Nejnovější komentáře

Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13
Autor: Petr Černocký22.01. 13:11
Autor: Karina13.01. 10:20

BB - najdi si svou akci...

<Březen '24>
poútstčtsone
 1 2 3
 4 5 6 7 8 910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder Boj 2024

22.01.Bboj č.2Výsledky
19.02.Bboj č.3Výsledky

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

BOULDER   POHYB  
28. 3.  9 - 22  zavřeno
29. 3.  9 - 22  zavřeno
30. 3.  9 - 22  9 - 19
31. 3.  9 - 22  9 - 19
1. 4.   9 - 22  9 - 19

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 23. 3. .: 9:00 - 14:00
neděle 24. 3. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

08.10.2017 11:24

Hudební Tipy 40

foto

Podzim je tu, naplno se rozjela klubová sezóna, přibývají nová jména jak menší, tak i větší, především už na rok 2018. Brzy začnou zveřejňovat jména letní festivaly, co by první vlaštovky a nábojů pro Hudební Tipy je tak přehršel a hudba je tak neustále kolem nás, alespoň v BB určitě;)








Thirty Seconds To Mars - ATTACK
Kapelu Thirty Seconds To Mars tvoří již několik let zpěvák Jared Leto, jeho mladší bratr Shannon Leto a trojlístek uzavírá kytarista Tomo Miličević. Skupina funguje již od roku 1998, tudíž v příštím roce oslaví již dvacet let svého fungování. Během nich stihla vydat čtyři studiová alba, přičemž obrovskou komunitu fanoušků si dokázala získat již svým debutem 30 Seconds to Mars z roku 2002. Velký zlom přišel o tři roky později, kdy se na trhu objevilo album A Beautiful Lie. Kapela následně absolvovala velké turné po Evropě, kam si ji jako speciálního hosta vybrali Linkin Park. S nimi se v roce 2007 poprvé představili i v Praze. Zároveň se do mainstreamových rádií dostaly i jejich úspěšné singly The Kill, A Beautiful Lie a především From Yesterday, díky čemuž se název Thirty Seconds To Mars začínal stávat opravdovým pojmem. K rostoucí popularitě vydatně napomohl i charismatický frontman Jared Leto, který byl v té době taktéž jedním z nejvyhledávanějších amerických herců, jenž během koncertů své kapely předváděl neuvěřitelně show, která dokázala strhnout dav. Po téměř pěti letech se vrátí i do České republiky. V pražské Tipsport Areně se představí 19. 4. 2018
 


Kruder & Dorfmeister - High Noon
Peter Kruder a Richard Dorfmeister se po pěti letech rozhodli, že vystoupí před publikem opět společně, a to pouze na dvou exkluzivních show. V půli března vyprodali vídeňskou Pratersaunu a nyní je na řadě česká premiéra v pražském klubu Roxy, kam zavítají 16. listopadu 2017, aby odehráli čtyřhodinový dj set, který bude průřezem celé jejich hudební kariéry a zároveň i ochutnávkou z nového alba. Oba multiinstrumentalisté patří po dekády mezi špičkové producenty, kteří se mohou pyšnit, že byli u toho, když to všechno začalo. V roce 1994 založili label G-Stone Recordings, kde se mísily vlivy hip-hopu, jazzu, dubu, soulu, breaku nebo funku, aby vznikaly vinyly, které odstartovaly novou downtempovou vlnu. Krátce poté vzniká společný projekt Richarda Dorfmeistera a Ruperta Hubera s názvem Tosca a sólový počin Peace Orchestra, což byl další umělecký alias Petera Krudera. Ve stejném období započaly svou produkci také ostatní „houpavé“ projekty jako Thievery Corporation, Fila Brazilia, Jazzanova, St. Germain nebo Rockers Hi-Fi.
 


Dreadzone - Little Britain
Průkopníci electro-dubu vznikli v roce 1993. K zakládajícím členům bubeníkovi Greg Robertsovi (ex Big Audio Dynamite) a Timovi Branovi se brzo přidali basista Leo Williams a klávesista Dan Donovan (ex Big Audio Dynamite). Oblíbená kapela evropských festivalů v roce 1994 otevírala Pyramid Stage na legendárním britském festivalu Glastonbury. Jejich unikátní směs electra, dubu a reggae se stala brzy velmi populární mezi fanoušky nejen na Britských ostrovech, ale i po celé Evropě. Dread Times je už osmé studiové album kapely a čtvrtý release na vlastním labelu Dubwiser. Jejich old skool dread sound se na nové desce vrací k dub a reggae kořenům, ale zároveň využívá moderní elektronické beaty. Novou desku, jež vyšla v únoru představí v Lucerna Music Baru už 12.10.
 


Dub Pistols Feat. Too Many Ts - Crazy Diamonds
Další dubová záležitost, na stejném místě, tedy v Lucerna Music Baru 25.10.  a s novou deskou Crazy Diamonds, která vyjde letos na podzim. „Album Crazy Diamonds bude trochu klidnější, než předchozí dvě,“ říká frontman Barry a doplňuje: „Bude to pořád Dub Pistols klasika, ale na rozdíl od Return Of The Pistoleros and Worshipping The Dollar bude na novince míň klubových pecek. Tohle album je hozený víc do relaxu, do reggae vibes, i když má samozřejmě hned několik party songů“. Na albu se podílelo hned několik zajímavých hostů – králové dancehallu Beenie Man a Cutty Ranks, v Čechách dobře známý Earl16, Ragga Twins a další.
 


Ghostpoet - Freakshow
A do třetice Lucerna Music Bar, na únor 2018, konkrétně 20.2. si připravil lahůdku v podobě Ghospoeta. 18. srpna 2017 se Ghostpoet aka Obaro Ejimiwe vrátil s dlouho očekávaným čtvrtým albem. Jak už sám titul napovídá, Dark Days + Canapés popisuje nelehké období, během kterého deska vznikala. Ghostpoet patří mezi nejoriginálnější hudebníky a autory současnosti. Na svém kontě má již dvě nominace na prestižní Mercury Prize.Album z roku 2015 Shedding Skin, kterému se dostalo nadšené chvály, bylo odklonem od rytmických aranžmá prvních dvou desek. Dark Days + Canapés završuje přeměnu soundu na zvuk celé kapely. Integrální součástí téhle transformace byl i Obarův producent alba. Na počátku se Obaro spojil s producentem Leo Abrahamsem, kterého nejvíc proslavila spolupráce s Brianem Enem a Jonem Hopkinsem a s Wild Beasts, stejně jako jeho sólová alba. Tihle dva si od počátku padli do oka. Čtvrté album Ghostpoeta je deskou, která nachází ten ideální bod mezi strukturou a nahodilostí, mezi nahodilým štěstím a rozhodováním.
 


Roger Waters Live 2017: Ending of Comfortably Numb (Us + Them Tour)
Roger Waters v rámci programu Us + Them představí v Praze  27. 4. 2018 nejdůležitější skladby ze svého průkopnického díla - písně z nejúspěšnějších alb Pink Floyd (Wish You Were Here, The Wall, Animals, Dark Side of the Moon) spolu se skladbami z jeho kritikou nadšeně přijatého nového alba “Is This the Life We Really Want?,”.  Turné je pojmenováno podle skladby "Us And Them" z roku 1974, z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon. To se pyšní mnohamilionovými prodeji po celém světě. Koncert s euskuteční v O2 Aréně.
 


Rag'n'Bone Man - Skin 
Fenomenální úspěch singlu Human po celém světě je výsledkem neúnavné práce a intenzivního koncertování tohoto hudebníka. Ve věku pouhých patnácti let začal rapovat v jeho rodném městě Uckfield a pak, v devatenácti, povzbuzený svým otcem, začal zpívat na místních bluesových koncertech. Jeho láska k blues a rapu se brzy rozvinula do něčeho většího, když se připojil k brightonské hip-hopové crew The Rum Committee a zároveň pravidelně začal cestovat do Londýna, kde vystupoval v rámci hip hopových večerů v Brixtonu. Vydáním EPček Blues Town, Wolves and Disfigured se dostal do většího povědomí po celé zemi a rozšířil zástupy svých fanoušků. V roce 2017 Rory vyhrál dvě ceny Brit Awards, kompletně vyprodal své evropské turné a mimo jiné se představil v The Graham Norton Show,  Comic Relief, Later with Jools Holland, The Jimmy Fallon Show a The Ellen DeGeneres Show. Držitel řady cen, Rory Graham (aka Rag‘n‘Bone Man) se 2. března zastaví v pražském Foru Karlín.
 


Toto - Africa
Tahle pecka je starší než já, vyšla již v roce 1982, pro někoho zní možná až příliš retro, nelze jí ale upřít neskutečně pohodvý feeling. A že kapela Toto funguje už 40 let a 27. února se podívá do Fóra Karlín, dáme si je i v tipech. Jen několik kapel v hudební v historii zanechalo individuálně nebo kolektivně větší stopu v popové kultuře než členové TOTO. Jako jednotlivci jsou členové kapely ke slyšení na pěti tisících albech, kterých se celkem prodalo neskutečných půl miliardy kusů, a které získaly více jak dvě stovky nominací na ceny Grammy. Téměř čtyřicet let spolu a díky tisícovkám autorských počinů, včetně nejprodávanějšího alba všech dob Thriller od Michaela Jacksona, zůstávají TOTO jednou z nejúspěšnějších koncertních i albových formací na světě. Z jejich tvorby čerpá mnoho umělců a kapela nadále překračuje normy stanovené celou hudební komunitou, díky čemuž je synonymem pro hudební věrohodnost. Jejich repertoár je však zároveň stále aktuální. a to díky trvalému vysokému profilu v televizním vysílání. Jsou popovou kulturou a jednou z mála „sedmdesátkových“ kapel, které vydržely měnící se trendy a styly v kariéře a mohou se pochlubit celosvětovou multigenerační fanouškovskou základnou.
 


Emma Smetana - CAN'T GIVE YOU UP
Teprve pět dní má venku nové video Emma Smetana. Jedná se o taneční pecku, na níž opět spolupracovala s Jiřím Burianem. Song se pravděpodobně objeví na novém albu.
 

Soft Kill - Wake Up
Konec nám tentokrát obstará kapela z Portlandu, Soft Kill, která měla zahrát v Cafe v Lese, koncert je bohužel zrušený, i tak si je ale dáme, páč jednoduše stojí za to.
 


A to je vše přátelé, další příště, doražte na nové kolo Boulder Boje a poslouchejte pokud možno, dobrou hudbu;)

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama