Nejnovější komentáře

Autor: Jan Kohout10.04. 16:46
Autor: Kateřina Pírková05.04. 16:15
Autor: Klára Kušková28.03. 09:04
Autor: Karin Slunečková27.01. 21:06
Autor: Petr Černocký22.01. 13:13

BB - najdi si svou akci...

<Duben '24>
poútstčtsone
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22232425262728
2930
     závod      promítání      koncert      přednáška      ostatní      párty      dětská akce      víc akcí

Boulder s.r.o
U Výstaviště 11, Praha 7
telefon: 605 700 816

 

OTEVÍRACÍ DOBA - STĚNA

Pondělí - Čtvrtek
9:00 - 14:30 & 17:45 - 22:00
Pátek
9:00 - 14:30 & 16:45 - 22:00
Sobota - Neděle
9:00 - 22:00

OTEVÍRACÍ DOBA - POHYBOVKA

sobota 6. 4. .: 9:00 - 19:00
neděle 7. 4. .: 9:00 - 19:00

OTEVÍRACÍ DOBA - BAR

Pondělí - Neděle
9:00 - 22:00

Vstupné:

Dospělí
180 Kč

Děti
130 Kč

Kompletní ceník
Kontakt a mapa

Nutné přezuvky s sebou!
 
praha
foto

15.04.2015 09:26

Přelezy týdne 15

foto

Jsme zhruba v jedné čtvrtině roku 2015. Aktivita v deníčcích se rozpohybovová a Přelezy týdne nezejí prázdnotou. A tak to má být, tak to mají mazlíčci rádi :). 

Martin Stráník Starý Pes,nové Triky 8A, Rave Time 8A, Umění Prokrastinace 8A+, Sněžník
"Vikend byl plny krásnýho Severu, v pátek sem trápil Ebolu, která nepustila, v sobotu točil s lanem a navečer nalezl do Starého Psa, Nový Triky 8A. Trik je v tom naučit se nasednout na levou patu a zabrat, dlouho mě to nepouští a když už udělám nástup, tak se propotím a nebo spadnu z výlezu, musel jsem se zklidnit a pak to pustilo. V neděli nalezu do Rave Time a daří se mi přelézt obě půlky, na celek už není vytrvalost, a tak se dolezu v Prokrastinaci a Panelu, oba krásný bouldry."

Větší report o přelezech a spousta fotek ZDE


Martin Stráník  Umění Prokrastinace 8A+

Libor Břicháček Kato 8A, Bahratal
"Brzké nedělní ráno a hurá ven. Po cestě volám Vasilovi...
Cca 8:00 někde u Ústí
Vasil: Aaargh...mlask, haloo? mnoo?
Já: Zdáár máslíčko, vstávej jde se lézt!!! šup šup, za deset minut sem u tebe!
Vasil: P*** voe, cože? P***?!
Já: No Bahra voe, teď a tady!!! 5 minut blátíčko... klik 

Kupodivu ten den bylo v lese opravdu příjemné chladno, že nám i místy stály bradavky, ale co už...Po rozlezu a hrůzném zjištění, že někdo na hlavním převise olámal zásadní chyty v těžkých linkách (Sandokane cos dělal v sobotu? :D), se odhodláme na Kato. O tomhle boulderu jsem snil od první chvíle, co jsem ho před lety viděl poprvé. Ze stoje, což byl můj cíl, to pustilo ten den na druhý pokus, a pak jsem si řek, že proč nezkusit i sit. No a nakonec mě to pustilo na třetí ostrý i odspodu. Upřímně jsem už dlouho nebyl někde v takovém laufu a euforii při přelezu, protože jsem tomu nemohl uvěřit. 
PS: Dík Vasilijovi za videjko:)"

 


Lukáš Skála Digital 8A Labák
"
V sobotu vyrážíme do Labáku s cílem jít na Bivak a pozkoušet nějaký těžší propojky, je fakt vedro, a tak nic nejde.. Proto se přesunujem pod Digital. Boulder, ve kterym už jsem nechal asi 9 smutnejch výjezdů, u kterýho zrovna na počasí nezáleží. Síla je, a tak druhym pokusem fixuju asi největší m*dku v životě a šťastnej si dolejzám do topu. Po zbytek dne si lezu lehčí směry na pohodu..."
 


Jan Mlejnek Rave Time 8A, Sněžník
"Tak první 8A, takže velká radost. Takovej traverz po malejch chytech a když máš 190 cm, tak jsem se tam těžko rovnal, ale pak jsem našel způsob a druhým výjezdem to padlo... ;)"


Honza MlejnekKriss 7C Bahratalu 
 

  
Martin Jungling Dobrák Od Kosti 8A, Dobrák Od Kosti 8A+, Pek-se-so 8A+, Revers 8A, Labák


Martin Jungling

Tomáš Pilka Lízátko 8A, Sklárna Jih
"Podmínka byla, štěstí bylo a přelez byl :) Zase grc totální, p**o zved ze země a pak za m**ku a za patu. To mě sedělo (špatná pata) a klasika petrohradská. Ze stoje 5C a ze sedu 8A. Žádný skvost, ale radost určitě. Zkoušel jsem to loni a předloni a to se dá jenom zkusit a jít. Dva tři pokusy..."


Tomáš Pilka, foto: Petr Piechowicz

Petr Resch poslal infos:
"Malej Péťa věc Krváček, zatím oficiálně 7C+, uvidíme, jestli to po ?padání? nespadne na 7C, doba zkoušení 3 x 1/4 hodiny během jednoho dne. Já nově nějaká 8A+, v příloze posílám seznámek "top" věcí na "padání", co je tučně, to jsem vylezl, zbytek čeká...je to strašlivá dřina a v neděli po poslední návštěvě jsem skoro nevstal z postele. Ale je to připravené."

TOP RAFIKI PETROHRADSKÉ PADÁNÍ 2015.docx


Péťa Resch


Vanda Michalková SR dala Sonce V Očech 8a+ a Iglu 8a, Corto 8a, Samsara 8a, Giljotina 8a Mišja Peč


Vanda Michalková 

Andrea Dancsová ze Slovenska dala Alt Urgell 8a Tres Ponts


Aďa Dancsová

Eliška Adamovská Iglu 8a, Sonce V Očeh 8a+, Mišja Peč
"2. dubna jsem už podruhé v roce 2015 (a celkově potřetí) odjela do slovinského Ospu. Vyrazila jsem s mámou a bráškou a o pár dní později dojela i moje trenérka Saša s rodinou. Moc jsem se těšila, že si se Sašou zase zalezu ve skalách. Už minule jsem se tam dívala na cestu Sonce v očeh, tak jsem tentokrát chtěla vyzkoušet právě ji. První den jsem ji nakrokovala a 2x prošla. Další den jsem do cesty znovu nalezla a kvůli špatnému "softwaru" ji šla ještě 4x. Už jsem začala uvažovat, jestli není pro mě moc těžká, ale na 7. pokus to vyšlo. Byl to boj. Moje první 8a+! 
Další den jsem se vrhla do Mozaiku, který byl v novém průvodci ohodnocen jako 8a. V lednu jsem do něj jednou nalezla a říkala jsem si, že tuhle cestu už nikdy nepolezu. Ale situace se změnila, a když jsem v cestě viděla kamaráda Denise, zkusila jsem to taky. Vůbec jsem nečekala, že mě to pustí, spíš jsem předpokládala, že budu nacvičovat, ale přelezla jsem ji při prvním pokusu díky tomu, že mi Saša a Denis Pail perfektně radili. Byla jsem moc ráda, protože to bylo přesně to, co mi moc nesedí, a přesto se mi to podařilo. Nadšeně jsem se pustila do další cesty 8a, a to do Iglu. Nakrokovala jsem ji a nalezla do ní, jenže s přicházejícím večerem mi zmrzly prsty a nešlo to. Ráno jsem se už nemohla dočkat a hned po rozlezení jsem Iglu dala.
Tentýž den jsem přelezla Maňanu za 7c. Z dalších přelezů se mi líbilo ještě Jumbo 7a, které jsem přelezla OS. Výlet do Ospu jsem zakončila nakrokováním a prolezením Mrtvašského Plesu 8b, podařilo se mi cestu spojit a těším se na příště, že ji snad vylezu."



Eliška Adamovská v Sonce v očech

Jiří Romanovský Pikova Dama 8b, Mišja Peč
"Velikonoce jsem jako již tradičně trávil v Ospu. Cíl byl jediný, vyzkoušet, jak jsem na tom po zimě. Jako referenční cestu jsem vybral jako již taky tradičně Strelovod. Byl jsem překvapený, že nejsem  tak temný, jak jsem čekal. Na vylezení to ještě nebylo, tak jsem aspoň před odjezdem prolezl Pikovou dámu, abych měl plán B na příště. Další víkend jsme už byli opět na cestě do Ospu s cílem všechno přelézt :). Nakonec z toho byla jen Pikovka a oči pro pláč ve Strelovodu, i když i v něm jsem měl k přelezu velmi blízko."


Jirka Romanovský :)

Ondra Beneš Warbeast 8c+, Ghost rider 8c, Black thoot grin 8b (FL) Nago a Elephant man 8b+, Terzo tempo 8a+, The walking death 8a, Narango
"Začali jsme v Narangu, kde jsem se pustil do nádherné linie Elephant man 8b+. Po jednom večerním ošahání a ranním ošahání cesta hned pustila. Krásná silově vytrvalostní cesta po krápnících a lištách. Další dny jsme navštívili Nago a nové cesty od Marcuse Bocka. První den se mi podařilo vylézt Ghost rider 8c. Jedná se o cestu s dvěma bouldry a restem mezi nima. Reálně je ale cesta tak za 8b+. Další den jsem se pustil do přímé varianty Warbeast 8c+. První boulder jsem již znal z Ghost ridera, takže po několika pokusech slavím přelez. Opět bych klasu o stupeň shodil. Na závěr dne se mi ještě daří vylézt cestu Blach tooth grin 8b na Flash, kterou udrtila Editka."


Ondra Beneš Warbeast 8c foto by Vláďa Šauli 

Edita Vopatová Wolking Death 8a, Terzo Tempo 8a+ Narango a Black thoot grin 8b, Nago
"V plánu byla Frankenjura, ale kvůli špatnému počasí jsme desetidenní trip natáhli o něco na jih do Arca. Do Massone se nám nechtělo, takže jsme se rozhodli navštívit nové oblasti. Jako první jsme navštívili Narango. Tam jsme lezli čtyři dny. Ondra poslal ,,Elephant man´´ 8b+ na třetí pokus (prý jedno z nejlepších 8b+ co kdy lezl) a 8a+ na flesh a já ,,Wolking Death´´ 8a a ,,Terzo Tempo´´ 8a+ PP. Po restu jsme šli na nové cesty od Bocka v Nagu. Já za dva dny dala ,,Black Thoot Grin´´8b a Ondra ,,Ghost Rider´´8c, Warbeast´´ 8c+ PP a 8b na flesh. Cesty byly super a možná obtížnostně lehčí."

Velký článek najdete ZDE


Editka Vopatová

Ondřej Ďoubal Koalu 8b/8b+, Súľov


Ondřej Ďoubal, Osp

Lukáš Petriľák ze Slovenska Divji mož 8a (OS), Divja otrok 8a, Kotečnik


Lukáš Petriľák 

Pár lidí jsem nedohnal a pár lidí se schovalo :) Víte snad i vy o někom, kdo v Přelezech chybí? Já jsem třeba zapomněl v jedněch ze zimních přelezů týdne napsat o Tereze Dvorníkové, která v Margalef přelezla Transylvanii 8a.
S přítelem (španěl) tam byli už od Vánoc (on tu má práci a ona leze a vyrábí Mg pytliky apod).


Tereza Dvorníková

No a strašně rychlým tempem se blíží boulder závody, které budou pod křídly Boulder Baru
Budou to dvě akce na jednom místě. V rámci sportovního veletrhu Sport Expo na pražském Výstavišti se už po čtvrté v řadě představí bouldering.
Veletrh má specifický termín z důvodu startu pražského maratonu a bohužel s tím nejde hnout. Každoročně to vychází na prodloužený víkend a samozřejmě se tím jednoznačně ochuzujeme o vaší přízeň v podobě účasti. 
Akce je to ovšem velkolepá a myslíme si, že má smysl a význam. Je jasný, že všichni vyvažujeme každý den zlatem, a proto velký dík všem, kdo na závody dorazí. Na oplátku se snažíme udělat dvě super akce. 
Takže:

1.5. Dětský závod rozdělený do několika kategorií, kde jedna kategorie je součástí ČPM 
Info o závodě ZDE
Registrace běží TADY
FB událost naklikněte HERE :)

2.5. 3.kolo Rock Point český pohár v boulderingu 2015
Info o závodě ZDE
Registrace běží TADY
FB událost naklikněte HERE :)

Připomínám, že 17.4. končí zlevněné startovné a pozor na to, že to má dvě podmínky! 
První je, že do daného data musíte být přihlášení do závodu na boulderzavody.cz a druhá je, že do tohoto data musí být zaplacené startovné. 

A na jakouže lezeckou nádheru se můžete těšit? Zkoukněte vizualizaci :)
3. kolo Rock Point ČP v boulderingu 2015 Praha Holešovice.mp4

Velký dík všem, kdo dorazí a dají akci svůj jeden volný den!
Mějte se, držte se
Oliváč

Komentáře

  • Autor: Jiří Oliva16.04.2015 22:01
    O Tapírovi vím a jeho přelezy jsou super. Přelezy týdne mají jasný povidla. Na písku to zní tak, že buď nějaká krutá klasika či psycho přelez nebo cesta nad Xc. No ale do Přelezů se to v podstatě dostalo :) Takže je to oká :) Díky za koment.
    Reagovat

Přidat komentář
Autor:  Pro vložení komentáře je nutné být přihlášen
Text:  

reklama