Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

24.06.2014 21:53

Přelezy týdne V.

foto

Páty Přelezy týdne jsou tu. Skočte si pro něco na zub, cestou se vyčůrejte, nezapomeňte si umýt ruce a vemte sebou pytlík s mágem. Posaďte se, pytlík vedle klávesnice a namádžujte pravou ruku. Ta myš je přece jen docela oblina a mohla by vám vyklouznout :) Ready? Tak jdeme na to...

Začneme holkama a máme od nich tři pěkné přelezy. O český se postaraly Nelly Kudrová a Eva Křížová a o slovenský Katka Sýkorová.

Nelly Kudrová zkrotila Desperado 10-, Frankenjura


Nelly Kudrová

Eva Křížová vylezla Barikádu 8a v Moravském Krase 
"Němá Barikáda je moje první 8a, navíc se jedná o třetí ženský přelez, takže o to větší mám radost. Určitě jsem si musela poladit i ten začátek, ale největší problém mi zpočátku dělalo: udělat krok z "květáku" do dírky v kuse. Přišlo mi to strašně silové. Pak si člověk sedne a v klidu to doleze, takže moje myšlenky byly: chytnu dírku a vylezu to. No jo :) jak jsem později zjistila, chytnout dírku je jen vstupenka. Následuje totiž ještě další silový tah do spoďáku, který mě několikrát nepustil dál. Celá cesta pro mě tedy byla zkouškou takové té silové vytrvalosti. Pak se mi ještě jednou podařilo spadnout ve výlezu, před kterým jsem neproklepala a valila nadšeně nahoru ke slaňáku. O čtyři dny později jsem už nic nenechala náhodě a cestu konečně přelezla.
Co dalšího v Krase bombíš?
Zatím nic jiného, těžšího, nezkouším. Nejprve bych si chtěla přelézt takové ty "lehčí" cesty, jako je Sofia, Sloní pilíř atd. :) a pak uvidím, strašně mě láká Kašpárkův Hrobeček, líbí se mi ty kroky, jak to tam kluci drtí :). Ale vím, že je to úplně jiný level"


Eva Křížová Němá barikáda 8a                                                                     Foto: Vojta "Máma" Vrzba

No a kdo nevěří ať tam běží anebo si pustí videjko :)


Katka Sýkorová je v Semmeringu jako doma a dala Die Hängenden Gärten Der Semiramis 8a
"V sobotu sa mi podarilo vyliezť cestu Die Hängenden Gärten Der Semiramis na Semmeringu. Je to veľmi pekná vytrvalostná línia v sektore Zapfl. Tentokrát to bol boj s "hlavou" lebo dlhé odlezy nemám v obľube a v tejto ceste som nebola schopná cvaknúť predposledné istenie takže som ho musela vynechať a práve tam je najžažšie miesto..a máte už aj celkom natečené....Podarilo sa, ale bol to boj :-) ! A pýtal si sa na niečo ťažšie...niečo som aj skúšala, ale myslím, že sa netreba nikam ponáhľať a radšej počkať na ten správny čas..A samozrejme treba zosilnieť :-))"


Katka Sýkorová ve své kráse :)

No a kde začít u kluků...No nejtěžší pumelenici týdne si nechám na konec, protože to je ten slibovaný diktát na druhou :)!
Jako první bych vypíchnul "comeback" Martina Stráníka, kterýho se mi bohužel nepodařilo lapit, ale věřím, že na budúce se to povede.
Jen připomenu, že Martin je po zranění prstu ze závodů SP. O přelezu si ovšem můžete přečíst na Blogu.

Martin Stráník zapsal do deníku Malárie 8A+!


Martin Stráník leze Malárie 8A+

O další peklo přelez (nebo nebe přelez?) se postaral brněnský chasník :)

Ondra Nevělík Nebe Peklo Direct 8B, spis vsak 8c :)
"Sedneš si pod Němou Barikádu a uděláš 8 kroků výraznou spárou do stropu, pokračuješ delšími kroky ve stropě Otesánkem 7B+ až na hranu převisu. Po sem 21 kroků 7C/8a. Tady se dá na chvilku zastavit a zasoutředit se na nadcházející Peklo. Konkrétně Peklo Direct, což je samostatně 8A boulder za malou lištu, které končí u 2. jistění Kašpárkova Hrobečka. Celkem to AOčko ohodnotil jako 8B. Přijde mi ale, vzhledem k délce 28 kroků, že 8c odpovídá líp, ikdyž lezeš bez lana. Nalezl jsem do toho poprvé v zimě a naivně si myslel, že to vylezu rychle. Obě části jsem dal hned a dolézal do nejtěžšího kroku. No ale pak jsem tam padal ještě dlouho, dokonce dvakrát z posledního kroku a tak se z toho stal jarní cíl a naštěstí jsem využil posledního záchvěvu jarních podmínek."


Ondra Nevělík v boulderu Kouzelný Sauce

Kdo si přelez týhle dárdy petárdy nedokáže představit, tak tumáš videjko od Marťase:

Martin Stráník Nebe Peklo Direct 8B (8c+?), Holštejn

Minulý report Riči nestihl, ale tentokrát si dal záležet, aby přelez i report stihl v termínu uzávěrky :) Díky za to!

Richard "Riči" Nyéki dal Lietajúcu rybu 8b+ Súľov.
"Asi 3x som v tom bol po celom dni lezenia a to bolo smutne. Koza, unava...Potom som si to skusil menej zniceny a skrokoval som to so 4 odsadmi. Cele v kuse mi to prislo dost nerealne. Tak, ze si aspon pre nas slabsich vyleziem Sardinku. Podarila sa na dalsiu navstevu v piatok. Tak som v nedelu po Alienovy skusil, ci by to predsa nebol dobry projekt na jesen. No a zrazu 2 odsady. V utorok som spadol prvym pokusom v poslednom kroku. Bolo mi jasne, ze to tam poslem na dalsiu navstevu. No a v sobotu to bol smutny pribeh. Spadol som 2x v polovici. Raz pod poslednym bouldrom, no a potom v 4. pokuse, celkom drama. V poslednom tazkom chyte, sa mi pod prstami zlomil kamienok a nie a nie vypadnut. Cim viac som tu ruku zatazil, tym viac sa smykala. Mrvil som prstami, konecne vypadol a ja som riadne nakupil. V akomsi tranze som zdvihol nohu, co sa mi v utorok nepodarilo a je to tam. Ku klase sa mi tazko vyjadruje. Celkom mi Sulov sadol, aj sa mi dobre lezie. Vacsina Rybarov sa priklana k b+, dam b+. Vcera som este skusil Cupu direkt 8b od Adama (prvovystup OS). Nepochopitelne, solive kamienky velkosti fazule, sosovice psena. Povedal, ze uz by je po druhe nechtel drzet :). Dnes vela nechybalo a bolo by to tam. Koza na kasu.  Este ich budem musiet prist pochytat :)".


Richard "Riči" Nyéki v Hard swing & Yellow Soup at 20:30, Oujdad, Taghia, Maroko, 7b+, 2, 6c, 7c, 7c+, 7a+, 8a+, 7c, 7a+, 4+, 5+, 7b

Red hot zpráva dorazila z právě probíhajícího tripu
Vojtěch Ličko Hot Chili Beans Volcano 8b+


Vojtěch Ličko drtí Maraton 8a+, Višňové

Honza Magnus Novák zadrtil a přelezl  Gillova Rozcvička Xc a Zločin XIa
"Tak Zločin vede na Škrovadě v sektoru zbytečnych lan a je to od Stráníků. Cesta je těžkej technickej kolmač defakto od prvniho jištění až nahoru. Zkoušel jsem to TR a pak jsem to vylezl na první ostrej. Gilovka je přesnej opak zločinu je to silovej bouldr přes převis. Vylezl jsem to na druhej pokus."

Videjko z Rozcvičky:


A ještě jedno navíc ze Zločinu:

Mára Schaffer zbombil La Bomba Xc a přidal Missing Link Xb, Labák
"Do La bomby jsem se poprvé podíval někdy minulý rok, když jsem zkusil Nebezpečné stoupání, které jsem teda lezl špatně, protože jsem odbočoval z bomby až o borhák výš než se to leze. Zkusil sem tehdy vršek La bomby, ale poslední krok z obliny mi nešel, ani nebyla podmínka na to, takže sem to tehdy nějak nechal plavat. Minulý víkend zkoušeli La bombu Vilem s Leošákem a tak jsem do toho zase nakoukl. Prvně teda že se rozlezu ve Stoupání, spodek byl nacvakaný z La bomby a na vršek sem si vzal svoje presa. Plán byl nacvakat si to a dalším přelézt a zbytek dne pozkoušet La bombu. Nakonec jsem Stoupání vylezl hned - takové poloviční RP Potom jsem zkusil La Bombu a šlo to. Vrchní, pro mě klíčový, krok jsem dal i staticky, tak jsem si říkal, že by to mohlo pustit i na kusovku. Druhý den v neděli jsem dal ostrý pokus a spadl někde nad pátým borkáhem, když mi smekla noha. Dalším pokusem, totálně vyházený, jsem dolezl do vrchní obliny, ale na krok/dynamo do díry nezbyla žádná power. Tento víkend jsme dojeli už v pátek v poledne a plán byl jasný - nacvakat si La Bombu a nejlépe prvním ostrým ji vylézt. Dal jsem tedy pokus a dolezl jsem k odpočinkovým chytům někde za půlkou skoro bez náteku. Ještě ve velké oblině na dvě ruce před klíčovým krokem jsem si říkal, že to určitě v klidu dám, ale byl jsem asi přemotivovaný a netrefil jsem díru. Další pokus byl o poznání slabší a když sem dolezl do klíčového místa, tak jsem měl totálně nachcáno a spíš něž na samotný krok už jsem se chystal na polet. Nějakým záhadným způsobem jsem to dosáhl a bylo posekáno :). V nedělu se ještě teda podařil OS Missing linku Xb na Baldrica ze kterého jsem měl snad ještě větší radost. Nejsem si teda jistý jestli se to opravdu, jak se píše v popisu na lezci, leze až ke slaňáku Exitu. Pokud teda jo tak to žádný OS nebyl, ale myslim že se to leze jen k té majloně s dlouhou smycou co tam teď vísí :)."


Mára Schaffer v cestě Kašpárek soft 10-                                                                            Foto: Máma :)

No a na závěr jsem si nechal přelezy nejtěžší. Postaral se o ně Štefan Bednár ze Slovenska a velký dík za super popis :)

Štefan "Stygi" Bednár Dikobraz 8c/8c+ Višňové a Triáda 8c+ Turniská
"Tak pravda je taka ze momentalne som dokoncil specialnu silovu pripravu a pomaly prechadzam na vytrvalost a v ramci toho som zacal chodit aj na skaly s lanom, toto bol treti vikend na skalach tohto roku. Dikobraza aj Triadu som skusal minuly rok niekedy od leta do jesene. Vo Visni som minuly rok vyliezol Los Brnos aj Kobru tak tazsie a realne vyliezt bolo to spojenie co sami vsak minuly rok uz nepodarilo. Neostal cas a chybali podmienky... Podobne to bolo aj s Triadou na Turniskach, tiez som ju uz mal na prelez. Chodil som tam vsak menej a tiez bolo tazke trafit podmienky. Mal som tam zopar dobrych pokusov do posledneho kroku...Od noveho roku som zacal novy trening, pomaly prechadzam na vytrvalost a v ramci toho som zacal chodit na skaly. No a samozrejme to je po pol roku uplna katastrofa... brutalne bandasky po par krokoch :). No a tento vikend bol velmi zaujimavy kedze sa v podstate este velmi nic nezmenilo akurat boli idealne podmienky ako vo Visni aj na Turniskach - okolo 15-18 stupnov, dostatok kyslika a super trenie. Dikobraza som isiel treningovo dokial dojdem, kedze je to silovo vytrvalostna bombovacka v podstate stale s rovnako tazkymi krokmi, clovek odide ked uz na to nema... No a tak zrazu leziem, leziem a v spodakoch kde sa odbocuje do Brnosa som uplne v pohode. Na pohodu cvakam este namadzujem spravim najtazsi kriz v ceste ale stale mam dost sily, aby som siel dalej. Bandasky mam sice brutalne, ale sila ostava, tak sa ocitam v oddychu za patu, preklepat to nejde kedze enzymy na laktat chybaju, ale aspon sa mozem skludnit. Opatrne som presiel do kolmice a nejako to pomaly utrapil do zlanaku s predlaktiami ako kamene :). Dikobraz je spojenie silovych tahov z Kobry 8b+/c a boulder a vytrvalostny dolez z Los Brnos 8c ... je to tym padom tazsie ako Los Brnos, ale ked uz clovek da tie 2 cesty tak je to pohodka. Z prelezu mam radost kedze to bol brutalny boj s bandaskami a takto na zaciatku treningu vytrvalsoti to je super nakopnutie.
V nedelu ideme dalej na vychod smer Turniska. Na Turnach je perfektna prirodna klenba v ktorej Kosicania Dusko Beranek a Slavo Mitro povyrabali genialne cesty. Skala je nejaky zlepenec. Vacsinou ide o brutalne silovo-technicke, bouldrove lezenie v previsoch a stropoch. Chyty ostre, vacsinou listy, koza tam vela nevydrzi... Cesta Triada mi ostala ako dalsi mozny ciel po prelezeni niektorych miestnych bombovaciek. Cesta zacina kratkym usekom lezenia asi okolo 10- nasleduje no hand rest v diere a odtial 10 m usek velmi specifickeho celoteloveho koordinacneho lezenia s vylezom do previsnutej platne s prekrasnym listovym bouldrom ... Cesta postupne graduje az do zaverecnych list dotial to ide vyliezt v podstate hocikedy avsak posledne 2 kroky brutalny kriz do otvorenej spodakovej listy a nasledne prekrizenie nohy na sikmy stup ceste riadne pridaju...V nedelu opat traningovy den vytrvalosti, nabudeny po sobotnajsom vykone idem nabombovat pokus do Triady. Ved mozno to vida. Podmienky idelane ... sucho trenie, kyslik :). Doliezam do prechodu cez spodaky kde sa vyleiza do spominanej previsnutej platne s boudlrom. Chytam prvu bocakovu listu uz viem ze je zle ruky okamzite nabombovane, ale sila ostava tak idem dalej musim si vsak zakricat... Prechadzam cez listy uz musim kazdym prechytnutim kricat viac a viac. Predomnou posledne 2 brutalne kroky chytam bocakovu listu na lavacku brutalne zarvem... Idem uplne na max a z poslednych sil chytam otvoreny spodak na pravacku. Neverim ze ho drzim... kricim fucim, tlacim, este prekrizit nohu... podarilo sa, neverim vlastnym ociam ze som hore! Je to neuveritelne po takom boji ked som bol kazdym krokom v pade cvaknut zlanak :).
Triadu vyliezol ako prvy Jozo Kristoffy, potom ju po dlhom skusani dal Milos Nemy, obtiaznost navrhli 8c+. Je to fakt velmi specificka silova cesta. Najviac jej pridavaju posledne 2 brutalne kroky pod zlanakom, cize sa obtiaznost moze pohybovat okolo tych 8c+. Chcelo by to prelez od skusenejsieho lezca ktory ma viac podobnych ciest na konte."



Štefan "Stygi" Bednár

Hustý co :)? Jo jo... už je to tak. Kdo nic nedělá nic nezkazí, ale taky vyleze pěknou tužku. Takže koukejte vstát od kompu a jebněte tam aspoň zopár shybů.
A hybaj se hýbat. Pak se potkáte s kámošema na skalách a budete víc než plačtivý jak jste slabý :)
Koukejte drtit ať mám o čem psát a krmit boulder.cz :)
See ya a za týden čuuus
Oliváč

A jen tak pro trénink mozkových buněk:
Pondělí: Rozhovor
Úterý:    Novinky z Boulder Baru
Středa:  Přelezy
Čtvrtek: Novinky z Boulder Shopu
Pátek:   Videa

Lezecký obsah se hromadí pod tlačítkem Reporty o lezení v levém menu ZDE.

A na závěr vlastně ještě malý dortíček s višní :)

Štefan "Stygi" Bednár v cestě Los Brnos 8c, Višňové


 

Komentáře

  • Autor: Břeťa V.25.06.2014 10:15
    Ahoj, Gillova rozcvička není na Škrovádě. I podle videa byste Škrovádu přidali pěkných pár metrů :-) b.
    Reagovat
    • Autor: Jiří Oliva25.06.2014 11:05
      Njn :) Chybička se vloudila. Už to jdu opravit. Díky!
      Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama