Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

06.08.2014 10:30

Přelezy týdne XI.

foto

Jedenácku začneme bratjama. Činili se darebáci a musíme je poklepat po zádech. Bez práce nejsou přelezy a je vidět, že někdo na sobě makal :)

Lukáš Petriľák čistí Višňové a dal Dikobraz 8c/8c+ a Kobru 8b+/8c
"Kobra (8b+/c) je silová cesta, ktorá začína neprijemným bouldrom zo spoďáka a pokračuje ťahmi po dobrých chytoch bez možnosti namadžovať. Spojením Kobry s Los Brňosom (8c) vznikla cesta Dikobraz (8c/c+). Po silových ťahoch nasleduje dlhý kríž cez spoďák a vytrvalostný dolez. Kobru som preliezol v stredu a už mi zostal len Dikobraz. Ten som vyliezol v sobotu prvým ostrým pokusom dňa."


Lukáš Petriľák

Štefan Bednár další Viktor Čistič Višňě...přidal Haremheb 8b/8b+
"Do Visne chodievame teraz trenovat vytrvalost, popritom skusam Proces a medzi pokusmi leziem cesty ktore este vo Visni nemam. Posledna priama linka co mi ostala okrem Procesu bol Haremheb.
Haremheb je dost tvrda cesta, zaciatok je silova vytrvalost v previse a vylieza sa do listovej kolmice, kde sa pada, ked clovek nema vytrvalost na malych chytoch. To je aj tazke natrenovat... Popri skusani v Procese sa mi cesta kus stazila, liezol som to dost dlho treningovo na vytrvalost. Az nakoniec to pustilo avsak az ako 6ta cesta dna ked som uz vobec nevladal, musel som kruto bojovat v kazdom kroku uz od vylezu z previsu. Treningovy rezim vo Visni sa vsak prejavil a dokazal som to aj uplne unaveny doliezt do zlanaku."



Štefan Stygi Bednár

Katka Sýkorová tráví čas v Rodellaru a přelezla El corredok de la muerte 8a
"El Sepes bol rest ešte spred siedmych rokov..opäť silovo-vytrvalostná cesta, v ktorej je problém vydržať do záverečnej pasáže kde je dlhší krok. Po silných dažďoch nám zatiekli rozlezené cesty, tak sme sa presunuli do sektoru La Surgencia...Pôvodne sme náštevu odkladali až keď bude poriadna vytrvalosť . Cesty sú 40 metrové do previsu. V sobotu som si vybrala El Corredor de la muerte. Krásna 40m línia stredom sektoru. Začiatok je silový a v prvej polovici je po vylomení chytu celkom nepríjemný boulder. V nedelu sa mi ho podarilo len tak tak preliezť a podarilo sa mi s obrovskými bandaskami doliezť až k zlaňáku. A večer už len zaslúžená Rioja"


Katka Sýkorová

Z našich luhů a hájů nejvíc zadiktoval Džanglí. Ten lotr má hrozný tah na branku a jde mu to skvěle. Na co šáhne to vyleze a už to začíná být podezřelé :). Vzal bych ho na antidoping...

Martin "Džangli" Jungling  Stoka Xc, Děti Klubů A Barů Xc a především Via Gra Direkt XIb !!! Vše ukořistěno v Labáku
"Via Gra direkt...krátká cestička o jednom bouldříku nahoře a krásným fixu u první...začal jsem to zkoušet vlastně úplně náhodou asi před dvěma týdny. Chtěl jsem lézt obyčejnou Viagru(Xb),ale nevěděl jsem, že se u druhého háku leze doprava do spáry a pak se z ní traverzuje ke třetímu. Hodinu jsem v tom visel, pořád to zkoušel rovně a nadával jak špaček, že nejsem schopnej zkrokovat ani desítku. Pak jsem si vzpomněl, že mi Vilda kdysi říkal o nějaké direkt variantě. Po jednom telefonátu bylo jasno. S tím útěkem doprava to pak šlo hned a když už jsem tam měl lano,tak jsem začal pořádně zkoušet to narovnání. Dlouho dlouho nic. Až pak, na druhý výjezd, mě napadla betička, která fungovala překvapivě dobře. Pata za ucho, vyváhnout, zabodnout fakáč a pak už jen páčit až do madla...:) No a na třetí výjezd a celkově osmý nález to pustilo. Měl by to být asi třetí přelez po Adamovi a Sašovi Megosovi.
Stoka...kraťounká cesta (spíš boulder s hákama) na pravým v šoulendu. Autor je tuším Tomajda. Na fotkách vypadala super a v reálu ještě líp. Hodně podobná věc bahratálskýmu Katu. Lehce převislá hrana zhruba 7m vysoká.Nic moc podmínka,ale suchá. Dlouho jsem ladil program,ale na první ostrej to vyšlo.
Děti klubů a barů...opět hodně krátká věc,ale za to hodně převislá a s bouldrem na začátku. Což mi hodně sedí...:) Málem to vyšlo na OS,ale ke konci už to hodně zelená a je to tam nepřehledný. Takže ve finále až druhý pokus. Ale i tak paráda :)"



Martin "Džangli" Jungling. Foto by Máma :)

Jan Jeliga Odinś Tafel 10, Frankenjura
"Odina jsem poprvé zkoušel jeden den v roce 2012, ale vždycky jsem spadnul z kříže v půli cesty. Letos jsem chtěl na výjezdu s Horoguru smazat rest, ale hned první den jsem si v Odinovi roztrhnul bříško, tak jsem týden počkal než se prst zahojí a pak to tam šoupnul prvním ostrým. Celkem jsem k přelezu potřeboval asi 8 pokusů."


Jan Jeliga

Petra Růžičková proletěla Top Gun 8a+, JosefovskéÚdolía
"Mám ráda cesty, co mají nějakou historii a nikdo je moc neleze. Neznámo proč a přitom jsou většinou nejhezčí :-). Na Top Gun jsem se chystala už na podzim, ale až teď jsem se do něj odhodlala. Je to už od pohledu úžasná linka. Asi by mi trvalo vymyslet všechny kroky. Ale měla jsem štěstí a na Byčině jsem potkala autora, který si kroky v cestě po tolika letech pamatoval. Nejtěžší místo mi nakreslil na papír, to mě docela pobavilo, ale tím můj cíl nabil na atraktivnosti. A i přes všechen můj nesouhlas s programem a vymýšlením jiného způsobu, jsem to nakonec podle nákresu vyzkoušela a musela jsem dát za pravdu zkušenějším lezcům. Cesta má zhruba 30m, začátek tak za sedm na polici, zahodit jedno lano, pak težší boulder, pak to chce silné nohy do kolmárny, závěrečné bříško pro dlouhé ruce a zákeřnost pod řetazem :-D."


Petra Růžičková a Top Gun

Honzík Vopat (11let!) přidal do deníku Osho 8a+ a Amphibientraverse 8a, Frankenjura
Info od Radka (táta): "Osho 10- byla další cesta kterou Honzíkovi doporučila Editka. A jak to šlo ? První den, počasí jako v prádelně, dva prolézací pokusy a dvě problémová místa. První problém - boldřík, byl hned u prvního borháku a druhý asi v polovině cesty, kde Honza padal v kroku s nátahem do strany.  Druhý den v prvním pokusu opět Honzík netrefil chyt v nátahu a bylo třeba tento krok ještě jednou doladit. Poté celkově čtvrtým pokusem se zadařilo."


Jan Vopat

Málokterá mamina leze v prvním roce po porodu a už málokterá bombí. Kuldovka má prcky dva a jede kudlu :)

Zuzana Ulrichová Vogel Verboten 9+, Frankenjura
"Dala jsem Vogely na Grune Holle. Celkem 5 pokusů. Mohlo jich být míň, ale na to se nikdo neptá :). Já mám radost z jurský klasiky. Prsty zesílely, tak třeba padne i něco těžšího..."


Zuzka Kuldovka Ulrichová

Martin "Noo Noo" Stráník připsal Boogalagga 8B, Chironico
Martin se kdesi toulá a spojení kulhá. Připomínám, že Martinovi se už letos válí na bouldermatce skoro 50 boulderů nad 8A. Vloni dal jako jeden z mála lidí na světě 100 boulderů nad 8A za rok. Uvidíme jak to na podzim rozjede a zda znovu zvopákne tenhle šílený počet dard :) Pokud jo, tak se o něm upíšu :) A to je DOBŘE! :)


Martin "Noo Noo" Stráník

Zdeněk Horáček The Bomb Is Explosion 8A, Magicwood
"Mno původně jsme jeli s ON OFF točit film o Martinovi Stráníkovi a chtěli i trochu zalízt. Hodně krásně nám pršelo, což Martina zahnalo do Unendliche Geschichte, a nás do tohohle kvaku, do kterého nezatéká ani s 40mm srážkami za den a nejspíš ani s hasičskou helikoptérou. Martin poslal svůj neplánovaný Geschichte druhý den a mně se vylučovací metodou vybraná Bomb podařila. Jak už to tak bývá u slabších jedinců až v poslední den, na poslední lezení a poslední hodinu před odjezdem."


Zdenda Pažout Horáček

Jakub Jedlička zadal Remake 8A  Sněžník
"Remake na Sněžníku....je to pro mě 8 dost vyrovnaných kroků v převisu. Největší problém byl s levou patou na nástupu, kde sem ji potřeboval posunout blíž a vůbec na ní nebylo vidět...musel jsem to prostě zautomatizovat....a těžký je paradoxně i nejlehčí poslední krok. Nespočetně krát jsem přelezl strop, který mě tak vyždímal, že jsem ho prostě nemohl udělat. Nejdůležitější bylo ale lehčí ochlazení na příjemných 20°C Pak to šlo hned :)."


No a nakonec jsem si nechal radost největší :). Není to sice ze skal, ale lezení to teda je a přelez famozní. Stát na bedně závodů je vždycky super a stát na bedně SP je ouplně nejvíc :)
Za NÁS za všechny české popolejzače si tam stoupnul ten kdo už tam měl v letošním roce párkrát stát :)

Adam Ondra vítěz 4,kolo Světového Poháru, který proběhl v Imstu, Rakousko.

Jen připomenu jak to s Adamem šlo v prvních kolech:
1. kolo = po brutálním tréninku se ozval problém s kůží
2. kolo = necvakl první jištění a byl sundán...
3. kolo = postup do finále, ale kvůli špatnému počasí se závod zrušil...
4. kolo = JE TO TAM :) a gratulace :)

"Díkec. Satisfakce je to každopádně veliká, konečně se zadařilo. A ještě k tomu na té úplně nejvytrvalostnější stěně, tudíž pro mě nejméně vhodné. Na předchozích závodech se vždy něco stalo špatně, ale vždy jsem se cítil 100procentě připravený, forma vyladěná do puntíku. V Brianconu mi pak v semifinále nesedl a zároveň jsem podecenil jeden krok, ale kvalifikačky se mi lezly výborně.
V Imstu v kvalifikačkách to žádná sláva nebyla, jedna byka lehká a ta druhá těžká byla dost nepříjemná od začátku do konce po oblých chytech, a nahoře mi prostě došlo. Semifinále bylo úplně strašná cesta, totální pochod po střechu a pak silová vytrvalost ke slaňáku. Lezlo se mi dobře, jedinou chybičkou bylo to, že jsem nevyklepal nad poslední střechou, což mě možná stálo top, ale každopádně mě pod koncem totálně došlo, měl jsem už tmu před očima. O to jsem byl překvapenější, že můj výkon stačil jen na páté místo. Čuměl jsem prostě jak puk, jak jsou všichni silní v těchto čistě vytrvalostních cestách.
Finále už bylo trochu bouldrovější. Mně při lezení připadalo, že jsem hrozně slabej, kroky mě vůbec nepřišly těžký, ale průbežně mi natíkalo a nechápal jsem proč. Na konci střechy jsem se pak zoufale snažil vyklepat na strašné bouli, začal už jsem se cítit skoro dobře, ale hned další krok byl děsně těžkej a byl jsem dole. Byl jsem trochu naštvanej, že jsem ten krok trochu podcenil."



Adam Ondra v Imstu

Co ti jede v hlavě behěm finálových cest?
"V hlavě mi toho při lezení moc nejede, většinou rozhodování nechávám na autopilotovi, tudíž zkušenostech. Nějaký myšlení je k ničemu. Ale samozřejmě vždy se nějaká ta myšlenka mrcha vloudí. Po spuštění jsem si nemyslel, že by to stačilo na výhru. Ale při sledování ostatních ty kroky vypadaly fakt vlastně celkem dost těžce a nakonec všichni spadli níž."


No není to báječnej pohled :)

No a ani to nebolelo a přelezy jsou over. Můžeme se těšit na příští týden, kdo co zase zbombí. Počasí se lepší a podmínka přichází. Já se teda těším moc, ikdyž lezu ouplnou tužku.
Ale aspoň se připravuje projekt na který se teda těším dost a doufám, že vás bude bavit. Testujeme, ladíme a domýšlíme :)
Konec prázdnin se blíží a s ním i náš staro nový webový projekt. Modří už vědí a ostatní tuší.
Mějte se, držte se a projektujte ať je co sklízet :)
Oliváč

Wanna další reporty o lezení? Pak čůčejte a čekůjte ZDE

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama