi nasypal iks 8áček a 8aplusek. Super! Kolik ti je, kolik měříš a vážíš?
Letos v březnu mi bylo patnáct. Měřím asi 160cm vážím 48kg.

Jak je vysoký táta? Ještě stopro porosteš a spousta cest, co nyní lezeš, se stanou lehčími :). Máš nějaký takový rozlezený? Takový, kde ti chybí pár cm a dal bys to?
Táta moc vysokej není. Měří asi 174cm, a takže asi ještě porostu. Problém s výškou jsem měl v Minotaurovi v Juře v Maratoně v Massone, kterou jsem zkoušel na podzim, ale dá se říct, že je to problém se sílou:)  Jinak čekám, až trochu vyrostu na Němou barikádu (8a) na Holštějně, kde sice ty hrozný nátahy po madlech udělám a cestu vylezu s jedním sezením, ale v kuse mi to nejde. Je pravda, že jsem jí moc času ještě nevěnoval.

To se mi líbilo na Adamovi, který si takové cesty prolezl a nechal je uzrát. Pak je smrkl jako nic.
Něco takovýho se mi stalo s cestou Sofia, kde jsem sice neměl problémy s výškou, ale se sílou. V roce 2012 jsem ji zkoušel a padal ještě v prvním těžkým kroku. Letos druhým pokusem bez problému. To samý v cestě Hormon buranin . Ve 2012 jsem to ani nezkrokoval a letos na čtvrtej.

V květnu jsi přelezl Kašpárka v Krase. Paráda! Dost tam teď škodíš :) Jak daleko to do Krasu máš a jak často tam jezdíš?
Kras mám asi hodinu a půl z domu. Párkrát jsem tam byl i na odpoledne. Minulý rok jsem v Krasu strávil většinu května a června. Letos jsem tam byl zatím 6x a ještě se tam chystám. Čím víc lidí z Jihlavy tam má něco na spadnutí, tak tím větší je pravděpodobnost, že tam strávíme sobotu nebo neděli :) .

Ka__p__rk__v_hrobe__ek_8b.jpg
Kašpárkův hrobeček 8b foto: Marian Vlk

Přelezu Kašpárka předcházel logicky přelez softový varianty. Jak ti to šlo s tvojí výškou? A jak potom to narovnání?
Softa jsem zkoušel už minulý rok a nasypal jsem do něj hodně pokusů a nejvíc jsem padal tak v polovině cesty. Letos  jsem ho vylezl i s ulomenou lištou (která je už přilepená). V normálním Kašpárkovi jsem problém s úvodním boulderem neměl. Nespadl jsem tam ani jednou, ale problém mi dělal nátah z paty u třetí expresky. Říkal jsem si, že až se mi ten pro mě klíčový krok povede, tak bych to mohl dolézt. Za patou se mi podařilo ještě třikrát spadnout a pak už jsem to dolezl. Dal jsem do toho o polovinu míň pokusů než do Softa. Při přelezu jsem byl docela v pohodě, ale tak pět kroků před koncem začal strašnej boj, ale naštěstí jsem to už nepustil :).

Trénuješ často? S kým, kde, jak? Radí ti táta nebo si jedeš svoje?
Snažím se trénovat 4-5x týdně, ale protože v Jihlavě nemáme bouldrovku, tak můj trénink závisí na ostatních anebo doma dělám visy a shyby. Trénuju na stěně v Jihlavě. V zimě jsme jezdili občas do Prahy na BW nebo Smíchoff. Nejčastěji trénuju s tátou a Lukášem Smejkalem. Táta mi moc do tréninku nemluví a spíš mi radí v těch věcech okolo (regenerace, strava atd.).

Jaký ČR lezec je pro tebe inspirací? A kterou cestu máš teď v hledáčku? Zkoušel si už něco těžšího než 8b? Co písek? Bouldery venku?
Z Čechů se mi líbí, jak leze Ondra Beneš, protože leze těžký cesty s lanem, těžký bouldry i vícedýlky. Inspirací je samozřejmě i Adam. V Krasu mám teď vybranou Evoluci a nějaký desítky v Juře. Těžší než 8b jsem zkoušel asi jen Bububu, kde je to nejtěžší na konci a kroky jsem udělal. Spojit to bude trochu těžší. Na písku lezu, ale máme to daleko. V létě jezdíme do Labáku a byl jsem i v Teplicích. Tam se chci vrátit na Ztracený sen . Bouldery mě baví a jel bych třeba do Fontáče nebo do Švýcarska, ale zatím nebylo s kým. Párkrát za rok si jedu zabouldrovat k Humpolci, kam to mám blízko.

Panta_rhei.jpg
Panta rhei foto: Pepa Šlapák

Adam Ondra si drží stabilně každoroční zlepšení. Jak to máš ty? Vypadá to, že se posunuješ taky pěkně po křivce. Máš dlouhodobý plán? Je lezení číslo jedna nebo máš i jiné sporty či aktivity, které tě stejně baví?
Zatím se mi daří se zlepšovat každý rok. V roce 2010 byla nejtěžší cesta 6b+ OS. Ve 2011 jsem dal první 9- a na podzim 7a+ Flash. Ve 2012 jsem lezl 7céčka. A minulý rok deset 8áček. Letos doufám, že zvládnu zopakovat nějakou tu desítku. Plán mám vždycky na rok.  Lezení je rozhodně číslo jedna.  Docela mě baví běhat. Jediný, v čem se mi zlepšit nedaří, jsou onsajty. Ty mi nejdou. Na skalách mám nejtěžší OS jenom 7b!

Gracias_Fina_8a_Rodellar.jpg
Gracias Fina 8a Rodellar foto: Lukáš Smejkal 

Co studuješ a kam bys chtěl jít dál?
Jsem v osmičce v Jihlavě na základce. Dál bych chtěl jít na gympl se sportovní přípravou a potom se uvidí :).

Jezdíš na závody a dostáváš se do finále. Za chvíli ti bude 16 a budeš moc závodit v dospělých. Budeš jezdit? Co prioritně? Lano nebo bouldery?  Máš motivaci se dostat do repre?
Příští rok bych chtěl kromě dětských závodů objet nějaký dospělácký ČP v obtížnosti a aspoň jeden v bouldrech. Kdybych se nějak dostal do dospělý repre, tak si nemyslím, že má pro mě smysl jezdit na SP.  Prioritní je pro mě rozhodně lano, bouldry moc netrénuju, ale občas si v nich zazávodím. Závody mě baví. Dostat se do repre znamená dobře se umístit na nominačních závodech. Na závodech problém s motivací nemám.:)

MSJ_v_Kanad___semifin__le.jpg
MSJ v Kanadě-semifinále foto: Honza Kříž

Ty už vlastně v repre jsi, ne? :) V juniorech. Kde jsi v zahraničí závodil a jak to šlo? Kdo je na závodech tvůj "konkurent"?
V repre jsem druhým rokem. Závodil jsem nejdál v Kanadě na MSJ minulý rok, kde jsem se dostal do semifinále a skončil na 19.místě. Byl jsem taky na závodech v Edinburghu, v Imstu a v Norsku, kde jsem postoupil do finále, ale bylo nás tam málo. Letos doufám, že to na mezinárodních závodech půjde o trochu líp. Můj konkurent je určitě Vojta Trojan z Liberce a letos i Kuba Konečný.

Dost mi spadla čelist, když jsem viděl tvůj zápis Center Courtu na druhej pokus! Neuvěřitelný :) To je přelez jako hrom. Dal jsi to první den zkoušení? Pamatuješ si kroky, jak jsi to lezl?
Já jsem od 10. ledna do konce února téměř nelezl kvůli zranění levýho tricepsu a když jsem na začátku března přijel do Jury, tak první rozlízací den jsem zjistil, že nemám žádnou vytrvalost. Druhý den jsem nalezl do Center Courta a vůbec mi to nešlo. Trvalo mi nejmíň půl hodiny vymyslet kroky. Druhým pokusem jsem to vylezl. Kdo mě viděl to krokovat, tak asi nevěřil, že to vylezu na druhej, ale povedlo se. Cestu jsem vylezl asi za dvě hodiny. Kroky si moc nepamatuju, ale kdybych se podíval na video z přelezu, tak možná bych si vzpomněl :).

Center_court_10_.jpg
Center court 10- foto Marian Vlk

Co dalšího jsi na Berenech zkoušel? A vůbec v celé Juře? Budeš tam jezdit víc?
Na Berenech jsem ještě zkoušel Minotaura, o kterým jsem psal výš, ale neudělal jsem tam jeden krok. Taky jsem se tam pokoušel o OS Rauchende Bolts, který jsem poslal až na třetí.  Jinak v Juře jsem byl minulý rok jen dvakrát a letos zatím jednou. O prázdninách se tam chystám znovu. V plánu mám zkusit Hänsel ohne Gretel a něco na Schlaraffenland. Třeba Odin´s tafel. Nevím, jak cesty vypadají ani jsem je nezkoušel, ale z fotek se mi líbí. Taky bych tam chtěl vylízt takový ty cesty jako Slimline, Ruptur, Simon, Herkules (je mi jasný že to letos asi nestihnu :D).

Která oblast je tvoje nejoblíbenější? A proč?
Jednu nejoblíbenější oblast nedokážu napsat. Lezení se mi líbilo v Margalef, Rodellaru, Arcu, Ospu i v Juře. Každá oblast má něco do sebe. I v Krasu se mi líbí, i když jsem to tam první rok ježdění nesnášel a nechtěl tam vůbec jezdit.

8a_v_Margalef.jpg
8a v Margalef foto: Lukáš Smejkal

Plán na letošní rok?
Jak jsem psal, chtěl bych zopakovat ještě nějaký 8b. Z oblastí se letos chystám znovu do Jury a Krasu. O letních prázdninách chci zkusit vícedélky v Loferu a v Dolomitech. Na podzim doufám vyjdou prodloužený víkendy: Arco, Osp, Cerredo, kde se chci soustředit na (pro mě) těžký přelezy a na onsjaty a flashe, který se mi daří většinou pokazit.

Díky za odpovědi a držím palce do dalšího lezení. Ať se Ti vyhnou zranění a hrň to! Ten Center Court mi hlava neber :). V Krasu či jinde čuuus!
Oliváč


Profil Vojty na FB
Deníček na Lezci

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama