Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

07.01.2015 08:49

Přelezy týdne 1

foto

V minulých Přelezech týdne jsem se přelezům jako takovým moc nevěnoval a bylo to víc textu než lezení. Dnes tomu bude jinak a bude to už ryze o tom o čem prostě Přelezy týdne jsou a mají být. Prostě o přelezech :).
Toto číslo je průřezem týdnů minulých a bohužel se mi nepodařilo dohnat všechny bušmeny. Těm, co jsem do Přelezů "dotlačil" patří velký dík, že se podělí o informace z jejich placatění se po kamení :). Tak jako v minulém roce a v minulých číslech tak i letos platí, že sušení přelezů doma pod peřinou nebereme a chceme všechno vědět a všechno slyšet :). Je moc prima se o přelezy podělit a vo tom ten svět přece je, ne?
Tak dost chytračení a pouštím ke slovu ty, co opravdu něco lezou :).


Petr Resch nejml. Mozek Na Citrón 8A+, Viklany
"V rámci příprav Padání 2015 jsem přelezl během zimy 8A a jedno 8A+. Rozlezené mám "béčko" - nestíhám! "Padání" obecně bude myslím pro lidi docela překvapením. Nejsou to žádné úplně high lajny, ale je tam řada fakt pěkných věcí, které si stojí za to přelézt. Určitě je těch hezkých věcí (s chyty) více, než vloni. Aktuálně na Žihli leží sníh a práce se zastavily.

Synek mi dělá radost. Myslím, že ho to baví. Po sérii rychlých přelezů boulderů za 7C a jednoho 7C+ a hlavně při vědomí, že se zlepšuje a rád by měl nějakou motivaci (podpořenou úspěchem) jsem mu našel 8A, které je vhodné k jeho lezeckému stylu. Bylo to v rámci takového programu střídání většího počtu lehčích boulderů, který jsme si užili nedávno ve Fontainebleau a snahy zkusit si aktuální limit. Vytipovaný boulder jsem v rámci příprav na "padání" vylezl v listopadu. Startuje to ze spoďáku do velmi malých chytů v mírném převisu s přelezem do položeného výlezu. Péťa ho zkusil asi dvacet minut a pak mě tam hnal po škole: za tmy (při svitu mobilu) se sesypal z výlezu. Během další návštěvy ulomil klíčovou lištu a zbylo tam z ní něco, co já neudržím. Obtížnost tím stoupla na podle mě jasných 8A+. Péťu to neodradilo a ještě více se zakousl do pokusu o přelez. Nakonec to trvalo velmi nepříjemných 6 výjezdů (máme to 75 kiláků), přičemž bylo jasně vidět, že řadu pokusů ztrácí kvůli chybám. Jasný signál vrátit se zpátky k většímu počtu lehkých boulderů. Střihneme z toho nějaké krátké video, které bude snad do konce týdne na faceboku www.padani.eu, ale nemám bohužel souvislý přelez. Na tom videu je nejzajímavější, že zatímco pro dospělého je to víceméně takový "prdíček" v podání toho dítěte to vypadá jako pěkný kus skály :). Jo a nedělal bych z toho nějakou senzaci, jedna osmička osmičkového lezce nedělá!

Suma sumárum:

V prosinci 2014 (13. nebo 14.12., je to na Lezci):
Tajemství iluze 7C+, Petrohrad, 30 minut zkoušení

3.1.2015
Mozek na citrón 8A+
Kámen Marvin, nová oblast Žihelska připravovaná pro padání 2015
Lezec: Petr Resch junior, 9 let (6 výjezdů)"


Bráchové Reschíci

Štěpán Stráník souhrn co zbombil v roce 2014


Štěpán Stráník

Tomáš Reich Veper Lady 8b, Osp
"Veper Lady je moc pěkná cesta o jednom klíčovém bouldru a pak vytrvalostním dolezu. První pokus v cestě pro mě bylo hodně velké trápení. Dalo mi velkou práci zkrokovat a vymyslet ten klíčový boulder. V hlavě se mi rýsovaly varianty, ale zatím jsem netušil, jak vše propojit. Jednoduše jsem to háknul, v klidu a bez větších problémů zbytek cesty dolezl. Ve druhém pokusu už vše vypadalo mnohem lépe. Naznačená cesta napřímo se stala tou pravou a správnou. Program jasný, nohy vymyšlené...Teď už mi bylo jasné, že bych Veper Lady mohl vylézt. Ve třetím nadějném pokusu jsem zdárně překonal boulder, ale nad ním jsem zapomněl na důležitou nohu a kvůli tomu spadl. Třetí pokus byl ten den poslední. Následoval restday. Odpočatý po restu jsem se nejdřív dobře rozlezl a šel na to! Vše vypadalo příznivě. Konečně začalo pořádně svítit sluníčko, což mi hodně pomohlo. Při parádní povzbuzující atmosféře jsem to tam poslal! Super pocit, začít 1. den nového roku takovým moc pěkným osmbéčkem :)"


Tomáš Reich

Martin Stráník Hormonstau 8A, Königshöhle
"Od Vánoc je to spíše takové plácání se v zimě, zkoušení projektů na Boru a výjezd k Vídni na Koenigshoehle. KH je celkem pěkná oblast, s dvěmi 8A liniemi a ty když spojíš tak lezeš 8B+. Podařilo se mně přelézt jednu z nich a to Hormonstau. Druhou osmičku - 12 feet under, je hodně o technice, hodně se špičkuje. Vlastně až druhý lezecký den přicházím na správnou betu a tak hned pospíchám vyzkoušet napojení. Podaří se mně několikrát dolézt do klíčového místa 12 feet under, ale dnes mi pšenka nekvetla. Tak snad brzy :)"


Martin Stráník

Edita Vopatová Coloseum 8a+, 8a+, SerraDeCipo Tirali a Valent 8a+, Sella


Edita Vopatová

Martin Jungling Ebola 8A+, Labák, Rave Time 1/2 8A, Teen Spirit 8A, Sněžníka Grace Runners 8A+/8B, Pod Hradem
"Prvni byl Grace runners. Tohle jsem mel v hlave uz dlouho. Zkousel jsem to zhruba pred rokem a chybel mi tam vyresit jeden krucek. Ten se podarilo prekvapive rychle postelovat a druhym ostrym to nakonec se stestim pustilo. Nutno rict,ze boulder je to peknej,ale sekanej...Pak byla Ebola. Krasnej projekt v Labaku na Zizale. Na ten jsem se hodne natrapil. Celkem mi to zabralo sest vyjezdu a mraky pokusu. Nejvetsi boj byl vymyslet spravnej program. Ty kroky,co tam clovek dela jsou sileny a neda se do nich dostat aniz bys nemusel zacit od zacatku. Trosku jsem se ku konci potykal s motivaci, protoze to porad a porad neslo. Ale jak jsem tyhle puzzle slozil,tak na druhy den to padlo. Pro me nadherny povanocni darek :)"


Martin Jungling

Přidávám ještě videjko Martina v boulderu Bulldog 8A



Alexandra Gendová Iglu 8a, MišjaPeč
"V těch podmínkách to byla skoro povinnost...měla jsem to "nachozené". Před 3 lety jsem padala pořád z posledního kroku....no a na prosinec- jak všichni vědí, ideální cesta , na sluníčku.....první den bylo zataženo asi mínus 5 stupňů, tak jsme si jen nacvakali projekty a druhý den svítilo, takže paráda a z těch chytů prostě ne a ne spadnout...prsty na nich držely jako přibité....to už se mi dlouho nepovedlo, vylézt cestu hned druhý den :)....tak pak už jsem si jen užívala sluníčka :)...Milan ještě 1. ledna vydrtil Triad - nejtěžší 8a v Peči...alespoň podle jeho tvrzení, Karolinka Pečenicu na prvním a pak jsme frčeli domů..."


Alexandra Gendová

Denis Pail Lahko Noč Irena 8b a Gorenjski šnops 8b, MišjaPeč
Report o tom jak Denis řádil v Ospu najdete ZDE


Denis Pail

Mára Schaffer Moucha Tse-Tse Xc, Škrovád
"V utery pred Vanocema jsme lezli s Jindrichem tu klasickou Mouchu na zdi, takze vrsek sem vedel, ze je v pohode. Potom uz jsme sli bouldrovat a tak jsem si zkusil nastupni bouldr z Mouchy tse tse a na nejakej 5 pokus to pustilo. V patek jsme znovu dojeli, protoze vidina XIa na konci roku byla lakava...Sel jsem to zkusit na RP, trosku me potrapil spodni bouldr, kde jsem asi ctyrikrat vypadl nez jsem se dostal do madla pod prvnim kruhem. Necvakl jsem si borhak toho naprimeni a najednou mi doslo, ze prvni kruh necvaknu tak v klidu jak sem si myslel. Nastesti se to nejak povedlo a dal uz byl boj jen se zmrzlyma rukama... Jinak ke klase - v Labaku by to asi nebylo ani to cecko, spis jen Xb, ale radost byla i tak :)"


Mára Schaffer

Lukáš Skála Teen Spirit 8A+, Sněžník
"Moc mě boulder nepotrápil, měl jsem ho skvěle nachozenej a jen jsem si nakrokoval závěr traverzu. Více méně padl prvním ostrým. Plán na teď je určitě pozkoušet levou polovinu 8Béčka a třeba i to B, uvidíme :) "



Štěpán Volf Mrtvaški Ples 8b, MišjaPeč
"Cesta spíše vytrvalostnějšího charakteru s dvěma bouldry, a dobrým odpočinkem mezi něma. První den jsem si cestu zkrokoval avšak po odpočinku a prvním ostrém pokusu jsem si natáhl prst čímž mi cesta o něco ztěžkla. Další den pokouším cestu znova a snažím se natáhlý prst nepoužívat ale stále nic. Následoval restday, po kterém se cítím silný a přelézám tak cestu druhým pokusem toho dne."


Štěpán Volf

Tomaso Greksák a Ondro Švub 3 Degree Cane 8A, Schlonziges Wiener Schmankerl 8A, Chironico


Tomaso Greksák


Ondro Švub

Honza Novák Mr. Powerful 8A, Škrovád
"Mistr mi dal celkem zabrat prvni crux s detonace jsem udělal pokaždý ale kříž mě furt zastavoval. Pak jsem zřejmě jinak chytnul lištu a šlo takže tak. Zabralo mi to okolo 16 pokusů což je celkem dost. Pro mě těžké 8A."


No a to je vše vy bando!
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama