Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

16.11.2016 22:30

Přelezy týdne 46

foto

The Přelezy. Každotýdenní report o lezeckém dění. Každý má své cíle, touhy a maxima a každý si jede svojí bitku. Základ je si lezení užívat a být spokojený. Jste :)? Makáte na tom? Snažíte se vůbec o to?! Ochutnal jsem po delší době lezeckou meducínu a je to tedy všelék! Uvědomil jsem si, že jsem fakt závislák a že chci víc. Absťák je tady! Pomooooc :)





Minule byli na startu boulderisti a dnes tomu nebude jinak. Boulderistů čas a kluci lezou suprově!

Martin Stráník Rock To Fakie 8B, Zakázané Uvolnění 8A+, Ostaš
"Jasny, vikendova Ostas a trocha nostalgie, revize starych projektu a dolez novyho propojeni Zakazany Uvolneni. Krome Uvolnění zkouším dva projekty, jeden jde lépe, druhý hůře, uvidíme možná zítra útok?"
Další dny:
"Jo, ještě než přišla fronta tak se mně podařilo přelézt tudle linku (To Fakie) na Malým Střecháči. Je to o mikro chytech a dobré noze, to mě moc nesedí, ale docela mně bavilo ladit ty malinký dírky. Klasa asi tvrdších 8B, ale je to dost specifické, bolí  z toho pár prstů a levá noha."


Dakší infos jak jinak než na Blogu Martina!


Martin Stráník

Štěpán Stráník Pysky 8A/8A+, Štarkov
"V neděli mám v plánu vypadnout na pár hodin ven, volba padne na Vysočinu. Ohlídnu pár kamenů, které tady Ríša s Evou o očistili. Nejvíce mě zaujme linka hned nad stropem u cedule. Jasná převislá hrana s velmi malými chytami, asi po hodině se mi daří přelez. Pokračuju na další kameny, kde jsou pěkné sedmičkové linie a stojí zato si je vylézt. Zaujme mě ještě jeden projekt, který je o jednom těžkém kroku s nálezem do hrany za 7A, po asi půl hodině už na hadry přelézám. Díky za nové linky, určitě se zde ještě pár projektů najde."

A další red hot infos u Štěpána na blogu
 


Štefan Bednár La Pelle left 8A, Serre moi fort 8A, Chironico


Štefan Bednár, foto: Monika Brkalová

Martin Jungling Run Over Cat 8A, Modřín
Jak jsem Džanglího minule vychválil, tak už si jede zase to svoje! Darebák je to...


Martin Jungling

Libor Břicháček Kisselý Polibek 8A, MlýnskýVrch
"Sobota byla plná ocekavani. Rano me premaha chtic poňuchňat nejaky krystaly, takze vyrazim smer Petrač. Rozhoduju se, ze je na case pustit se zas do nejakyho tezsiho projektu a volim Mlynak a Alter Ego. Boulder je to super, po chytech, tak se v tom rozlezam a kroky pousti, ale na kusovku to nebylo. V pauze me zaujala linka, kterou mam uz dlouho v merku Kisselý polibek 8A+, ktery nema opakovani. Zjistuju ze chyty z Barakudy jsou olamane a tudiz puvodni smer je uz nelezitelny. Nastesti nejake listy tam furt jsou a tak ladim trochu definovany program bez madel doleva do Tarantule, ale dari se a prichazim na zpusob jak smer vylezt. Pri prelezovym pokusu konecne drzi pata jak ma, krystaly se spravne zakusuji do prstu a raduju se ze je posekano...predcasne. Ve vylezu je docela šlem, mokro a tak stoupam jen na velky stupy dlouhyma krokama...v tom křup křup v pravem koleni (je to slyset v case 1:18) a sranda byla dokonana...nastesti se mi zablokovalo koleno az na zemi a nevysypal sem se z vylezu...suma sumarum praskly meniskus a ted uz po operaci a doma...snad se brzo zas budu moct postavit :) držte se bando :)"
 



Libor Břicháček

Jan Mlejnek Dlouhej Černej 8A, Labák
"V patek bivak ... Inu co rict, bivak je vdecna skala, vzdycky se tam da zalizt;) Prso-snezo-vlhko-chladno, jako podminka ne uplne prizniva, ale radost z pohybu venku mi nic nezkazi;) k bouldru: 
Dlouhej cernej 8A je vlastne jen propojka dvou boudru ( dlouhej kour+cernej traverz). Je to vdecna linka pro lidi s vytrvalosti, pac zadnej "hard move" tam nepotkas, ale spis bud ti zmrznou prsty nebo nateces..."

 
Honza Mlejnek

Na laně se toho stalo taky dost. Jsem blaženej, že u spousty přelezů jsem byl a mohl cítit tu super atmosféru, která jim předchází a která se vlní během samotného přelezu. Je to nejvíc! Naprosto skvělý moct hecovat někoho, kdo právě bombí a stále není jistý na kterou stranu se misky přelezových vah pohnou. Držet přelez za pačesy a užívat si ho do posledního chytu. Těžkej orgáč :)!

Nějak jsem v minulých přelezech nezmínil Vandu a její přelez Lahko noč Irena 8b v Miši a tento týden máme tedy infos:
"Prvýkrát som si cestu Ľahko noč Irena skúsila na jar tohto roku, kedy ju skúšala aj Eliška Adamovská a vedela mi poradiť. Od toho výjazdu som bola znovu v Ospe až teraz na jeseň. Kroky som si pamätala, no skok na začiatku cesty som stále nevedela spraviť. Až na konci výjazdu sa mi ho podarilo spraviť a zvyšok cesty mi už nerobil žiadny problém. Bolo to pekné povzbudenie na majstrovstvá sveta juniorov v Číne."


Vanda Michalková

Andrea Dancsová Pren nota 8a, Siurana
"Vzdy s radostou naliezam do cesticky, s odorucenim, ze sa pada spod zlanaku a ti silnejsi su schopni cvaknut aj posledny expres :) ..prva 3/4 cesty krasne technicke lezenie s par vyvazovackami, potom neprijemne kroky cez previs, zakrizenie v diere- tu tym, co zvysi vedia cvaknut, ti druhi vedia dat aj 10 metri v opacnom pripade, dlhsi nacah do listy, horsie nozky, este par listicek a cvak zlanak :)"




Andrea Dancsová

Kuba Kováčik Pati Noso 8c+, Kalea Boroka 8b+, El Món de Sófia 8b+, Via del Moro 8b+, Marihuana 8a Flash, Pren nota 8a Flash, Siurana
"Cesti  "Pati noso" mi prisla ako vhodne riesenie po preleze "2x30". Podobny styl s rovnakym nastupom.po skromovabi cesty sa do toho somnou pustil aj Ondra. Cesta ma asi 40 metrov kde na zaciatku je boulder respektive vytrvalostne lezenie po listach kde nieje moc miesta na sklepanie. V polovicke cesty madlo a dalej sa pokracuje po listach az do kolena, ktore nieje bohvie ake tak je lepsie preklepnut v chytoch. A nasleduje najtazsi bouldrik cesty asi v 30 metroch.  A potom uz len dolez za 8+/8+/9- :)
Ako dalsiu som si vybral "Kale borroka" co som aj olutoval kedze na tu cestu je rada jak na rozky. Cele zle. Tak som sa tam dostaval troska sporadicky. Vzdy pri zapade slnka alebo niekedy ani to nie:). Kazdopadne brutalne lezenie az na tu skur.... sparu na zaciatku. Ine peklicko. Ale ked sa clovek prehupsne cez tento problem nasleduje krasne lezenie s dvoma bouldrikmi za "male".
Asi tri dni dozadu dosli fakt humusne podmienky. Povodny plan bol "Broadway", ale opat ta zasrata spara. Nebol som schopnu ju liezt ani v podmienke nie to este vo vlhku a hmle. Tak som sa rozhodol ze si skusim "El món de sofia" 8b+, ktore par dni dozadu vyliezol Simon. Paradna cesta. Ostatne asi ako kazda linka tuna. Zo zaciatku zopar mokrych chytov a neprijemne cvakanie druhej presky nad policou. Potom vytrvalostne lezenicko. Nasleduje velikanska diera kde odpocinies a hor sa do bouldra ako inak za male listicky. Zopar krokov a je vyhrate:)"

Via del Moro: Vies ako:) uz len tak na pekny den. A vyslo to. 43 metrov peckoveho lezenia. Spolocny nastup ako "el mon de sofia". Cize zaciatok som mal nabehany. A v cca tretine cesty sa to rozdeluje.
V prvom pokuse som doliezol asi dve presky od konca, kde som zle naskocil listu a spadol:/ inak by to tam bolo. Krasne lezenie, opat po listach, dlhe tahy a vysoke fixi. Proste pecka. A asi mito tu aj troska sedi:)


Kuba Kováčik


Ondra Ďoubal Pati Noso 8c+, Siurana a Aitzol 8b+, Margalef 
Myslíte si, že jsem za tu dobu z Ondry něco kloudnýho dostal? Emoce z něj sice pryští gejzírem, ale absolutně se to nedá zaznamenat :). Takovou nálož infromací je těžké přetlumočit, ale pokusím se. 
Řeknu to stručně: "Je to grázl :)!". Ve všem se prochází a popěvuje si jak je nezničitelnej. K Pati Noso mu otevřel vrátka Kuba Kováčik, který byl nadšený jak boulder jde. Ondra si v tom pátý den lezení poworkoval a po restdeji s mezi dramatem suše vylezl. Ondra nyní plení Margalef a infos tahám z jeho nových opatrovníků Vítka a Jáni. Příští Přelezy další infos... 



Ondra Ďoubal

Jiří Oliva Kale Borroka 8b+, Migranya 8b, Siurana
"Už minule jsem se rozplýval jak je Siurana boží a taky že je. Užil jsem si ji maximálně a i dotáhl za pačesy jasnej cíl zájezdu. Boroku! Lajna jako sviňa, kterou prostě musíš. Mám rád madla a ani jsem to vlastně nechtěl vylézt. A možná i proto jsem si přidal dva zbytečné pokusy a cestu si tím užil ještě víc. Velký dík patří Ondrovi a Kejty, kteří vybojovali to, že jsem si to mohl ten den užít. Fronta na cestu byla řádná a dokonce se asi i schylovalo k bitce...naštěstí jsem to vylezl a všichni vychladli :). Na seznamu byla i Migranya v prodloužený verzi, ale pata nějak nešla, tak jsem utekl do kratší várošky. Úvodní boulder za díru jsem viděl lézt ve třech verzích. Ekvilibristicky Ďoubika, který šel nohama napřed a kroutil se jak hasičská hadice (viz foto výše), fikaně Němčíka, který to řešil elegantní špičkou a výměnou v dvoudíře a nakonec jsem to dal klasicky na hulváta. Prostě čapneš dvoudíru a nabombíš to rozpažkou do obláče, který je krutě daleko. Přihopsneš madlo a pak už jen tajíš dech zda to vybojuješ až do topu. Super bitka. Projektů jsem zanechal víc než přelezů a nezbývá než se vrátit! Vstříc ještě lepším zítřkům :)." 




Jiří Oliva

Martin Hrubala Inferno 8a+, Hypoxia 8b, Pu-erh 8b+, Harmanec
Bohužel nelapen...


Martin Hrubala

Vítek Lachman El Latido Del Miedo 8a OS, Golpe De Gas 8b, Terradets
"Vyrazili jsme s Janinou na 3měsíční výlet. Na záčátku jsme se docela dlouho rozlézali, ale teď už je to dost dobrý a bandaskám poroučím já :). Po měsíci ve Francii jsme vyrazili do Španělska. Po 2dnech v Tres Ponts jsme přejeli do Terradets, tam se mi to nejprv zdálo vyměklý, ale nakonec jsem asi musel uznat, že už se asi opravdu rozlézám. "Prima Linka" za 7c+ na OS mě o tom přesvedčila, tak přišlo na řadu něco těžšího. Líbílo se mi Golpe de Gasto. Krásná 30m dlouhá cesta kde se leze k poslednímu nýtu tak za 7c+/8a a pak je dost divnej boulder přes dva mini převísky, kde se naberou dva spoďáky člověk se dotoho divně přikrčí a nasledují dva tahy po asi článkových lištách. Pak zbývá přehodit nohu přes druhý převis a cvaknout řetěz. Myslim něco mezi Xb/Xc v  Labáku :). Hned potom jsem vylezl na OS svoje první 8a. Byl to takovej trans a vůbec jsem to nečekal, takže radost jsem měl větší než z 8b. Takže buď je Terradets vyměklý a nebo jsem asi vážně rozlezenej :). Margalef kde jsme teď ukáže!"



Vítek Lachman

Vojta Cihlář Realizace 10, Roviště
Vojta nám krapet Ďoubovatí...Co s ním?! Vééélká škoda!


Vojta Cihlář

Sledujete Ajdama? Hustý co?! Jako MEGA hustý. Jeho Instáč žeru :) a je to moooc prima jak to tam sází. Držím na tu dálku všechny palce ať tu mrchu zbombí. 


Adam Ondra

No a co závěrem? Moc rád bych vás všechny pozval na blížící se Boulder Contest! Reklamní okénko je nutné :). Bude to 3.12.2016 a bylo by vele príma když byste dorazili. 
Máme připravené dva bonusy. Prvním je finále na předělaném profilu ve Výlezech a druhým jsou zbrusu nová chytátka od všelijakých chyto firem. Nabral jsem toho hrozně moc a bojte se! Nové chyty jsou pouze lišty a nic víc než lišty! Registrace na závod běží ZDE a brzy do vás pustím i článek s více infos. Základ je ale jasný. Bude to zábava, dobrá stěna, dobrý bouldery, no prostě pohoda o kterou nesmíte přijít :). Udělejte si prima výlet do Prahy spojený se zábavou.


Boulder Contest 2015

Nějak se mi dneska nechce končit :). 
Tak hodím ještě nostalgii po Sirošce. Jako já vám povím jedno. To byla prča :). Nejvíc mě pobavil večírek, kde Šimon sázel jednu polskou perlu za druhou. 
Jako co je nejvíc, tak je hláška: "Jisti mě s prokluzem!". Čůrám ještě teď když slyším: "Sekuruj ma s banánikom!" :)))

Anebo když sledujeme jak mladej Polák leze cestu a šmejká nohama jako když má brusle...Ondra ho začne mocně povzbuzovat:
"Spináááj! Delikatna práca nožná!"
No prostě prdelky a super lezení. Chci ještě :). Furt na svět lezou kdejaký novinky, ale aby už pustili ten teleport, tak to nééé.
No nic.
Mějte se a držte se
Oliváč


Kvízová otázečka :)? Kdo je kdo?

Komentáře

  • Autor: jan mlinárik16.11.2016 23:44
    Tak kvízik je jasný: z ľava Kubo Kováčik, Šimon Zentko, 14 fliaš pivka, Andrejka Dancsová a Maťo Krasňanský. Jááj a toho Hruba 2 týždne naháňam a on sa na to vyprdne... Inak dobre, že sa vrátili prelezy do pôvodného tempa, je to motor, takto vidiek ako sa lezie... už sa mi potia ruky keď to čítam :) Konečne nám otvorili stenu v BB, tak hor sa na tréning!
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama