Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

05.04.2017 22:44

Přelezy týdne 13 a 14

foto

Pro změnu dabl číslo. Stane se, no. Ne všechny jsem minule lapil a každýho to občas semele a prostě to nejde a nejde. Nyní máte opět porci k shlnutí a je to mňamina. Stalo se toho víc než dost a dost možná, že mi někdo utekl z lopaty. Takže žalování zde povoleno a nikdo vám za to válečky nebo ohýnek nedá. Tááák jdeme na to.






Adam Ondra Lojza Miltag 8A Flash AlternatívnaStena Z Kozla Ven 8A, Protisměrka 8A+, Mnohosměrka 8B, Kozel
"Vikendové popolízání začalo na Alternatívce, kde vznikly dvě plnohodnotné varianty a pár dalších tréninkových. Každopádně to jsou sice spojení, ale celkem logická a člověk si fakt hezky zaleze, dost kroků bez dobrých odpočinků. Ubrečená diagonála (10/10+ či 10+?) je bez bouldru, v Ubrečeném traverzu 11- si člověk pak celkem slušně zaliští. 
Komu to nestačí, může si předtím zatraverzovat nad zemí a hned to má aspoň o stupeň težší. Plan B + Ubrečený traverz = 8c+.
Bouldřík Lojza Miltag (schválně, víte kdo to je?) 8A je převapivý krasavec, bombová silovina.
Na Kozlovi jsem si pak vybral všechny resty (projekty), co šly vymyslet. Ale lepilo to takovým způsobem, že se to snad ani nepočítá... Každopádně spokojenost. Jinak Kozlovský bouldering je bomba, hezké pohyby a skála a často tam fouká. Průvodce zkouknětě na JAVAANESu."

Na Instači Adama video.


Adam Ondra, Foto: Heinz Zak

Honza Novák Machinarium 8A+, Temná Hmota 8B, Sněžník
Nelapen

Štěpán Stráník Fénixoy Slzy 8A+, Hodonín Otevřená Náruč 8A, A Cold Day In Hell 8A/8A+, Otevřená Náruč Low 8A+, Bystřička Pigs On The Wing 8A, Pigs (three Different Ones) 8A/8A+, Štamberk Ornament 8A/8A+, Žíla 8A, DobráVoda
"Minulý týden jsem navštívil tři oblasti na Moravě. Nejdřív jsem byl už dlouho pozvaný od Karlose na Štamberk, kde jsou bouldery Pigs. Po vylezení přejíždíme na projekty v Dobré Vodě, daří se až překvapivě rychle, ale jeden projekt odolal, bude to chtít dobré tření. Druhou mojí zastávkou je parádní projekt nedaleko Bystřice nad Perštejnem, linii jsem nejdřív musel očistit a zbudovat dopad. Jde o krásný lezení po menších chytech s nejtěžším krokem na závěr, po asi hodině intenzivního zkoušení jsem nahoře. Název: Fénixovy Slzy 8A+. Poslední třetí zastávkou byla Bystřička, kde je parádní boulder Otevřená Náruč od bráchy, daří se mi jak verze zestoje, tak přidám nižsí verzi. Jdu ještě na Cold day In Hell, to je čistej bouldering, jeden hodně hrubej krok, ale dnes se nějak daří na dolez si dám Hrobaře a jedu domů. Poslední tréninky byly super, tak uvidíme na co to bude stačit v Meiringenu..."


Michal Kalvas The Arete With Pocket 8A, Chironico
"Pro mě první ale pro zkušené plzeňské matadory několikátý výjezd do prosluněného jarního Chironika. První den se člověk nemůže nabažit a totálně se odkouří. Druhý den je lepší, ale na čerstvosti ti nepřidá. Jak prohlásil nejzkušenější člen zájezdu Martin Pelikán „jsem čerstvý jako maso z Tesca“.???? 
Den po restu, tělo bolí, rukám se nechce a hlavě už vůbec ne. NE, jdeme na to! Krátké rozlezení, automatizace programu, zapnutí autopilota a najednou držíš TOP. Skvělý pocit, už jen sebrat odvahu a seskočit z těch cca 4,5 metru do matrace. Parádní boulder pro milovníky sklopáčů a patiček, kterých je tam až až…Co říct závěrem, asi jen Viva la Chironico."


Michal Kalvas

Martin Pelikán Alphane Moon 8A, Chironico
"Je to takový ten druh bouldru, že když se jmenujete Adam a nebo Ondra, tak vás může zastavit jen jaderný výbuch. Je to prostě jasný boulder, bud byl v zime campus a je posekáno a nebo nebyl a jde se domů. Je to paradni kousek zdejších výběrových bouldrů a má málo opakování, tak šup šup :)"



Martin Pelikán

Jan Mlejnek Opium 8A, Recloses Rainbow Rocket 8A, Fontainebleau
"Fontainebleau-kdo nebyl ať tam rozhodně jede, krasnej les, miliarda sutru a tvary který by sis nevymyslel... ;) Inu k lezení, první den seznamovacka 5-6_7b max ( po 14 hodinový jízdě nebyla ani energie navíc) ...ale ty starý vojety 6b+ hahahahaha, ty byli nejvíc;) spaní u isatisu hned vylákalo mrknout na mega skok ( Rainbow rocket) což jako po večeři a par pivek nebyl úplně dobréj nápad ale skok sem si nějak pomalu ochocoval, den restday a bum ....Po ránu tak na 20 pokus skáču;)( ale celkove pokusu nespočet)  radost jak malej kluk....Když k tomu člověk přijde, vypadá to jako nesmysl ;) pak nějaký to lezenicko 6b z fotek na průvodci a krásné 7acka atd .. pak dalsi těžší bouldr co sem chtěl zkusit bylo Opium - nádhernej šutr sám v lese.... Na fontac hodně previsli ale po lepších chytech... 2 hodky kódování programu a pak posílám:) pecicka .... Jinak víc tezsich krom Karmy sem nezkousel, pac se nám trochu rozpadl tym , Takze sme lezli lehčí ;) což vůbec nevadilo ...Krásny výlet! Určitě sme tam nebyli naposledy.... Na videu se pracuje;)"


Honza Mlejnek

Libor Břicháček Rave Time 1/2 8A, Umění Prokrastinace 8A+, Sněžník
Nelapen

Lukáš Kutman Red Hot Tortilas 8A, Sněžník
"Po 5 měsících zpátky na Sněžníku. U Tortil potkávám mj.Kubu Rázka a spol., borci právě práskli Gambu, tak zkoušíme tortily a konstatujeme že ty už jsou výrazně těžší, jsme v tom docela marný. Po pár hodinách zkouším zdánlivě beznadějnou změnu-narvat do dírky prsten. místo fakera-trénoval jsem ho i když jsem tomu moc nevěřil-ale drží tam na polovině článku, je po zimě fakt silnější i když faker to furt není, ale jde to! Přichází stín a po chvíli relativně suše přelézám. Mám v hlavě i výrazně těžší přímou variantu, snad za A+, tak snad brzy zase na Severu:)"


Filip Karban Gamba 8A, Sněžník
"Tak na Gambě jsem byl v sobotu potřetí, první dva pokusy jsem buď nebyl ve formě já nebo nebyla podmínka a nebyl ve formě šutr. V sobotu si to všechno sedlo a ani ne za 30 minut bylo posekáno. Celý boulder je  vlastně výlez z menší jeskyně, začíná se ze sedu z celkem dobrého chytu a pak se pokračuje po sérii spoďáků až do hrany, tam je klíčovým krokem precizní založení patošpičky. V této pasáži jsem měl celkem problémy a padal jsem hlavně tady. Po zvládnutí tohohle je už skoro vyhráno. Následuje už jen pár kroků do topu."


Filip Karban

Zdeněk Horáček Gamba 8A, Sněžník
Nelapen

Eliška Adamovská  Happy Hour 8a, Oliana Humildes Pa´Arriba 8a+, Oliana
"Poslední týden v Olianě jsem se prala s celkovou unaveností a ´´stýskací´´ náladou. Docela se mi to ale podařilo překonat a přelezla jsem další 8a Happy hour, které jsem dala jsem ho na druhý pokus. Další bylo  krásné, dlouhé 8a+ Humildes p´Arriba, které je jedna z nejhezčích cest, co jsem vylezla díky hustým krápníkům.
Celkově jsem si výjezd mega užila a jsem moc ráda, že jsem mohla jet s takovými bušiči, kteří mě dost motivovali.
Díky kluci (PS. Bang už nebudu NIKDY hrát )Taky velké díky všem, kteří jste mě podporovali. Moc si toho vážím :)"



Eliška Adamovská

Ondra Ďoubal Joe Blau 8c+, PaperMullat 8b+/8c, Mon Die 8a+, Humildes pa Arriba 8a+, Mishi 8a, Oliana
Prej že z něj nic nedostanu :)! Ha. Tůdle nůdle a rozhovor olmost redy. Těšte se a chvíli ještě počkejte. Ještě ho krapet dopeču, nakrájím a začerstva naservíruju. 
Povím vám ale jedno. Hovedo je to. A co vám vlastně budu povídat... Do všeho do čeho vlezl, tak do pár pokusů vylezl. Jasně jsem řekl, že ho už jistit v "lehkým" nebudu a kvičel, že Joa lézt nechce. Neuhnul jsem a má ho za pasem :). NAVÍC direkt variantou bez ojebů vlevo do madel. Silák Edu Marin si hrdě postnul na Instáč jak to jakože zbombil, ale sorry hošo = softíková varoška s dvěma úlevama se za céplus prostě nepočítá. Při přelezu Ondry amíci (Hong, Cardwel, Saška Didžiliánová a ostatní silometři) dost čuměli jak je Ďoubalín betonovej a nechápali kudy to leze :). Nejvíc hecovačka z jejich hrdel: "Poť, poooť" taky pobavila. Třešní do dortu bylo, že ho běhemm přeleu fotil jejich fotograf a fotky máte hýr:



Ondra Ďoubal

Denis Pail Humildes Pa Casa 8b+, Humildes Pa´Arriba 8a+, Happy Hour 8a, Mishi 8a, Oliana
S Dendou jsem nahodil Le big mek rozhovor, který najdete ZDE
A ještě reportík k samotné cestě: 
"Tato cesta mě zaujala už kdysi dávno. Nic podobného jsem v životě neviděl. Lezení po 50 metrové hadici s dlouhými odlezy jak na písku. Z počátku jsem s ní měl veliký respekt. Docela jsem se i pěkně vybál :). První délka je za 7c, která není vůbec zadarmo a je hrozně nepříjemná. Dolezete do tutových madel a jen koukáte na tu nekonečnou hadici. Po prvním prolézacím pokusu jsem neměl kůži. Krápník je strašně moc ostrý a než jsem se dostal do samotného topu, o kůži na prstech jsem si mohl jenom nechat zdát :). Nejtěžší na této cestě je, si zapamatovat jednotlivé pohyby. Tím, že lezete pořád ten stejný pohyb 50 metrů, velmi rychle se můžete zamotat. Potřeboval jsem 4 nálezy k tomu, abych si to celé zapamatoval. Lezení není až tak těžké a dobrý program rozhodně pomůže. Nejtěžší je to hned dole, kdy krápník je široký a oblý. Z něho se udělá několik těžkých kroků a pak už to nějak jde. Všude jsou kolínka, takže jsem si moc liboval :) přesně na moje kolena. Co krok, to koleno až jsem se prokolenoval do topu. Ještě na konci cesty je nepříjemný krok, kdy se had rozpojuje a přechází v naprosto oblou žížalu. Nejkrásnější je prostřední pasáž. Lezete 20 metrů po dvou hadech táhnoucích se vedle sebe. Jak po žebříku. Bolí z toho celkem nohy, jak pořád musíte kozit, ale ta nádhera stojí opravdu za to. Oliana je prostě nejlepší :)"


Denis Pail

Peťo Kuric Inuendo 8a OS, Doctor Feelgood 8a OS, 8a OS, Margalef
Na FB Peťo píše: "Sľúbený krátky report zo španielskeho Margalefu. Po dlhej zime strávenej väčšinou na cepínoch som sa na tento lezecký trip veľmi tešil. Nešiel som liezť s úmyslom búšiť nezmyselné a ťažké cesty, šiel som sa v prvom rade rozliezť, čo sa mi aj podarilo. Kvalitne a poctivo nalezených stoviek metrov ciest mi dodali silu, vytrvalosť...Počas siedmych lezeckých dní som vyliezol vyše 35 ciest s obtiažnosťou od 6c až po 8a. Všetky cesty väčšinou štýlom flash alebo OS. Krásne, niekedy až 40 metrové prstové previsy, kolmice, nádherné prostredie, dobrá partia.
Ďakujem za podporu firme Zenit Sk, Žilmont s.r.o, JAMESu a v neposlednom rade mojim skvelým rodičom a spolulezcom !"



Peťo Kuric

Petr Bláha Overdose 8b, GorgesDuBlavet
"Budu sprostý. Vypadnul jsem v posledním kroku druhé délky. To je hnus letos. V DUBNU padám se zmrzlýma rukama."


Pěkně středem, L2 = 8b+,Kde jsem spadnul s rukou v madle. Uaaaa


Zdeněk Lank Troppo Schwar 8b, Massone
"Proběhlo to v záklonu ale pro mě bouldrová parádní cesta."


Zdeněk Lank, foto: Pepe

Ondřej Tůma a Matěj Svojtka Last Minute 8a+/8b (Xc), Labák
Ondra píše: "No z minuty mam radost! Je to kratsi bouldrova cesta s problemem u prvnich haku, pak uz jen to nezvojtit. Byl sem to tam pozkouset uz loni na podzim a tak nejak sem si myslel, ze mam cestu na spadnuti. Uterni vejlet me ale vyvedl z omylu :). Travime tam celej den, prvni pokusy total marny, uz sem to chtel zabalit. Na ctvrtej toho dne ale s paradni podminkou v radosti prelejzam a nechapu nic. Asi je ta cesta natolik kratka, ze sem nezapomel program..."


Ondra a Matěj 

1.kolo Rock Point český pohár v boulderingu 
Veronika Šimková 1.místo
Nelapena :(


Verča Šimková a další bábofky


Martin Stráník 1.místo
"Pardubice u mě proběhly celkem v poklidu, jak v kvalifikaci tak ve finále byly poměrně těžké bouldery, takže hlava mohla být klidná a pak se mi leze dobře. Silově to dopadlo na jedničku, jen ty kolmáče pořád zlobí, ale pracuju na tom. A ke svěťáku? všichni se zdají být nabušení a my snad taky, jako vždy to bude o tom jak to sedne a jestli se přijde na správný program v čas, jmen je hodně a při postupu do semifinále se chybičky nepromíjejí."


Martin Stráník a ti další :)

1.kolo český pohár v obtížnosti
Eliška Adamovská 1.místo
"Závody byly super, protože se mi fakt často nestává, že by bych se před nominákem mohla vyspat a nedojíždět daleko. V kvaldách jsem byla strašně nervozní a trvalo mi, než jsem se rozlezla. Cítila jsem se pod tlakem a nelezlo se mi vůbec dobře. Celkově se mi ale cesty docela líbily, když si vezmu, že profil, ve kterém byly postaveny není nic moc, stavěči určo odvedli dobrou práci. 
 Ve finálové cestě jsem málem vypadla hned dole. Pak se mi to ale podařilo nějak zklidnit a dolézt až do předposledního chytu. To že bych mohla vyhrát ženskou kategorii jsem vůbec nečekala. Měla jsem z toho velkou radost a posílám velkou gratulaci Ivě s Leňou, které lezly obě skvěle!
Závody jsem si užila kvůli úžasné partě a podpoře, které se mi dostávalo od kamarádů a rodiny. Moc Vám děkuju."



Eliška Adamovská

Jakub Konečný 1.místo
"Závody v Ostravě mě příliš neuchvátily. Stěna víceméně kolmá nebo mírně převislá, což určitě není můj styl. První kvalda kolem 7c+ a druhá lištovačka s nepříjemným krokem přes spoďák kterej jsem jaksi nedotáhl. Následovala dlouuhá pauza a večer bylo finále. Myslím že finálovka se celkem povedla, začínalo se laděním po strukturách a malých řezkách a gradovalo to přes převislej kýl, zastavil mě krok přes bekend kdy jsem si blbě odšlápl a zamotal jsem se do lana :). Tak snad se to povede líp na Hudyně tento víkend. Jinak Piotr mega silnej a úplně se prošel."


Jakub Konečný, foto: Jan Kříž

A to je vše cácorky a bouráci. Víc už ani ťuk. Pěkně jste mě dneska sosli. Furata nahodím jindy :)
Mějte se a držte se
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Igor Travěnec06.04.2017 00:44
    Lojza M. je určite postavička od Jarka Nohavicu z jeho skvelej pesničky Až to se mnu sekne. Btw, myslel som, že sa do tohto čísla zmestí aj Ričiho Zanzibar, slabších 8b.
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama