Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

04.02.2015 11:20

Přelezy týdne 5

foto

Číslo Pět žije :). Mám o čem psát a je to veliká radost vám ty super přelezy naservírovat. Já už chci taky bombííít :). Ale stále samá ale :) GRRR! Nic. Jdeme na ty nejlepší za uplynulý týden. Začneme hned objevem roku, protože jinak se Eliška pojmenovat nedá. Velkou zásluhu na jejím "zrození" má Saša Gendová a jen tak dál. Mladá krev je nejvíc a hlavně ať nám vydrží :)





Eliška Adamovská Corto 8a a Samsara 8a, Mišja Peč
"V úterý 27.1. jsme se já a moje trenérka Saša Gendová s Milanem a Karolínkou vyjeli do Ospu. Alespoň já jsem od tohoto výletu nic moc nečekala. Předpovědi byly všelijaké, ale nějak zvlášt krásné ne. Proto nás, nebo alespoň mě překvapilo, že když jsme přišli pod skály, svítilo slunce a bylo teplo. V tentýž den jsem nakrokovala Corto (8a), o kterém jsem už při minulé návštěvě přemýšlela a moc se mi líbilo. Převislé cesty mi sedí, takže v tom nebyl problém. V ten den jsem cestu zkusila třikrát, ale mezitím jsem lezla různé lehčí cesty. Poslední pokus vypadal už podle předchozích docela nadějně, ale vypadla jsem ke konci, protože mi nateklo. To ale nevadilo, protože jsem šla spát se super pocitem, že to zítra vylezu. Druhý den bylo zataženo, tudíž zima, ale vzhledem k tomu, že se mi podařilo Corto vylézt asi ne až taková. Při přelezu bylo perfektní tření, ale taková kosa, že jsem si celou cestu říkala ?nestudí mě prsty, nemrznou mi nohy??, ale zadařilo se.
V tu chvíli jsem měla vlastně splněný cíl výpravy. Saša mi ale řekla, ať zkusím Samsaru (8a), která byla už méně převislá. Samozřejmě, že jsem ji hned odsoudila a řekla, že mi sedět nebude. Pak jsem do ní ale nalezla a helemese!, ono to jde. Nakrokováno. Za dva dny, hned po restu, jsem se do cesty vrátila, ale při prvním pokusu mi brutálně zmrzly prsty a vypadla jsem.  Za půl hodiny, když už na cestu svítilo slunce, jsem šla do dalšího pokusu, který se kupodivu zadařil a já jsem to vylezla.
Výlet byl nad očekávání skvělý a moc se mi tam líbilo. Příště se budu pokoušet o cestu Mozaik (8a) ? Zadařilo se mi hlavně díky moji úžasné trenérce Saše a její rodině, kteří mě podporovali, za což jim děkuju."



Eliška Adamovská Samsara 8a

No a protože Eliška je tedy objev roku! Tak jsem na ní rychle hodil pár zvídavých otázek :) a zde jsou na ně odpovědi:
"Je mi 13 ( až v květnu mi bude 14) začala jsem lézt asi v 6 letech se Sašou trénuju asi rok, ale oficiálne půl roku. Před lezením nic moc sporty ale během: gymnastika, capoiera... Ráda jezdím na longu.... jojo přelezy mě zaj?mají už když jsem jela minule do Ospu, tak jsem měla vypsané cesty, které tam naše dobré lezkyně ( když byly v okolí mého věku) vylezly :)). No.. Asi pojedeme do Ospu na jarní prázdniny a do Arca na Velikonoční."
Super ne? 13 let :)!!! Máme se na co těšit. Držím palce ať Eliška u lezení vydrží.

Tomáš Reich Doctor Feelgood OS 8a a Ladron De Orquidias 8a OS, Margalef
"Cesta Doctor Feelgood 8a patří mezi nejvíc lezené cesty z Margalef za 8a. Je to 30 metrová cesta po dobrých chytech. Na začátku stačilo trochu zabrat a neztratit se a pak to byla jenom vytrvalost. Hlavně jsem se bál, aby mě zbytečně neuklouzla noha, bylo to chvílema mokré a nahoře mě čekalo asi 4 kroky po mokrých dírkách, tam jsem byl hodně nervózní, abych neudělal chybu. Jinak všem kdo mají rádi vytrvalostní cesty doporučuji :).
Cesta El ladrón de orquídeas 8a je 25 metru parádní línka v sektoru Espadelles extension. Konečně se oteplilo, tak mě nezmrzali prsty už u první expresky. Na začátku od druhé expresky jsem dost zabral a málem vypadnul když jsem doskakoval madlo, pak následoval nepříjemný boudřík za horší vyklopený dírky a pak v klidu číst cestu a nepokazit to. Nahoře mě trochu přituhnulo, protože konec končil výlezem a bylo to trochu technické, takže jak mě jdou takové technické věci, tak jsem pořádně zabral a krásně to silově vylezl :D".



Tomáš Reich v Ospu. Fotil Lacušák Láďa Šaolin

Lukáš Skála a Libor Břicháček, Neurotransmiter 8A, Bahratal   

Lukáš: "První den jsme na tenhle traverzík zašli jen proto, že nás nic jinýho nenapadlo ...víceméně zkroknuto. Další výjezd jsem dal na rady Libora a po pár pokusech to bylo doma. Pěkný kroky to jsou a lehkej závěr ještě dokáže překvapit! :)"


Lukáš Skála

Libor: "Neurotransmiter 8A - Tenhle boulder jsem už dlouho chtěl zkusit, ale nějak se na něj dostalo až teď. S Lukášem"Vasilem"Skálou jsme byli "Fuckovat" už minulý týden a tohle jsme nedodělali kvůli únavě z projektu. Jeden nejmenovaný chytolamač úřadoval i tady (zdravim Jirko :-D) a i přesto, že jsem znal původní betu, tak se muselo přeladit. Díky tomu vznikl super krok za dvojprstový stisk skoro jak v La rose et le vampire Pak už se stačí doplazit po čudlíkách na konec stěnky a hurá na topinku."


Štěpán Stráník Heel From Steel 8A/A+, Bahratal  
"Ocelová Pata je krásná linie od Adama, poslední dobou je v kurzu a vůbec se nedivím. Ze stoje mě to docela trápilo, v klíčovém kroku musíš zpevnit celé tělo a oblina mi vůbec nedržela nedržela. Hned jsem si zkusil celou linii, zase mi nešel jeden krok, ale po vymyšlení jsem nastoupil a vylezl, s tím lomenem nevím, dal jsem na bráchu."


Štěpán Stráník, No když budete lézt tak dobře jako on, tak se také budete tak mít :) Foto: ON_ OFF Productions

Peter Macúš Golem 8b+, Prečín
"Golema som mal vyhliadnuteho už dlhší čas. Keď nebude času nazvyš budem chodiť traverzovat. V auguste som neďaleko strechu natieral,teda som pred alebo po chodieval golema pokusovat.Zo začiatku to moc nešlo,bývalo to vlhké a keď sa strecha dotrela,golem bol skrokovany musel som to odložiť pre podmienky. Tie prišli až v zime, len prsty strašne mrzli. 30 krokov z boldrom uprostred( t.j. 7.krokov tak za 7cé),ale vo finiši mi praskali šľachy aj za ušami. Nemyslím si,že to bude dačo čo bude lezcami vyhľadávaného. Snáď traverz takého lokálneho významu."
Drobné info ZDE


Peter Macúš Golem 8b+

Ondra Beneš a Martin Jungling bombí ve Špáňu!
Ondra píše: "Byl jsem Albarrcainu, kde jsem vylezl tři 8A viz moje výstupy na našich stránkách. Pobyl jsem tam pár dní s Džanglim, který tam vylezl 5 x 8A a jedno 8A+. Bohužel Ti teď neřeknu jaký.... Jelikož tam byla mega zima a mega vítr, tak jsem tuto super oblast musel opustit a nechal jsem tam Džanglího s jeho projektama :). Včera jsem dorazil do Oliany. Rád bych tu strávil cca 10 dní a pak na týden do Siruany a pak hurá domů za Editkou. Počasí je teď ve Špáňu celkem studené, ale zase by to mohlo dobře držet. Zítra se ukáže. P.S: tak oprava Džangli dnes další dvě 8A takže už jich má cca 7. Má prý na háku i jedno 8B."


Martin Jungling lezoucí a Ondra Beneš jistící :)

Adam Ondra Atlet roku 2014
"Ocenění mě velmi potěšilo a příjemně překvapilo. Je to pozitivní hlavně pro lezení samotné a tak jsem rád, že lezení můžu nějak reprezentovat v rámci ostatních sportů. Děkuju všem za hlasy!
Cenu jsem dostal za atleta roku měsíce srpna, kdy to byly nějaké hodinky Tissot.
Lezení jde celkem dobře, nebo minimálně šlo dobře, ale trochu nečekaně urgentně jsem si musel nechat vyříznout znamínko na zádech, což znamenalo stopku na pět dní a musím se znovu rozlézat, ae snad to vypadá, že to na mě tak fatálně negativní vliv (ten nucený odpočinek) nemělo. Zatím jsem doma a buším na Kotelně, ale za pár dní jedu na pár dní do Španěl a pak do Kanady a Států."



Adam bere vše :)! Gratulace!

Ján Smoleň
Smolka jsem zatím nedohnal, ale jisto jistý je, že nám ti hoši v Patagonii nezevlovali a dotáhli to na vrchol!
Rozhovor se Smolem si můžete přečíst ZDE.


Partička v topu :)


Poincenot a Fitz Roy - Kurňa, to jsou mámo panorámata!!! Fakt nádhera.

Tak hurá do práce :)! Nebo máte rest dej? Bušíte na skalách? Ať tak nebo tak mějte se skvěle. Počasí teda stojí za klouzání, ale ono se to zlepší a pak na to všichni vletíme :)
To budou bomby :)! Pište, mejlujte, fakbukujte no prostě házejte infos kdo, kde co. Dejte pls o Přelezech vědět vašim kámošům a rozšiřte je po světě :). Jsou tu každý týden, každou středu.
Bušení třikrát zdar
Oliváč

Nemůžu vám nedat peričku :) Remiho asi (snad) všichni znáte, ale já prostě z něj fakt nemůžu. Je to Démo a vždycky mi tečou slzy :)
Tak tady máte jednu oblíbenou a sami si počmuchejte další jeho kousky...
 

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama