Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

06.02.2019 20:45

Hudební Tipy 6

foto

Boulder.cz se snaží o pravidlený obsah, po hojných letech, kdy se náš web hemžil rozhovory, přelezy týdne, BB & BB Shop News, svého času i videi týdne, nadešly chudší časy a přežil pilíř boulder.cz BB News, kde vás informujeme o všem, co právě děláme, chystáme, rádi bychom realizovali, a trochu překvapivě odychovka v podobě Hudebních Tipů. I letos si songy najdou cestu do éteru na boulder.cz a věříme, že se najde i pár z vás, kteří je ocení, protože hudba k lezení patří, dobré hudby není nikdy dost, nějaký ten tip na něco nového se hodí vždy a jednoduše proto, že hudbu máme rádi a máme k ní tak nějak blízko. Navíc letos plánujeme boulder.cz po obsahové stránce oživit, takže  nejen s Hudebními Tipy se budete setkávat častěji.





A teď už k věci. Tentokrát se mrkneme na ryze elektronickou scénu, letos se totiž chystá do naší kotliny spousta významných jmen a hráli-li by všichni pohormadě, byl by to mejdan, který by nám záviděli možná i v Berlíně :)


Richie Hawtin CLOSE live 
Velmi pěkný booking nedávno potvrdila Ostrava. Do Vítkovic přijede maestro Richie Hawtin. "Kdyby teď po světě nezářil a neřádil coby DJ, mluvilo by se o něm jako o svébytném vědci a vynálezci. Jeho otec pracoval jako robotický inženýr, on sám s hudbou operuje výhradně jako s materiálem budoucnosti. Jeho tracky jsou jako matematika, do níž se lze i zamilovat. Charakter tvorby Richieho Hawtina levituje mezi genialitou a šílenstvím, mezi undergroundem, minimalistickým technem a soundtrackem pro science fiction."  Colour of Ostrava 17. - 20. 7.
 


David August - Epikur
A zcela čerstvě přidaly Coloursy i Davida Augusta. "Klasikou školený experimentátor na trase Berlín – Hamburg ostřásl královstvím elektroniky už v roce 2013, v době vydání své debutové eklektické koláže Times. Mixuje v ní senzitivní techno s jazzovými sóly, nechává naplno vypuknout taneční euforie, od začátku do konce působí jako scenárista rytmických zvratů. A této role se nevzdává ani během svých dalších sonických vzletů. Jeho nevyzpytatelné, přesto strhující experimenty mají sílu pohlcovat evropské kluby, stejně tak ale např. vyprodat tři koncerty s Německým symfonickým orchestrem v Berlíně. Nejde přitom o rozjívenost nebo o nenaplněné ambice, ale o přirozené hledání a dotváření svébytného hudebního rukopisu. Colour of Ostrava 17. - 20. 7.
 


Kiasmos - Jarred
Kiasmos se dali dohromady, když se populární islandský skladatel Ólafur Arnalds (letos k slyšení na Colours of Ostrava - pozn. BB), známý díky své jedinečné kombinaci minimalistických klavírních a smyčcových kompozic s elektronikou seznámil při práci s Janusem Rasmussenem, který se skrývá pod svým alteregem mistra elektropopu - Bloodgroup. Netrvalo dlouho a stali se z nich nejlepší kamarádi, kteří se dali na průzkumnou výpravu do vod experimentální elektroniky. Nabízí vzpomínky na divoké minimal techno noci 90. let i dětská ohniště na venkově. Nese v sobě lehké beaty a nečekané kompozice, organické struktury a zvukové experimenty ať už s opravdickými nástroji či bubnování prsty po stole.  Do pražské ROXY tuto krásu přiveze Janus v podobě DJ setu již v polovině února. Roxy, 15. 2. 
 


U nás velmi oblíbení Moderat sice letos nedorazí, za to obě půlky, jež toto uskupení tvoří, ano. 

Modeselektor - The Black Block
Bude tomu dlouhých osm let od vydání jejich posledního alba Monkeytown a od času, kdy tato německá dvojice projela svět se svojí fanoušky až nábožně uctívanou live show. Poté přišla éra projektu Moderat, kterému společně s Apparatem věnovali veškerý svůj čas a Modeselektor byli odsunuti na druhou kolej. Nyní ale opět ožijí, a to 27. 2. v Roxy. Co očekávat? Beaty, které upraví tep srdce. Basy, které rozvibrují i poslední buněčnou membránu v těle. A hlavně audiovizuální live show, která dá jasně najevo, že Modeselektor jsou zpět. 
 


Apparat - Dawan
Jedním z headlinerů festivalu Spectaculare bude německý producent Sascha Ring aka Apparat, který bezesporu patří mezi nejzajímavější tváře současné elektronické hudby. Původně čelní představitel žánru IDM zavítá do Prahy po šesti letech se zbrusu novým sólovým albem, které původní elektroniku organicky propojuje s akustickým zvukem. V posledních letech se věnoval zejména projektu Moderat, který si nyní dal tvůrčí pauzu, aby se členové mohli věnovat svým dalším projektům. Výsledkem je právě nové album, které Apparat vydá na jaře roku 2019 na značce Mute. Pražský koncert v rámci turné k desce proběhne ve středu 3. dubna ve velkém sálu pražské Lucerny. Singl Dawan je ukázkou z chystané desky LP5, jenž je venku pouze pár dnů.
 


Hatti Vatti feat. Cian Finn - "You"
Polský producent Hatti Vatti aka Piotr Kaliński přiveze jedinečnou směs ambientu, autonomicu a „chytré“ elektroniky v propracovaném live vystoupení. Jeho atmosférické downtempo, ze kterého vystupuje sofistikovaná práce s detaily, zaplní horní patro klubu Cross 28. 3., a to v rámci festivalu Spectaculare.
 


Sven Väth Boiler Room Berlin Groove Magazine DJ set
UP Entertainment přiveze do Prahy poprvé v historii Cocoon showcase. Synonymem pro Cocoon je Sven Vath a právě on celé noci vévodí. Na Výstavišti, čili co by kamenem z BB dohodil, jej doplní Ilario Alicante, Andre Galuzzi nebo Bruno Curtis. Tohle je jedna z top akcí letošního roku a náš tip. Malá sportovní Hala, 11. 5. 
 


Jon Hopkins - Singularity
Výrazná osobnost světové elektronické scény Jon Hopkins se vrací po pěti letech do Prahy, kde představí své aktuální album Singularity. Intimní a tříštivá elektronika z předchozí desky Immunity, která Hopkinsovi v roce 2013 vynesla už druhou nominaci na prestižní Mercury Prize, se posunula opět dál. Hopkinsovo experimentování se stavy transu a meditace dodaly novému albu emocionální upřímnost. Singularity pluje vodami minimalistického techna přes chorály, sólové klavírní party až po psychedelický ambient. Sonická výprava vesmírem, která končí přesně tam, kde začala, nabízí naživo transcendentální zážitek. 9. 3. Fórum Karlín v rámci festivalu Spectaculare.
 


Max Cooper - Origins
Struktura. Komplexita. Paradox. Max Cooper, jeden z nejinovativnějších umělců současné elektronické scény, se vrací do Prahy představit své třetí studiové album. „One Hundred Billion Sparks” je jedinečným projektem, ve kterém se na pozadí komplexního audiovizuálního vyprávění o našich vnitřních světech prolíná hudba, technologie, věda a umění. Pro své celosvětové turné připravil Max Cooper zcela novou konceptuální live show, ve které svoji aktuální hudební produkci doprovází silným vizuálním příběhem na obřích videoprojekcích. 16. 5. Meetfactory.
 


Boris Brejcha live at Bevip Music Please 
Takřka po roce se na místo činu vrací guru Boris Brejcha. Opět jako skvělá lokace poslouží Křižíkova fontána, tedy rovněž co by z BB kamenem dohodil. Jak to vypadalo loni můžete vidět na záznamu níže. Křižíkova fontána, 31. 5. 
 


A to je vše přátelé, ale jen pro dnešek, poněvadž ono těch zjímavých jmen z elektro scény přijede daleko více, takže další příště. Do té doby mrkejte na BB News, lezte co to dá a poslouchejte pokud možno dobrou hudbu;)

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama