Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

03.09.2014 08:52

Přelezy týdne XV.

foto

A už je to tady. Už se to roztáčí. Arnoštek přijel se svojí diskotékou...Mám vás rád...Jsem nejlepší tanečník disco...Hlavně to tady moc nerozbaluj...ať ty chudáky neztrapníš :).
Je to fajn, fajn, fajn je to fajn, fajnový...Hledááám Přelezy tutovýýý...!


Déšť, déšť, déšť...sice pršelo, ale lezlo se a dařilo se. Pojďme na to:

Robert Luby ze Slovenska dal Staroba z krku 8b, Šturec
"Staroba z krku je najtazsia cesta v oblasti sturec pri banskej bystrici. 25 metrova silovo vytrvalostna linka s 2 bouldrami. Prvym najtazsim bouldrom asi v tretine cesty, ide o dlhy nacah z uzkej 2-prstovky do listy a potom vytrvalostny usek po dobrych chytoch. Nasladne oddych v dobrej diere a 3 metre pod zlanakom este technicky boulder cez oblinu a dolez v kolmaci. Cestu som skusal 5 dni zo zaciatku som padal v prvom bouldri ale postupne som sa zlepsoval az som to v piatok poslednym tretim pokusom dna preliezol. Ide o moju prvu 10ku a velmi si ju cenim."


Robo Luby a lezenia na Sulove

Jirka Romanovský Philipe Cuisinere 8b/b+, Rodellar


Jirka Romanovský Total Brutal 8b+, Zillertal

Honza Novák Kejvman 8A, Křížový Vrch
"Celkem rychle jsem poladil kroky ale furt mě trapilo posunuti nohy zkoušel jsem vymyslet nějakou fintu ale nakonec to chtělo akorad pořadně zpěvnit celé tělo a šlo to pak jsem dal par ostrejch a na ca 7? pokus jsem to dal. Jinak bouldr se nachazí na křižaku hned vedle milenecke věže a je to trvarz po oblejch bočacich a furt tě to vyhazuje."



Štěpán Nosek  dal Respektlos 8b Frankenjura
"Jak už psal Příba s Majklem, Respektlos je rozhodně lehčí jurská desítka. Ale, nějaká musí bejt lehčí, ne ? :) Já už to zkoušel...už ani nevim přesně kdy, teda myslim rok, ne přesný datum! :))) Ale asi před dvěma roky. No, s odstupem času musim říct, že na přelez jsem tankrát fakt neměl, sice padal 2 kroky před koncem, ale ty 2 kroky jsou právě rozhodující. Teď jsem (v sobotu) po nacvakání ve 2. kudle spadnul z posledního kroku (do cvakací díry). Nakonec to v neděli klaplo, i když jsem to viděl na čistě "tréninkový pokusy", páč kůže začala dost protestovat. Všichni pod skalou mě tak vyřvali, že jsem to už musel vylízt! :)."


Štěpán Nosek China Crisis 8b+, Oliana

Martin Spilka dal Schnulleralarm 8b Frankenjura
"tak tady je popis: Bolavé rameno se nechalo přemluvit nimesilem a týdnem a půl volna, tak jsem ho zkusil zatěžkat v mě už důvěrně známých dudlíkách (Schnuller). Zkusil jsem je poprvé v červnu, za tepla kdy mne v druhém pokusu shodilo slunko do očí v cca 8+ kolmici nahoře. Takže jsem to bral jako formalitu a Oliváčovo vyjádření, že jsou to pro mne šlemy to jen podtrhlo To jsem ale netušil, že v té kolmici spadnu ještě třikrát a několikrát i v boulderu. Ta cesta se prostě vůbec nechtěla vzdát. S pocitem jak vůbec neumím lézt a jak jsem slabý a že to přece lezou i bábovky jsem nakonec zkusil vymyslet trochu lehčí program.. no a zase mne to něco naučilo. Stačilo na dvou místech posunout nohu na jiné stupy a cesta zlehkla snad o stupeň. Takže to teď šlo i přes hromadu výmluv, které jsem měl přichystané."


Martin Spilka krotí hada v Seynes

O víkendu proběhl Fesťák v Teplicích. Velká lezecký sešlost, filmíky a 4.kolo ČP v boulderingu.
Vítězové závodu Martin Stráník a Péťa Růžičková. Gratulace! No a tady jejich pozávodní dojmy:

Martin Stráník
"Pro mě krásnej závod, dařilo se od kvalifikace po finále , vše se sešlo a pro mě asi vůbec nejjednodušší závod, kterej jsem kdy vyhrál. Navíc super atmosféra Teplic."
 


Petra Růžičková
"Parádni závody. Dobře zorganizovaný. Byla spousta pozitivních změn. Přesun do parku, lepší profily a celý závody se stihly v jeden den, tak jsme si mohli užít i koncert :-). Bouldry těžký nebo chybí síla? Kluci nás dost přecenili, chce to shybovat :-D. Ale po dlouhé době mě po českých závodech všechno bolelo.Takže klukům díky za výborný trénink ;-)"


Petra Růžičková (2,kolo ČP)

Musím zmínit i co se dělo na filmovém plátně.
Cenu diváků získal snímek Hvězdy a pruhy.

Jan Šimánek, který toto dílko porodil nechal nahlídnout pod pokličku jeho kuchyně :)
"Někdy začátkem 2014 jsem od Kwjetáka dostal 200GB dat: dva měsíce v USA a čtyři lidi za kamerou. No, co ti budu povídat! Chaos, nevim, du spát, podej mi to víno, nemá to konec. Hele musíme se sejít. Potřebujem dotočit nějaký to povídání! Ale jak se asi všichni sejdem? Taky chcem ten original soundtrack viď. Hm, hm, kdy že sou ty Teplice?
Zatím je to asi můj největší filmovej projekt, nějaký dva měsíce intenzivní práce, resp. cca 200 hodin. Příjemný na tom je, že to někdo (Hanibal a EQB) zaplatil. Ty děcka sou fakt vtipný a roztomilý a s kamerou jim to šlo. Taky Amerika viď. První highline vůbec na Lost arow a Anička na rozklepaným neostrým obraze pláče 1000m nad zemí. I ten Píďa. A Kubín Krecbach a Kwjeták hlásej a hlásej. Až to bude online, podívej se."  


Tumáte trailer:


A tady jedna pecka fotka z filmu.

Anče si spletla podložku na jogu...

O víkendu neprobíhal pouze Fesťák v Čechách, ale taky jeden takovej podobnej dýchánek lezců v Arcu.
Arco Rock Master má tradici jako hrom a je vždycky super když se na něm objeví někdo z Čech. O pocit hrdosti, na tu naší matičku zem, se postaral Libor Hroza, který nejenže sebral zlato v rychlolezení, ale ještě k tomu posunul světový rekord hnedle dvakrát. Nejdříve v kvalifikaci 5,76 a pak v semifinále 5,73! Dá se to ještě posunout?
"Do Evropy jsem přiletěl tentokrát přiletěl dříve kvůli dostatečnému srovnání s časovým posunem před MS. Člověk buď musí odzávodit do dvou dnů po příletu a nebo tělo do úplného zotavení potřebuje něco okolo 2-3 týdnů. Noc před finálem jsem toho moc nenaspal, navíc po kvalifikaci bylo jasné že se potkám s Boldyrevem, který má šanci zaútočit na světový rekord tak jako já a to tedy znamenalo, že to bude těžký závod!
Když jsem v druhém finálovém kole nastoupil proti Boldyrevovi, bylo jasné že jde o všechno! První start a oba jsme vystartovali dříve! Nervy na maximu, druhý ulitý start by znamenal diskvalifikaci! Hluboká koncentrace a start! Když jsme dolezli nevěděl jsem kdo vyhrál ale viděl jsem nejdřív jeho čas 5,75s a to by znamenalo nový světový rekord! Pak jsem ale uviděl na tabuli svůj čas 5,73s a mohl jsem se radovat ze jdu do dalsiho kola a také ze světový rekord je můj! Problém je že rozdíl mezi dobrým časem 6,10 a špičkovým 5,73 je obrovský a nohy mi hrozně ztuhly a vypověděly službu. O to víc jsem byl rád. když se mi podařilo vyhrát i poslední dvě kola a získat zlato!
Každý rekord se dá posunout. Je to vlastně jedna z motivací závodníků. V plánu je teď doladit přípravu na MS a poslední 2 závody. Potom určitě dovča a návrat do Kanady zpět ke své práci trenéra."


Kvalifikace:


Semifinále: ZDE


Libor na bedně.

Na závěr mám ještě jedno red hot info o mega úspěchu. Není to pravda sice moc o lezení (vlastně teda vůbec...), ale výkon je to velkoparádní a je fajne ho zmínit :)

Lukáš Krpálek přepsal historii a je prvním Čechem, který vyhrál MS v judu!
Více infos zkoukněte ZDE


Lukáš Krpálek

No a na ouplný závěr mám pro vás malý test. Kdo pozná co je sakra totok?! :)



Kvízové otázky:
A) Co to sakra je? (Pokud zvíře tak jaké?)
B) Jeho jméno?
C) Kdo tohle monstrum tahá do skal?
D) Jaký to zhruba dělá zvuky?

Odpovědi házejte do komentářů. Správný či vtipnější odpovědi budou odměněni :).

Zazvonil zvonec a těším se na další týden. Možná taky zase začnu konečně lézt :) Čím víc píšu tím víc lezu velký tůdle. Už i deníček jasně dává najevo, že bych měl cosi zaimitovat...
No ale hlavně makejte i vy ostatní. Lezení je nejvíc. Všech nesmyslů král. V nesmyslu hledej smysl!
Nesušte si vaše přelezy a pište mi. Nebojte se naprášit své kámoše :)!
Mějte se.
Oliváč

Další Přelezy týdne najdete ZDE

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama