Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

08.04.2015 08:26

Přelezy týdne 14

foto

Přelezy týdne čekají na vaší návštěvu. Poslední dobou nějak upadá vaše aktivita klikanců lajkanců, a to se jim teda jako hooodně nelíbí :). Je to jasné "platidlo", které drží tuto rubriku nad vodou, tak se nebojte dát i dýško :). 
7 dní je v čudu od minulých Přelezů a opět je nabito. Počasí hodně aprílový, co :)?






Ondra Nevělík  Mehr als die Summe der einzelnen Teile 8B+, 
V minulém reportu jsem psal: "Ondra zatím moc sdílný nebyl a částečně svůj přelez bagatelizuje. Je to jasný...Cíl je jinde a leží v kombinaci Hormonstau + 12 feet Under + Golden Gate Bridge. To vše v kuse slezeno je pak Mehr als die Summe der einzelnen Teile za krásných :) 8B+! Tak držte pěsti, ať to Ondra propojí."
No a stalo se :). Veliká gratulace!
"O boulderu jsem se poprve doslechl, když ho vylezl v lednu Martin Stráník, i když je to jen hodinu a čtvrt jízdy z Břeclavi a hned jsem věděl, že na něj musím letos zajet.
Před dvěma týdny jsem na Koenig vyrazil poprvé s cílem vylézt alespoň tu druhou - stropovou část, ale k mému překvapení jsem vylezl obě částí (cca 7C+ a 8A) během hodinky, a tak nějak se stalo, že na první ostrý ve spojení jsem se probojoval do posledního kroku druhé části. Bohužel jsem tam pak už nedolezl :D. Naštěstí třetí sobotu po sobě se zadařilo na první pokus dne :) Pro mě osobně je na tom obtížnostně stejně jako Dagger a Nebe Peklo Direct, sedl mi fakt dobře. Tzn. na spodní hranici obtížností."




Ondřej Nevělík

Vladimír Střílek Mr. Powerful 8A, Škrovád
"Cesta se nachází v oblasti zvané Škrovád (mírně drolivý písek) Je to spojení dvou 7C bouldrů - Detonace 7C a Mr. Silák 7C, Moje první 8A, paradoxně mi to hodně sedlo, protože je to traverzový boulder po menších lištách, zabral mi 4 pokusy celkově. Mám z toho velkou radost :)"


Vladimír Střílek Luciferův Bič 7A, Bor

Martin Jungling The Itchy And Scratchy Show 8A+, Labák
Chytit Džanglího něco sepsat je těžkej boulder... Budu muset na to víc trénovat pressing :)


Martin Jungling - stavěč v akci :)

Jakub Jedlička Souvenir 8A/8A+, Souvenier 8A/8A+, Chironico
"Souveniere je 8A/A+ v Chironicu od Freda Nicola z roku tuším 1988! Krásná silová linka ve skoro převisu...podle videí je spousta variant přelezu a vůbec toho, jak to lízt...mně sedla varianta s dvouprdou .....spodek jsem lezl trochu jinak. Video mám, ale bude pozdějc" 


Jakub Jedlička, Škrovád - Detonace 7C+

Tak si dáme alespoň videjko, kde boulder leze Stian Christophersen:


Martin Stráník Mírný Diskomfort 8B, Stvořidla
"Kratke info k včerejšímu prasku: Mírný Diskomfort SD je boulder na krásném vysokém kameni a sama linie i kroky jsou hodně cool. Nejprve dávám variantu ze stoje, kde cruxem je hned první dlouhý nátah a pak už poměrně lehčí dolez. Pak zkouším přidat SD, chvíli mě trvalo, než jsem to kroknul, a pak je problém ten, že už nalezeš načatej do toho 8A, kde už není power na dlouhý nátah. Po hodině obléhání za sněhový přeháňky padl přelez, dneska jsem měl štestí. Více info zítra na blogu."


Martin Stráník Poker Face projekt Tábor foto: by INK

Vladimír Calda Neurotransmiter 8A, Bahratal
"Padlo až nakonci dne putování po bahře, beta byla jasná (viz. bafik). Boulder mi sednul a padl vlastně na druhy ostrý pokus. Takže super završení dne v bahře. Klasa moc nevím, ale nechám to tak..."


Lukáš Skála Californication 8A, Sněžník
"V pátek razim na Sněžník s tím, že tam přespím a budu trochu lízt i v sobotu. Uplně ze všecho chcala voda, divim se, že zrovna Californication byla suchá. Dávám asi sedm pokusů za sebou a nic. Dojdu pro čaj, pauznu a dalšim pokusem to je doma :) V noci chcípám zimou a do rána dost šutrů krásně vyschlo, něco popolezu, ale prsty od krve mě už posílaj domu.. :)" 
 


Další lezecký páreček co jede hustý kombo: Adam a Momo...

Adam Fiala Kato SD 8A, Bahratal
"V sobotu se mi v Bahře podařilo Kato 8A. Ze stoje jsem ho vylezl před rokem, nazkoušel ze sedu, napsal si program do počítače, a teď jsem to díky tomu vylezl:) To je tak, když se někde nedostaneš tak často... Je to krásná vysoká hrana, nejhorší bylo přemluvit se k dalšímu pokusu, když mi jednou střihla ruka a hodil jsem záda na kraj matice. Kromě mě se dařilo i Monči - dala Mufuti 7C, které měla rozjeté z minula."

Monika Kuhn-Gaberová Mufuti 7C, Bahratal
"Tak Mufuti jsem poprvé zkoušela myslím loni na začátku roku. První tři kroky, který mají být údajně nejtěžší mi šly hned, ale ten čtvrtej ne a ne.. O víkendu jsme měli původně zůstávat doma, jak kvůli počasí, tak kvůli učení, ale nakonec se vyplatilo jet. Dala jsem ten den do Mufuti tak 4 nepovedený nálezy, a pak to najednou pustilo jak nic... Takže super! Ale Adam měl formu jak zvíře a zážitek z toho, jak vylezl Kato SD, asi jen tak nezapomenu. Jinak jsme byli předcházející týden ve Fontáči, a tam se mi podařily vylézt dvě 7B, Styrax a Les Serbes a Adam tam dal dvě 7C NoNameYet a L´abbe Résina."


Momo a Adam

Jan Vopat Bauern Plus 8a+, Massone
Za mě jednoznačně top aplus v Masóne :)


Jan Vopat

A Bušmeni ze Slovenska:
Katka Sýkorová SR dala Happy hour 8a, Oliana
Katka je bohužel na špatným signálu, ale dobrou zprávou je, že se Kuba Kováčik velice dobře hýbe v jeho projektu. Tak držte pěsti, ať to pošle prdět do deníku!


Katka Sýkorová, Oliana

Štefan Bednár SR dal Kaj Ti Je Deklica? 8b+ MišjaPeč
Stygi v Ospu krutě škodí a nabízí se jednoznačná otázka, který 9a přijde jako první...
"No situacia je taka, ze som rozrobil Sanski par vsetko mam pripravene, mal som tam nejake dobre pokusy o prvu cast, ale musim popracovat na vytrvalosti kedze som do Ospu dosiel rovno zo siloveho treningu. Takze to kus trva, kym sa clovek adaptuje. Tak som v ramci treningu rozliezol dalsie lahsie dlhe linky, ktore sa postupne na dolez po skusani projektu snazim doliezt, tak to bolo aj s tou Kaj ti je stara dekla? Pička ti materna, ako som to premenoval po dohovore s Klemenom Vodlanom :D. Je to krasna cesta s troma technickymi bouldrikmi s dobrymi oddychmi medzi a najtazsim vylezom zpod strechy do kolmice ku zlanaku. Tam som spadol zo 4 krat kedze s tou vytrvalostou to ide pomaly a na oddychovych madlach som sa vacsinou este viac utrapil. Ale nastastie sa to trocha zlomilo a vislo to na prelez, takze sa mozem pustit do dalsieho vytrvalostneho testu :D.
Akurat som odbehol kus domov na SK oddychnut lebo uz mi z toho Ospu preskakovalo. Bol som tam kazdy den a ak sa chcem posunut v projekte tak momentalne pomoze uz len oddych :D, tak uvidime, kde sa mi podari dopracovat :)."


Štefan Bednár ve Slovinsku

Janči Mlinárik Fun De Chichunne 8a OS, Kalymnos
"Minulý týždeň sme strávili s veľkou partiou Slovákov na Kalymnose a nestačili sme huby otvárat, aký to tam je climbing paradise. Páčilo sa tam dokonca aj mojej žene (nelezkyni), takže voľba dalšej dovolenky je jasná :). Škoda len, že sme mali iba 5lezeckých dní, ale už sme sa s tým dáko popasovali. Liezli sme  takmer všetko na OS v sektoroch Spartacus a Grande grotta, (ktoré som poriadne počistil) kde to bol neskutočný zážitok. Nekonečné cesty v mamuťom previse pomedzi stalaktity, kvantum oddychov, celotelové lezenie, proste nádhera. Navyše miestna klasa je pri dostatku vytrvalosti veľmi "jedlá". 
Samotná cesta Fun De Chichunne má asi 45m, 28 istení a vedie v najprevislejšej časti grotty, pričom na asi 20m je to takmer strop. Sú tam 3 bouldrovejšie pasáže, nie však veľmi ťažké, je to skôr o nekonečnom boji s bandaskami a základom úspechu je vydržať. Je tam aj niekoľko dobrých oddychov, je však dosť ťažké v nich dobre zrestovať ,ak má človek už na bomby natečené. V troch štvrtinách som už mal veľmi na mále, keď som zle načítal sekvenciu, podarilo sa mi však vrátiť, no stálo to veľa síl a už som si myslel, že to nedám, keď mi otváralo v oblinách ruky, no hecol som sa ešte na pár krokov a chvála bohu nasledoval dobrý rest. No a zvyšok bol už za odmenu: asi sedmičkový slalom pomedzi niekoľkometrové stalaktiti, prechádzaš z jedného na druhý a potom výlez po oblinách ku zlaňáku. Potreboval som na to asi hodinu a pol a 4 kilá ATP. Bol to dobrý boj :)."


Janči Mlinárik, Kalymnos

2.kolo ČP v obtížnosti v Lomnici nad Popelkou

Report a výsledky najdete ZDE

Iva Vejmolová 1.místo
"
Do Lomnice se mi vůbec nechtělo jet kvůli Velikonocím. Nakonec to stalo za to. Honza Zbranek vyčaroval super cesty. Nic od Smíchova se nezměnilo. Po kvaldach první a ve finále top, takže další první místo je doma. :) A 13kg psích granulí za výhru už je na cestě k Letti :) "


Iva Vejmolová

Tomáš Binter 1.místo

"Nejspecifičtější závod roku zas přišel, stěna děsivá už na pohled, natož na omak. Posilněn chřipkou, která přišla v pátek před Smíchovským závodem a teprv pomalu odchází, formu nečekám. Navíc vím, že tady se může stát fakt cokoliv, zdejší prostor vždycky míchá pořadí jak mixér. Kvalifikace tak akorát, mírně lehčí, tak dva topy přišly vhod. Trochu trpím, ale žiju. Cesty kratší a výživnější, což platí i pro finále, které snad má celé kolem 25 kroků. Finálová cesta byla pro mě relativně lehká, ale nakonec neumím pořádně osedlat krápník a tak přidržím pouze poslední chyt před topovým a padám. Ale k mé radosti vyhrávám, dostávám zdejší tradiční cenu, tedy asi 15 kilo psího žrádla a radostně si výskám - konečně jsem konečně prolomil prokletí Lomnice:)"


Tomáš Binter, foto: Monika Brkalová

Hustý, hustý...bušmendo grando a pořád se něco děje a všichni nám pěkně hezky lezecky rostou. A co my ostatní? Musíme zabrat :). Hlavně se tedy taky dostat na skály. Bez toho přelezy nebudou...
Anebo můžeme rozjet rubriku, co kdo vylezl na umělce a kde se objevil nový boulder či lano projekt :). Asi ne, co...

Novinky v Boulder Baru si přijďte určitě ošahat. Pořád něco roste :)
A naprosto famózní článek si můžete přečíst, prohlédnout a namotivovat se ZDE
To je úlet...

Mějte se 
Oliváč

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama