Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

08.10.2014 10:50

Přelezy týdne 20

foto

Přelezy už nejsou náctiletí :). Stále se jede kudla a ostrost přelezů nepolevuje. Počasí hraje do karet a tentokráte jsou přelezy dooost nadupaný. Dvacátý Přelezy týdne začnu písky. Podmínka se zlepšuje a už se "něco" děje. Tak pojďme na to.

Lenka Frühbauerová Monarchie Xa, Teplické skály
"No doškrábala jsem se s pomocí kluků na Skalní korunu v Teplicích no :)"
Bylo prásknuto, že to bylo málem Flash a padlo to pak na druhej pokus.


Lenka Frühbauerová

Pavel Bohuněk Halloween Xc, Labák
"Halloween je super lajna s jedním bouldříkem za malý. Chce to dobrý tření. Traverz za malý oblinky a pak je tam taková škrabka, která se musí zalomit a je to."


Pavel Bohuněk, Nebezpečné stoupání Xb, Labák

Andrej Chrastina dal Hattrick (3 krát X na písku) největší pumelenice z nich Zkrat Xc, Adršpach
"Záměr dát v jeden den tři X, které jsem ještě nevylezl, mám tak 5 let. Nikdy jsem se na to speciálně nezaměřil = nacvičit 3 X v oblasti a pak dojít a najednou je zamáznout. Minulý víkend jsme s Márou Pavlaťákem rozpracovali Zkrat. Byl docela zavlhlý, ale dalo se. Další víkend jsem měl čas na skály jen v neděli (moje dcerky měly v sobotu společnou narozeninovou párty v BB.. mazec :). Opět jsem byl s Márou pod Zkratem. Podmínka po týdnu bez vytrvalého deště byla mnohem lepší. Nebudu tvrdit, že ideální, ale lepší. Mára to rozjel. Jedna cesta rozlez a jdeme na to. Jeden nervózní a marný pokus on, jeden já. Pak to tam hrubě nasypal, naštěstí i já. Přesně 6 let a den jsme po Majzlíkovi dali Zkratu 2.+3. přelez. Shodli jsme se, že to je poctivé Xc. Začal jsem trochu laborovat s myšlenkou na hattrick. Přesunuli jsme se za roh do Himalájí, na hrubé zrno. Mára mi doporučil "Delírium" Xb a že i Avatar je dobrý a spíš sjízdný. Upřednostnil jsem Delírium. Na OS jsem dal spodní boulder, ale bezradně jsem se svalil do 2.Q. Pak jsem to prokroutil nahoru. Mára zkrokoval "Šifru". Delírium jsem druhým pokusem odškrtnul. Dvě nové X za den jsem už měl vícekrát.. ale tři...
Tě-péro-doktore jsem už asi před 4-5 lety jednou zkusil. Na řadě byl Mára. V cruxu u 1.Q si zkrvavil další prst a raději se na to vy.. ..už stejně to před pár lety vylezl. Teplota vzduchu se spolu s vlhkostí zvedla, slunce docela kleslo. V cestě je minimum maglajzu a chyty působí zavlhle. Spodní crux nad 1.Q prapodivně vykřížím a nějakým záhadným způsobem neupadnu. Mára mě povzbuzuje a tvrdí, že teď už to bude dobrý, že to dám. Začala bitka! Nechtěl jsem to pustit ani za nic, naštěstí tam jsou mezi 2.-3.Q dost dobré nohy, stačí se ?jen? do chytů správně nakulit. Nad 3.Q jsem zařadil dramatickou vsuvku. Takzvané "vypuštění draka" - kašlat na všechno a skočit. Nedalo se jinak, visel jsem v madlech nějaký ten metr nad hákem a byl napuchlý na upadnutí a ten nátah do posledního madla ne a ne dotáhnout. Následoval ani ne tak skok, jako spíš, že jsem se nahoru hodil. Naštěstí jsem se i udržel. Prostě si to umím udělat hezké a pobavit diváky, snad kromě jističe.  :) Sice je to "jakože" levná X ale subjektivně to byla pro mě nejtěžší cesta toho dne.
Ale hattrick je doma, a ještě k tomu postupka!
"


Andrej AIX Chrastina

Paráda! A Velká gratulace :)


Mára Pavlata Zkrat Xc, Ádr
"Já jsem se o Zkratu dozvěděl někdy začátkem října 2008 od Majzlíků, když jsme seděli U Tošováka. Bylo mi trochu divný proč Luba chodí někam do Himaláje, když je tam kosa a stín, zatímco všichni "normální" lezci užívají posledního sluníčka v Teplicích na chrámovkách. Pamatuju si, jak Majzlík líčil, že leze cestu, kde je na konci boulder "takovej skok na do medecimbalu na odtlak"...a že musí být fakt tření. Následující léta jsme si postupně odškrtali všechny "jedlý" desítky v Himaláji, ale do Zkratu se nám nechtělo...Až myslím někdy v.r. 2011 se sešla dobrá partička (Lautna,Dlabis,Stříbrňák,Brožík), že to jako prubnem. Někdo odbouldroval, někdo nastínil, někdo nenastínil, ale kusovka byla v nedohlednu. Další roky už jsme si jen vyhrožovali, že na to půjdem, ale vždy jme našli dobrý důvod, proč tam nejít (vedro, vlhko, kosa, kocovina...). Až předminulý týden volal Andrejko, že ho to táhne do Ádru... Zrovna končilo dlouhý období chcanců, všechno bylo navlhlý, tak jsme se šli jen tak projít s matrošem a ejhle!...Zkrat je suchej! S vypětím všech sil jsme to v sobotu AFli, ale v neděli už měli docela jasno. No a minulý víkend už nastoupili vostráče. Měli jsme na to jen neděli, neb Andrej měl v sobotu Kindreparty v BB. První pokus byl trochu nervózní, ale druhý už oběma klapnul. Cesta má čtyři kruhy. Ke třetímu je to takový nepříjemný ádrovský Xa, pak krutej bouldřík kolem 3Q a pořád docela těžký až ke 4Q. Pak už si jen pohlídat trochu osolenej a nepříjemnej výlez nahoru. Úplně lehký to není, ale zas bych to nepřeceňoval, jo to takový nepříjemný adršpašský Xc. P.S. Majzlík měl asi jiný program, protože my jsme žádnej skok do medicimbalu nedělali."


Mára Titanhead Pavlata

Z písků přeběhneme do Frankenjury, kde se prostě kosí a kosit bude. O největší prdu se postaral Džanglí.

Martin Jungling New Orleans Heavy Weight Division 11-, Fankenjura
"V pátek jsem byl s Vojtou na skok v Juře a New Orleans je v kabeli :). Celkově na 8.pokus. S doznívající chřipkou a po třech dnech stavění. Takže řekněme softovější cejdo. Každý ať si udělá obrázek sám."


Martin Jungling - Fixuj jako Graham- Sněžník Piknik u cesty - foto Ondřej Beneš

Jakub Hlaváček Ballermann 10, Frankenjura


Jakub Hlaváček, Eldorado

Martin Zedek Respektlos 10, Frankenjura
"Tak v podstatě poprvé jsem do toho pořádně nakouknul někdy před měsícem a celkem jsem se v tom hejbal. Předal jsem prográmek Majklovi a ten to tam tuším na 3tí poslal....Vrátil jsem se na to o víkendu a dal jsem dost dlouhej prolejzací pokus, kde jsem udělal zásadní změnu v klíčovým bouldru na konci cesty...Stáhnul jsem lano a za necelou hodinu jsem to tam celkem suše a bez křeče poslal. Doufám, že jsem nejstarší doposud známej přelezce :-). No a navečer jsem si ještě rychle prolétl Primer de Luxe na paletách v kterým jsem byl jednou před X lety a kupodivu jsem všechny kroky hned udělal, tak se na to pojedu podívat...Nutno podotknout, že je teď luxusní podmínka a jsou to úplně jiný cesty než před měsícem....a leze se to vlastně, tak nějak samo :-)....,takže hola,hola Jura volá....a dává....Zed."


Martin Zedek

Martin Spilka Orbit 10, Frankenjura
"11ti kroková cesta se spoustou obílených chytů, tak předpokládám i se spoustou programů. Začíná se v 45°. Já si vyhlédl skok ze dvou jednoprstovek. Pak cesta každým krokem lehkne a naklápí se do kolmice, ale bohužel se řadím k lezcům, co umí spadnout i v posledním 6kovém kroku. Po druhém pokusu ?těsně? už nešel první skok. Bohužel ješitnost bývá silnější než šlachy, ale ty se naštěstí po 14 dnech srovnaly a dalším výjezdem už to jakžtakž šlo."


Martin Spilka

Jirka Romanovský Němaj boj 10, Moravský Kras
"Po příjezdu ze Špáňa jsem cítil, že síla se mi úplně neztratila, takže jsem se hned pustil do Nemaj boje na Lidomorně. První víkend jsem byl docela tragický, ale vnitřně jsem cítil, že se mi leze lépe každým pokusem. Tento víkend jsem byl odhodlaný Nemaj boj vylézt. Povedlo se v neděli posledním pokusem. Cesta to je bouldrového charakteru, ale s vytrvalostním a poměrně odvážným dolezem."


Jirka Romanovský

Štefan Bednár dal Doubleoverhead 11-, Adlitzgräben
"Cesta je o tazkom bouldri na spodku. Pekny boulder po listach a klucovy koordinacny krok z velmi zleho stisku trafit listovu dierku na tri prsty. Bola dost zima cez vikend myslel som, ze to pojde v pohode, ale vzdy mi zmrzli prsty a nemal som taku silu na listach. Okrem toho z tej zimy alebo bolo aj vlhko mi to brutalne smykalo cize som musel do toho este viac tlacit. Chlad dost unavoval svaly v predlaktiach a uz som sa z prelezom po nejakom 5tom naleze rozlucil tak som dal este posledny pokus ze idem co to da. Bol som uz uplne slaby, ale nejako som trafil tu dierku zarval a podarilo sa. Pre dlhsich mozno lahie lebo dotiahnu chyty z dobrych noh a nemusia prestupavat.


Pišta Bednár, Zlodej cas 10+ Turniska

No a na boulderech se toho dělo taky dost a konečně i parádní přelez od bábovky.

Ivana Řezníková Pudzian 7C+, Solna Jama
"Co bylo v  plánu se mi zatím daří plnit, co se lezení týče :))...podařilo se mi o víkendu přelézt v oblasti Solná Jama bouldr Pudzian v klasifikaci 7C+. Hodně silový bouldr, na jaře jsem si na to jen šáhla, ale nebyla jsem schopna ani nakopnout nohy a udělat pořádně skok ze spoďáků. Ale protože z boje se neutíká a mám ráda silové chlapárny, tak jsem se v tréninku zaměřila více na sílu v těle a nashybovala trochu metrů. Touto cestou se mi otevřely další krásné těžké směry, už se na ně těším!"


Ivana If :)

Malý překvápko pro If :) Mám video :)))


Tomáš Strnad zbombil Luk Herkulesa 8A+, Solna Jama
"Je to směr celou jeskyní zleva doprava spodem přes klíč Pudziana (něco pro Příbu - traverz:)). Lezl jsem originál verzi, která končí na zemi v díře. Nunyč to pak ještě napálil do vedlejšího 7B+. Vzhledem k nohandu v díře to nechal za stejný číslo. Pro mě obtížnostně srovnatelný s Black porn v Labáku a o víc než stupeň těžší než místní áčka. Každopádně parádní silový lezení po dobrých chytech. Díky mým kolenům jsme s If celé léto nelezli, jen shybovali a viseli, takže tohle beru jako zaslouženou odměnu pro oba."
 


Jiří Švácha Trhač 8A, Ostaš
"Tenhle boulder vznikl tak, že jsem lezl na stejném kameni boulder Bouldertherapy 8A a urval dost zásadní chyt ve spodní části a je z toho teď kotel. Tak mi hned Jenda Šolc ukázal co je na tom kameni za již existující bouldery a co je ještě nevylezené. Vylezl jsem a udělal druhé opakování 7C hned vedle terapie právě od Jendy. Taková jednokrokovka za dost malé lišty. Ale hlavně mě zaujal projekt v levé části kamene. Na první pohled po dobrých chytech. Zrada je ale, že jsou dost daleko od sebe a v jednom místě musí člověk udržet spád do ramene což se mi podařilo rychle a tak jsem to nakonec i celé spojil. Na moje poměry je to totiž dlouhý...nejprve traverz pár metru k hraně převisem s tim nejtěžším krokem a pak za odměnu ještě asi 3m hrany, kde už mi ale nehorázně nateklo a jen díky Jendovo a ostatních povzbuzovani jsem to dolezl Klasa bude možná jen 7C+ ale byl to nějaký ten rok projekt a pár lidí už to snad zkoušelo,tak uvidíme."


Jirka Švácha


Nákres nového B.

Jakub Jedlička Gamba 8A, Sněžník
"Gamba je super věc...Dva měsíce jsem nebyl venku a vyplatilo se počkat si. Podmínka byla suprová a tak nebyl důvod abych to nevylezl...Gamba je strop o pěti silovych krocich plus lehkej výlez. Prostě víceméně dobrý chyty, dlouhý kroky což mě baví a sedí mi to."


Jakub Jedlička

No a nejlepší na konec:
Martin Stráník Choking hazard 8B. Sněžník
"Chocking je jedno z nej 8B které jsem kdy lezl, lehčí úvod, pak silový kroky a gradujicí finish po malých jebkách. Když jsem boulder vylezl, tak jsem byl samozřejmě šťastnej, ale taky trošku smutnej z toho, že si už ty kroky neužiju :). Doporučuju!"
Další infos na Blogu Martina



Bulvárek na konec? Se přece ví :)! Normálně přelezy jako hrom se děly o víkendu ve španělské Tarragoně. Na obrovském náměstí se mačkali tisíce lidí a stavěli lidské věže. Neuvěřitelný.
Bejt ouplně nahoře...No nevim, nevim jak bych tam dlouho vydržel :) Ty blbouni tam lezou třeba i do 12-ti metrů a možná ještě výš. Chápete to? :) Ti vrávem...No ty koky...

Přímý přenos byl neuvěřitelný, ale nenašel jsem video z letošního roku. Tak alespoň jedno starší. Dejte si to nahlas...:) Ten komentátor je nejvíííc!!! :)


No a pár fotek najdete ZDE. Nechápu nic :D!

A samozřejmě si nemůžu odpustit infos o Bébesu...Už jsem s tím asi otravnej a ještě teda chvíli budu, ale mám z toho radost a tak si to tady ventiluju :) BB se rozšíří a konečně budou super prostory nejen pro lezce, ale i pro prcky a vznikne i mega prostor na další cvičení. Rozjeli jsme možnost, kde se můžete zapojit a podpořit tento projektu. Crowdfounding běží zde a díky moc za jakoukoliv podporu! Věřím, že produkty nabízené nejsou šlemy :) a že svojí hodnotu prostě mají. Jinak chcete-li nakouknout, kdo všechno bude na fotce na Zdi díků, tak najeďte myší na obrázek daného produktu.
Díky Díky Díky
Mějte se, držte se a sázejte přelezy.
Oliváč

Komentáře

  • Autor: dom08.10.2014 22:39
    Dík za přelezy, bulvárek taky špica:)
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama