Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

15.02.2019 22:03

Hudební Tipy 7

foto

Posledně jsme nakoukli do elektro scény a ještě chvíli v ní zůstaneme. Letošek je poměrně bohatý na zajímavá a známá jména, a to si nemůžeme nechat ujít. 








Své headlinery má venku ryze elektronický festival Svojšice, tady jsou:

The Tunnel — Amelie Lens
V roce 2015 málokdo tušil, jak velký talent se skrývá pod dýdžejským aliasem Renée, který v té době Amelie používala. Vše se změnilo v roce 2016, kdy vyšly její EP Exhale a Let It Go: Amelie na techno scénu přivedla těžký zvuk, kde pulsuje minimal techno s maximální energií a mísí se vlivy acid a tribal houseu. Rychle se zařadila mezi elitu scény a její tvorba si našla domov např. na labelech Drumcode (Adam Beyer), Second State (Pan-Pot) nebo Elevate (Pig&Dan). Není tak divu, že s každou další produkcí na sebe strhává stále více pozornosti a stává se symbolem současné generace techna. Její skladby najdete od poloviny roku 2018 také na vlastní značce Lenske. Svojšice 31. 5. 
 


Pan-Pot @ Musée de l'Air et de l'Espace for Cercle
Dlouholeté přátelství, vášeň pro klubovou hudbu, berlínská scéna, stejný smysl pro humor, sklony k perfekcionismu, vlastní label a nekonečné experimentování ve studiu: to jsou recepty, které drží duo Pan-Pot v neustálé tvůrčí aktivitě a jejich produkci na špici kvality.
Skládání hudby rádi přirovnávají ke kresbám; ty také vznikají v abstraktním světě, a kontury a linie se kladou postupně, aby společně daly vzniknout údernému celku. Toto se jim daří od jejich debutového alba Pan-O-Rama již úctyhodných 12 let. Svojšice 31. 5. 
 


Kölsch - In Bottles feat. Aurora
Dánský producent Rune Reilly Kölsch má jedinečný dar vyprávět pomocí hudby silné příběhy, a to nejen cizí, ale především ten svůj vlastní. Jeho první album 1977 (2013) mapovalo období jeho raného a rozlétaného dětství s kompozicemi jako Opa, Oma nebo Loreley. Druhým, o kapku vyzrálejším 1983 (2015) navázal na své cesty po Dánsku i jižní Evropě. Trilogii uzavřel v záři předminulého roku albem 1989, které vychází z jeho turbulentních let dospívání, kdy se musel vypořádat kromě puberty i s těžkým rozvodem rodičů. Kölsch už dvakrát v Praze předvedl dechberoucí djské představení a beznadějně vyprodal ROXY. Po dvou vyprodaných vystoupeních se rozhodl předvést českým fanouškům něco hodně exkluzivního. Do Prahy přijede představit svůj vlastní label IPSO a to hned celonočním setem ve stylu All Night. Roxy 24. 5.
 


Laurent Garnier - Crispy Bacon
Mesdames et Messieurs, Laurent Garnier! Francouzský elegán a hudební legenda v pravém slova smyslu se po 5ti letech vrací do ROXY. Málokdo má za sebou takové zásluhy a těší se takovému respektu celé taneční scény jako právě pařížský rodák. Za posledních 30 let prošel Laurent velmi dlouhou hudební cestu, od acid house začátků, přes techno i nu jazzovou vlnu až po vlastní live i djské projekty. Laurent Garnier je nejen skvělým djem a selektorem, ale i producentem filmové a divadelních hudby, po právu obdržel minulý rok i Řád Čestné Legie. I po třech dekádách patří stále k nejžádanějším umělcům a svá jednotlivá hraní si pečlivě vybírá. O to cennější je, že se opět rozhodl navštívit klub ROXY. 23. 3. 
 


Recondite - Pour
Recondite se během posledních let stal fenoménem na elektronické scéně. V jeho tvorbě se mísí deep house s technem i ambientem a všestrannost je patrná už z labelů, na kterých zatím zvládl vydávat. Ať už je to Rødhådův Dystopian, Scubův Hotflush nebo Dixonův Innervisions, jeho zvuk je jasně rozpoznatelný. Hypnotický žážitek k Reconditovým live setům prostě patří. Schopnost přizpůsobit se náladě publika mu vynesla i nominaci v DJ Awards 2014 za nejlepší live elektronické vystoupení. Vystoupení na festivalech jako Time Warp, Melt! tak nikoho nepřekvapí. Při svém vystoupení kombinuje analogové zvuky se zvuky modulárních syntetizátorů nebo nahrávky z terénu. Se svým live setem tak přiveze do ROXY kus fyzického hudebního zážitku.29. 3. Roxy
 


Funk D'void - Flealife
Headlinerem indoor festivalu Urban Legends v Crossu bude anglický veterán Funk D´void. Podobně jako Laurent Garnier, jehož mimochodem remixoval, se na scéně pohybuje už bezmála 30 let. Rodáka z Glasgow doplní anglický producent El Prevost, českého audiomág Floex, živý projekt DJ Slater & Urban Legends s Filipem Markesem a šest dalších djs: Schwa b2b Fatty M, Pavel Bidlo, Josef Sedloň, Biodan a 4BeCome1. Cross Club 23. 2.
 


Christian Löffler - Lid
Christianu Löfflerovi vyjde 5. dubna nové album Graal (Prologue), se kterým vyráží na evropské turné. Mezi zastávkami nechybí ani Praha, v klubu Cross se zastaví 13. dubna.
 


Extrawelt - Soopertrack Original
Elektronické duo Extrawelt zraje s léty. Přes dvě dekády kariéry znamenají pro umělce s tisícovkami fanoušků především stejně dlouhý čas na vlastní progres a vývoj. Nejlepším dokladem toho je nová deska Unknown (2018). Ta na půdorysu 12 skladeb propojuje pro Extrawelt typické prvky minimalu s netradičními aspekty. Jde zejména o acid-electro, ale také post-klubovou či deep-housovou estetiku. Základy pestré hudební mozaiky přitom vznikly už před 10 lety. Až koncem roku 2018 se ale duo spontánně rozhodlo písně dokončit. Fléda 22. 2. 
 


Marcel Dettmann Boiler Room x Dekmantel Festival DJ Set
"Po úspěšném prvním ročníku jsme se rozhodli, že si tuhle jízdu chceme užít ještě jednou. Proto vám představujeme ročník 2019. Tentokrát jsme se nechali inspirovat naší společnou ideou “harmonie v přírodě”, prezentovanou skrze zvuky a tvary lesa, kde umění je nejdůležitější složkou. Připojte se k nám, čeká nás mnoho překvapení." Řeč je o UP festivalu, který se loni konal na holešovickém Výstavišti, opět co by z BB kamenem dohodil. Aktuálně má venku 2. vlnu jmen, mezi nimiž nechybí loňský hedaliner Ricardo Villalobos, tINI, Zendid či zatím největší lákadlo, Marcel Dettmann. UP festival 10. - 14. 7.
 


Carl Cox @ Château de Chambord for Cercle
Když největší ikona světové taneční scény Carl Cox naposledy vystoupil v Česku, bez problémů vyprodal hokejovou halu. Nyní se jeden z nejoblíbenějších dýdžejů na světě znovu do Česka vrátí a rovnou ohlašuje dva koncerty 6.9. & 7.9. 2019 v pražském SaSaZu. Pořadatelé očekávají enormní zájem fanoušků, už jen kvůli tomu, že není jisté, kdy k nám DJ, který ani po více jak třiceti letech za mixážním pultem neztrácí elán a stále umí do svých setů vložit unikátní náboj a energii, znovu dorazí. Speciálními hosty budou Uner [ESP], Eric Powell [UK], Cristian Varela [ESP] a Lucca [CZ]. 
 


A to je vše přátelé, příště mrkneme místo parties na koncerty, přibylo jich spousta, máte se na co těšit.

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama