Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

24.11.2014 10:12

Štěpán Stráník - 8B v deníku!

foto

Je neuvěřitelný, že takový borec, drtič těžkých věcí a jednoznačný favorit na závodní bednu na jakýchkoliv českých závodech dosud nebyl žádným lezeckým mediem vyzpovídán. No chápete to?
Ještě, že je tady boulder.cz :)! Tfůůůůůj to smrdíííí :) Ale ne, vážně. Jsem rád, že Štěpán s rozhovorem souhlasil a že se s ním můžeme na dálku více seznámit a poznat ho.
Tááákže. Levou půlku stlačte doprava, pravou ihned doleva...zavrťe se :). Prsty v pěst a opět roztáhnout, uchopit myšku, připravit roler a jdeme na to.
Jo a ještě bych doporučil si v jiném okně otevřit nedělní Hudební tipy ať máte tu správnou atmošku!


Předpokládám (doufám :)), že čteš rozhovory na boulder.cz?
Jo čtu, ale abych pravdu řekl, tak někdy nepřečtu vše celé.
No bezva :) Taky znám ještě jednoho Štěpána co to jede takhle :)

A tak už tedy víš, že jedna z prvních otázek je:
Kolik ti je, výška, váha, bicák :)? 

Jo klasická to otázka :) v srpnu mi bylo 27, výška 177, váha 71-73, bicák to je otázka, nevím neměřil jsem.

Odkud jsi a kde momentálně žiješ?
Pocházím z Chocně, kde jsem prožil svoje dětství, momentálně žiju v Brně.

Studuješ nebo pracuješ?
Pracuju v lezeckém centru Klajda Brno.

Ty jsi jedna z nejvýraznějších lezeckých postav českého lezení a především boulderingu. Čmuchal jsem po netu a chtěl najít nějaký rozhovor s tebou, ale NIC jsem nenašel. Jak je to možný? :)
Nevím, jestli jsem nějaký rozhovor někde měl, asi jsem nebyl natolik dobrý, aby někdo rozhovor se mnou udělal, takže až teď :)

Tak to prostě musíme napravit :), protože jednoznačně patříš do pokladnice českého lezení.
Proběhneme tvoje začátky ať víme, jak se rodí borci...Takže? Kdy, kde, s kým a jaký byly tvoje začátky v lezení?

Jo, takže od začátku, někdy na podzim 1994 byl hlavním iniciátorem vytvoření stěny v Chocni můj táta. Chlapi chodili po práci stavět svépomocí stěnu, někdy v únoru 1995 se stěna otevřela, v hale ještě nebyla hotová podlaha, ale to vůbec nevadilo, všichni z okolí byli hrozně nadšený, že je tady dost velká stěna a že si můžem kvalitně zalézt.

Stěna v Chocni ti určitě dala dobrý základ. Jak často jsi chodil lézt a kdy poprvé vyrazil na skály?
Nejvíce nás trénoval náš táta, klasický dril, 4-5krát za týden na stěně, cesty na druháka furt dokolečka, sjedeš dolu a nastupuješ znova, trénovali jsme dost, nejnáročnější trénink byl, když nám táta dal na záda lano jako zátěž a lezeš 3-4 cesty za sebou, pak šel brácha, to byla dřina, rád na to vzpomínám. Na skalách asi moje lezení začínalo, v 1993 táta koupil naproti Tošovákovi chatu a tak jsme začinali pod Třema obrama na těch kamenech, to by mě ani ve snu nenapadlo, že zůstanu u těchto malých skalek, kde jsem vlastně začínal lézt.



O kolik jsi starší než tvůj brácha Martin?
Zhruba o dva a půl roku.

Jsi z lezecké rodiny? Jak rodiče napadlo vás přitáhnout k lezení?
Myslím, že táta lezl na tehdejší dobu dost dobré prásky na přelomu 80. a 90. let udělal docela těžké cesty na Křížovém vrchu, např. Kouzelníkovy Prsty Xa 1989, Pavoučí hrana Xa-Xb 1989,  Utopie Xa-Xb  1991 a Pár kopečků navíc Xb 1991, i dnes jsou to brány jako kvalitní desítky.

Jaký bylo vyrůstat s Martinem? Řezali jste se :)? Byli jste rváči nebo školní premianti?
Jo, měli jsme moc pěkně dětství, samozřejmě jsem byl rád, že lezení nedělám sám, že můžeme spolu chodit na stěnu a trénovat, to bylo vynikající. Klasický bratrovský potyčky samozřejmě byly.  Já jsem moc premiant nebyl, na základce nějaký dvojky a ke konci školní docházky jsem měl dvě trojky, nikdy jsem nedokázal mít vyznamenání jako Martin, ten měl naopak skoro furt.

Kolik kámošů ve vašem okolí taky lezlo? Někdo známý?
Tehdy se chytla dobrá parta, Ondra Dolejš dojížděl z Pardubic k nám na stěnu, s Davidem Zelenkou tvořili silné duo. Tehdy ještě lezl výborně Kuba Valčík, u nás ve škole se později zavedlo v 9. té třídě místo tělocviku lezení, chytlo to Jardu Petečela (Komára) a vzešel z toho další talent z tohoto malého města.

S bráchou máte obrovský silový fond. Trénujete od mala, ale stopro je tam hodně velká dávka talentu. V kolika letech jsi lezení doopravdy propadl a zjistil, že je to to pravý kokosový?
Jo talent a morfologii, to jsme zdědili po tátovy,  od toho se vše odvíjelo. Abych ti pravdu řekl tak vůbec nevím, mě to vždycky hrozně bavilo. V 90. letech to žilo jenom závody a rivalitou mezi Pavlem Solanským a Honzou Zbrankem, to bylo něco, žili jsme tím, jak my tak naši rodiči, nic jinýho pro nás neexistovalo, dřina, dřina, závody a tak dokolečka. Samozřejmě puberta mě trochu nalomila, ale lezení bylo silnější a jsem za to moc rád.

Jako prcka co tě bavilo nejvíc? Trénovat, skály, závody?
Ty závody mě bavily hrozně, jak jsem psal výše, my jsme tím žili, pro nás nic jinýho neexistovalo. Na skály v dětsví mám taky krásný vzpomínky, táta, kde to šlo obešel nějakou skálu, buď z vrchu dal jištění nebo naslanil a cvakl nám to do kruhu a my jsme lezli, hodně jsme lezli AF, ale nejdůležitější bylo lézt na té skále, že jsme tam seděli a nevylezli v kuse, to byl tehdy šumák. Moc se mi líbilo, když nás táta jistil z vrchu a my vylezli za ním a ten výhled, to bylo úžasný.



Vzpomeneš si na svoje první závody? Kolik ti bylo, kde a jak jsi dopadl?
To si pamatuju velice dobře Choceň 1995, obě kvalifikace jsem měl nacvičený dopředu, postoupil jsem do finále, to už jsem nacvičený neměl, spadnul jsem u druhýho jištění  a skončil jsem tehdy na 5. místě.

Tady si můžete prohlédnout jedno hodně old school video :)

Co brácha? Jak tomu to šlo :)?
Jo naštěstí jsme se v kategoriích nepotkávali, on vítězil skoro pořád.

Jaký jiný sporty jsi dělal jako malý? Případně, jaký další sporty potom a nyní?
Hrozně mě bavil hokej - bendy, hrávali jsme ho s klukama před barákem, klasika, pořádný branky, po domácku vyrobená výstroj brankáře, hokejky , tenisák a mastili jsme to až do tmy. Když jsem chodil na základku tak všeobecně jsem furt chodil po škole ven za kamarádami, hrávali jsme fobal. Můj nejlepší kamarád dostal v druhé třídě počítač - 286, to bylo tak, že jeden hrál a ostatní 4 na to čuměli a hrozně to prožívali jako kdyby to hráli taky :). Později jsme v lese stavěli bunkry, založili jsme si svoji partu a dělali různý klukoviny. Za poslední roky mě nejvíc bavil florbal, ale už jsem ho dost dlouho nehrál.

Co závidím všem mladým lezcům, kteří začnou fakt od mala je ten proces růstu :). Přijde mi hrozně super lézt nějaký kroky, kde tě limituje výška. Pak tedy trénuješ na to a pak najednou přirozeně vyrosteš a daný problém přelezeš jako nic. To jsi musel určitě zažít :) Uvědomuješ si nějakou cestu, boulder, kde se ti tohle stalo?
Přesně tak to bylo, kolik závodů bylo, že jsme tam došáhli tak tak, nebo nedošáhli, to tehdy na závodech bylo úplně normální a nikdo to neřešil.

Těšil jsi se na to až trochu zase povyrosteš :)?
Boulderovat jsem začal až později a lézt těžší cesty až od 15 let, takže si nevzpomínám, kdy by mě to fakt úplně limitovalo, možná, když jsem byl malý, ale na skalách jsem to tehdy vůbec neřešil.



Kdo byl pro tebe jako pro malýho špunta vzor? Kdo v té době byl v českém (zahraničním) topu a jeho plakát ti visel doma? :)
Pěkná otázka, v garáži visí myslím i dodnes Tomáš Čada v Satisfakci. Tehdy jsem hodně sledoval Montanu takže z českých lezců to byl Marek Havlík, Marcel Toman, Milan Benian, Dan Kadlec, Honza Kareš, Tomáš Pilka, Pavel Kořán, ze zahraničních Jerry Moffat a Ben Moon. Později byl to Mráza, to bylo neuvěřitelný, co dokázal, hltal jsem jeho úspěchy.

Jaký jsi měl jako malý motivace? O čem jsi snil? A co už se splnilo?
Motivace byla vždy na nejvyšší úrovni - být nejlepší a vyhrávat. Bude to znít hloupě, ale tehdy jsem o ničem nesnil. Přišlo to postupem času, asi nejvíce se mi splnilo to, že jsem u lezení zůstal a že se ještě dokážu zlepšovat, to je můj největší úspěch.

Je ještě něco, co se zatím nepodařilo?
Asi vylézt na laně 8c.

Co tě na lezení nejvíc bavilo a přitahovalo?
Ta různorodost pohybu, ta dřina mě bavila a venku samozřejmě ta příroda a ty monumentální pískovcové věže, na to jsem jako malej koukal moc rád.

Předpokládám, že nejčastější lezecký parťák byl tvůj brácha. Jak často jste lezli (trénovali) a kdo koho do lezení víc tlačil? Soutěžili jste mezi sebou?
Brácha byl parťak až později, tehdy jsem nejvíce trénoval s tátou. Trénovali jsem 4-5 týdně, buď na stěně, kam jsme to měli 3 minuty chůze anebo doma ve sklepě, která je už asi čtyřikrát předělaná stěna.

Na jakou školu jsi šel po základce?
Na střední odbornou do Český Třebový, dříve to byla železniční, dělal jí táta, já jsem moc nevěděl kam, tak jsem šel tam, moc mě to nebavilo.

A trénoval jsi kde? Co spolužáci? Lezl z nich někdo? Jak tě vnímalo tvoje okolí, když se dozvěděli, že lezeš? Nyní už je lezení celkem "normální" a masovej sport, ale není to tak dávno, co tomu tak ještě nebylo.
Ze spolužáků tehdy nelezl asi nikdo. Nejvíce mě tehdy v 8-9. třídě pochválila naše třídní učitelka, že je mezi námi úspěšný lezec, potěšilo mě to, ale bylo to takový divný.

Dotáhl jsi kámoše k lezení? Nějaké známější jméno :)?
Můj táta dotáhl a trénoval Ondru Dolejše a Jardu Petečela. Já asi nikoho.



Co další škola potom? A jaký bylo stěhování?
Potom následovala výška, dva roky a pak jsem pohořel na plavání. Stěhoval jsem se hned po střední škole do Brna, hlavně kvůli lezení, to byl ten nejdůležitější důvod. 5-6 let jsem bydlel na kolejích, poslední tři roky bydlím s Peťou.

Jak vidíš blízkou budoucnost? Práce a kde se usadíš?
Jediný, co trochu umím je to stavění a že je to spojený s tím lezením, bohužel je to docela fyzicky náročný, takže mě z toho taky někdy už pořádně hrabe. Zatím zůstáváme v Brně, ale kdo ví, třeba časem to bude jinak.

Letos jsi se oženil s Péťou. Dobrý boulder :). Dá se tušit, že malý Štěpán či malá Péťa brzo začne ošahávat první chyty :). Plánujete prcka brzo anebo tomu necháváte ještě čas?
Já jsem byl vždycky zastáncem spořádanýho života, nejdříve práce, bydlení svatba atd. Zatím neplánujem, ještě tomu necháme nějaký čas.

S odstupem času, když se podíváš na svoje dětství respektive začátky v lezení, tak změnil bys něco? Povedeš svoje budoucí děti podobně? Co na tebe hodně fungovalo a co je správný směr vedení?
Nic bych neměnil, ta doba byla úžasná, jsem rád, že jsem se v ní narodil. Dneska je tomu jinak děti moc nesportují a sedí jen doma u televize nebo u počítače. Povedu je ke sportu a i třeba k lezení, ale musí je to hlavně bavit :).  Rodiče nad námi měli pevnou ruku a dobře nás vychovavali, klasicky jsme občas dostali nařezáno.

Píšeš moc hezky o svým tátovi. Vím, že už bohužel nežije a je mi to líto. Je mi jasný, že je to citlivé téma = sám mám něco podobnýho...
Na takový lidi by se nemělo zapomínat...

No nebudu už zacházet příliš do soukromí a pojďme ještě víc rozpitvat lezení :)
Když na Lezci nakouknu do tvého deníčku, tak:

Od roku 2001 si vedeš deníček.
2003 první 8a (lano)
2005 první 8b a 8b+ (lano)
2006 první boulderový zápisy
2008 první 8c (lano)
2009 první zápis 8A (boulder)
2010 už pouze jediný zápis z lana
2012 jako na běžícím pásu lezeš 8A+ (boulder)
2014 první 8B! (boulder)


Je z toho krásně vidět, jak jsi lezení s lanem pěkně pověsil na hřebík a totálně propadl boulderingu.
V čem je pro tebe bouldering lepší?

Jo přesně je to tak, dřív bylo jenom lano, nějaký rok jsem obě disciplíny dělal zároveň, ale vždycky jsem měl pocit, že se nemůžu té jedné věnovat naplno, proto jsem se rozhodl věnovat jedné a zvítězil u mě bouldering. Nejvíce se mi na něm líbí, ta volnost, můžeš vytvářet nové bouldery jen ti k tomu stačí kartáč, občas udělat nějaký ten dopad. Rád dělám něco pro lidi a tento sport mi to dokonale umožňuje. Nikdy jsem se nepovažoval za vytrvalostního lezce, měl jsem rád kratší těžší cesty, neuměl jsem moc klepat, proto zvítězily kameny.

Může to být i tím, že v Čechách není tolik možností s lanem?
Myslím, že to není až tak úplně špatný.

Plánuješ se na lano opět někdy víc přivázat a odškrtnout další postupový čísla v obtížnosti?
Jo plánuju to už dlouho, chtěl bych vylézt třeba 8c nebo 8c+, ale asi nemám dostatečnou motivaci se k tomu vrátit.

Co pískovcové lezení? Toho naopak máme jako nikdo jiný :).
To je pravda, vždycky jsem se docela bál. Dobrý odjištěný cesty jsou v Labáku a v dnešní době nové cesty v Ádru a Teplicích, zatím nemám v plánu se na ně vracet.

Písek je hrozně fajn materiál, ale musí si na něj člověk zvyknout a především na to jištění. Máš už dost morálu? Říká ti něco strach? 
Nemám, bojím se a mám hranice za který rozhodně nejdu.

Udělal jsi nějaké prvovýstupy?
Jo udělali jsme něco s bráchou a Komíňákem na Škrovádě, i nějakou tu  11ku v staré saské klasifikaci.



Pro mě osobně je na písku největší problém maglajs. Jsem přesně produkt a radost klasiků, že tam kvůli tomu nejezdím. Dohadovat se s mozky nemá smysl a bohužel pár oblastí si "neužiju" :). Jak to vnímáš ty?
Příjde mi od klasiků sobecký a arogantní, maglajz je vývoj v lezení. Přeci v ostatních sportech jdou sportovní a technické věci taky dopředu, maglajz považuji za přirozený vývoj lezení, to už můžeš zakázat všechno a lézt na konopných lanech a naboso.

Na boulderech se to tolik neřeší a práší se o sto šest. Možná fakt začnu boulderovat :).
To je mladší disciplína a v tomto má bouldering velkou výhodu, jak se začal masivně provozovat, tak už jedině s maglajzem.

Měl jsi někdy nějakou potyčku se zelenýma? Nebo s lezci, kteří jsou takoví ti radikálové a maglajs na ně funguje, jak na bejka červená zadnice?
Naštěstí ne.

Co je podle tebe hlavní příčina sporu o maglajs? Škodí skále? Nechává fleky? Tradice?
Hlavně ta tradice, pro skálu je agresivnější pot.

Je to prostě neřešitelná věc a dva tábory budou asi vždycky. Kašlem na maglajs blbo hádky a pojďme zpátky k real lezení...
S bráchou patříte k největším objevitelům a tvůrcům boulderů. Už jste prošmejdili hromadu míst a vyčistili, co se dalo, co :)? Hustý. Z jakých oblastí či kamenů máš největší radost?

Největší radost mám z Boru, kde toho vzniklo opravdu hodně, je to fantastický písek se super boulderama.

Dá se v Čechách objevit ještě něco nového, převratného?
To nevím, asi by člověk musel mít hodně moc štěstí.

Jak nové oblasti hledáš? Google map? Dostáváš tipy od houbařů :)? Máš šutrohledačku?
Jo google mapy jsou dobrý, pak orienťácký mapy, fotky turistů geodetický mapy a šutrohledačku bohužel nemám, snad si jí někdy koupím v obchodě :).



Když dojdou klasické směry, tak jsou na řadě kombinace kombinací. Jseš jejich zastáncem?
Je to jeden z přirozených vývojů lezení, zastáncem jsem tak na půl, je určitě spousta směrů, které mají význam.

Jak moc je pro tebe lezení důležité? A vůbec pobyt v přírodě...
Moc důležité, je to součást mého života a život bez lezení si nedokážu představit, přírodu mám hrozně rád.

Na Chváliče jsem hodil otázku: "Jak moc je pro tebe důležité číslo? Lezecká obtížnost? Motivuje tě? Podle čeho si vybíráš boulder nebo cestu?"
Pro mě je nedůležitější, jaké má boulder renomé, když vím, že chci vylézt svoje první 8B, chci vědět, že to 8B je, pak si najdu nějaký, který mě bude sedět. Jo snažím se najít to, co mi sedí.

Ještě by mě zajímal tvůj trénink a posilování. Máš už v sobě na stopro hromadu hodin strávených na umělé stěně. Odvisené kilometry a zkušeností plnou nůši. Zkus prosím rozepsat tvůj tréninkový vývoj od mala. Jak jsi začínal s lezením (tréninkem), kdy jsi začal dělat shyby a jiná doplňující cvičení. Jak jsi se probil k 8A+ boulderům. Jakým stylem trénuješ přes týden?
Kdysi to byly kilometry lezení s lanem, nějaký ty shyby a kliky. Dnes je to převážně intenzivní lezení na boulderovce a v určitých obdobích dělání visů a kliků s vestou v různých opakováních a sériích.

Co je podle tebe nejlepší a nejúčinnější způsob, jak dostat brutál sílu do prstů a nezranit se...?
K tomu člověk potřebuje mít určitě dané genetické dispozice a pak trénovat od dětství, aby se to všechno postupně zpevňovalo. Na tom se dá stavět a dělat různý silový cvičení, mě nejvíc pomohly kliky a shyby.

Myslíš, že bys mohl být dobrý trenér lezení?
Nevím, nemám moc na to hlavu, někoho vést.

Máš nastudovanou nějakou lezeckou literaturu? Kde jsi bral či bereš motivaci a nápady do trénování?
Od Tufiho jsem četl Trénink sportovního lezce. Zkoušíme něco vymýšlet, za poslední dva roky se osvědčil campusový desetiboj u Adama.

Co bys doporučil začínajícím lezcům?
Hlavně jenom lézt, postupně přidávát a jak budou cítit, že je něco bolí, dát si pauzu.



Nebo lezcům, co už lezou déle a chtěli by se zlepšit?
Být cílevědomý a chtít se zlepšit, když jdu na trénink, chci tam nechat všechno, od toho by měl být trénink, ne? Určitě bych doporučil campus a silové cvičení.

V čem vidíš hlavní chyby lezců kolem sebe? A co je naopak tvoje slabina? Máš vůbec nějakou :)?
Asi že nemají dostatečně intenzivní trénink. Slabina veliká jsou kolmější věci, lezení v teple a obliny, doufám, že se v tom zlepším.

Co na tebe funguje? Jaký rytmus máš před závody?
Lehké rozlezení, nedávám si úplný odpočinek.

Závody...patříš mezi stálice boulderových finalistů. Na bedně jsi stál milionkrát a už jsi mnohokrát ukázal, že jsi fakt dobrej :)! Tvůj brácha momentálně dost odskočil a určitě je pro něj motor Adámek.
Co pro tebe :)? Letos první 8B a neustále výkonnostní křivka nahoru. Je na závodech motivace dostat bráchu? I se ti to už povedlo...

Motivace je veliká, právě díky těmto klukům, jo doufám, že jsem se zlepšil o třídu, ale brácha o dvě, takže mi zase ještě víc odskočil :) Motivaci mám hlavně na světovým poháru, sním o tom se někdy dostat do semifinále, to je můj cíl, jinak na českých závodech bych chtěl někdy vyhrát pohár za celý rok. Jo bráchu se mi za posledních asi 8 let podařilo porazit asi třikrát. Šance ho porazit je, ale musí to zkazit, a já naopak využít, jinak ta šance není.

Jaký závody se ti vryly? Na které rád vzpomínáš a jaká atmosféra je pro tebe nej?
Do paměti se mi moc vrylo mistrovství světa v Imstu 2001, kdy Mráza vyhrál juniorský titul, Petr Solanský a Honza Zbranek byli na úžasném třetím místě, to byl fantastický zážitek. Pak moc rád vzpomínám na moje 3. místo na mistrovství světa v Canteleu 2002, to byl můj vrchol závodního lezení s lanem.

Co SP? Pojedeš příští rok? Ambice, plány? Je reálné finále?
Jo pojedu příští rok, chtěl bych Grindelwald, Innsbruck a Mnichov, ambice jsou být do půlky startovního pole, bomba by byla třeba do 30. místa, ale ty borci jsou kurva dobří. Finále není reálné a nikdy nebude, to je tak pro bráchu, semifinalisti jsou o třídu jinde, finalisti o dvě až tři.



Bouldery na svěťácích ale začínají dost unikat od skalního lezení. Je to jinej sport. Jiný chyty, struktury, pohybový vzory. Jak to vnímáš? Líbí se ti to? Je to správný směr?
Ano, je to úplně jiný sport, např. když budeš lízt 8B+ka na skalách vůbec to není záruka toho, že budeš pravidelně v semifinále světového poháru, zase bych chtěl říct, že kdo se dostane do semifinále, má velkou šanci se dostat do finále. Jo chyty a struktury dělaj dost, ale nejvíce nám chybí umět a správně přečíst daný boulder, doufám, že v zimě se to změní a že budem spolupracovat s Honzou Zbrankem, věřím, že spolupráce přinese svoje ovoce. Určitě se mi tento směr líbí, hodně se to specializuje a těším se na příští rok.

Skoro to tedy vypadá na totál změnu tréninku oproti skalám.
Jo je to o dost jiný, hodně silový nebo fakt těžký kolmáče, umět stát na velký oblý struktuře, navíc máš na to 5 minut a hotovo.

Kdo je tvůj vzor (kluk, holka, zahraničí a ČR)?
Jerry Moffat, Ben Moon, Fred Nicole, z čechů Mráza a Adam.

Koho by jsi doporučil na příští rozhovor?
Michala Štěpánka

Tvoje ideální představa roku 2015? Životní, lezecká?
Potvrdit boulder obtížnosti 8B, být druhý v celkovém hodnocení ČP, a doufám, že se zadaří na svěťáku.

Díky za rozhovor! :)
Oliváč

Profil na FB
Deníček na Lezci
Kanál videí na Youtube
Video na Lezci ZDE
Sponzoři: Singing rock, Saltic, LUJS Choceň

Je 24.11! Týdne po 17.11 :) A Halu 25, nové rozšířené BB dnes otevřeme. Jupííí. Bude to sice ještě trochu punk, protože jednu část budeme dostavovat ještě za provozu, ale lezeního je připraveno dost a věřím, že vás to bude i tak bavit.
V současné chvíli je v nové hale nahozeno minimálně 30 označených boulderů a přes 500 chytů. Během tohoto a následujích týdnů dorazí zhruba dalších 2000 chytů :)! Takže ihned jak dorazí, tak stavíme a nahazujeme.
Na BB budeme ještě neustále makat a zdokonalovat ho. K dokonalosti se blížíme, ale ještě nám pár dní chybí :) Moc díky za podporu, která stále běží a převeliké díky za to, že Bébeso navštěvujete a pomáháte ho vychovávát...


Vánoce jsou sice až za měsíc, ale měli jste vidět Vildu když vybaloval :)! A to mu ještě pár desítek balíčku dorazí :D

Komentáře

  • Autor: Dan K25.11.2014 01:16
    Super rozhovor! Štěpánovy cesty s lanem jsou pro mě osobně nejzábavnější. Plynulý pohyb a nohy kde maj být. Držím palce ať mu to de od ruky.
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama