Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

22.03.2017 21:08

Přelezy týdne 12

foto

O čem to dneska bude? Bude to zábava? Baví-li vás sledovat přelezy druhých a řešíte-li rádi kroky a pohyby ve vertikále, tak myslím, že pohoda. Moc se toho v dnešních Přelezech neurodilo, ale prázdný to taky není. Adam po nemoci a rozlézá se :). Tak jdeme na to. 







Adam Ondra A jeho kruto seznam:
Quinta essencia 8a OS, Magin el Mago 8c OS, Calimba de lluna 8b+ OS, Millenium 8c OS, Sadernes
Fabelita R2 9a, Aplom 8a+, Devorame otra vez 8a, Santa Linya
El Matacan 8a+, Ich spiele mit meinen penis 8a+, Cronica 8b OS, Siurana
Le concep 8c+ Retro OS, Nabab 8b+ OS La gouverne mentale 8b+ OS, St Leger du Ventoux
402 8b OS, Camino a la perdicion 8a+ OS, Margalef

"No byl to trochu nešťastný výlet. Tréninková příprava šla snad možná až nadmíru dobře a možná jsem to i přehnal. Každopádně cestou do Španělska jsem se stavil v Andonnu v Itálií na cestu Lapsus 9b od Stefana Ghisolfiho. Sice forma dobrá, ale série chyb a náhod s počasím nakonec způsobila, že jsem to těsně za dva dny nevylezl. I když jsem byl schopen třikrát za den dolézt do posledního kroku. Potom přejezd do Španělska, kde nás "uvítalo" dost brutální teplo. A navíc jsem se nějak necítil dobře. Chtěl jsem potrápit Neandertálce 9b, ale v tom teple a vlhku to prostě nešlo. Navíc jsem ještě nevěděl, že na mě něco leze. To se plně projevilo až za dva dny. Pár dní v posteli a nemohoucnosti, potom jsem rozlézal jen velmi pomalu. Poslední dny tripu zamýšlený útok na "cenu útěchy" Neandertálce, ale ani to nevyšlo, v tom teple na to prostě nebylo. Ve 20 stupních je třeba se za ty chyty moc držet, v 5 stupních (jako minulej výjezd) by to možná šlo. Fabelita 9a na třetí pokus trochu spravila náladu. Cestou zpět domů jsme se stavili v Sadernes u Girony. Spíše lokální oblast, ale aspoň je to ve stínu. Tam se už cítím konečně jako lezec, po dvou 8c onsight si říkám, že by mohlo padnout i to třetí, ale to už se nekoná. Poslední den a třetí lezecký se stavujeme v Ležéru, kde je konečně trochu podmínka a fouká Mistrál. Tady nějak vůbec nechápu, proč vlastně vůbec jezdím do Španělska. Všechny cesty jsou nějak hezčí než ta nejhezčí, co jsem za tento trip lezl ve Špáňu. Forma se asi poslední den vrátila úplně a pár cestiček jako třeba Le Concept 8c+ retroonsight potěší a jedeme domů."

Další texty o výjezdu na Lezci


Adam Ondra

Ondřej Ďoubal El Gran Blau 8b+/c, Las Gorilas en la Niebla 8b+, La Marroncita L2 8b Flash, De Picos Pardos 8b, Oliana
Všem je nám jasný, že z něho prostě nic nevydoluju, že jo :). Takže jak to bylo z mého pohledu...Minule jsem řekl, že už ho nebudu jistit v ničem lehčím než c+. To jsem dodržel a ten darebák má jedno pěkně naworkovaný! Už mě celkem nudí tenhle hoch :). Maroncitu mu naservíruju na flash, druhý den dá Gorily, po rest deji Blau a další den Picose. Pořád je betonovej a všechno je lehký. Co s ním?! Ještě jsou tu dvě tři cesty, které slupne a držím pěsti ať dá tu mega potvoru. Už se třese :)! 


Ondřej Ďoubal 

Eliška Adamovská Fish Eye 8c, Oliana
O tom, že Eliška zbombila tuhle velkoprďáckou cestu už víte. Vše podstatné jsem se snažil z ní vytáhnout v rozhovoru, který najdete ZDE
Stále má ještě dost času přidat další perlu.


Eliška Adamovská

Fišájem se prohnal i Denis! Pokusy byly hlučný :), ale přelez byl naprosto pod kontrolou a v těžkým nadhledu!

Denis Pail (čti Pááájl) Fish Eye 8c, Las Gorilas en la Niebla 8b+, Oliana
"Gorily: Mohlo to padnout na druhý pokus, ale vypadl jsem tam, kde už se nepadá. Další tři pokusy jsem spadl ve stejným místě a musel jsem překopat program. Následně se mi podařilo nespadnout a cestu dolezl. Tato 40 metrová kráska mi dala celkem zabrat. Úvodní boulder mi dost sednul, takže jsem věděl, že cestu přelezu. Byla to jen otázka času kdy to všechno příjde. Je to spíše softové 8b+ ale kdo to má pořád srovnávat :).
Fish: Pro tento výjezd byl plán jasný. A to vylézt tuto cestu!!! Trénink jsem k tomu přizpůsobil a už se nemohl dočkat, kdy do toho nalezu. Jenomže první dny byly pro mě noční můrou. Vůbec jsem nelezl tak jak bych očekával. Nejspíše jsem to přehnal s tréninkem a únava se sečetla. Takže Fish Eye jsem mohl poprvé zkusit až 4 lezecký den. Stále jsem nebyl úplně ok a po prvním pokusu jsem se chtěl na to vykašlat. Ale nerad odcházím od nevylezených cest :) takže jsem si řekl, že to musím jít znova!!! Postupně mi cesta začala jít a cítil jsem jakousi naději, že by to mohlo pustit. Je to přesně můj styl lezení a to vytrvalost. Cesta má 3 bouldery, kde poslední je asi nejtěžší jak fyzicky tak i psychicky, protože ho děláte na samotným konci celé 50 metrové cesty. Nejvíce mi dal zabrat druhý boulder, kde jsem pokaždé dolézal s nateklým předloktím a kroky se mi dělali hůře než bych si představoval. Jeden den se to všechno stalo. Počkal jsem si, až slunce zaleze a poslal to tam. Když se mi konečně podařil udělat druhý boulder, cestu jsem proklepal až do konce. Ve třetím boulderu jsem prolomil všechny lišty a věděl, že už nespadnu. Radost mám velikou, protože když si vzpomenu na první den v Olianě, co jsem předváděl, spokojenost nadevše."



Denis Pail

Jiří Oliva La Marroncita L2 8b, Oliana
"No jo no... Prostě mi to tady nejde, nejde a nejde :) jako vytrvalostní cesty tu jsou, to je super, ale vždy se v nich najde z***vená lišta, která mi v jednom kroku vystaví stopku a ne a ne se s tím v kuse probít. Maroncita je naštěstí milosrdná a nemá lištu žádnou. Takže pohoda přelez a parádní cesta. Je to bjůty, která je ovšem díky své kvalitě v permanentním zápřahu. Leze ji každý ať už na rozlez nebo na dolez :). Načechraný cesty by byly, ale ta LIŠTA!!!"


Jiří Oliva s údernou partičkou :)

Karolínka Gendová a Adam Adamovský ??? 7c+/8a, Narrango
Karolínka: "Cestu mi ukázala máma a vypadala dost těžce. Měla dvě délky , první délka 7b+ a druhá 7c+/8a. Jak jsem ji lezla poprvé (na druhém) byla pro mne těžká, ale jak jsem si ji vymyslela, tak jsem se do toho vrhla na prvním. Byla jsem hrozně udivená, protože to šlo mnohem lépe než na druhém. Na čtvrtý pokus jsem ji vylezla. Vůbec jsem nečekala, že to vylezu až nahoru, byla jsem šťastná !!!! (Máma ji nevylezla :))"


Karolínka Gendová

Adam: "Cestu mi poradila segra, lezla ji predloni a rikala, ze se mi bude libit. A libila (diky, Ello). K prvnimu retezu je to 7b, silovy zacatek, previsly, docela mi to sedlo. Pak po prechodu pres hranu se pokracuje po listickach. Ve trictvrtine bouldr a takovy neprijemny dolez opet po listach, ale spatne citelnych, navic s odlezem, to jsem si musel oznacit, abych chyty nasel. Lezlo se mi to dobre, hlavne diky tomu, ze mi skvele vyradili Gendisi. A Kara (Gendova) to vylezla hned po mně. Je drsna."


Adam Adamovský


A jediný boulderista zadiktoval

Honza Novák  Umění Prokrastinace 8A+, Rave Time 1/2 8A, Sněžník
"Tak Rave Time jsem měl rozlezený už od minula. Ted troufale nalézám a z první posílám. Poté přemýšlím co polezu dál. Napádá mně Prokrastinace. Po pul hodce jsem si vymyslel kroky a pálím ostrý. Ca na 11 pokus to dodrtím až do topu. poté si lezu už jen na pohodu sedmičky."
 


O víkendu proběhl Boulder Contest 2017 I.díl a bylo super, že se závod spojil se soustředěním repre. Špička se prohnala Bébesem a ukázala co umí. 
Netradiční videjko od Honzíka Šimánka právě hýr:
 


Martin Stráník 1.místo
"Závod respektive trénink povedenej. V kvaldě třicítka boulderů, snažíme se probít vším, mně odolává jeden červenej kolmáč a modrej převis, dvě hodiny utečou jak voda. Na večerní finále moc síly nezbývá, ale myslím si, že všichni na tom byli podobně. Divnej start na jedničce, technická trojka, ze který mám největší radost a dva převisy, jeden ok a jeden pěknej náskok s pojistkou proti topu na závěr. Atmoška komorní, ale fajn. Bylo zase super být pohromadě se všema silákama a společně si zalézt."


Martin Stráník

Daniela Kotrbová 1.místo
"Sobotní Boulder Contest se mi líbil. Deštivé počasí a povinná účast reprezentace způsobila to, že startovka byla plná známých jmen z českého poháru, takže konkurence byla rozhodně veliká. 
Během celého závodu jsem se cítila unaveně, takže výsledek byl takový, že jsem si šla domů po kvalifikaci lehnout. Nevím, jestli to pomohlo, protože ve finále jsem se necítila moc silně. Ve finále po prvních dvou boulderech u nás padl pouze jeden top, takže jsme věděly, že jsme na tom víceméně podobně. Pak následovaly dva lehčí bouldery, na kterých se mi jen povedlo mít méně pokusů než ostatní holky, což mi zajistilo toto umístění. Chtěla bych poděkovat organizátorům a stavěčům, že tato akce vznikla, a všem účastníkům, že dorazili a podpořili tento závod."



Daniela Kotrbová

A chystá se MEGA akce v Pardubicích.
Boulder Závody roztáči 1.kolo svého cirkusu, které první den v sobotu 25.3. odstartuje 1.kolo Rock Point český pohár a
druhý den 26.3 se rozjede 1.kolo Rock Point Boulder Děti.
Na obě akce se dá registrovat na stránce www.boulderzavody.cz
Součástí závodu je také český pohár mládeže, kde je potřeba registrovat se ZDE
V rámci neděle bude probíhat i workshop určený trenérům mládeže či přímo rodičům. Určitě si tento víkend nenechte ujít. 

A to je dnes vše máj frendi a frendky. 
Sázejte a drťte. Držte se a láskujte se :)
Oliváč

Jo a ještě super koláž od našeho Martina z Bébesa. Je čikovnej, ne?


 

Komentáře

  • Autor: Matěj Svojtka22.03.2017 21:56
    Super přelezy! Jinak moonboard v Bbcku je uzasna vec, vsem doporucuju!
    Reagovat
  • Autor: L.ilias24.03.2017 15:32
    Dost pěkný video!
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama