Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

05.01.2014 11:56

CocoVoda v Bebesu

fotoV Bebesu můžete kromě klasické barové nabídky á-la pivo, cola, čaj, rum bum, narazit na zajímavé, veskrze bio, produkty, které se dokonale snoubí s vašimi lezeckými ambicemi. Ať už se jedná o skvělé tyčky Chimpanzee, domácí Kombuchu, originální Ginger Beer či staroarménský medovník Marlenka. Nově můžete také vyzkoušet CocoVodu dovezenou přímo z Indie.



Co je CocoVoda?


Předtím, než mladý kokos začne tvořit bílou dužinu, je velký, zelený a v jeho středu je až jeden litr životadárné tekutiny. Kokosová voda je starověký energetický a osvěžující nápoj, elixír mládí. Nezaměňujte s kokosovým mlékem! To se vyrabí již z bílé dužiny a obsahuje tuk. Kokosová voda je nápoj, který je připravený přírodou k přímé spotřebě. Není potřeba žádných úprav, jen ji vychladit. Chutná příjemně svěže a přirozeně sladce. Kokosová voda CocoVoda je bez přidaného cukru, není z koncentrátu, ale z čerstvých kokosů. Nejlépe chutná chlazená!

Víte, že...?

  • Kokosová voda je ve světě popuplární nápoj, který pijí lidé všech věkových kategorií.
  • Kokosová voda je zdravou alternativou nealkoholických limonád. Je vhodná také pro těhotné a kojící ženy nebo malé děti.
  • Lze přidávat do rozmanitých alkoholických a nealkoholických koktejlů. Například kokosová voda s vodkou ? cocovodka :)

Jaký je rozdíl mezí kokosovou vodou a mlékem?

Kokosová voda je čirá tekutina nacházející se ve středu mladých zelených kokosů, tedy než začnou tvořit bílou dužinu. Kokosová voda neobsahuje tuk. Až kokos uzraje, je hnědý a z bílé dužiny pak lze vyrobit kokosové mléko nebo olej.

Proč je u balených kokosových vod různých značek takový rozdíl v chuti?
Doporučujeme: Nakupte si různé kokosové vody a udělejte si domácí ochutnávku. Někdy je rozdíl opravdu propastný. Jak to?

1.Složení. Řádně si pročtěte složení, i malými písmenky, zda se jedná opravdu o kokosovou vodu bez aromat. Někdy složení v češtině nesedí se složením v angličtině. Kokosová voda bez jakéhokoliv konzervantu zase musí být silně pasterizovaná a zakonzervovaná, často v plechovce. (Cocovoda je jemně pasterizována s přídavkem Vitamínu C jako zdravého antioxidantu.)

2. Nalijte vychlazenou kokosovou vodu do sklenice a zjistěte její barvu a vůni. Tam, kde kokosovou vodu pijí již tisíce let, upřednostňují mladou kokosovou vodu, tedy z kokosu, který zraje na stromě 5-7 měsíců. Taková voda je naprosto čirá. Jak zelený kokos postupně zraje, začíná být voda kalná, to sice není na škodu, ale přidává kokosové vodě již jinou, trochu olejnatou chuť a vůni.

3. Chuť. Vychlazenou kokosovou vodu ochutnejte, pomalými doušky ji přelévejte po jazyku. Každá kokosová voda chutná jinak. Některá kokosová voda připomíná chutí syrovátku. Jiná má chuť po zralém kokosu, hlavně díky přidanému kokosovému aromatu. Některá je přirozeně svěží, sladkoslaná. Některá je sladší více a některá méně (záleží na lokalitě a odrůdě kokosu, pokud tedy není cukr přidán). Ale hlavně, každému chutná jiná kokosová voda a to je v pořádku! Naše Cocovoda je příjemně sladká, protože oblast Pollachi v jižní Indii je známá chutnými a sladkými kokosy. Existují zde dva druhy kokosů, jeden je sytě zelený a druhý je spíše žlutý. Každý chutná jinak. Oba dva budou k dispozici v Praze. Můžete tedy ochutnat i pravý čerstvý mladý kokos :-)

Zdravotní výhody kokosové vody:
(zdroj: vitastrava.cz)

  •     Kokosová voda je izotonický nápoj, je tedy identická s lidskou krevní plazmou. Tato plazma tvoří asi 55% lidské krve. Během války v Pacifiku byla běžně kokosová voda používána jako         krevní transfúze pro zraněné vojáky.
  •     Kokosová voda v ořechu je přirozeně sterilní. Dostává se do kokosu dlouhou cestou skrze vlákno, čímž se filtruje a je čistější než voda z jakéhokoliv pramene.
  •     Dodává organismu energii. Je výživná jako mléko, ale neobsahuje žádný cholesterol.
  •     Kokosová voda je přírodním zdrojem kyseliny laurové, která se vyskytuje například i v mateřském mléce, kde chrání proti virům a infekcím.
  •     Kokosová voda je ideální rehydratační nápoj. Obsahuje jednoduché cukry, elektrolyty a minerály, které doplní potřebnou hladinu tekutin v těle.
  •     Z vědeckých výzkumných studií vyplývá, že látky obsažené v kokosové vodě mají protistárnoucí a protirakoviné účinky. V ajurvédě (tradiční indické přírodní léčitelství) je kokosová voda    používána při léčbě mnohých nemocí.
  •     Kokosová voda obsahuje enzymy, které pomáhají při trávení a nastavují správnou rychlost metabolismu, může tedy pomáhat při regulaci váhy.
  •     Kokosová voda má výhodný poměr minerálů, jako je vápník, železo, mangan, hořčík a zinek
  •     Kokosová voda má dle výzkumů pro lidské tělo výhodnější složení než většina sportovních nápojů.

    Více info na cocovoda.cz
    bottle_drawing_250x250.png


Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama